-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θα δεις πως θα το παιξουν τα τουρκικα ΜΜΕ και θα δεις γιατι ηταν σημαντικο να παραδωσουμε εμεις τον πιλοτο στους τουρκους...
Δεν αμφιβάλω γι'αυτό που λές. Οι τούρκοι από το σκηνικό με τα Ιμια και έπειτα προσπαθούν να μφισβητήσουν την ικανότητα και το αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδας για S&R στο Αιγαίο. Θα το εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός δεν υπάρχει αμφιβολία. Τι έπρεπε να γίνει όμως; Οι δικοί μας έφτασαν πρώτοι. Να τον πάρουν με το ζόρι από το πλοίο; Εδαφος Παναμα! ΤΟΤΕ θα γινόμασταν ρόμπα
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Καλά και πώς τράβηξε το όπλο του προς τους δικούς μας εφόσον ήταν πάνω στο πλοίο...;;;
Ποιό όπλο;
-
οολοι οι πιλοτοι φερουν ατομικο οπλισμο....
-
Δεν είναι έδαφος Παναμά. Εφόσον η διάσωση έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τα πλοία υπόκεινται στους ελληνικούς νόμους, αν δεν πραγματοποιούν 'αβλαβή διέλευση'. Δεν ξέρω αν υπάρχει ρύθμιση διεθνής ή διμερής για τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή για διασώσεις πολεμικών σκαφών και στρατιωτών, αλλά το παναμέζικο πλοίο το κάναμε ό,τι θέλαμε εντός των πλαισίων του διεθνούς δικαίου.
-
θέλω να πω... ειπώθηκε πουθενά οτι ο τουρκος απείλησε με το όπλο του το ελληνικό super puma; Γιατί έχω την εντύπωση οτι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο και ένα απλό 'δεν ανεβαίνω' θα ήταν αρκετό...
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι έδαφος Παναμά. Εφόσον η διάσωση έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τα πλοία υπόκεινται στους ελληνικούς νόμους, αν δεν πραγματοποιούν 'αβλαβή διέλευση'.αυτό πάλι πότε ειπώθηκε;
-
δεν ειναι ξεκαθαρο το ποτε βρεθηκε το πουμα πανω απο τον πιλοτο...απ'ότι καταλαβα τον βρηκανε, αρνηθηκε μετα βδελυγμιας να ανεβει και μετα βρεθηκε το πλοιο κοντα...
45αρι εχουν ολοι οι πιλοτοι για αυτοπροστασια...
-
Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια που ένα Τουρκικό F-16 έπεσε απο βλάβη στη Ρόδο,που μαζέψαμε τον Τούρκο,και τον στείλαμε στην Κωνσταντινούπολη με κλαδί Ελιας!Έλεος...
Με εναν π@υτσο στον κ@λ@ επρεπε να τον στειλουμε
Ποτε θα ξαναρθει ενας Παπανδρεου να φορα παντελονια και να πει ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ....
Πανε αυτα φιλε μου, η γενια του Σιμήτη, του Κωστάκη και του Giorgakis δεν κανει τετοια...Ευχαριστουμε την Αμερικη και τον προεδρο της κτλ κτλ κτλ αυτα μονο ξερουν.
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε σοβαρή χώρα ή όχι.
Στην πρώτη περίπτωση βαράμε στο ψαχνό σε κάτι παραβιάσεις πάνω από τη Σκύρο ή κοντά στην Αθήνα. Στη δεύτερη περίπτωση τους αφήνουμε να αλωνίζουν ανενόχλητοι και κάνουμε οικονομία σε πιλότους και αεροπλάνα.
Πουστράκια κωλότουρκοι γαμιέστε όπως και οι μαλάκες που σας επισκέπτονται για ψώνια.Γεια στο στομα σου πατριδα
Δυστηχως αν δεν κανουμε κατι να αλλαξει η κατασταση θα θρηνησουμε κι άλλους αδικοχαμενους πιλότους.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
θέλω να πω... ειπώθηκε πουθενά οτι ο τουρκος απείλησε με το όπλο του το ελληνικό super puma; Γιατί έχω την εντύπωση οτι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο και ένα απλό 'δεν ανεβαίνω' θα ήταν αρκετό...ειπανε οτι ο πιλοτος ηταν σε κατασταση σοκ...μετα ηρεμησε...ε ρε και να πεφτε και κανα σουπερ πουμα εκει γυρω...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
οολοι οι πιλοτοι φερουν ατομικο οπλισμο....Όχι όλοι...τουλάχιστον δεν το έχουν μαζί τους στις διάφορες αναχαιτίσεις...Μόνο οι Τούρκοι τα έχουν ΠΑΝΤΑ μαζί τους για τέτοιες περιπτώσεις...εφόσον θεωρούν τις επιχειρήσεις αυτές σοβαρές ασκήσεις..
