-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Όχι! Ξέρω ότι είναι από τα πολύ λίγο γνωστά σημεία της Ιστορίας και αναφέρομαι στον αποτυχημένο βομβαρδισμό από δύο Ιταλικά αεροπλάνα του Ε/Γ Φρίντων την ίδια μέρα με τον βομβαρδισμό της Έλλης.
Φυσικά το γεγονός του τορπιλισμού ήταν πολύ πιο σοβαρό , αλλά και από τις δύο περιπτώσεις γνωρίζανε ότι ήταν Ιταλική πρόκληση.
Μαρκεζίνης Σπ. Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος (1936-1975) Α'τόμος σελ.165.
Ομολογουμένως ήταν λίγο παραπλανητικό ...Η μοναδική αναφορά που βρήκα στη δική μου βιβλιοθήκη είναι από τον Heinz Richter στο βιβλίο του (που προέρχεται από το διδακτορικό του) '1936-1946 Δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα', Εξάντας, 1975, α τόμος, σελ. 80 :
'Στην επιστροφή των προσκυνητών από την Τήνο, αεροπλάνα επιτέθηκαν στα επιβατικά πλοία και στα αντιτορπιλλικά που τα συνόδευαν'για να πω την αληθεια δεν το ξερω το περιστατικο...η πλακα ειναι οτι δε το ξερει ουτε η γιαγια μου που ηταν στη τηνο εκεινη τη μερα...
Εγώ όμως το ήξερα (προτού το διαβάσω στον Μαρκεζίνη) από τον παππού μου που ήταν πάνω στο Φρίντων που ανήκε στην οικογένεια!
Το περιστατικό συνέβη νότια της Σαντορίνης εν πλώ πρός Κρήτη.
Παρ'ότι είχε ειδοποιηθεί το Υπουργείο Ναυτικών , προτίμησε να αποσιωπήσει το γεγονός , όπως προσπάθησε να κάνει με την εθνικότητα του υποβρυχίου που τορπίλησε το Ελλη για καθαρά πολιτικούς και εθνικούς λόγους.
Ο Richter προφανώς μπερδεύει το γεγονός , γιατί αν **μετά **τον τορπιλισμό υπήρξε βομβαρδισμός πρός την νηοπομπή που επέστρεφε με τους προσκυνητές από την Τήνο, παρ'όλη την δικτατορία , θα ήταν πολύ δύσκολο να κρυφτεί ένα τέτοιο γεγονός , δεδομένου ότι θα ήταν ανοικτό 'act of war' .
Και μία Φωτογραφία του πλοίου
Ελπίζω να συνέβαλα στις Ιστορικές σας γνώσεις!
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
pasxos, αυτό είναι εντελως άσχετο αλλά το επώνημό σου είναι Πάσχος;;;Γιατί γνωρίζω κάποιον Αλέξανδρο Πάσχο που μένει Θεσ/νίκη
Όχι βρε απλά το όνομά μου είναι Πασχάλης... Κι επειδή συνήθως με φωνάζουν 'Πάσχο' έχει μείνει και το χρησιμοποιώ σαν nick..
charmak66 Ok...
Tί θα γίνει τόσο δύσκολη είναι η ερώτηση;;;
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Ελπίζω να συνέβαλα στις Ιστορικές σας γνώσεις!
Σίγουρα!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
pasxos, αυτό είναι εντελως άσχετο αλλά το επώνημό σου είναι Πάσχος;;;
Γιατί γνωρίζω κάποιον Αλέξανδρο Πάσχο που μένει Θεσ/νίκη
Όχι βρε απλά το όνομά μου είναι Πασχάλης... Κι επειδή συνήθως με φωνάζουν 'Πάσχο' έχει μείνει και το χρησιμοποιώ σαν nick..
xaxaxa ok!
