-
Ε ναι αφού μόνο αυτό παρεμβάλλεται μεταξύ της παροχής, οπότε θα 'έφτυσε' κάτι ή θα πήρε η πίεση κανά τεφλόν παραμάζωμα.
Λέω να της κάνω και μια γενική αφαλάτωση το Σ/Κ.
Από καφέ την έχω βρει με portioli extrabar από τα χριστούγεννα, είναι το καλύτερο value 4 money για μένα. Και από γεύση ταιριάζει σε όλα (εσπρέσσο/καπουτσίνο φρέντο ή ζεστό) και έχει 21€ το κιλό, με το ταφ δεν είχα αυτή την άνεση, ωραίες ποικιλίες αλλά ο μόνος που είχα βρει να μου ταιριάζει σε όλα ήταν ο σαν πέδρο που έχει πάει στα 9€ οπότε δε συμφέρει.
-
Απο που όλα αυτά τα ωραία;
Λοιπον αν πάρω μύλο θα καταλάβω διάφορα? Λέμε και που να είναι αντιληπτό έτσι? Όχι θεωρίες
-
Να σου απαντήσω ???
Απλα θα πάθεις πολιτισμικό ........
-
χμ...
ποια ειναι τα χαρακτηριστικα που ειναι σημαντικα?
πχ βλεπω μερικους φτηνιαρικους
http://www.diathesimo.gr/sinbo-scm-2931.html
http://www.buldoza.gr/Product.aspx?Cata ... ct=1698621
ξερω τωρα οτι θα μ'αρχισετε τα παρε το Χ Υ branded (ακριβο) προιον...
τουλαχιστον να ξερω και γιατι.. -
κΜ κοντά με 270 παίρνεις μύλο σαν αυτό που έχω που είναι πολύ καλός value 4 money (anfim best)
Προχθές όμως που μιλούσα με τον τεχνικό μου, πουλάει έναν Super Jollie με καινούρια μαχαίρια αν ενδιαφέρεσαι σε πάρα πολύ κοντινή με την παραπάνω εκεί πας ακόμα ένα βήμα παραπάνω. Τι μηχανή έχεις είπαμε; Αυτούς που πόσταρες απλά ξέχνα τους -
Ζήτησε και εξηγήσεις ο άνθρωπος.
Kilomeater, το πρόβλημα με αυτούς είναι ότι δεν αλέθουν τον καφέ, τον κόβουν με τις λεπίδες που έχουν. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχεις ομοιόμορφο άλεσμα και κατά συνέπεια όχι το ιδεατό αποτέλεσμα στην εκχύλιση.
-
Νομίζω ότι ο anfim best του dmitspan ειναι
Οτι πρέπει για όλες τις μηχανές .
Εγω έχω τον mazzer mini electronic (που ειναι τέρας ποιότητας και αξιοπιστίας (660€)) και με την gaggia baby dose που έχω ο καφές απογειωνεται.
Αν είχα τον anfim , με την ίδια μηχανή (gaggia) δεν ξέρω αν θα καταλάβαινα τη διάφορα . Αν είχα όμως και την (επίσης τέρας ) izzo Alex duetto ... Τότε πιστεύω ότι όλες οι διάφορες θα διακρινόταν στο φλιτζάνι .Αυτο που θέλω να πω ειναι ότι δε νομίζω ότι ο μέσος οικιακος χρήστης χρειάζεται κάτι πάνω απο anfim .
Για πιο φτηνό βέβαια δεν ξέρω αλλα ,,,,, δε νομίζω
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ζήτησε και εξηγήσεις ο άνθρωπος.Kilomeater, το πρόβλημα με αυτούς είναι ότι δεν αλέθουν τον καφέ, τον κόβουν με τις λεπίδες που έχουν. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχεις ομοιόμορφο άλεσμα και κατά συνέπεια όχι το ιδεατό αποτέλεσμα στην εκχύλιση.
δεν εχω αντιληφθει ποια ακριβως ειναι η διαφορα αναμεσα στο 'ψιλοκοβω τον κοκο του καφε' με το 'αλεθω' (='συνθλίβω/τρίβω κάτι ώστε να γίνει σκόνη').
Οι 'καλοι' μυλοι λειτουργουνε διαφορετικα; αφου παλι για λεπιδες διαβαζω.... -
Είναι μιξεράκια σαν το μούλτι, δεν κόβουν τον κόκκο ομοιόμορφα, τον 'ζεσταίνουν' περισσότερο απ' ό,τι πρέπει αλλοιώνοντας τη γεύση, γενικά είναι για κανένα γαλλικό το πολύ. Ο εσπρέσο χρειάζεται πιο ομοιόμορφο κόψιμο, λίγο-λίγο, κόκκο-κόκκο.
-
οι 'καλοί' μύλοι δεν έχουν λεπίδες.
έχουν 'μυλόπετρες', burrs αγγλιστί, που είναι συμπαγείς μεταλλικοί δίσκοι με επεξεργασμένες ακμές στις οποίες αλέθεται ο καφές.
το βασικό πλεονέκτημά τους είναι η ομοιομορφία του αλεσμένου καφέ που δίνουν. -
αν σας αρεσει το ταξιδι του καφε, αγοραστε πρασινο και καβουρντιστε τον εσεις!
Εγω αυτο κανω εδω και μηνες
Θα γινει ακομη πιο 'ζωντανος' -
Ε, κανε μια παρουσιαση βρε αδερφε!! Εξοπλισμος, διαδικασια, πρωτη υλη, αποτελεσμα σε συγκριση με ετοιμους θα ηταν ενδιαφεροντα
-
-
μι γιου ταλκ ενγκλαντ
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ε, κανε μια παρουσιαση βρε αδερφε!! Εξοπλισμος, διαδικασια, πρωτη υλη, αποτελεσμα σε συγκριση με ετοιμους θα ηταν ενδιαφεροντακαλημερα!
Ειναι πολυ απλο να καβουρντισεις στο σπιτι τον καφε σου και η διαδικασια περιγραφεται ακριβως εδω:Αυτος ειναι ο εξοπλισμος μου κι εμενα!
Πρωτη υλη, οπως ειπα, διαλεξα την ποικιλια του καφε που μου αρεσει (π.χ. εμενα μου αρεσει ο bourbon) και ειπα στον has bean να μου τον στειλει πρασινο. Γευστικα δεν εχει μεγαλες αποκλεισεις απ τον ετοιμο καβουρντισμενο, απλα θα εχεις καποιες διακυμανσεις, επειδη ειναι πρακτικα αδυνατον με τετοιον εξοπλισμο να πετυχαινεις παντα ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο καβουρντισμα. Ασε που μπορει να πειραματιστεις με το καβουρντισμα και να τον φερεις εκει που προτιμας. -
για ρίξε λινκ απο has bean.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
για ρίξε λινκ απο has bean.π.χ.
http://www.hasbean.co.uk/products/el-sa ... ed-bourbon
-
τον πράσινο του ταφ τον δοκίμασες καθόλου?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τον πράσινο του ταφ τον δοκίμασες καθόλου?πουλαει πρασινο?
-
έτσι λέει στο site
[url]http://www.cafetaf.gr/προϊόντα/Καφές/GreenCoffeeBeans(άφρυκτοςκαφές)[/url]
όλο λέω να πάρω αλλά μετά το αναβάλω.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)