-
geia sas..
eimai katoxos enos jazz 2002 model.
6 xronia,75ooo khm aprovlimatista!!
vasika to neo sxima mou fenete pio dynato-sport apo to palio.
apo xwrous tha mas trelanei pali..apo odiki symperifora logika tha einai sta idia xalara motiva
tou paliou!
oson afora tous kinitires nomizw pos oi neoi 16V i-vtec 100hp apo 1.400cc tha doulevoun ligo psila?
H ropi tou pou vgainei xerete?
logika i katanalwsi mipws tha anevei?ektos an ekanan tipota thavmata pali (kontes sxeseis-ivtec k xamila i ropi)
pantws ean doulevei psila gia mena fevgoume apo to city-car me terastious xwrous k pername se ena all around mikro me dynami k gia taxidia!
(oxi pos to palio de travage...ean ixeres na douleveis ti ropi de se pianane ta 100aria,para mono se telikes,140 k panw diladi)
thanks! -
Ο χρήστης jazzmaniak έγραψε:
Το τωρινο μοντελο ειναι made in JAPAN.
Καπου ειχα διαβασει οτι ισως το καινουργιο να μην φτιαχνεται στην Ιαπωνια.Αρθρο του 2004 : Europe will get 30,000 China-built Hondas
του 2005 : Honda China Begins Exports of Compacts to EuropeΜε λίγο ψάξιμο θα δεις πως ΠΟΛΛΑ από τα Jazz που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, φτιάχτηκαν στην Κίνα. Σίγουρα στην Ιαπωνία φτιάχνονται τα δεξιοτίμονα (πχ το Hong Kong, παρόλου που είναι στην Κίνα, τα εισάγει από την Ιαπωνία).
-
Δεν ξερω για σας αλλα εγω κινεζικο Honda θα σκεφτομουν δυο φορες πριν το παρω.....
Βεβαια και με τα Αγγλικα μοντελα ετσι λεγαμε αλλα......Κακα τα ψεματα, η μαρκα Honda ειναι συνωνυμη μετην Ιαπωνικη ποιοτητα κατασκευης και με ο,τι αυτο συνεπαγεται.......
ΕΙναι σαν να λεμε Κινεζικο Impreza......
-
Λανσάρισμα στην Αγγλία στις 17 Οκτωβρίου:
http://www.passthejazz.co.uk/
Στην Ελλάδα Νοέμβριο με Δεκέμβριο... -
Τι να σου πω.Εγω πρωτη φορα το βλεπω αυτο,αν και δεν πιστευω να ισχυει.
Το δικο μου παντως το λεει ξεκαθαρα.MADE IN JAPAN.
Κινεζικο HONDA δεν πιστευω να υπαρξει. -
Κινεζικο HONDA δεν πιστευω να υπαρξει.Στην Ελλάδα δεν εισήχθη **ποτέ **κινέζικο Jazz. Για τη νέα γενιά δε γνωρίζουμε ακόμη, αλλά θεωρώ οτι είναι σχεδόν απίθανο να έρθει κινέζικο...
-
Κινεζικο HONDA δεν πιστευω να υπαρξει.Δεν σε καταλαβαίνω.. Να υπάρξει; Προφανώς υπάρχουν ΗΔΗ, μερικές δεκάδες χιλιάδες που έχουν κατασκευαστεί και έχουν πάρει και το δρόμο προς τους καταναλωτές της Ευρώπης. Το αν έχουν έρθει και στην Ελλάδα , δεν το γνωρίζω. Η Honda έχει εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, έχει ΚΑΙ στην Κίνα. Είτε μας αρέσει , είτε όχι.
-
τι λε ρε?
και πως θα βγει ο αλλος μετα να πει οτι πηρε Ιαπωνα απο τη Κινα? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι λε ρε?
και πως θα βγει ο αλλος μετα να πει οτι πηρε Ιαπωνα απο τη Κινα?Ε, καθείς και τα προβλήματά του!
Οι άλλοι με τα Auria, έχουν το πρόβλημα με την...Τουρκία, και τα 'εισάγουν' από την Αγγλία!
(ανάθεμα κι αν έρχεται πια κανένα από το Ηνωμένο Βασίλειο! ).
