-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως δεν βλέπω πουθενά το κακό στο να τα ανάβουμε υποχρεωτικά τον μισό χρόνο... Δεν ήταν και λίγες οι μέρες με συννεφιά, βροχή ή μουντάδα φέτος, ούτε και πέρσι...Ένα επιχείρημα που έχει αναφερθει από όσους πιστεύουν ότι καλύτερα να τα ανάβουμε όταν όντως έχει συννεφιά/βροχή/χιόνι, παρά ανάλογα με το μήνα του έτους είναι ότι αν π.χ. τα έχουμε όλοι βάσει νόμου αναμμένα και την ημέρα μέχρι και τον Απρίλιο και 'ξαφνικά' τα σβήσουμε το Μάιο, θα είναι χειρότερο από το να μην τα είχαμε ποτέ αναμμένα και την ημέρα διότι το μυαλό μας θα έχει συνηθίσει στη συσχέτιση 'αυτοκίνητο=φώτα'....
Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει, αλλά έχει μια δόση λογικής - τουλάχιστον με βάση όσους ισχυρίζονται ότι αυτό που προσέχουν πρώτα απ' όλα ακόμα και με ήλιο είναι τα φώτα.
-
Γειά σας,
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
'maximos' έγραψε:
Αλήθεια οι δικυκλιστές γιατί κυκλοφορούν πάντα με τα φωτά ανοικτά ; Έχει δεν έχει ήλιο κλπ ; Συμβάλλει αυτό στην ασφάλειά τους ; Αν ναί, γιατί να μην επεκταθεί και στα αυτοκίνητα ;Και τι σημαίνει αυτο???? Οτι πρέπει να κανουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε την 'ασφάλειά' μας ??? Να τρέχουμε και να προσκυνούμε οτιδήποτε μας πασάρουν με πρόσχημα την 'ασφάλειά' και το 'καλό μας' ?? Με αυτή τη λογική, αν διάβασες φίλε Μάξιμε και τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, θα πρέπει να αρχίσουν να καταργούνται και ορισμένα 'αόρατα' χρώματα αυτοκινήτων...Ακόμα κι 1% λιγότερους θανάτους να έχουμε χάρη σε αυτό το μέτρο, θα είναι μεγάλη υπόθεση.Ολοι ξέρουμε οτι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη.Προσθέτωντας μάλιστα αλλο 1% μείωση ατυχημάτων , απο τις μηχανές που στο εξης θα έχουν θορυβώδεις εξατμίσεις υποχρεωτικά (να με συγχωρείτε, αλλα εγω την ανθρώπινη ζωή την βάζω πιο ψηλά απο την 'κοινή ησυχία', τις επιπτώσεις της ηχορύπανσης, κλπ μπούρδες....), αφου τα αναμμένα τους φώτα για να με βοηθήσουν εμένα ως πεζό, πρέπει να τα κοιτάω,και συνεπώς δεν είναι επαρκή. Ετσι δεν είναι?? Εχεις δει 'καθαρό', να παρασέρνει πεζό ????
Τι φτάσαμε να συζητάμε πια?????
Συγνώμη, φίλε 'spartan', διαβάζοντας το κείμενό σου μπερδεύτηκα, δεν κατάλαβα αν διαφωνείς ή όχι.
Ενώ στην αρχή γράφεις, ότι συμφωνείς με το μέτρο (με την εξαίρεση του καλοκαιριού), μετά ρωτάς ' ...και τι σημαίνει αυτο???? Οτι πρέπει να κανουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε την 'ασφάλειά' μας ???'
χωρίς να υπάρχει απάντηση, (εγώ δεν την διακρίνω).Η δική μου άποψη είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΝΑΙ. Οτιδήποτε αποδειχθεί στατιστικά ότι συμβάλλει στην μείωση των ατυχημάτων το θεωρώ θετικό (θετικότατο).
