-
Πρώτα από όλα θα πω ότι λυπάμαι πολύ. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να παραμένει κανένας σε αυτό το Forum!!!!!
Γεμίζουμε δεκάδες σελίδες σχολιάζοντας τα πάντα όσο ασήμαντα και να είναι της Ελληνικής και όχι μόνο πραγματικότητας.
Δεν ήμασταν όμως αρκετά ικανοί να διατηρήσουμε ένα υποφερτό επίπεδο σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όπως το αεροπορικό ατύχημα με τον νεκρό πιλότο μας. Έπρεπε να κλειδωθεί; Φυσικά και επιβάλλονταν στο χάλι που είχε φτάσει!!!
Αντί να βρούμε λίγα λόγια για να τιμήσουμε ένα συνάνθρωπό μας που έδωσε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος σε έναν ακήρυχτο πόλεμο 30 και πλέον ετών φτάσαμε να τσακωνόμαστε για το πόσο άντρες είμαστε. Είμαστε πολύ άντρες!!!! Μπράβο μας!!!
Τώρα μπορούμε ανενόχλητοι να ξανά τσακωθούμε για το αν είναι καλύτερα τα Ιταλικά τα Γερμανικά ή τα Ιαπωνικά κονσερβοκούτια.Κώστα αν μας ακούς και μας βλέπεις ΣΥΓΝΩΜΗ.
-
Πρώτα από όλα θα πω ότι λυπάμαι πολύ. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να παραμένει κανένας σε αυτό το Forum!!!!!
Γεμίζουμε δεκάδες σελίδες σχολιάζοντας τα πάντα όσο ασήμαντα και να είναι της Ελληνικής και όχι μόνο πραγματικότητας.
Δεν ήμασταν όμως αρκετά ικανοί να διατηρήσουμε ένα υποφερτό επίπεδο σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όπως το αεροπορικό ατύχημα με τον νεκρό πιλότο μας. Έπρεπε να κλειδωθεί; Φυσικά και επιβάλλονταν στο χάλι που είχε φτάσει!!!
Αντί να βρούμε λίγα λόγια για να τιμήσουμε ένα συνάνθρωπό μας που έδωσε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος σε έναν ακήρυχτο πόλεμο 30 και πλέον ετών φτάσαμε να τσακωνόμαστε για το πόσο άντρες είμαστε. Είμαστε πολύ άντρες!!!! Μπράβο μας!!!
Τώρα μπορούμε ανενόχλητοι να ξανά τσακωθούμε για το αν είναι καλύτερα τα Ιταλικά τα Γερμανικά ή τα Ιαπωνικά κονσερβοκούτια.Κώστα αν μας ακούς και μας βλέπεις ΣΥΓΝΩΜΗ.
-
-
ΕΜΜΑΝΟΥΗL, σκεφτόμουνα από το μεσημέρι(όταν έβλεπα ειδήσεις) να ενημερώσω για το γεγονός της ταφής του ήρωα Κ.Ηλιάκη -ο οποίος θυσιάστηκε για όλους εμάς-, αλλά είδα το άλλο θέμα κλειδωμένο.
Έπειτα, σκέφθηκα να ανοίξω ένα νέο θέμα, αλλά θεώρησα ότι δεν θα πολυνοιαζόταν και κανείς, άσε που κάπως μου καρφώθηκε και η ιδέα ότι θα κλειδωνόταν και το δικό μου(ΔΕΝ με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή να διαβάσω και να βγάλω συμπέρασμα για ποιό λόγο κλειδώθηκε το πρώτο θέμα: μόνο που το είδα κλειδωμένο, θεώρησα ότι δεν ενδιέφερε τα μέλη --- αυτή η σκέψη μου και μόνο, που παλαιότερα δεν θα μου περνούσε από το μυαλό, λέει πολλά για την παρακμή και κατάντια που διέπει τη νοητική λειτουργία σημαντικού μέρους του σημερινού πληθυσμού --- δεν κάνω νύξη προς τους διαχειριστές ΑΛΛΑ προς όλους τους χρήστες).
Από την άλλη, ΔΕΝ ήθελα με κανέναν τρόπο να ανοίξω ένα νέο θέμα προς ΤΙΜΗΝ του Κ.Ηλιάκη, και να μου 'κουβαληθούν' τίποτα αδέσποτοι 'πολίτες του κόσμου' και να αρχίσουν με τις δημοσιεύσεις τους τις π@π@ριές και τις εξυπνάδες τους, ειδικά ετούτη την ημέρα της κηδείας του ήρωα μας.
