-
Ο χρήστης iLLuzion έγραψε:
γιατι πεσατε να τον φατε?Ποιος ακριβώς 'έπεσε να τον φάει' τον elio21 και δεν το βλέπω;
-
Στην χωρα του 'κοννε' κ των πολλων ταχυτητων στο δικαιο, ο καθενας ψαχνει να βρει το δικο/δικη του. Κ καλα κανει, γιατι το να προσπαθει να κανει το αλλο (να βαλει ολους στην ιδια ταχυτητα) δεν θα γινει ποτε. Κ εγω παλια αυτο προσπαθουσα να κανω, μεχρι που ξυπνησα.
ΥΓ Ειναι σαν να λεμε 'δεν θα χρησιμοποιησω βυσμα για να υπηρετησω σωστα την πατριδα'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στην χωρα του 'κοννε' κ των πολλων ταχυτητων στο δικαιο, ο καθενας ψαχνει να βρει το δικο/δικη του. Κ καλα κανει, γιατι το να προσπαθει να κανει το αλλο (να βαλει ολους στην ιδια ταχυτητα) δεν θα γινει ποτε. Κ εγω παλια αυτο προσπαθουσα να κανω, μεχρι που ξυπνησα.ΥΓ Ειναι σαν να λεμε 'δεν θα χρησιμοποιησω βυσμα για να υπηρετησω σωστα την πατριδα'...
Καποιοι το κάνουν κάποιοι όχι.
Τεσπα η απάντηση δώθηκε και θεωρητικά το θέμα μπορεί να κλειδωθεί. Από την άλλη δεν βλέπω γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον λοκατζή. Οσο για το αν σου κόβει τα πόδια η απώλεια του διπλώματος...Οι μαλακίες πληρώνονται τι να κάνουμε... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
θα μας είχε απαλλάξει απο την επικίνδυνη παρουσία της στους δρόμους
-
φιλε παρε το αμαξι σου πηγαινε οπου γουσταρεις χωρις διπλωμα απλα λιγη προσοχη να μην εμπλακεις σε τροχαιο και προσεχε και στα πολυ στανταρ μπλοκα (ακομα κ κει βεβαια συνηθως παπακια σταματανε)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οτι να'ναι πραγματικα........
αν δεν σ' αρέσει ξέρεις τι πρέπει να κάνεις
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Διαφωνώ. Όσο δεν έχουμε όλοι οι πολίτες την ίδια αντιμετώπιση, θα προσπαθήσω (με τα μηδαμινά μέσα που διαθέτω) να αποκτήσουμε την ίδια σύννομη αντιμετώπιση. Δε θα προσπαθήσω να γίνω σαν αυτόν που κατακρίνω και που βρίζω για την ιδιαίτερη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει
αν ειχαμε ολοι τη ιδια αντιμετωπιση θα ειχαμε και αλλη συνειδηση και δε θα συζητουσαμε καν αυτο το ζητημα
αν ηταν ετσι τα πραγματα δε θα τολμουσαμε καν να ψαξουμε να δουμε τι θα μπορουσε να γινει και δε θα το σκεφτομασταν καν να οδηγησουμε χωρις διπλωμα
Και δε λεω το να κριτικαρουμε το συστημα ειναι η ευκολη λυση, αλλα μην κοροιδευομαστε ο ενας δε θα κανει τη διαφορα μονος του, τη διαφορα τη κανουν πρωτα αυτοι που κυβερνουν και νομοθετουν, στη συνεχεια οι δημοσιοι λειτουργοι και τελος οι απλοι πολιτες
δε νομιζω στα υπολοιπα ανεπτυγμενα κρατη των οποιων οι πολιτες ερχονται στα νησια μας και κανουν τα δικα τους να γεννηθηκαν πειθαρχημενοι, τους αναγκασαν να ειναι
αλλα εδω εχουμε ενα κρατος που σε εξαπατα , σε κλεβει δεν υπαρχει πουθενα αξιοκρατια και μετα απορουμε γιατι ολοι προσπαθουμε να το κλεψουμε/εξαπατησουμε με τη πρωτη ευκαιρια..