Αυτό άλλωστε εννοώ , ότι άν τα (συνεχώς) αναμένα φώτα των δικυκλιστών μειώνουν τα ατυχήματα (και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών κατ΄ επέκταση) να επεκταθεί και στα αυτοκίνητα.Φιλικά
Μάξιμος
-
Τότε να βάλουμε και ανώτερο όριο τα 50χλμ/ωρα, τότε θα δεις ασφάλεια που θα έχουμε. Μηδέν θάνατοι.
Αλλά δεν συμφωνώ με το κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια.
Ναι θέλω ασφάλεια αλλά με μέτρο.
Όσο για τα φώτα μάλλον κακό θα κάνουν, (πως θα καταλαβαίνουμε την ημέρα αν πατάει φρένο η όχι ο μπροστά μας). Για τον ανοχτό δρόμο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά κατά τη διάρκεια της μέρας όταν συναντώ άλλον με ανοικτά τα φώτα νομίζω ότι θολώνει λίγο το οπτικό μου παιδίο (ειδικά οταν κοιτάω στον καθρέπτη).
Εκτός απο αυτό οι μηχανές πως θα ξεχερίζουν μετά??
Άρα μάλλον όχι απο μένα.
-
Γειά σας,
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Τότε να βάλουμε και ανώτερο όριο τα 50χλμ/ωρα, τότε θα δεις ασφάλεια που θα έχουμε. Μηδέν θάνατοι.Αλλά δεν συμφωνώ με το κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια.
Ναι θέλω ασφάλεια αλλά με μέτρο.
Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε δεν έχω (και ούτε εκφράζω) τέτοιες απόλυτες θέσεις.
Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Και φυσικά ΔΕΝ θεωρώ την ταχύτητα σαν κύρια αιτία θανάτων. Έχει σκοτωθεί κόσμος και με κάτω από 50 χλμ, αλλά δεν είναι του ...παρόντος.
-
Με τι ταχύτητα πρέπει να κινείται κάποιος για να ΜΗΝ προλάβω να τον δω εγκαίρως κάτω από το φως του ηλίου καθώς έρχεται κατά πάνω μου; 200; 250; 300;
Τι διαφορά θα κάνουν δύο φώτα πορείας που άλλες φορές δε φαίνονται καθόλου κάτω από τον ήλιο κι άλλες 'τυφλώνουν' (όταν τα δεις στον καθρέφτη σου);
Δεν θα πάνε περίπατο τυχόν στατιστικές που θέλουν τις μηχανές να έχουν μειωμένα ατυχήματα χάρη στα φώτα που κάνουν τους άλλους οδηγούς να τις προσέχουν περισσότερο την ημέρα, αν ανάψουν φώτα και όλοι οι άλλοι και άρα εξαφανιστεί η 'ειδοποιός διαφορά' των δικυκλιστών από τα αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, κλπ;
Δεν είναι αφέλεια να μιλάμε για 'επέκταση' ενός μέτρου από τα δίκυκλα στα αυτοκίνητα βάση στατιστικών οι οποίες θα πάψουν να υφίστανται στη νέα πραγματικότητα που θα δημιουργηθεί;
Δεν θα αισθανόσασταν ΗΛΙΘΙΟΙ να βλέπετε όλα τα αυτ/τα κατακαλόκαιρο στην Ελλάδα να κυκλοφορούν με τα μεσαία φώτα υποχρεωτικά αναμμένα και την ημέρα και να σας γράφουν οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας για να πληρώνετε το κράτος αν τυχόν ξεχάσατε να συμμορφωθείτε με 'τη νέα τάξη πραγμάτων';;
Δεν είναι προτιμότερο να οδηγούμε ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ κάτω από το φως του ηλίου; Ή μήπως δε μπορούμε;...
Εδώ άλλοι βάζουν κατάμαυρες μεμβράνες, οδηγούν με τα 'ομίχλης' μονίμως αναμμένα, και δε βλέπουν που πάνε τα τέσσερα αν δεν κατεβάσουν το τζάμι τους το βράδυ, κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για φώτα την ημέρα στην Ελλάδα!!................
