-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ψηφισα οχι.
δεν εχω καποιο συγκεκριμενο λογο, απλα ξερω οτι δεν θα το κανω.σε εξαιρετικες περιπτωσεις οπως πχ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ τρακαρισμα σε ερημο δρομο κλπ, μπορει να συγκινηθω
Αν φίλε μου το παιδί σου, ο αδελφός σου, η γυναίκα σου, εσύ, κάποιος φίλος σου οδηγούσατε μηχανάκι και κάπου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, πάνω σε φανάρι και σε σημείο χωρίς πολύ καλό φωτισμό έβλεπες μια κηλίδα λάδι να εκτείνεται σε μήκος 5-10 μέτρων, θα αδιαφορούσες..?
Έτσι λοιπόν θα προχωρήσει αυτή η χώρα? Με τη βοήθεια της πολεμικής τέχνης ΖΕ-ΜΑΝ-ΦΟΥ?
Εγώ προσωπικά, καθότι και δικυκλιστής, έχω πάρει 3-4 φορές τηλέφωνο το 100 για χυμένα λάδια και έχω δει αποτέλεσμα... Και πίστεψέ με, ένιωσα πολύ καλύτερα όταν σκέφτηκα ότι έτσι ίσως έσωσα το κέφάλι κάποιου...
Όπως πολύ καλύτερα ένιωσα όταν έδωσα παππού σε αστυνομικό, ο οποίος είχε στο μπροστινό κάθισμα, στην αγκαλιά της γιαγιάς νεογέννητο παιδί και επιπλέον ήταν εριστικότατος στην παρατήρηση που του έκανα... Περιττό να σου πω ότι ο αστυνομικός τον άρπαξε όπως ήταν και τον περιέλαβε...
Και πες μου... γιατί να αδιαφορήσω μπροστά σε αυτό που είδα?
-
Νομιζω (δεν το ΓΝΩΡΙΖΩ αλλα ειμαι αρκετα σιγουρος) οτι αμα παρετε την αστυνομια και πειτε οτι το ΤΑΔΕ αυτοκινητο εκανε την ΤΑΔΕ παραβαση, ΔΕΝ μπορουν να τον σταματησουν για την ΤΑΔΕ παραβαση αλλα απλα να ψαξουν να τον βρουν και να παρακολουθησουν αν θα κανει και αλλες ωστε να τον μαζεψουν για αυτες. Για παραβαση δηλαδη που δεν εχει δει ο αστυνομικος με τα ματια του, ειναι μαρτυρια απο τριτο και δεν μπορει να την βεβαιωσει. Μπορει και να κανω λαθος βεβαια, αλλα μου φαινεται εκτος απο νομικως ορθο, και λογικο (γιατι ετσι αμα εδινε ο καθενας τον καθενα που τον τσαντιζε στον δρομο, 'εφευρισκοντας' παραβασεις που δεν εκανε, ολοι θα ημασταν στα δικαστηρια τωρα).
ΥΓ Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειδοποιω και δινω στεγνα οποιονδηποτε κανει σοβαρες μλκιες στον δρομο
-
Φυσικά ναι!
Την έχω καλέσει δύο φορές, τη μια για ένα ατύχημα για να πάρει τα στοιχεία ενός τύπου που πήγε να σκοτώσει μια κοπέλα και πούλαγε τρελίτσα και τη δεύτερη για ένα περίεργο περιστατικό:
Ένας τύπος κάνοντας τον τουρίστα, πλησίαζε δίπλα στα αυτοκίνητα στην Αθηνών-Κορίνθου δείχνοντας ένα χάρτη. Εμένα τη στιγμή που πήγαινα με 150 στη δεξιά ήρθε από την ΛΕΑ.
Σταμάτησα να τον βοηθήσω και μου είπε ότι είναι Ιταλός και πουλάει κάτι δερμάτινα μπουφάν! Το έκανε σε πολλούς μετά από μένα και έτσι κάλεσα την τροχαία και τον μάζεψαν στα διόδια. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Εμένα τη στιγμή που πήγαινα με 150 από την ΛΕΑ. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ναι! αρκει να μην παρει κανεις για μενα...Υπάρχει λόγος να πάρει κανείς για εσένα;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εμένα τη στιγμή που πήγαινα με 150 από την ΛΕΑ.
Το διορθώνω, έχεις δίκιο!!!
Έγώ δεξιά λωρίδα και αυτός ΛΕΑ -
Εννοείται πως ναι....
-
§
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν φίλε μου το παιδί σου, ο αδελφός σου, η γυναίκα σου, εσύ, κάποιος φίλος σου οδηγούσατε μηχανάκι και κάπου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, πάνω σε φανάρι και σε σημείο χωρίς πολύ καλό φωτισμό έβλεπες μια κηλίδα λάδι να εκτείνεται σε μήκος 5-10 μέτρων, θα αδιαφορούσες..?Kαι εγώ παρόμοια σκέφτομαι... π.χ. 'εγώ την γλύτωσα, αν πίσω έρχεται κάποιος οικείος μου θα την γλυτώσει;'.
Βέβαια, κανένας δεν έχει φυτρώσει ούτε έχει πέσει από τον ουρανό, αλλά το θεωρώ καλό κίνητρο για να μην πω 'δε γμται'...
Το τι θα κάνει η τροχαία δεν το σκέφτομαι να πω την αλήθεια γιατί από την πλευρά μου κάνω αυτό που θεωρώ σωστό και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη (προτιμώ να πιστεύω ότι στην καλύτερη κάποιο περιπολικό θα είναι κοντά και θα ενδιαφερθεί)...
Δυστυχώς, εν κινήσει δεν θα μάθει ποτέ κάποιος το αποτέλεσμα, αν και δεν έχει και πολύ σημασία...
§
-
Ομολογώ ότι δεν ήξερα σε ποιο θέμα να το γράψω αλλά και εδώ καλά είναι. Προχθές μας έκανε ένας Αστυνόμος Α’ της τροχαίας Ηρακλείου διάλεξη στην Μονάδα. Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά που άκουσα αστυνομικό να λέει σωστά πράγματα. Το κυριότερο ήταν ένα πολύ καλά δουλεμένο βίντεο που είχε μαζί του. Μπορεί να είχε γυριστεί με γνώμονα μαθητές λυκείου και γενικά νεαρά άτομα αλλά ήταν πολύ αποκαλυπτικό και ενημερωτικό. Την ποιότητα του της εξασφάλιζαν οι συμμετοχές των κυρών Ιαβέρη Καββαθά και Διατσίδη φυσικά. Το βίντεο αυτό πρέπει να μετρά μερικά χρονάκια αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ καίριο. Οι προσθήκες με θέματα και ατυχήματα της περιοχής μας μόνο να προσθέσει είχε στα θετικά.
Μπράβο σε όσους το έφτιαξαν και ελπίζω να το δουν όλοι οι μαθητές των σχολείων μας. -
Την εχω καλεσει αρκετες φορες και απο σταθερο και απο κινητο γιατι ορισμενα πραγματα που ειδα (ατυχημα, εμποδιο σε δρομο, παρκαρισμα αυτοκινητου που εμποδιζε την κυκλοφορια, αυτοκινητο να κανει κατι 8αρακια που ζαλιστηκα και μονο που τον εβλεπα μπροστα μου - αραγε τι θα ειχε πιει μονον αυτος το ξερει - και για αλλα) δε μπορουσα να κανω τον αδιαφορο. Δε με αφηνε η συνειδηση μου να δειξω αδιαφορια και να πω 'ας παρει κανενας αλλος'
Οφείλουμε να ειδοποιούμε την τροχαία;