πολυ καλα ειπε ο Χρυσοχοιδης και αμα αυτα που ειπε οντως τηρηθουν και παψουν διαφορα λαμογια και διαφοροι εχοντες να εχουν αλλη αντιμετωπιση δε προκειται να πω κουβεντα αμα με ξαναγραψουν
μεχρι τοτε να κοψουν το λαιμο τους οι αχρηστοι τροχαιοι
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
φιλε παρε το αμαξι σου πηγαινε οπου γουσταρεις χωρις διπλωμα απλα λιγη προσοχη να μην εμπλακεις σε τροχαιο και προσεχε και στα πολυ στανταρ μπλοκα (ακομα κ κει βεβαια συνηθως παπακια σταματανε)Μας άδειασε όλους ο skye!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στην χωρα του 'κοννε' κ των πολλων ταχυτητων στο δικαιο, ο καθενας ψαχνει να βρει το δικο/δικη του. Κ καλα κανει, γιατι το να προσπαθει να κανει το αλλο (να βαλει ολους στην ιδια ταχυτητα) δεν θα γινει ποτε. Κ εγω παλια αυτο προσπαθουσα να κανω, μεχρι που ξυπνησα.ΥΓ Ειναι σαν να λεμε 'δεν θα χρησιμοποιησω βυσμα για να υπηρετησω σωστα την πατριδα'...
Τα πάντα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Στην οδηγική μου καριέρα έχω 'φάει' μία κλήση για παράνομη στάθμευση. Ενώ ο φίλος που ήμασταν μαζί και είχε παρκάρει μπροστά μου μού πρότεινε να σβήσει και τη δική μου κλήση μαζί με τη δική του, αρνήθηκα. Έτσι νοιώθω 'ελεύθερος' να τηλεφωνώ στο 100 για π@π@ρων που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων (π.χ. τα ζώα που παρκάρουν στη γειτονιά μου πάνω σε πεζοδρόμια). Αν είχα σβήσει την κλήση, με τι μούτρα θα απαιτούσα να κόβονται κλήσεις στους υπολοίπους;
-
Ρε παιδιά όλα είναι σχετικά... Τί θέλω να πω...
Εγώ την 'έφαγα' αυτές τις μέρες για υπερβολική ταχύτητα . Το αποτέλεσμα γνωστό... Χωρίς δίπλωμα για 2 μήνες. Δεν λέω ότι δεν έτρεχα ή ότι δεν έφταιγα (άσχετα αν το μπλόκο ήταν σε γνωστό σημείο - δρόμος με στηθαίο και 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση με ευθεία αρκετών χμ), αλλά κάπου να υπάρχει και λίγη σωφροσύνη. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο 2 φορές την εβδομάδα για να κάνω μία απόσταση 100 περίπου χμ (την εβδομάδα άντε να κάνω 450 χμ). Και αυτή η μετακίνηση είναι απόρροια της δουλειάς μου (είμαι καθηγητής). Την παράβαση την έκανα σε αυτή την διαδρομή, που ξέρω ακριβώς που στήνουν μπλόκα (θα μου πείτε πώς σε γράψανε - είχανε αλλάξει θέση το ραντάρ ) και έτρεχα γιατί είχα αργήσει (μην με κράξετε!) να πάω στην δουλειά μου . Αν δεν έχω το δίπλωμα δεν μπορώ να εργαστώ (λεωφορεία υπάρχουν αλλά δεν με καλύπτουν χρονικά ). Μπορεί να μου πει ο κάθε ένας από εσάς τι θα έκανε;;;;
Φυσικά έκανα την γνωστή αίτηση - ένσταση προβάλλοντας του παραπάνω λόγους, αλλά η αίτηση κατέληξε 'άκλαυτη' στον κάλαθο (τα δάκτυλα του θα μυρίζει ο διοικητής για τις τόσες μλκς που διαβάζει κάθε φορά θα μου πείτε!!!).
