-
Ενας γνωστός είχε παραγγείλει την MERCEDES C-CLASSE με ειδικό ανατομικό κάθισμα για ανάλογου είδος προβλήματα μέσης και έλυσε οριστικά το πρόβλημα αλλά και η LAGUNA πιστευω ειναι από τα λίγα αυτοκίνητα που συνδιάζουν τοσο αποτελεσματικά την άνεση με πολύ καλή οδική συμπεριφορά.
-
-
-
ε και ..... !!!
έχουν αλλάξει τα μηχανικά μερη ????
-
Πολλά αρνητικά έχω ακούσει κατά καιρούς για τη Laguna,ωστόσο εγω δεν επιβεβαιώνω τίποτε απο αυτά στην πράξη.Τα diesel μοντέλα είχα προβλήματα στη Γερμανία με το σύστημα EGR του κινητήρα,ιδίως στην 1.9dci.Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι μετάφραση απο γερμανικό περιοδικό.
Μόνο μια κλειδαριά σπασμένη αναφέρω,αλλά το ίδιο όμως έπαθα και με το GolfV μου,οπότε και δεν αξιολογείται.
Το αυτοκίνητο είναι άψογο εδω και 3 χρόνια που το έχω... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ε και ..... !!!έχουν αλλάξει τα μηχανικά μερη ????
....απλά βελτιώθεικαν!
-
Το 95% των προβλημάτων προέρχονται απο τα περιφερειακά εξαρτήματα, περισσότερα τα ηλεκτρικά και λιγότερο τα μηχανικά, αν πχ υπάρχει πρόβλημα στους πολλαπλασιαστές - βλέπε Megane - με την αλλαγή του προμηθευτή απο το εργοστάσιο λύνετε το πρόβλημα, το ίδιο συμβαίνει και με ένα κολάρο ψυγείου, με τα φρένα κλπ-κλπ. Στην Γερμανία τώρα όλα αυτά τα μικροπράγματα - τις περισσότερες φορές - μπαίνουν στην στατιστική, για τα - πιο χοντρά - γίνονται ανακλήσεις, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην 2η γενιά ενός μοντέλου όλα αυτά τα προβλήματα απλά δεν υπάρχουν γιατί τα εργοστάσια μόνο αδιάφορα δεν είναι στα παράπονα την στιγμή που δίνουν μάχη για να ανεβάσουν το ποσοστό τους στις αγορές και δεν γχειάζεται να αλλαχθούν όλα τα μηχανικά μέρη ενός αυτοκινήτου για να γίνει αυτό αξιόπιστο όπως ειρωνικότατα αναφέρθηκε γιατί αν η ανάλυση των βλαβών που αναφέρει η εφημερίδα προχωρούσε και σε επιμέρους αναφορές των βλαβών θα βλέπαμε να καταγράφονται - βλάβες - όπως οι καμμένες λάμπες ή ή απώλεια αέρα στην ρεζέρβα, όποιος γνωρίζει απο mass production και τον τρόπο που αγοράζει η αυτοκινητοβιομηχανία τα εξαρτήματα που της χρειάζονται είναι περισσότερο ελαστικός σε αυτού του είδους τα προβλήματα παρότι έχει δώσει τα ωραία του λεφτά.
-
ΟΚ κι εγώ .. γαλλικό έχω... αλλά ...μην λεμε ότι τα γαλλικά γενικά έχουν μονο μικροπροβληματάκια ... γιατι ακόμα και έτσι να είναι ... μπορει παν ευκολα να σε αφήσουν στο δρόμο . .. ή στο service να μην μπορούν να βρούν με τίποτα το τι φταίει.... πχ αν είναι κατι ηλεκτρικο/ηλεκτρονικο ....
ακόμα και η mercedes στην νεα Ε..... είπε προσπαθουμε να φτάσουμε την TOYOTA στην αξιοπιστία ....
-
Ναι, αλλά άπαξ και δεν έχεις μείνει ποτέ στο δρόμο, είναι δύσκολο να επιβεβαιώσεις μια τέτοια τοποθέτηση, σωστά;
-
Κι εγω πιστεύω οτι είναι θέμα προμηθευτών.
Οι πολλαπλασιαστές της Sagem ήταν για πέταμα,μόλις όμως αντικαταστάθηκαν απο Denso,είναι φυσικό να μην δημιουργήθεί ξανά πρόβλημα.
Οι κλειδαριές και τα ηλεκτρικά παράθυρα της Valeo μάλλον είναι για κλωτσιές...Αμφιβάλλει κανείς οτι ανάλογα εξαρτήματα 'made in Japan' δεν θα είχαν ποτέ πρόβλημα;
Τέλος πάντων είναι να φυλάει κι οΘεός απο 'Monday cars'... -
GTZ
το δικό μου κατασκευάστηκε Δευτέρα... ...ευτυχώς όμως είχαν όρεξη εκείνη την ημέρα οι Γάλλοι.