θέλω να πω... ειπώθηκε πουθενά οτι ο τουρκος απείλησε με το όπλο του το ελληνικό super puma; Γιατί έχω την εντύπωση οτι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο και ένα απλό 'δεν ανεβαίνω' θα ήταν αρκετό...
Aυτό ακριβώς είπα κι εγώ πριν...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ρε παιδιά ηρεμείστε.Έτσι εξαπολύουν πυραύλους;Ούτως ή άλλως ποτέ δεν πηγαίνει ένα αεροσκάφος γι'αναγνώριση-αναχαίτηση.Πάνε ζεύγη.Ύστερα μολίς γίνει αντιληπτός πύραυλος απο το ραντάρ του μαχητικού,στέλνεται σήμα στο ΑΤΑ.F-16 ήταν το Ελληνικό,όχι F-84.
Σε όλο το Αιγαίο την έρευνα και διάσωση την έχει αναλάβει η Ελλάδα.Μέχρι τη νοητή γραμμή Ελλάδος-Τουρκίας.Είτε είναι σε Ελληνικά χωρικά ύδατα είται σε διεθνή.Αυτό αμφισβητούν οι Τούρκοι.Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια που ένα Τουρκικό F-16 έπεσε απο βλάβη στη Ρόδο,που μαζέψαμε τον Τούρκο,και τον στείλαμε στην Κωνσταντινούπολη με κλαδί Ελιας!Έλεος...
Ekε'ι που έγινε το περιστατικό ήταν δικός μας εναέριος χώρος; Ηταν πολεμικό ή φωτογραφικό; Ο δικός μας είναι νεκρός τελικά; Ο άλλος πώς σώθηκε;
Τι σκατά έχει γίνει ακριβώς;; Εχω μπερδευτεί με όλον αυτόν τον κουρνιαχτό.
Τελικά τον Τούρκο τον πήραν δικοί του ή δικοί μας; Αυτό έχει σημασία μεγάλη διότι διεκδικούν να εμπλέκονται στις διαδώσεις.Ηταν σε ένα ξενο καράβι το μεσημέρι και αρνιόταν να μπει στο super puma το δικό μας. Ποιος τον πήρε τελικά;;
(
Είτε μαχητικό είτε φωτογραφικό,είναι εισβολέας.Θα σού στείλω mail να σού τα εξηγήσω!
-
Άλλο μαχητικό δε συνόδευε το δικό μας; Συνήθως στις αναχαιτίσεις έχεις νούμερο 2. Κι αν είχε, τί είπε για το συμβάν ο δεύτερος δικός μας πιλότος;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι έδαφος Παναμά. Εφόσον η διάσωση έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τα πλοία υπόκεινται στους ελληνικούς νόμους, αν δεν πραγματοποιούν 'αβλαβή διέλευση'. Δεν ξέρω αν υπάρχει ρύθμιση διεθνής ή διμερής για τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή για διασώσεις πολεμικών σκαφών και στρατιωτών, αλλά το παναμέζικο πλοίο το κάναμε ό,τι θέλαμε εντός των πλαισίων του διεθνούς δικαίου.Απ' ότι άκουσα το συμβάν έγινε σε διεθνή ύδατα - άρα το πλοίο είναι έδαφος Παναμά - εντός του FIR Αθηνών - που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα-υποχρέωση για διεξαγωγή ερευνών. Από τη στιγμή, όμως, που αυτός είχε ήδη περισυλλεχθεί από το πλοίο είναι λογικό να τον παραλάβουν οι δικοί του κατόπιν απλής συνεννόησης έτσι ώστε το τουρκικό ελικόπτερο να μπει στο FIR Αθηνών.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Συμφωνω. Ηταν ηδη σε πλοιο οχι στην θαλασσα. Ηρθε το Ελληνικο Puma και ρωτησε να τον παρει στο νοσοκομειο. Δεν ηθελε και περιμενε το Τουρκικο. Τιποτα το παραξενο.
Αντε μπηκαμε στα νεα σε ολο τον κοσμο.
Νικος
Καλά και πώς τράβηξε το όπλο του προς τους δικούς μας εφόσον ήταν πάνω στο πλοίο...;;; Σε τέτοια περίπτωση απλά θα περίμενε να έρθει το τουρκικό χωρίς να δίνει σημασία στους δικούς μας....Αν ήμουν πιλότος του super puma θα είχα κατέβει να του βάλω το υπηρεσιακό του στον κ@λο του του αλήτη.... Λέμε τώρα...
Eξαρταται. Ισως να νομισε οτι θα συλλαμβανοταν. Οποτε θεωρησε αυτομαυνα και τραβηξε το υπηρεσιακο περιστροφο. Αν οι Ελληνες πηγαινανε να τον βοηθησουν σε ιατρικη βοηθεια και φαινοτανε ξυπνιος και στα καλα του τοτε θα εφευγαν.
