-
Ποιο προτιμάτε και γιατί? Άντε, έβαλα και πρώτο το Leon
Εδώ φαγωνόμαστε ελεύθερα
-
Εδώ φαγωνόμαστε ελεύθερα
-
Εδώ φαγωνόμαστε ελεύθερα
-
Δεν είναι ανταγωνιστικά
Δε θεωρούνται εξίσου ποιοτικά από το ευρύ κοινό
-
Συμφωνώ, ούτε εγώ έχω ψηφίσει άλλωστε. Αλλά φαίνεται υπάρχουν πολλοί στο forum που τα συγκρίνουν, οπότε...
ps: άλλωστε μη ξεχνάμε έκαναν τη σύγκριση και οι 4Τ
-
**Civic **για ποιότητα, εγγύηση(-οδική βοήθεια),αξιοπιστία, Honda ,εμφάνιση (κυρίως εσωτερικού -η μέρα με τη νύχτα-)...
-
....
-
Με οδηγικα κριτηρια και αν δεν αποτελει προβλημα η κατοχη 2λιτρου αυτοκινητου, τοτε LEON χωρις καμια αμφιβολια. Σε ολα καλυτερο.
Με αισθητικα κριτηρια ή κριτηρια κοστους χρησης Civic.
**
Winmik** δεν βαζεις και την 147 για να εχεις το πληρες συγκριτικο των 4Τ? -
λεον
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Με οδηγικα κριτηρια και αν δεν αποτελει προβλημα η κατοχη 2λιτρου αυτοκινητου, τοτε LEON χωρις καμια αμφιβολια. Σε ολα καλυτερο.Με αισθητικα κριτηρια ή κριτηρια κοστους χρησης Civic.
**
Winmik** δεν βαζεις και την 147 για να εχεις το πληρες συγκριτικο των 4Τ?απαγορεύονται οι συγκρίσεις premium & μη. Οι 4Τ τα παίρνουν.-
τώρα μεταξύ Leon & Civic περίεργα τα πράγματα, πρέπει κάποιο από τα 2; Leon μόνο TFSI, Civic τη βασική έκδοση 1.8, αλλιώς...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Με οδηγικα κριτηρια και αν δεν αποτελει προβλημα η κατοχη 2λιτρου αυτοκινητου, τοτε LEON χωρις καμια αμφιβολια. Σε ολα καλυτερο.
Με αισθητικα κριτηρια ή κριτηρια κοστους χρησης Civic.
**
Winmik** δεν βαζεις και την 147 για να εχεις το πληρες συγκριτικο των 4Τ?τώρα μεταξύ Leon & Civic περίεργα τα πράγματα, πρέπει κάποιο από τα 2; Leon μόνο TFSI, Civic τη βασική έκδοση 1.8, αλλιώς...
+1
-
Για τον αγαπητό μου coyote, που μας έχει φάει στη γκρίνια :
Όπως (ξανα)έγραψα, το Leon είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Πατάει καλά στο δρόμο, είναι (πολύ) ενδιαφέρον οδηγικά, είναι καλοφτιαγμένο, έχει ΑΡΙΣΤΗ θέση οδήγησης. Μαλακά πλαστικά ΔΕΝ έχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν είναι ποιοτικό, μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Η έκδοση TFSi είναι πρόκληση, θα ήταν τουλάχιστον για μένα αν αγόραζα στην κατηγορία. Επιδόσεις ανάλογες του Golf Gti, στο δρόμο εξίσου καλό και τιμή για όσκαρ.
Σιβίκ: εξωφρενικό design. Το βλέπεις και δεν το πιστεύεις. Εν ολίγοις, άλλοι θα το λατρέψουν, άλλοι θα κάνουν εμετό. Μέσα, θα το λατρέψουν όλοι πάντως. Εμένα μου αρέσει μέσα-έξω. Είναι πανέμορφο, εργονομικό και με τεράστιους χώρους. Εξακολουθεί να μη μου έρχεται στο μυαλό άλλο τόσο ευρύχωρο, πλην των πολυμορφικών. Η θέση οδήγησης υπολείπεται του Leon, αλλά παραμένει καλή. Άψοψη αίσθηση και θέση πεντάλ (για μένα, σημαντικότατο). Το μοτέρ είναι ένα μικρό θαύμα κατανάλωσης, είναι εύστροφο και αποδίδει καλές τιμές ιπποδύναμης και ροπής, κι ας μην έχει 100 ίππους στο λίτρο. Όποιος τους έχει ανάγκη, ας περιμένει το TypeR. Η αναρτηση μπροστά είναι καλή, η πίσω κοπανάει λίγο, αλλά προσωπικά δεν με απασχολεί. Σε συμπεριφορά, υστερεί έναντι του Λεόν στο δρόμο πάντως.