-
μια φορα ειχα ρωτησει μια γυναικολογο αν το μητρικο γαλα μπορει να γινει γιαουρτι.δεν ηξερε.ουτε και εγω βεβαια.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μια φορα ειχα ρωτησει μια γυναικολογο αν το μητρικο γαλα μπορει να γινει γιαουρτι.δεν ηξερε.ουτε και εγω βεβαια.δεν την βρήκε τίποτα με την ερώτηση;;
-
μπααααα.απλα με κοιταξε με γουρλωμενα ματια.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μια φορα ειχα ρωτησει μια γυναικολογο αν το μητρικο γαλα μπορει να γινει γιαουρτι.δεν ηξερε.ουτε και εγω βεβαια.μητρικό γιαούρτι δεν υπάρχει;
-
όχι...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Byron. Το ποίημα είναι 'Η κατάρα της Αθηνάς'http://www.internationalbyronsociety.org/pdf_files/curse_minerva.pdf
ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ.
-
πασχε δωσε καμια απαντηση γιατι δε βλεπω προκοπη...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Λοιπόν ποιά είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας......;;;;;;;Θήβα, Βάσω Κοροπούλη
-
Να βάλω μια...όχι τόσο επιστημονική!
Από που προέρχεται η φράση 'μήνας του μέλιτος' ;
Επειδή μου το χουν στείλει με mail, δηλώνω εξαρχής οτι δεν γνωρίζω την 'πηγή' ! -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Να βάλω μια...όχι τόσο επιστημονική!Από που προέρχεται η φράση 'μήνας του μέλιτος' ;
Επειδή μου το χουν στείλει με mail, δηλώνω εξαρχής οτι δεν γνωρίζω την 'πηγή' !Την παλια εποχη λογω υπαρξεως της παρθενιας και γενικα της σεξουαλικης πεινας οι νεονυμφοι επιδιδοντο μετα μανιας στο σπορ.
Δια την επι μακρον ευρωστια του αρρενος τον ταιζαν μελι .
Μετα το πρωτο μηνα δεν χρειαζονταν,ειχε μπουχτισει απο αγαπη και αρχιζε παλι τις επισκεψεις στο καφενειο.Υ.Γ. Πηγη πληροφοριων δια το ανωτερω θεμα το (διεστραμμενο) μυαλο μου.
-
Έγραψες!!
-
Κατι παρόμοιο νομίζω ισχύει και με την αγγλική λέξη honeymoon
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Κατι παρόμοιο νομίζω ισχύει και με την αγγλική λέξη honeymoonΜήπως ο 'μην του μέλιτος' είναι η μετάφραση του honeymoon?
It has also been said that the origins of this word date back to the times of Babylon. In order to increase the virility and fertility of the newlyweds, the father of the bride would provide his son in law with all the mead (a honey-based drink) he could drink during the first month of the marriage (and therefore 'moon'). Given that the English word is only four hundred years old, direct attribution to Babylon is questionable (though often repeated). The custom of drinking mead after a wedding for a month was also a medieval custom, however, and in practice at the time the word first appeared.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Λοιπόν ποιά είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας......;;;;;;;
Θήβα, Βάσω Κοροπούλη
Παρεπιπτοντως, φιλη του φιλου σας του Τζιγκερ και κατοχος μιας F430 απο Ιταλια. Δεν σας χαλασε για πεθερα
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Λοιπόν ποιά είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας......;;;;;;;
Θήβα, Βάσω Κοροπούλη
Παρεπιπτοντως, φιλη του φιλου σας του Τζιγκερ και κατοχος μιας F430 απο Ιταλια. Δεν σας χαλασε για πεθερα
με τι ασχολειται αυτη?
εχω ομαδα για πουλημα με σημα το δικεφαλο,...
βαλτε και καμια ερωτηση...
-
Ante na βάλω εγώ μια, στό ίδιο περίπου πνεύμα με την παραπάνω
Το **'ius primae noctis' **τι ήταν ; μπορεί να το ξέρετε και σαν 'Jus primae noctis'
Εύκολη είναι
Quiz γενικών γνώσεων