Συζήτησα το θέμα στη δουλειά με έναν Κρητικό φίλο και επικεντρώθηκα στο πόσο εύκολα κάποια παληκάρια ανάμεσά μας δίνουν και τη ζωή τους ακόμα για να μπορούν οι υπόλοιποι να συνεχίσουν την καθημερινή ζωή τους(και κάποιοι άλλοι να συνεχίσουν τις π@π@ρολογίες).
Τέλος πάντων, δεν είναι σωστό να πω πιο πολλά ετούτη τη στιγμή: Τιμή και Δόξα στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη που θυσιάστηκε για όλους μας, ένα νέο παληκάρι, πρώτο μεταξύ πρώτων στην Πολεμική Αεροπορία, που άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και μια απαρηγόρητη σύζυγο.
Υ.Γ.: Να ζητήσω και εγώ συγνώμη από τη μνήμη του Κ.Ηλιάκη που δεν άνοιξα νέο θέμα, παρ' όλες τις (ίσως χαζές)επιφυλάξεις μου...
Όσο για το αν είναι σημαντικότερα τα νέα μοντέλα των εταιρειών: φυσικά και τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από μιά ανθρώπινη ζωή, ειδικά όταν αυτός που χάθηκε είχε σθένος και ψυχή μεγάλη είναι ακόμα πιο βαρύς ο θρήνος.
-
Έχετε δίκιο χίλια τα εκατό.
Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην κοιτάμε πιο μακριά από την μύτη μας
Κοιτάμε να φαγωνόμαστε για ποιος την έχει πιο μεγάλη… αντί να κοιτάμε το σωστό.
Πλέον σε αυτό το φόρουμ, ότι θέμα και να ανοίξεις καλός ή κακός θα πάει αλλού.
Και χειρότερα θα πάει σε φαγωμάρες.Κρίμα.
Υ.Γ.: Θα ήθελα να πω σε όλους τους ¨Άνδρες¨ εδώ μέσα να πάνε να κοιταχτούν σε κανένα γιατρό… γιατί βλέπω ότι κυκλοφορεί πολύ τεστοστερόνη και ως γνωστό η υπερβολική δόση αυτής σε έναν ανθρώπινο οργανισμό δημιουργεί αυτισμό… για αυτό ¨Άνδρες¨ τούτου του φόρουμ, για κοιταχτείτε στον γιατρό σας, μπας και είστε αυτιστικοί.
Τιμή και Δόξα στον Κώστα Ηλιάκη !
Κρίμα και πάλι κρίμα.Αυτά από εμένα.
-
Κριμα για το παλικαρι που εχασε τη ζωη του.
Πολυ φοβαμαι οτι δε θα ειναι ο τελευταιος, δυστυχως.
δε θελω ουτε να επεκταθω, ουτε και να σχολιασω τα υπολοιπα.
πιστευω πως αυτο το θεμα δεν επρεπε καν να ξεκινησει, αφου δεν ειμαστε ικανοι να συζητησουμε πολιτισμενα πανω σ'αυτο το ευαισθητο θεμα οπως πολυ σωστα λες. -
Ελαφρύ να είναι το χώμα και το νερό που τον σκεπάζει. Είναι κρίμα να χάνουμε συμπολίτες μας, φίλους μας και συγγενείς έτσι...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
...Γεμίζουμε δεκάδες σελίδες σχολιάζοντας τα πάντα όσο ασήμαντα και να είναι της Ελληνικής και όχι μόνο πραγματικότητας...Ακριβώς όπως το λες: Ό, τι κάνουμε, μαζί το κάνουμε.
Καλημέρα και καλό μήνα... -
Κουβέντα γίνεται. Μπορεί κάποιες φορές να παρεκτρέπεται, αλλά επανέρχεται. Μπορώ να πω ότι σε σχέση με τα περισσότερα φόρουμ στα οποία συμμετέχω το παρόν είναι το λιγότερο φωνακλάδικο και προβληματικό (ή έστω έχει τους λιγότερους φωνακλάδες και προβληματικούς ). Το θέμα για τον πιλότο ξεκίνησε ως θέμα για το ΣΥΜΒΑΝ και εξελίχθηκε σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά > δεν θεωρώ άσχετα τα δυο πράγματα.
