-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άλλο σου λέω εγώ, άλλο μου λες εσύ.
Εγώ σου λέω ότι οι γερμανοί του Tuv και όχι βγάζουν πρώτη σε αξιοπιστία την τουρκικής συναρμολόγησης Κορόλα Βέρσο, και εσύ μου λες ότι τα Γιάρις βγάζουν προβλήματα.Σαφώς και βγάζουν. Και ενδεχομένως πολλά.
Μηχάνημα που δεν χαλάει δεν έχει εφευρεθεί ακόμη. Μήπως όμως στατιστικά βγάζουν λιγότερα από άλλα αντίστοιχης τεχνολογίας και κόστους? Εκεί εστίασε.
Και θυμίσου ότι οι ιάπωνες δεν είναι τυχαίοι σε θέματα quality control, οι δε Honda αλλά και Toyota έχουν εδώ και δεκαετίες διάσπαρτα εργοστάσια συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο (ενδεχομένως πάνω από 30 ! η κάθεμία) και ''ξέρουν'' καλά τη δουλειά.γιατι τα παλια τουοτα δεν ειχαν τοσο μεγαλη σηχνοτητα προβληματων?γιατι?γιατι ολα σηναρμολογουνταν στην ιαπωνια,φιλε μου,,και σηγκρηνε τα τοτε,,με τα τωρα,,και οι τουοταδες το λενε,,τωρα αν εγραψε το περιοδικο το αρθρακι του σεβαστο,,
-
Γενικά είναι τι παίρνεις και τι το κάνεις.
Κάποτε είχα μία φίλη που ήταν κορυφαία... Επινε, καβάλαγε τα μπαρ, χορευε μέχρι το πρωι.... φόραγε κάτι εξώ....ζα στο κρύο... κλπ....Αλλά αρρωσταινε ρε παιδάκι μου....
Είχα και μία άλλη που δεν έβγαινε ποτέ και φορούσε κάτι ζιβάγκο και κασκόλ και έπινε σοκολάτες και ήταν πάντα μιά χαρά από υγεία
Τι να σου παθει το avensis.... ρε παιδάκι μου και το verso... Η μαγκιά είναι να μην βγάζει ζημιές το type-R...
-
Ο χρήστης nik7119 έγραψε:
...πηγαινε στα προβληματα http://www.yarisclub.gr/forum/Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Γενικά είναι τι παίρνεις και τι το κάνεις.
Κάποτε είχα μία φίλη που ήταν κορυφαία... Επινε, καβάλαγε τα μπαρ, χορευε μέχρι το πρωι.... φόραγε κάτι εξώ....ζα στο κρύο... κλπ....Αλλά αρρωσταινε ρε παιδάκι μου....
Είχα και μία άλλη που δεν έβγαινε ποτέ και φορούσε κάτι ζιβάγκο και κασκόλ και έπινε σοκολάτες και ήταν πάντα μιά χαρά από υγεία
Τι να σου παθει το avensis.... ρε παιδάκι μου και το verso... Η μαγκιά είναι να μην βγάζει ζημιές το type-R...
Βγάζει;
-
κανά γρύλο παραθύρου γιατί έτριζε αλλά τον αλλάζουν
-
Ωραια η οροφή του! Ανοιγει ή ειναι σταθερα κλειστη?
-
Κλειστή. φαίνεται και στη διαφήμιση
-
Το βασικότερο στο θέμα της ποιότητας είναι η παρακαλούθηση στο Εργοστάσιο και όχι τόσο η χώρα. Στην TUV φέτος περισσότερο ποιοτικό βγήκε το Τούρκικο Verso από πολλά Ευρωπαϊκά και Ιαπωνέζικα.
Αν κάποιος ανησυχεί για την ποιότητα του HONDA ας πάει να αγοράσει το Polo της VW (που φτιάχνεται στην Ισπανία) ή το 500 της FIAT (που φτιάχνεται στην Πολωνία) ή το Swift της Suzuki (που φτιάχνεται στην Ινδία).
Κύριο θέμα όλων των εταιρείων είναι ό έλεγχος της ποιότητας παραγωγής. Δεν αλλάζουν τα standards ούτε υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στις γραμμές παραγωγής. Κάθε εργοστάσιο έρχεται και με μία βίβλο λειτουργίας. Αν αυτή είναι καλή δύσκολα το εργοστάσιο αυτό δεν θα πιάσει τις σχετικές προδιαγραφές.