Με τις διακοπές τώρα κάτι γίνεται (ήδη τράβηξα χειρόφρενο), αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω μετά τις 12/4. Το πιο πιθανό να γίνω περισσότερο παράνομος...
Και το παλικάρι δεν ξέρουμε τι κόκκινο πέρασε (έχω δει μερικά πολύ 'περίεργα') και δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να τον βλάψει οικονομικά η μη μετακίνηση με το όχημα του.
Πάντως θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να ξεπεράσω τα 150 χμ/ωρα την επόμενη φορά που μπορεί να είμαι καθυστερημένος!!!:shifty:
Τα είπα περισσότερο για να ξεδώσω παρά για να προκαλέσω... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
νταξει κανεις υπομονη, δε μπορεις να κανεις αλλιως και κινεισαι πλεον με τα μεσα...ειναι σκ@τα, αλλα περνανε οι 20 μερες
ακομα θυμαμαι το 049 που επαιρνα κατακαλοκαιρο για να παω κεντρο κουβαλωντας απειρα πραγματα στο χερι στριμωγμενος με μυρωδατους τυπους
εβγαλα και μια περιεργη μολυνση στο χερι, μαλλον απο καποιο εξωτικο μερος της αφρικης
καποιος θα μπορουσε να πει οτι μου αξιζε
το λες και το ξαναλες....2μηνες είναι το δίπλωμα όχι 20 μέρες.
-
ποσοι δημοσιοι υπαλληλοι υπαρχουν?~500χιλ.
οι 200χιλ να ναι ασφαλιτες,αστυνομοι,ειδικοι φρουροι κτλ?ποσοι προισταμενοι,διοικητες,δημαρχοι κτλ υπαρχουν να πουμε 3χιλ?να πουμε και για υποχρεωσεις που τυχον εχουν σε αυτη την χωρα καμμια 500χιλ ατομα ακομη...
να βαλουμε και καμμια 50χιλ δημοτικη αστυνομια...
να βαλουμε και κατοικους σε ολα τα χωρια που σιγα να μην φανε κλησεις..
ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ?εχει μεινει κανεις χωρις διπλωμα αδεια?
εχετε ιδεα ποσες μερες σου παιρνουν διπλωμα για χρηση κινητου περα απο 100ε?
οι αλλεςχωρες ειναι τριτοκοσμικες ή η Ελλαδα θελει το καλο μας?
τα προστιμα ειναι υπερβολικα σε μια χωρα που ο βασικος ειναι 520-700ε!!!
εννοειτε πως κανεις δεν πληρωνει και γι αυτο θα κανουν και εκπτωσεις..
http://www.espressonews.gr/default.asp? ... ID=1211872
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=172724
ολα αυτα τα λεφτα απο κλησεις πανε στον δημο?πως διαολο γινετε και μια ζωη οι δημοι μπαινουν μεσα...ε στην χωρα που ο απατεωνας την βγαζει καθαρη παντα υπαρχουν 'παραθυρακια' αλλα για αυτους που ειναι στα κολπα...
Αρα μαλλον θα πρεπει να αισθανεσε και μαλκας...
για τους διοικητες αλλα και τα πιτσιρικια που πλεον βγαινουν μονα τους για κλησεις δεν θα γραψω τιποτα..
βγαλε ενα διπλωμα για 50αρη μηχανακι παρε ενα παπι 200-500ε μεχρι να κανεις την δουλεια σου και μετα πουλα το ή κρατα το μεχρι να ξανατυχει... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
'Αρθρο 94,παράγραφος 5
Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο,** τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ.** **Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. **Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν.3446/2006.
ολα αυτα προυποθετουν αυτοφορο και μετα να του δωσουν ημερ.νια δικης?
οι μηνες φυλακισης ειναι με αναστολη?
τα 200ε πανε σαν κληση να υποθεσω?