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Με τι ταχύτητα πρέπει να κινείται κάποιος για να ΜΗΝ προλάβω να τον δω εγκαίρως κάτω από το φως του ηλίου καθώς έρχεται κατά πάνω μου; 200; 250; 300;Δεν έχεις άδικο...αν και δεν χρειάζονται 300...
Τι διαφορά θα κάνουν δύο φώτα πορείας που άλλες φορές δε φαίνονται καθόλου κάτω από τον ήλιο κι άλλες 'τυφλώνουν' (όταν τα δεις στον καθρέφτη σου);
Δεν έχω τυφλωθεί ποτέ με φως ημέρας από φώτα πορείας! Όσοι τα χρησιμοποιούν τώρα, ανοίγουν διασταύρωσης και όχι πορείας όπως τα DRL - τα οποία έχει ειπωθεί πιο πάνω ότι δεν είναι ακριβώς φώτα πορείας.
Δεν θα πάνε περίπατο τυχόν στατιστικές που θέλουν τις μηχανές να έχουν μειωμένα ατυχήματα χάρη στα φώτα που κάνουν τους άλλους οδηγούς να τις προσέχουν περισσότερο την ημέρα, αν ανάψουν φώτα και όλοι οι άλλοι και άρα εξαφανιστεί η 'ειδοποιός διαφορά' των δικυκλιστών από τα αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, κλπ;
Άρα προάγει την ασφάλεια το μέτρο για τις μηχανές, ενώ στα αυτοκίνητα τυφλώνει και δεν φαίνεται; Νομίζω ότι δεν είναι η ειδοποιός διαφορά που προσφέρει την όποια ασφάλεια, αλλά η έξτρα πηγή φωτός. Κατά τ'άλλα, σεβαστή η νύξη περί 'σφάλματος σύνθεσης' την οποία κάνεις και έκαναν και άλλοι συμφορουμίστες...
Εδώ άλλοι βάζουν κατάμαυρες μεμβράνες, οδηγούν με τα 'ομίχλης' μονίμως αναμμένα, και δε βλέπουν που πάνε τα τέσσερα αν δεν κατεβάσουν το τζάμι τους το βράδυ, κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για φώτα την ημέρα στην Ελλάδα!!................
Καμία ένσταση! Με αυτή την λογική όμως, δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται τίποτα όσον αφορά τον Κ.Ο.Κ., αφού μέσες άκρες, όλοι χ@@@@νο τον έχουμε!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στην Ιταλία οδηγούσα με τα φώτα ανοιχτά μέρα νύχτα. Όσο για τους πεζούς....εκεί οι οδηγοί τους προσέχουν, και όχι οι πεζοί τους οδηγούς...η πρώτη και τελευταία μου παράβαση ( λίγα μετρά από το πάρκινγκ της εταιρείας ενοικιάσεων ) ήταν η παραβίαση διάβασης πεζού, μια γιαγιά ετοιμαζόταν να κατέβει στο δρόμο και εγώ απλά δεν σταμάτησα...δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημα ένοιωσα
Ναι λοιπόν στα φώτα και με ντάλα ήλιοαυτή να δεις
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν έχω τυφλωθεί ποτέ με φως ημέρας από φώτα πορείας! Όσοι τα χρησιμοποιούν τώρα, ανοίγουν διασταύρωσης και όχι πορείας όπως τα DRL - τα οποία έχει ειπωθεί πιο πάνω ότι δεν είναι ακριβώς φώτα πορείας.
Το έχουν αναφέρει κι άλλοι ότι 'τυφλώνονται' από φώτα που βλέπουν την ημέρα στον καθρέφτη τους, δεν είμαι μόνο εγώ. Και τα διασταύρωσης τυφλώνουν. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι όταν κάθεσαι αρκετά χαμηλά (π.χ. MX5) και ο από πίσω έχει 'τζιπ' - δε χρειάζεται να έχει τα πορείας (μακρινά) αναμμένα για να σε 'τυφλώσει' και να σου αποσπάσει την προσοχή από τα άλλα οχήματα στον καθρέφτη σου.