Όσον αφορά τον πιλότο, τί να λέμε... Το χειρότερο είναι ότι ο θάνατός του μάλλον πάει χαμένος αφού κουκουλώνεται όπως συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια 'χάριν του καλού κλίματος' (πάρτε μια στα Ίμια μετά από 5 μέρες για να απολαύσετε το 'καλό κλίμα'). -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τιμη κ δοξα στο παλικαρι μας!
ναναι ελαφρυ το χωμα του γαμω τους τουρκους μου γαμω.Μη τον παρεξηγειτε.νομιζει πως επειδη ηταν εκπαιδευτης στα ΟΥΚ θα σωσει την Ελλαδα..
Κριμα για τον πιλοτο μας αλλα αυτα εχει ο ψυχρος πολεμος. -
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
http://www.imdb.com/title/tt0067277/Φρίκη. Και το βιβλίο, και η ταινία
Σχόλιο κάποιου θεατή-αναγνώστη για την ταινία/βιβλίο:
Just watch it. Pacifist for life. Nothing will ever change me after this. The most horrifying experience ever. Dalton Trumbo made this possibly the greatest book to film creation of all time. People who love war are simply not human, and this movie shows it perfectly. The acting is normal, and it should be. Johnny is a normal man, as all men who fight for the machine. The human condition has never been portrayed as real as this. I now see why trumbo was named one of the Hollywood 10. He was not a genius. He was a messenger with a gift for seeing reality.
Watch this film.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φρίκη. Και το βιβλίο, και η ταινία
Όπως τα λες. Φρίκη.
Αλλά πρέπει να ξεστραβωθούμε. Επιτέλους... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πρώτα από όλα θα πω ότι λυπάμαι πολύ. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να παραμένει κανένας σε αυτό το Forum!!!!!Σε όποιο αντίστοιχου μεγέθους forum και να πας, τα ίδια θα βρεις. Ασχέτως με το αντικείμενο του αυτοκινήτου, το 4ΤF δεν είναι παρά ένα ακόμα forum με μερικές χιλιάδες μέλη. Το ίδιο είναι και οποιοδήποτε άλλο forum με αντίστοιχο αριθμό μελών (και αντίστοιχη ενότητα για εκτός θέματος συζητήσεις).
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν αξίζει να παραμένει κανείς σε αυτό το forum, αλλά αν θέλει ή όχι να συνεχίσει να γράφει και να διαβάζει τέτοια ευαίσθητα θέματα.
Όποιος χαλιέται μπορεί κάλλιστα να μείνει μακριά από τον αντίλογο και παρόμοιας σοβαρότητας θέματα και να συνεχίσει κανονικά να μιλάει για το αυτοκίνητο στις υπόλοιπες ενότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρωταρχικός σκοπός αυτού του forum είναι να προσφέρει ένα χώρο συζητήσεων γύρω από το αυτοκίνητο και μόνο.
Και στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου που πάω και περιμένω στην ουρά, ακούω τις παρόμοιες συζητήσεις στα τραπέζια και μερικές φορές με πιάνει αηδία. Όμως, δεν αναρωτιέμαι αν αξίζει κανείς πια να πηγαίνει στο σουβλατζίδικο. Για σουβλάκια πάω, όχι για κουβέντα επί παντός επιστητού
Έτσι κι εδώ, υποτίθεται ότι μιλάμε για αυτοκίνητα. Αν μας χαλάνε συμπεριφορές και απόψεις στον αντίλογο, μπορούμε κάλλιστα να απέχουμε. Συζήτηση για αυτοκίνητα κάνουμε, δε σημαίνει ότι συγγενέψαμε κιόλας για να εξοργιζόμαστε από αλλότριες απόψεις και να φτάνουμε στο σημείο να καταδικάζουμε σύστολο το forum.
Ένιωσα την ανάγκη να τα πω όλα αυτά γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω posts του στυλ 'το επίπεδο του forum έπιασε πάτο' κλπ. Και αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αυτό λέγεται με αφορμή τον αντίλογο. Να μου πείτε ότι το επίπεδο έπιασε πάτο επειδή κανείς δεν ξέρει από αυτοκίνητα, τότε ναι, να το δεχτώ. Αυτή είναι η μόνη έγκυρη κριτική που μπορεί να αποδωθεί στο forum των 4Τ, το αν είναι δηλαδή ένα καλό ή κακό αυτοκινητιστικό forum.