Όπως και να 'χει, άμεσα συγκρίσιμες εκδόσεις αυτή τη στιγμή, είναι μάλλον μόνο η 1.8 του Σιβίκ και η 2.0FSi του Λεόν (γιατί 1.8 VAG δεν υπάρχει προς το παρόν, μιας που ρώτησες σε άλλο θέμα). Κοστίζουν 22.490 και 22.700 οι βασικές. Προσωπικά, θα δυσκολευόμουν ΠΟΛΥ να αποφασίσω. Από τη μία παίρνεις εξαιρετική οδική συμπεριφορά και καλό υπόλοιπο πακέτο, από την άλλη με εξιτάρει το design του Σιβίκ το οποίο υπολείπεται σε 'στρίβειν', αλλά υπερέχει παντού αλλού και έχει 7 χρόνια εγγύηση + το όνομα-αξιοπιστία της Χόντα που η Σέατ (ακόμη?) δεν έχει. ΔΕΝ ψηφίζω.
Στην ερώτησή σου 'Γιατί δεν πουλάει το Λεόν', η απάντηση δόθηκε σε άλλο θέμα: τα δύο μοντέλα είναι πολύ κοντά σε ταξινομήσεις.
-
Το Civic υπερτερεί σε εμφάνιση, ποιότητα εσωτερικού, αξιοπιστία (που τη στηρίζει και η 7ετής εγγύηση+οδ. βοήθεια), φρένα, κόστος χρήσης (τέλη, ασφάλιστρα, κατανάλωση), άντε ας βάλω και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών... Μπορεί να προβληματίσει κάποιους ο αυξημενος θόρυβος, η σφιχτή ανάρτηση και οι πολλές εγκάρσιες ανωμαλίες, και ίσως η περιορισμένη ορατότητα πίσω
Το Leon λέγεται( ) οτι έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, και ευχαριστιέσαι την οδήγηση μαζί του (εγώ την οδήγηση την ευχαριστιέμαι με μια 2μετρη γυναικάρα στο κάθισμα του συνοδηγού ), επιδόσεις, καλύτερη συμπεριφορά ανάρτησης, και πολύ οριακή υπεροχή στους χώρους. Επίσης πολύ καλά καθισματάκια μπάκετ!
Είναι θέμα γούστου και τσέπης στο κάτω κάτω... μια ψήφος στο Civic απο μένα...
-
στο Leon το οδηγείται απο μέσα ή το βάζετε με την κάμερα έξω, γιατί κακά τα ψέματα μέσα δεν βλέπεται. Και δεν μιλάω για ποιότητα πλαστικών μόνο αλλά και για σχεδιασμό. κάνει βήματα προς τα πίσω
για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη
-
Αν ηταν το προηγουμενο Leon θα το ψηφιζα. Το νεο χανει πολυ. Εδικα στο εσωτερικό του.
Στο Civic το μόνο αρνητικο που εχω ειναι η προλελευση του. Δεν ειναι MADE IN JAPAN και εχω ασχημη εμπειρια με παλιοτερεσ κατασκευες απο Αγγλια. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
**
Winmik** δεν βαζεις και την 147 για να εχεις το πληρες συγκριτικο των 4Τ?Δεν ξέρω, εμένα δεν μου κάθεται τόσο καλά αυτή η σύγκριση, καθώς είναι αρκετά παλαιότερη, με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ. ασφάλεια). Τώρα αν θέλει και άλλος κόσμος, ευχαρίστως...
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
**
Winmik** δεν βαζεις και την 147 για να εχεις το πληρες συγκριτικο των 4Τ?Δεν ξέρω, εμένα δεν μου κάθεται τόσο καλά αυτή η σύγκριση, καθώς είναι αρκετά παλαιότερη, με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ. ασφάλεια). Τώρα αν θέλει και άλλος κόσμος, ευχαρίστως...
Παντως εγω αναμεσα στα 3 αυτην θα ψηφιζα.
-
κανενα απο τα 2!
ειτε Leon TFSi, ειτε ενα ταπεινο (??) Golf GT
αν περιορισουμε και αλλο το budget, Golf TSi με 140 αλογα...
-
Συμφωνώ με lkar-Krus.
-
Υπομονη.Συντομα και η Seat θα παρει τον Twincharger με τα 140 αλογα(τα οποια βεβαια θα μπορουν να πανε 170,200....)
Βεβαια δε θα εχει τα...6.6λ του Civic ,αλλα θα εχει το δικου του ενδιαφερον
Νέο Seat Leon Vs Νέο Honda Civic 5d