Νομίζω ότι δεν είναι η ειδοποιός διαφορά που προσφέρει την όποια ασφάλεια, αλλά η έξτρα πηγή φωτός. Κατά τ'άλλα, σεβαστή η νύξη περί 'σφάλματος σύνθεσης' την οποία κάνεις και έκαναν και άλλοι συμφορουμίστες...
Το σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι έξτρα πηγές φωτός θα αλλάξουν προς το χειρότερο τα δεδομένα για την ασφάλεια των δικυκλιστών, που μέχρι τώρα τους προσέχαμε περισσότερο λόγω των φώτων τους, διότι η προσοχή μας θα μοιράζεται σε πολύ περισσότερα φώτα (αν κι εφόσον είναι ορατά και την ημέρα με ήλιο).
Καμία ένσταση! Με αυτή την λογική όμως, δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται τίποτα όσον αφορά τον Κ.Ο.Κ., αφού μέσες άκρες, όλοι χ@@@@νο τον έχουμε!
Δεν πρόκειται για λογική βάση της οποίας κρίνω τον ΚΟΚ, αλλά για απλή διαπίστωση που δείχνει ότι ΑΛΛΑ είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού πάμε σε τόσο 'έξυπνες λύσεις' για να διορθώσουμε τα στραβά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα.
Γνώμη μου είναι ότι όποιος θεωρεί τον εαυτό του άξιο να οδηγεί ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει τα μάτια του ανοιχτά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΗΛΙΟ και να μην περιμένει φώτα, σειρήνες και άλλα τέτοια όμορφα να του τα ανοίξουν, ούτε και τους άλλους να του δίνουν προτεραιότητα επειδή αυτός έχει αναμμένα φώτα.
-
I rest my case...Μόνον αν εφαρμοστεί και δούμε αποτελέσματα απομονωμένα από αύξηση οχηματοχιλιομέτρων και αύξηση στόλου οχημάτων θα βγάλουμε άκρη...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μόνον αν εφαρμοστεί και δούμε αποτελέσματα απομονωμένα από αύξηση οχηματοχιλιομέτρων και αύξηση στόλου οχημάτων θα βγάλουμε άκρη...Σωστά, κατά την άποψή μου όμως θα είναι ηλίθιο να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο στη χώρα μας 'για να δουμε αν θα δούμε αποτελέσματα', όταν:
-
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα 'αυξήσει την προσοχή' των οδηγών κάτω από καιρικές συνθήκες όπως αυτές της Ελλάδας.
-
Χωρίς αμφιβολία θα χειροτερέψει τα πράγματα για τους δικυκλιστές και τους ποδηλάτες που θα 'χαθούν' μέσα στα τόσα φώτα.
-
Θα αυξήσει την κατανάλωση βενζίνης, ειδικά στα συμβατικά αυτοκίνητα (χωρίς DRL) όπου ανάβοντας τα φώτα διασταύρωσης ανάβουν υποχρεωτικά και τα μικρά, και τα πίσω). Το ίδιο και με την 'κατανάλωση' σε λαμπτήρες, αφού θα μικρύνει σημαντικά η ζωή τους. Για την επιπλέον θέρμανση του περιβάλλοντος σκασίλα μας ...
-
Θα ξεχωρίζουν λιγότερο τα φώτα των φρένων όταν ανάβουν (σε συμβατικά αυτοκίνητα, στα οποία τα πίσω φώτα θέσης θα είναι μονίμως αναμμένα την ημέρα).
-
Θα 'τυφλώνονται' σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οδηγοί που θα βλέπουν κάποιον 'ψηλότερο' από τον καθρέφτη τους να πλησιάζει με τα φώτα αναμμένα.