Εντάξει, αυτοί με τα Honda κατάπιαν την συναρμολόγηση στο Η.Β, αλλά την Κίνα, ε..ΟΧΙ! ΠΟΤΕ! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εντάξει, αυτοί με τα Honda κατάπιαν την συναρμολόγηση στο Η.Β, αλλά την Κίνα, ε..ΟΧΙ! ΠΟΤΕ!
Το τετράθυρο Civic είναι κατασκευής Τουρκίας.... (όχι το υβριδικό)
Στα σοβαρά τώρα
Και καθώς στο εργοστάσιο στην Τουρκία έχουν ήδη την τεχνογνωσία του Civic δεν θα έβλεπα απίθανο για την παραγωγή του εκεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι το 5θυρο καταλαμβάνει όλη την παραγωγική ικανότητα του Σουίντον....
-
Υπάρχει τρόπος με τον αριθμό πλαισίου να μάθουμε που κατασκευάζονται?
εγω τον 08/2002 που πήρα το first model μου είπαν( honda hellas) ότι είχαν έρθει 500 κομμάτια από Japan έιχαν πουληθεί περίπου 400, άλλα 50 τα είχαν για test drive και δεν είχα επιλογές στο χρώμα, γι'αυτό και πήρα το ''λαχανί''....(όταν πήγα να το πάρω στο Σαρακάκη όντως άντε να ήταν καμία 10αριά ακόμα εκει πέρα)
Αφήστε που μου είχαν πει πως είχαν έρθει μόνο 2 τέτοια (λαχανί) και στα περιοδικά έβλεπα πιστευω το άλλο και όχι το δικό μου!!!
μήπως υπάρχει η δυνατότητα να μου δώσετε τον αριθμό πλαισίου του jazz που δοκιμάσατε τότε?
thanks! -
Το τωρινο μοντελο ειναι Ιαπωνικο.
Δεν πιστευω να εχουν εισαχθει απο την Κινα και να λενε made in JAPAN. -
Το τωρινο μοντελο ειναι Ιαπωνικο.
Δεν πιστευω να εχουν εισαχθει απο την Κινα και να λενε made in JAPAN.Τα στοιχεία που έδωσα , αφορούν το ΤΩΡΙΝΟ μοντέλο, και πηγαίνουν πίσω στα 2004-2005. Επομένως, από τότε μέχρι σήμερα, αρκετές χιλιάδες Jazz, ήρθαν στην Ευρώπη. Το αν ήρθαν στην Ελλάδα, ΔΕΝ το γνωρίζω. Αλλά δεν θα με παραξένευε καθόλου αν όντως είχε συμβεί.
Καταλαβαίνω πως είναι ενοχλητικό για σένα, αλλά τα γεγονότα αυτά είναι. Λυπάμαι.
Και λίγα ακόμη links:First made-in-China cars sent to Europe
CHINESE MADE HONDAS TO EUROPE-Honda to up exports from China
Next Wave From China: Exporting Cars to the West (NY times)
Honda will boost Jazz exports from China to Europe
(εδώ λέει πως το 2007 μόνον , έφτασαν στην Ευρώπη 43000 καινούρια Jazz από την Κίνα. Αν θεωρείς πως στην Ελλάδα δεν ήρθε κανένα και είσαι σίγουρος, είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν είμαι σίγουρος και θα ήθελα κάποιος να μας αποδείξει πως δεν ήρθαν). -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(εδώ λέει πως το 2007 μόνον , έφτασαν στην Ευρώπη 43000 καινούρια Jazz από την Κίνα. Αν θεωρείς πως στην Ελλάδα δεν ήρθε κανένα και είσαι σίγουρος, είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν είμαι σίγουρος και θα ήθελα κάποιος να μας αποδείξει πως δεν ήρθαν).
Ευρώπη είναι και η Βουλγαρία και η Ρουμανία.....
Είναι εύκολο κάθε αγοραστής να δει το VIN. Αν αυτό αναφέρει κάτι άλλο από τα γνωστά τότε ίσως να υπάρχει θέμα.
-
Δηλαδη μπορει στο ταμπελακι με τον αριθμο πλαισιου να λεει Ιαπωνια και να ειναι Κινα?
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.
Παντως επειδη ειμαι μελος σε πολλα φορουμ Ηonda και Jazz(fit) δεν το εχω δει πουθενα. -
Δηλαδη μπορει στο ταμπελακι με τον αριθμο πλαισιου να λεει Ιαπωνια και να ειναι Κινα?
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.