Το βασικο ειναι να αποφυγουμε περεταιρω επεισοδιο και φυσικα βαζοντας του το οπλο στον κλο δεν θα συνεισφερε τιποτα περισσοτερο. Μαλλον την καριερα αυτου που εβαλε το πιστολι στον κλο εξω απο το παραθυρο.
Και την Ελλαδα πιο κοντα σε πιθανο χειροτερο επεισοδιο.Αν τωρα τους πυροβολουσε αλλο ανεκδοτο. Τοτε θα θεωρουνταν επιθεση και αμυνα.
Νικος
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Άλλο μαχητικό δε συνόδευε το δικό μας; Συνήθως στις αναχαιτίσεις έχεις νούμερο 2. Κι αν είχε, τί είπε για το συμβάν ο δεύτερος δικός μας πιλότος;Είπε ότι ο πιλότος που αγνοείται πλησίασε το φωτογραφικό για να δεί κάποια νούμερα και πιθανόν κάποια εξαρτήματα που είχε το φωτογραφικό στην κοιλιά του...Σαν αφορμή για την παρουσία του φωτογραφικού ειπώθηκε ότι επειδή οι Τούρκοι ξέρουν για την 'Ρωσική ομπρέλα τηλεπικοινωνιών' αλλά δεν έχουν κάτι αντίστοιχο και προσπαθούσαν με κάθε μέσο να μαζέψουν πληροφορίες για αυτό και για τις αμυντικές μας εγκαταστάσεις.
Όλα αυτά βεβαίως από το στόμα του (παραστατικότατου ) Βερύκιου οπότε....
-
Ευτυχώς τίποτα. Δεν έχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα ξεφτίλας να βγάλουμε σε παράθυρο πιλότους για ζωντανή περιγραφή.
Αρχίσαμε όμως πάλι το θεατράκι. Βγήκε ο ξερόλας-Βερύκιος λέγοντας τα δικά του, αλλά το κλου της ειδησεογραφικής βραδιάς ήταν ένας πτέραρχος εν αποστρατεία που νοίκιασε το Mega Chanel.
Βάσει της πείρας του, όπως δήλωσε σε απευθείας σύνδεση με το σπίτι του ή το καφενείο ή το στούντιο, ο Τούρκος πιλότος πέρασε πάνω από το ελληνικό μαχητικό και με την κοιλιά του έσπασε την καλύπτρα του ελληνικού αεροσκάφους.
Τρομερός έτσι;
Διέκρινε από απόσταση 1000 και βάλε μιλίων το επεισόδιο ή ψυχανεμίστηκε χωρίς ίχνος πραγματογνωμοσύνης, συντριμιού ή μαρτυρίας αυτόπτη πως έγινε η φάση. Άλλη μια σπουδαία δημοσιογραφική επιτυχία του Λιαρέλη και της Τρέμη. Εύγε. -
Έχω μια απορεία.........εμείς έχουμε 'ρίξει' κανα δικό τους σε περιστατικό αναχαίτησης???
-
Είστε όλοι και πολύ μάγκες να πούμε.
'Να τους τα ρίχνουμε!'
'Να ξεσκίζαμε τον πιλότο τους στο ξύλο'
'Α ρε, που είναι ο Παπανδρέου να πει ρίξτου'
'Να τους απειλήσουμε'Θέλω να δω άμα γίνει κανένας πόλεμος πια τρύπα θα βρείτε να κρυφτείτε.
Στην Αθήνα και στην τηλεόραση παιχνιδάκι είναι ο πόλεμος ε? Αεροπλανάκια, καραβάκια, τανκς και ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Είστε όλοι και πολύ μάγκες να πούμε.'Να τους τα ρίχνουμε!'
'Να τους απειλήσουμε'Θέλω να δω άμα γίνει κανένας πόλεμος πια τρύπα θα βρείτε να κρυφτείτε.
Στην Αθήνα και στην τηλεόραση παιχνιδάκι είναι ο πόλεμος ε? Αεροπλανάκια, καραβάκια, τανκς και ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ.
Φιλε μου, ξερω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι περιλαμβανει το μενου 'πολεμος' και ειναι προτιμοτερο απο αυτου του ειδους την 'ειρηνη'.
Εγω απλα θα πω SPEAK FOR YOURSELF.... ειδικα εφοσον ΔΕΝ ξερεις με ποιον ακριβως μιλας, ετσι προς αποφυγην παρεξηγησεων. -
Είναι προτιμότερος ο πόλεμος από αυτού του είδους την ειρήνη?
Συγνώμη, αλλά είσαι ΤΡΕΛΟΣ?
Προς αποφυγή παρεξήγησης: Όταν λέω πόλεμος, εννοώ πόλεμος, δεν ξέρω προς τι τα ''.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Είστε όλοι και πολύ μάγκες να πούμε.'Να τους τα ρίχνουμε!'
BBC Breaking news!!!!!Πάμε Πόλεμο???