-
Ακόμα και να βοηθούν να ξεχωρίζουν περισσότερο τα αυτοκίνητα την ημέρα σε κάποιες περιπτώσεις που αλλιώς δε θα φαινόντουσαν εγκαίρως, αυτές είναι ελάχιστες.
-
Αν ΌΛΟΙ κυκλοφορούν με φώτα την ημέρα θα τα συνηθίσουμε με τον καιρό (κάτι που αποδεινκνύουν και μελέτες που αναφέρθηκαν) και πολύ σύντομα δε θα τα προσέχουμε παραπάνω.
-
Δε θα είναι τόσο εύκολο να κάνουμε σήμα με τα φώτα σε κάποιον που έρχεται αντίθετα και μέσα στο δικό μας ρεύμα ώστε να προσέξει.
-
Ο Έλληνας οδηγός που ανάβει και τώρα τα φώτα του την ημέρα για να ξεχωρίζει από τους άλλους και να του ανήγουν το δρόμο, πιθανότατα να σκεφτεί, ότι αν ΟΛΟΙ ανάβουν φώτα την ημέρα, ο μόνος τρόπος να ξεχωρίζει και πάλι αυτός θα είναι ν'ανάβει τα μακρινά ή/και τα ομίχλης (οπότε μιλάμε για μπουρδέλο...)
-
Βασισμένοι στο ότι θεωρητικά, έχοντας ανάψει τα φώτα μας 'τώρα μας βλέπουν καλύτερα' θα οδηγούμε χειρότερα και πιο τσαμπουκαλεμένα (με τα λογικά επακόλουθα που κάτι τέτοιο θα επιφέρει).
Κ.α.
Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να ΜΗΝ πειραματιστούμε δια νόμου με ένα τέτοιο μέτρο στην Ελλάδα, τι να πω, μάλλον δε μου έχει μείνει μυαλό στο κεφάλι μου.
Βέβαια οι στατιστικές είναι τόσο άσχημες στη χώρα μας (εξαιτίας παραγόντων που έχουμε συζητήσει πολλάκις) που οι περισσότεροι είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε σαν τα πρόβατα σχεδόν ο,τιδήποτε μας σερβίρουν με πρόσχημα την 'ασφάλειά' μας............
-
-
Spartan έγραψε:
Ψήφισα 'ναι', κάποιους συγκεκριμμένους μήνες το χρόνο.....(ενδεικτικά απο Νοέμβριο ως Μάρτιο).Τους υπόλοιπους μήνες στη χώρα μας το θεωρώ ΒΛΑΚΩΔΕΣ να είναι τα φώτα αναμμένα όλη την ημέρα....
Tι δεν κατάλαβες ακριβώς στο παραπάνω??? Την διαφορά με το παράδειγμα που έφερες, δε τη βλέπεις??
maximos έγραψε:
Αλήθεια οι δικυκλιστές γιατί κυκλοφορούν πάντα με τα φωτά ανοικτά ; Έχει δεν έχει ήλιο κλπ ; Συμβάλλει αυτό στην ασφάλειά τους ; Αν ναί, γιατί να μην επεκταθεί και στα αυτοκίνητα ;
maximos έγραψε:
.Αυτό άλλωστε εννοώ , ότι άν τα (συνεχώς) αναμένα φώτα των δικυκλιστών μειώνουν τα ατυχήματα (και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών κατ΄ επέκταση) να επεκταθεί και στα αυτοκίνητα.
Εγω θεωρώ, πως τα περι δικυκλιστών ισχύουν, διότι αποτελούν την εξαίρεση σε σχέση με όλους τους υπολοίπους......
Υ.Γ. Ασε που οι ποδηλάτες (μεταξύ των οποίων κι εγω), είναι χαμένοι απο χέρι σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο που συζητάμε.....