Μετά ο Κινέζος ως φιλοσοφία δεν απέχει από τον Ιάπωνα. Είναι προσεχτικός. Δεν είναι τυχαίο ότι το πιο δύσκολο κομμάτι των Η/Υ (μητρικές) γίνονται στη Ταϊβάν και οι Ταϊβανέζοι (που είναι Κινέζοι) θεωρούνται οι ποιοτικότεροι σε αυτά τα θέματα.
-
αυτά τα λες γιατί πρόλαβες και πηρες γιαπωνέζικο :-)..... Αν ειχες πάρει το τουρκικο θα το ήθελες?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτά τα λες γιατί πρόλαβες και πηρες γιαπωνέζικο :-)..... Αν ειχες πάρει το τουρκικο θα το ήθελες?Ακόμα και σήμερα το ΙΜΑ είναι Ιαπωνικό. Κάποτε στην Οικογένεια είχαμε Ελληνικό (Sunny). Στα 50 χιλιάδες χιλιόμετρα που έκανε σε 4 χρόνια ούτε έτριξε ούτε και χάλασε.
ΥΓ. Το Τούρκικο ίσως να μην το αγόραζα για λόγους άλλους και όχι για θέματα φόβου.
-
ειχα κι εγω τέτοιο sunny. Το πήρα από το Βόλο μόνος μου!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
αυτά τα λες γιατί πρόλαβες και πηρες γιαπωνέζικο :-)..... Αν ειχες πάρει το τουρκικο θα το ήθελες?
Ακόμα και σήμερα το ΙΜΑ είναι Ιαπωνικό. Κάποτε στην Οικογένεια είχαμε Ελληνικό (Sunny). Στα 50 χιλιάδες χιλιόμετρα που έκανε σε 4 χρόνια ούτε έτριξε ούτε και χάλασε.
Επιβεβαιώνω ότι το ελληνικό εργοστάσιο σε 3 περιπτώσεις που πέρασαν από τα χέρια μας έκανε καταπληκτική δουλειά.
-
Οπότε αν στην δεκαετία του 80 ήταν δυνατό να φτιάξουμε αυτοκίνητο που δεν έσπαγε και δεν κουδούναγε (και όχι κάποιο παλαιότερο μοντέλο αλλά το τρέχον μίας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας) γιατί να μην μπορούν και οι Τούρκοι ή οι Κινέζοι ή οι Μαλαισιανοί?
Ψυχολογικό είναι το ζήτημα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μετά ο Κινέζος ως φιλοσοφία δεν απέχει από τον Ιάπωνα. Είναι προσεχτικός. Δεν είναι τυχαίο ότι το πιο δύσκολο κομμάτι των Η/Υ (μητρικές) γίνονται στη Ταϊβάν και οι Ταϊβανέζοι (που είναι Κινέζοι) θεωρούνται οι ποιοτικότεροι σε αυτά τα θέματα.
Είχα μια φίλη στην Αγγλία Ταιβανέζα. Αν σε άκουγε να το λες αυτο (οτι είναι κινεζα) τωρα θα ειχες πεθανει!!!
-
Ίδια φάρα δεν είναι; Κάτι σαν τους Κουβανούς των ΗΠΑ;
-
Ο χρήστης jacob76 έγραψε:
Είχα μια φίλη στην Αγγία Ταιβανέζα. Αν σε άκουγε να το λες αυτο (οτι είναι κινεζα) τωρα θα ειχες πεθανει!!!
Καλά τώρα. Εντάξει ας με σκότωνε. Πάντως μην τρελαθούμε κιόλας. Όταν ο Τσαν Κάι Σεκ έχασε τη μάχη με τον Μάο εκεί βρέθηκε.
ΥΓ. Το ίδιο προσβλητικό θα ήταν αν κάποιος έλεγε ότι είμαστε ίδιοι οι Τούρκοι. Η αλήθεια είναι ότι με το παιδομάζωμα όπως και με τον Εξισλαμισμό των τελευταίων Εθνικών ίσως να υπάρχουν Τούρκοι που είναι γονιδιακά τουλάχιστον πολύ περισσότερο Έλληνες από τους κατοίκους της Ψωροκώσταινας.