Παντως επειδη ειμαι μελος σε πολλα φορουμ Ηonda και Jazz(fit) δεν το εχω δει πουθενα.Το VIN πριν τον αύξοντα αριθμό (6 νούμερα) έχει ένα γράμμα. Για τη Suzuka είναι το S για το Suinton είναι το U και ούτω καθ' εξής. Στο thread του Civic είχα γράψει και το γράμμα για την Τουρκία το οποίο και δεν θυμάμαι.
Ασφαλώς και αναφέρεται το εργοστάσιο συναρμολόγησης του οχήματος δεν θα μπορούσε και διαφορετικά. Από εκεί και πέρα με τα VIN identifiers μπορείς να βρεις και άλλα στοιχεία. Φυσικά και είναι αδύνατον να λέει στο VIN εργοστάσιο Suzuka και να είναι από την Αγγλία. Στο ντουλαπάκι ο Σ μου άφησε και το χαρτί τελικού ποιοτικού ελέγχου για το ΙΜΑ μου οπότε ξέρω και ποιόν Ιάπωνα Μηχανικό να σκυλοβρίσω (ή να υποκλιθώ εμπρός του) όπως και ξέρω πότε ακριβώς είχε φτιαχτεί το ΙΜΑ (αρχές Φεβρουαρίου και το παρέλαβα τελικά αρχές Μαϊου, το καημένο 3 μήνες το έφαγαν οι Θάλασσες.... )
Εν κατακλείδι και στην Κίνα να φτιάχνεται στα @@ μου. Η εταιρεία είναι αυτή που διασφαλίζει την ποιότητα και όχι η χώρα παραγωγής ως επί το πλείστον.
-
http://www.auto24.gr/html/ent/589/ent.33589.asp' target='_blank
Στο παραπανω δημοσιευμα λεει οτι δεν θα παραγεται πλεον με το CVT.
Γιατι ρε γμτ τα καταργησαν ολοι (Fiat Punto, Nissan Micra, Honda Jazz, αλλο;) στη μικρη κατηγορια τα CVT;;; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
http://www.auto24.gr/html/ent/589/ent.33589.asp' target='_blank' target='_blank
Γιατι ρε γμτ τα καταργησαν ολοι (Fiat Punto, Nissan Micra, Honda Jazz, αλλο;) στη μικρη κατηγορια τα CVT;;;Διότι το i-shift είναι φθηνότερο και πιο κοντινό στη λογική του απλού χρήστη που τον ξενίζει το στυλάκι της συνεχούς επιτάχυνσης χωρίς να μεταβάλλεται ο θόρυβος του κινητήρα. Το CVT θα κάνει στα μέσα του 2009 και πάλι την εμφάνιση του στο Jazz στο υβριδικό μοντέλο.
-
Δυστυχώς η Χόντα ανακοίνωσε ότι το υβριδικό Jazz θα κυκλοφορήσει και μόνον στην Ιαπωνία.
Αυτό οφείλεται στην πολύ μεγάλη ζήτηση του συμβατικού Jazz στην Αμερική και το γεγονός ότι η Χόντα θέλει να επικεντρώσει τις προσπάθειες της στο α) τον αντικαταστάση του Insight που θα μοιάζει σχεδιαστικά με το prius και β) στο CR-Z.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
http://www.auto24.gr/html/ent/589/ent.33589.asp' target='_blank' target='_blank
Γιατι ρε γμτ τα καταργησαν ολοι (Fiat Punto, Nissan Micra, Honda Jazz, αλλο;) στη μικρη κατηγορια τα CVT;;;Διότι το i-shift είναι φθηνότερο και πιο κοντινό στη λογική του απλού χρήστη που τον ξενίζει το στυλάκι της συνεχούς επιτάχυνσης χωρίς να μεταβάλλεται ο θόρυβος του κινητήρα. Το CVT θα κάνει στα μέσα του 2009 και πάλι την εμφάνιση του στο Jazz στο υβριδικό μοντέλο.
Δεν ξενίζει καθόλου το CVT... καταπληκτικά δουλέβει... απλά είναι ακριβό.
Με τα ΜΤΑ όχι μόνο είναι φτηνότερα στην παραγωγή αλλα μοιράζονται πολλά τμήματα με το manual.Eπίσης το MTA έχει αναλώσιμα (δίσκο-πλατώ) που δεν έχει το CVT... εαν καταλαβαίνεις που το πάω...
Honda Jazz 2008