-
Τουλαχιστον στήν Εθνική πρέπει να γίνει υποχρεωτικό,
έτσι γίνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Μπας και τα 'σαλιγκάρια' που κινούνται με 80 αρίστερα
καταλαβαίνουν γρηγορώτερα ότι έρχεται κάποιος άλλος με 120.
Τί πράγμα κι αυτό Θεέ μου με αυτούς τους ανεγκέφαλους!!!!!! -
Εμένα προσωπικά τα αναμμένα φώτα την ημέρα με ήλιο με ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ να καταλάβω την απόσταση που είναι το άλλο αυτοκίνητο.
Όταν έχει συννεφιά είναι διαφορετική η κατάσταση.
Όσο για τη συνήθεια, το ίδιο αν θυμάμαι καλά διαπιστώθηκε με το 3ο φως των φρένων στην αμερική. Τα πρώτα χρόνια τα ατυχήματα μειώθηκαν, και μετά που τα συνήθησαν όλοι ξαναυξήθηκαν.
-
Δυστυχως δεν παρακολουθησα το θρεντ και μολις τωρα ψηφισα (ΝΑΙ).
Κι επειδη ειναι λιγο δυσκολο να διαβασω 8 σελιδες, μπορει καποιος να μου πει που βρισκεται το ασχημο στο να εχεις και τη μερα ανοιχτα τα φωτα;
Γιατι προσωπικα δε βλεπω κανενα μειονεκτημα.
-
Οχι οτι είναι δύσκολο να ξαναγράψουμε 8 σελίδες, (να τις διαβάσουμε είναι το 'μανίκι' ), αλλα, δε κάνεις ενα κόπο να τις διαβάσεις τις ρημάδες, να σου λυθούν οι απορίες? ε ?
-
Psifisa **nai ** an kai opws anafer8hke se kapoies periptoseis auth h omoioforfia (dhl. oloi me fwta) isws na aneresei kapoia proterhmata (opws px eipate th diaforetikothta pou se kanei na se prosexoun perisootero)
Proswpika, edws polhs me hliofaneia exw sbhsta fwta alla prin akoma souroupwsei pros to apogeuma anabw fwta. Episis, panta anamena otan exei estw kai elafria nefwsh.
Ektos polhs kai se kinhsh se EO kai eparxiako diktuo ta exw anamena prwi bradu aneksarthta wras kai kairikwn sun8hkwn.
(sugnwmh gia ta greeklish alla den uparxei pc me ellhniko plhktrologio dia8esimo)
-
Σε εθνικές οδούς και ειδικά σε κομμάτια όπου δεν υπάρχει διαχωριστικές μπάρες μεταξύ των ρευμάτων πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να ανάβουμε όλοι τα φώτα μας.δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε δει κάποιος απο απέναντι.Βέβαια αναφέρθηκε ότι καταλαβαίνεις την απόσταση από το αυτοκίνητο που έρχεται,αλλά τι να πω?Αφού έρχεται αμάξι από την άλλη,δεν θα έπρεπε κανονικά να προσπεράσεις.... (παρακαλώ μην αρχίσουμε αυτά τα 'προλάβαινα','χωρούσα' κτλ που ακούω από κάτι συχωριανούς μου στην Κρήτη και σίγουρα θα το λένε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. )
Τώρα μέσα στην πόλη και ντάλα ήλιο,καλύτερα σβηστά τα φώτα για την ασφάλεια των 2κύκλων.
ΥΓ:Ψήφισα ναι.
-
ωχ...δεν πρόσεξα ότι ο τελευταίος είχε γράψει πριν...4 μήνες...
-
Μιας και το ξεθάψαμε...Πήρε το μάτι μου ότι η καινούρια 3άρα κουπέ έχει μονίμως αναμμένη τη μικρή σκάλα ή κάνω λάθος;
-
Noμίζω πως ναι. Ρε λες να είναι παγκόσμια συνομωσία ώστε να πληρώνουμε πιο συχνά για λάμπες;
Με τα φώτα ανοικτά μέρα-νύχτα και στην Ελλάδα?...