-
Τελικά έκανα το τεστ στο Laguna 1.6 Expression. Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες. Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ άνετο αυτοκίνητο. Η απορόφηση των ανωμαλιών είναι καλύτερη και από το Vectra και από το Jetta και μάλλον και από το C5. To αυτοκίνητο δείχνει αρκετά στιβαρό και η θέση οδήγησης είναι καλή. Όμως ο κινητήρας των 115 ίππων είναι μάλλον οριακός για το αυτοκίνητο ενώ το κιβώτιο είναι από τα χερότερα που έχω συναντήσει, σκληρό ασαφές και με μακριές διαδρομές. Ο κλιματισμός επίσης μου φάνηκε αδύναμος αφού αναγκάστηκα να έχω τον ανεμιστήρα σχεδόν στο μέγιστο για να μη ζεσταίνομαι. Τέλος το εσωτερικό του αυτοκινήτου αν και καλοφτιαγμένο είναι πολύ λιτό ιδίως το ταμπλό και δε δείχνει καμμία πολυτέλεια κάτι όχι τόσο καλό για ένα αυτοκίνητο που τιμάται πάνω από 20Κ. Βέβαια τα μόνα ενοχλητικά τελικά είναι το κιβώτιο και ο αναιμικός? κλιματισμός. Επόμενα τεστ είναι τα Octavia 5, Rav4, 159, Mondeo, Focus, Civic.
-
καλός !!!! αναμένουμε εντυπώσεις από τα test drive ....
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Τελικά έκανα το τεστ στο Laguna 1.6 Expression. Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες. Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ άνετο αυτοκίνητο. Η απορόφηση των ανωμαλιών είναι καλύτερη και από το Vectra και από το Jetta και μάλλον και από το C5. To αυτοκίνητο δείχνει αρκετά στιβαρό και η θέση οδήγησης είναι καλή. Όμως ο κινητήρας των 115 ίππων είναι μάλλον οριακός για το αυτοκίνητο ενώ το κιβώτιο είναι από τα χερότερα που έχω συναντήσει, σκληρό ασαφές και με μακριές διαδρομές. Ο κλιματισμός επίσης μου φάνηκε αδύναμος αφού αναγκάστηκα να έχω τον ανεμιστήρα σχεδόν στο μέγιστο για να μη ζεσταίνομαι. Τέλος το εσωτερικό του αυτοκινήτου αν και καλοφτιαγμένο είναι πολύ λιτό ιδίως το ταμπλό και δε δείχνει καμμία πολυτέλεια κάτι όχι τόσο καλό για ένα αυτοκίνητο που τιμάται πάνω από 20Κ. Βέβαια τα μόνα ενοχλητικά τελικά είναι το κιβώτιο και ο αναιμικός? κλιματισμός. Επόμενα τεστ είναι τα Octavia 5, Rav4, 159, Mondeo, Focus, Civic.Φταίει το επίπεδο εξοπλισμού Expression Στην έκδοση Dynamic η οποία υπάρχει αλλά δεν εισάγεται τα πράγματα είναι πολύ πολύ καλύτερα.
Αν σου άρεσε το αυτοκίνητο κοίταξε για ειδική παραγγελία σε έκδοση Dynamic και δες και το μοτέρ 2.0 με 135ίππους. -
βασικα εφοσον μιλαμε και για 159, σε επιπεδο χρηματων λεω, δες την τουρμπο τη λαγκουνα...κακως ειδες την 1.6...ουτε και γω θα τη διαλεγα..
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Φταίει το επίπεδο εξοπλισμού Expression Στην έκδοση Dynamic η οποία υπάρχει αλλά δεν εισάγεται τα πράγματα είναι πολύ πολύ καλύτερα. Αν σου άρεσε το αυτοκίνητο κοίταξε για ειδική παραγγελία σε έκδοση Dynamic και δες και το μοτέρ 2.0 με 135ίππους.H Dynamic υπάρχει κανονικά αλλά κοστίζει άλλα 1000
-
Αν δεν την δοκιμάσεις την 2.0 θα μείνεις με την απορία.
Δεν είναι μόνο τα 20 άλογα , είναι κυρίως η ροπή που κάνει την διαφορά.
Επειδή η 1.6 έχει εισπράξει αρνητικά σχόλια για τον αδύνατο κινητήρα πιό εύκολα πουλιέται η 2.0
Κάνε βόλτα με την τούρμπο και μετά ενημέρωσε μας
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κάνε βόλτα με την τούρμπο και μετά ενημέρωσε μας
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει που μπορώ να βρω το συγκεκρμένο αυτοκίνητο για τεστ ας με ενημερώσει.
-
Επειδή μάλλον μπερδεύτηκαν τα πράγματα , ας τα ξεμπλέξω!
Ασχέτως κινητήρα υπάρχουν 3 επίπεδα εξοπλισμού. Expression,Dynamic,Initiale.
Υπάρχει λοιπόν και έκδοση Dynamic 1.6 αλλά ΔΕΝ εισάγεται,δυστυχώς.Παρομοίως και η Dynamic 2.0 και η Initiale 2.0 . Η μόνη Dynamic που έρχεται είναι η 2.0Τ.Τώρα για test drive εγώ είχα κάνει στην Ν.Φιλαδέλφεια 2 φορές μάλιστα την Dynamique 2.0T.
Υ.Γ. : Ξέχασα να πω ότι λόγω του προβλήματος της μέσης θα πρέπει να προτιμήσεις 16' τροχούς. Η 2.0Τ έρχεται με 17' όπως και κάθε Dynamique.
-
Κι εγώ είχα κάνει την 2.0T Dynamique (με τον πατέρα μου) test drive στη Ρενώ Γλυφάδας. Μας την είχαν δώσει για μια μέρα (απόγευμα με βράδυ της επομένης).
Βέβαια αυτό ήταν πέρυσι, δε νομίζω να έχει αντέξει μέχρι τώρα το καημένο αυτοκίνητο τέτοια κακομεταχείριση... Αν είναι έτσι, τότε δε θεωρώ ότι χρειάζεται κι άλλος λόγος για να το πάρεις, αυτός αρκεί.
Τοp σε άνεση - Προτάσεις