Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι διαφορά θα κάνουν δύο φώτα πορείας που άλλες φορές δε φαίνονται καθόλου κάτω από τον ήλιο κι άλλες 'τυφλώνουν' (όταν τα δεις στον καθρέφτη σου);
Δεν έχω τυφλωθεί ποτέ με φως ημέρας από φώτα πορείας! Όσοι τα χρησιμοποιούν τώρα, ανοίγουν διασταύρωσης και όχι πορείας όπως τα DRL - τα οποία έχει ειπωθεί πιο πάνω ότι δεν είναι ακριβώς φώτα πορείας.
Το έχουν αναφέρει κι άλλοι ότι 'τυφλώνονται' από φώτα που βλέπουν την ημέρα στον καθρέφτη τους, δεν είμαι μόνο εγώ. Και τα διασταύρωσης τυφλώνουν. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι όταν κάθεσαι αρκετά χαμηλά (π.χ. MX5) και ο από πίσω έχει 'τζιπ' - δε χρειάζεται να έχει τα πορείας (μακρινά) αναμμένα για να σε 'τυφλώσει' και να σου αποσπάσει την προσοχή από τα άλλα οχήματα στον καθρέφτη σου.
Δεν θα πάνε περίπατο τυχόν στατιστικές που θέλουν τις μηχανές να έχουν μειωμένα ατυχήματα χάρη στα φώτα που κάνουν τους άλλους οδηγούς να τις προσέχουν περισσότερο την ημέρα, αν ανάψουν φώτα και όλοι οι άλλοι και άρα εξαφανιστεί η 'ειδοποιός διαφορά' των δικυκλιστών από τα αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, κλπ;
Νομίζω ότι δεν είναι η ειδοποιός διαφορά που προσφέρει την όποια ασφάλεια, αλλά η έξτρα πηγή φωτός. Κατά τ'άλλα, σεβαστή η νύξη περί 'σφάλματος σύνθεσης' την οποία κάνεις και έκαναν και άλλοι συμφορουμίστες...
Το σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι έξτρα πηγές φωτός θα αλλάξουν προς το χειρότερο τα δεδομένα για την ασφάλεια των δικυκλιστών, που μέχρι τώρα τους προσέχαμε περισσότερο λόγω των φώτων τους, διότι η προσοχή μας θα μοιράζεται σε πολύ περισσότερα φώτα (αν κι εφόσον είναι ορατά και την ημέρα με ήλιο).
Εδώ άλλοι βάζουν κατάμαυρες μεμβράνες, οδηγούν με τα 'ομίχλης' μονίμως αναμμένα, και δε βλέπουν που πάνε τα τέσσερα αν δεν κατεβάσουν το τζάμι τους το βράδυ, κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για φώτα την ημέρα στην Ελλάδα!!................
Καμία ένσταση! Με αυτή την λογική όμως, δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται τίποτα όσον αφορά τον Κ.Ο.Κ., αφού μέσες άκρες, όλοι χ@@@@νο τον έχουμε!
Δεν πρόκειται για λογική βάση της οποίας κρίνω τον ΚΟΚ, αλλά για απλή διαπίστωση που δείχνει ότι ΑΛΛΑ είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού πάμε σε τόσο 'έξυπνες λύσεις' για να διορθώσουμε τα στραβά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα.
Γνώμη μου είναι ότι όποιος θεωρεί τον εαυτό του άξιο να οδηγεί ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει τα μάτια του ανοιχτά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΗΛΙΟ και να μην περιμένει φώτα, σειρήνες και άλλα τέτοια όμορφα να του τα ανοίξουν, ούτε και τους άλλους να του δίνουν προτεραιότητα επειδή αυτός έχει αναμμένα φώτα.