Edit:συμφωνα με το http://archive.enet.gr/online/online_te ... d=24866692 απο 10ε το εκαναν απο 3ε-1ε την μερα για εξαγορα ποινης φυλακισης.Αρα max βγαινει 1080e η ποινη -
Aυτοφορο ,προστιμο και ορισμος δικης.Βεβαια το προστιμο ειναι το πιο πιθανο αφου λογο της σοβαροτητος της παραβασης υπαρχει περιπτωση ακομα και να σου πει το 'οργανο' ......''πηγαινετε αμεσα και παρκαρετε το οχημά σας γιατι θα εχετε κυρωσεις σοβαρες''....Καλο οργανο....Λεμε τωρα...
Εμενα που με επιασε ρανταρ με 200 ετσι μου ειπε.''Πηγαινε σιγοτερα γιατι παρακατω δεν θα σου την χαρισουν'' Αφου μου εξηγησε τι μπορουσε να μου κανει ..Η θα την πατησεις αγρια ή θα πας για αναψυκτικό χαλαρωσης.
Λιγο ψυχραιμια ,υπομονη και αυτοέλενχο θελει. -
Γεια σε όλους!
Είμαι 18 χρονών και την Παρασκευή που μας έρχεται θα δώσω εξετάσεις πρακτικό για να πάρω δίπλωμα οδήγησης. (τα σήματα τα έχω περάσει) Πιστεύω θα περάσω με την πρώτη, αλλά το δίπλωμα απ' ότι άκουσα θέλει κάπου ένα μήνα για να φτάσει στα χέρια μου...
Το πρόβλημα είναι ότι τον Αύγουστο κλείνει το υπουργείο και αν μέχρι 31 Ιουλίου δεν έχει έρθει το δίπλωμα τότε... καλό Σεπτέμβριο!!!
Ξέρετε αν παίρνω κάποιου είδους βεβαίωση μέχρι να έρθει το επίσημο δίπλωμα, ώστε να μπορώ να παίρνω το αυτοκίνητο μέχρι τότε;
Επίσης ξέρετε ποια είναι η ποινή, αν με πιάσουν να οδηγώ χωρίς δίπλωμα, ενώ έχω περάσει τις εξετάσεις και απλώς δεν το έχω παραλάβει;
-
Παίρνεις ένα χαρτί το όποιο πιστοποιεί ότι έχεις επιτύχει στην πρακτική εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης , και με αυτό μπορείς να οδηγάς κανονικά. ( έχοντας το Ν βέβαια )
το χαρτί αυτό το παίρνεις την ίδια μέρα με το που επιτύχεις στην εξέταση από την σχολή οδήγησης. -
Ο χρήστης Sotiris17 έγραψε:
Παίρνεις ένα χαρτί το όποιο πιστοποιεί ότι έχεις επιτύχει στην πρακτική εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης , και με αυτό μπορείς να οδηγάς κανονικά. ( έχοντας το Ν βέβαια )
το χαρτί αυτό το παίρνεις την ίδια μέρα με το που επιτύχεις στην εξέταση από την σχολή οδήγησης.Είσαι σίγουρος;
Μακάρι δηλαδή να είναι έτσι γιατί δεν μπορώ να περιμένω δύο μήνες για να οδηγήσω!!!!
-
Ο χρήστης papababis έγραψε:
...αλλά το δίπλωμα απ' ότι άκουσα θέλει κάπου ένα μήνα για να φτάσει στα χέρια μου...H αδερφή μου που έδωσε πριν ένα μήνα, πήρε αυτή την κάρτα που βγάζουν πλέον, σε μία βδομάδα.
-
Παιζει ρολο και σε ποιο μερος εισαι.Εγω πχ σε επαρχια το χα παρει σε 10 μερες(οχι καρτα,τα παλια),φιλος στην Αθηνα εκανε μηνα περιπου.
-
Και γω που ειμαι επαρχια εκανε 1 μηνα (αν και η ιστορια της παραλαβης του διπλωματος μου ειναι καπως πονεμενη)
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.