-
Προ δύο εβδομάδων και με αφορμή τη 'γενναία' έκπτωση της Renault είχα θέσει εδώ τους προβληματισμούς μου σχετικά με την απόκτηση ή όχι ενός καινούριου Scenic II. Τελικώς, κάτι οι αντιρρήσεις της συζύγου, κάτι οι διαστάσεις του Scenic (πλάτος 1,80+ μέτρα, ενώ ζούμε σε χωροταξικά στριμωγμένη συνοικία), με οδήγησαν να δω και το νέο Jazz, περισσότερο από περιέργεια, για το εάν είναι όντως αλήθεια τα όσα κατά καιρούς διθυρραμβικά διαβάζω για τους χώρους του, συγκριτικά με το μέγεθός του.
Πήγα λοιπόν σε μια έκθεση κοντά στη δουλειά μου και το είδα. Κοστίζει 15.690 ευρώ η 'αξιοπρεπής' (με το παραπάνω...) έκδοση 1.4 Elegance, που περιλαμβάνει εξοπλιστικά σχεδόν οτιδήποτε χρειάζεται ένας μέσος χρήστης, συν ESP και μεταλλικό χρώμα, σαν στάνταρντ εξοπλισμό. Μου άρεσε μέσα/έξω και αποφάσισα χθες να πάω με όλα μου τα 'συμπράγκαλα' (παιδικά καθίσματα, καρότσι, μέχρι και μια ...κουβέρτα, που είχα στο πορτ-παγκάζ του Clio για το καθαριστήριο ) για να δω με τα ίδια μου τα μάτια, πώς χωράνε όλ' αυτά σε 3,90 μέτρα (με την ανοχή ενός ευγενέστατου πωλητή)...
Λοιπόν, να μην σας τα πολυλογώ, κυριολεκτικά εξεπλάγην !! Εκεί που βάζω το παιδικό κάθισμα του μεγαλύτερού μου παιδιού πίσω από τη θέση του οδηγού στο Clio και περισσεύει ένας αέρας ...2 ολόκληρων πόντων, στο Jazz περίσευαν τουλάχιστον 7-8. Στον δε
χώρο αποσκευών, ένα παιδικό καρότσι που στο Clio χωράει κατά πλάτος οριακά, στο Jazz άφηνε 'αέρα' για να βάλεις κατά μήκος μια 'μαλακή' αποσκευή !!
Το Σάββατο θα κανονίσω μια 'εκτίμηση' για το Clio μου και ένα test-drive, για να ολοκληρώσω τις εντυπώσεις μου.
Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα το 'ναι' με κλειστά μάτια, αλλά ομολογώ πως με τρομάζει κάπως η αλλαγή 'σχολής' (από ευρωπαϊκό σε ιαπωνικό αυτοκίνητο). Επίσης, γνωρίζω τον Σαρακάκη μόνο λόγω ενός Honda ...Lead που είχα κάποτε και πραγματικά δεν μπορώ να πω, πως θα ήθελα να 'ξαναμπλέξω', ειδικά και με αυτά που διαβάζω εδώ κατά καιρούς. Είναι ακόμη (μετά από ...15 χρόνια) τόσο χάλια το after-sales (συγκρινόμενο ειδικά με αυτό της Renault) ; Επίσης, υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία, που κάνουν τίμια και οικονομικά προσιτή εργασία;
Αν θέλετε, πείτε την άποψή σας. Το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά, αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη ... -
Έχει δει κανείς το νέο Jazz στο δρόμο;
Δεν έχω δει κανένα ρε γμτ..
Λες να μην είναι καλά; (το γνωστό ανέκδοτο με τις Ferrari που δε κυκλοφορούν πολύ) -
ναι. έχω συναντήσει 2 εδω πάνω. Ενα μπλε και ένα μαυρο.
Το προηγούμενο έδειχνε πιο ομοιόμορφο. Το καινούριο πιο ογκώδες. -
Το είδα και γω στην αντιπροσωπεία σε κόκκινο και μου άρεσε πολύ. Εκτος απο τις ζαντες που μου φανηκαν ασχετες και παλιομοδίτικες, σαν να ήταν στοκ σε καμια αποθηκη. Γενικά το βρίσκω όμορφο, πιο πολυ απ το παλιό, και μου φαίνεται μια κατηγορία πανω. Και μέσα οι χώροι του είναι κορυφαίοι! Καμια σχεση με κορσα κλιο κτλ. Και ταμπλό πολυ ομορφο και το τιμονακι επίσης!
Το σκεφτομουν σοβαρα, αλλα οι χώροι για μενα δεν ειναι προτεραιοτητα, οπότε με τα ίδια περιπου λεφτα κλίνω προς το 500 που μου χει παρει τα μυαλα (αλλιως γιατι να τ'αγορασεις? )
Honda Jazz 2008