Αυτά και συγνώμη για το μεγάλο post.
Φιλικά πάντα,
Θέμης
-
μανώλη ότι συμβαίνει σε όλη την ελλάδα, συμβαίνει και σε αυτό το φόρουμ...ο χαμός του σμηναγού ξεχάστηκε όπως ξεχάστηκαν και άλλοι χαμοί πριν από αυτόν...το ίδιο συνέβη και για το αεροπλάνο της Ηλιος όπου πάλι κανείς δε ξέρει τι ακριβώς συνέβη...
ο έλληνας ξεχνά τα πάντα εκτός απο την επιδειξιομανία του..για μερικά απίθανα που γράφονται στο φόρουμ και, ειδικότερα για το θρεντ που ανέφερες, θα σου πω οτι όποτε διαβάζω κάτι που θα θίγει τον άλλον προσωπικά, το 'δούλεμα' θα πηγαίνει σύννεφο...και ας με πετάξουν έξω τα παιδιά που είναι μοντς...
όπως ακριβώς αυτοί θίγουν το χαρακτήρα και τη προσωπικότητα του άλλου, πράγμα που συνέβη στο θρεντ που λες, το αυτό θα λαμβάνουν...έτσ ι για πλάκα, όπως κάνουν αυτοί και γελάνε τάχα...ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση...
'ανδρών επιφανών πάσα γης τάφος'
-
Πήγαν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της χήρας και των παιδιών του πιλότου και φυσικά σε όλους εμάς τους Μαλάκες , που καθόμαστε και τους βλέπουμε να μας ξεπουλάνε !
-
Μανώλη,όντως παρεκτραπήκαμε όλοι μας σε εκείνο το θέμα.Εγώ θα ζητήσω συγγνώμη δημόσια που συμμετείχα σε εκείνο το μπάχαλο,και δεν προσπάθησα να το ηρεμήσω
Η έκπτωση τής ποιότητας του φόρουμ μας πάντως,είναι ευθύνη όλων μαςΚρίμα για τόν πιλότο μας,καί μακάρι να είναι ο τελευταίος
-
Το θέμα κλειδώθηκε γιατι πλέον κατέληξε σε τσακωμό.
Αυτό που -συνεχίζω- να μην καταλαβαίνω είναι το γιατι σπεύδουμε να καταδικάσουμε ομαδικά όλους τους συμμετέχοντες σε ένα Φόρουμ κρίνοντας την συμπεριφορά ορισμένων με τους οποίους δεν συμφωνούμε!!??!!
Προσωπικά, κρίνω με βάση την πλειοψηφία των μελών και όχι με 'κορώνες' ή μεμονωμένες συμπεριφορές.
Και, όχι, δεν θεωρώ ότι έχει 'πέσει' το επίπεδο. Μια χαρά είμαστε. Κάθε μέρα που περνάει διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις και παρατηρώ αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Από πάρα πολλούς. Τους περισσότερους.
-
+1
-
Ρε παιδιά τώρα θα μας τρελάνετε;
Δεν έχει πέσει η ποιότητα του φόρουμ;
Το λέτε γιατί το πιστεύετε ή έτσι να έχουμε να λέμε;Και μιας και δεν έχει πέσει η ποιότητα, που είναι όλα εκείνα τα καλά μέλη και τα αξιόλογα άτομα που γράφανε; Γιατί εξαφανίστηκαν; Έτσι κατά τύχη όλοι μαζί; Λίγο χλωμό δεν είναι;
Όλοι νιώθουμε ότι έχει πέσει το φόρουμ… λίγοι είναι αυτοί που το συζητάνε μεταξύ τους και ακόμα λιγότεροι αυτοί που βγαίνουν να το πουν.
Και να σας πω και το άλλο… το να φεύγει ένα καλό μέλος γιατί η ποιότητα έχει πέσει λόγο του ¨αντίλογου¨ όπως λέτε… αυτό μόνο κακό μπορεί να είναι… γιατί αυτό το καλό μέλος θα μπορούσε να συνεισφέρει και σε όλο το υπόλοιπο φόρουμ.
Ακου δεν έχει πέσει η ποιότητα…
Τελικά τι είναι σημαντικό;