-
Πάει η κουρτίνα που είχα στην πίσω σελίδα και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.
Εντάξει δεν είπα κανένας ότι η D.gusto είναι άσχημη , αλλά στο γενικό και το 70 cent ο καφές στο σπίτι δεν είναι λίγα! και όπως λένε και άλλα άτομα εδώ μπορείς με αυτά τα λεφτά να φτιάξεις καλύτερο ποιοτικά και γευστικά καφέ ( γιατί όχι , εγώ σου είπα ότι τον καφέ που έπινα από τις κάψουλες ήταν σχεδόν ίδιος με αυτόν την κανονικής μηχανής οπότε για λόγους οικονομίας αλλά και χώρου στην κουζίνα μιας και είχα γεμίσει με ένα κάρο καφετιέρες είπα να την δώσω. Άλλωστε έχω ακούσει ( δεν το ξέρω προσωπικά ) ότι η Νespresso είναι ένα σκαλί πάνω απ τις άλλες βέβαια είναι και διπλάσια τιμή αγοράς αλλά . Τώρα τι ισχύει δεν ξέρω γιαυτό το ψάχνω ...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
η nespresso βγάζει σαφώς υποδεεστερο καφέ από ένα μαγαζί που ξέρει να φτιάχνει καφέδες, είναι περισσότερο επιπέδου καντίνας ή κυλικείου δημόσιας υπηρεσίας, απλά σε 3 λεπτά τον έχεις μπροστά σου.Μπορείς άνετα να δοκιμάσεις αγοράζοντας έναν μύλο και αν δεν σου κάτσει και θες οπωσδήποτε να ανεβάσεις την ποιότητα του καφέ που πίνεις να πας σε Gaggia. Αλλά το να κάνεις π.χ 2 καφέδες στην σειρά σε 5 λεπτά το ξεχνάς, θα πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί καλά και η πίεση-διατήρηση θερμοκρασίας της μηχανής σου δεν ξέρω αν είναι αρκετή για σωστό καφέ.
\
Αυτό έχω στο μυαλό να πάρω ένα Μύλο για αρχή ... να τον δουλέψω με αυτήν που έχω για λίγο μέχρι να βρω κάτι* άλλο.
Το να κάνω 2 καφέδες στην σειρά πήγαινε στην gaggia ? ή σε αυτήν που έχω τώρα δεν κατάλαβα ( Αν μιλάς για αυτήν που έχω ονομαστικά λέει ότι είναι 15 bar και 1050 watt )...γενικά αυτό πάντως ισχύει ότι ο πρώτος καφές είναι καλύτερος ποιοτικά από τον δεύτερο , στην δικιά μου περίπτωση όμως είμαι ο μόνος που θα τον χρησιμοποιώ οπότε ο ένας καφές είναι το πρωί μέχρι τώρα και ο άλλος το απόγευμα και δεν το βλέπω να αλλάζει αυτό! Αν πάντως Η gaggia έχει και αυτή τέτοια κόλπα θα ήθελα να το ξέρω γιατί όσο να ναι είναι λίγο σπαστικό να ξέρεις ότι αν θέλεις 2 στο 5''το δεν μπορείς γιατί θα γίνει νερουλός. -
Ο χρήστης maxdore217 έγραψε:
Πάει η κουρτίνα που είχα στην πίσω σελίδα και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.Εντάξει δεν είπα κανένας ότι η D.gusto είναι άσχημη , αλλά στο γενικό και το 70 cent ο καφές στο σπίτι δεν είναι λίγα!
Πρώτα από όλα θα απάντηση θα πάρεις όταν διαβάσει τη δημοσίευσή σου κάποιος που γνωρίζει να σου απαντήσει στο ερώτημα που θέτεις και μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορεί να είναι αμέσως μόλις γράψεις, μπορεί σε λίγη ώρα, μπορεί την άλλη μέρα. Έτσι λειτουργούν τα φόρουμ συνήθως.
Τώρα για το άλλο, ποιος είπε για 70cent? Αν κάνεις τη διαίρεση βγαίνει περίπου 32 σου είπα προηγουμένως. Εκτός αν εννοείς το φρέντο και καπουτσίνο που βγάζει. Προσωπικά αυτά τα 2 τα βρίσκω χάλια. 1000 φορές να φτιάχνεις σκέτο εσπρέσσο και αφρόγαλα μόνος σου.
-
η nespresso βγάζει σαφώς υποδεεστερο καφέ από ένα μαγαζί που ξέρει να φτιάχνει καφέδες, είναι περισσότερο επιπέδου καντίνας ή κυλικείου δημόσιας υπηρεσίας, απλά σε 3 λεπτά τον έχεις μπροστά σου.
Μπορείς άνετα να δοκιμάσεις αγοράζοντας έναν μύλο και αν δεν σου κάτσει και θες οπωσδήποτε να ανεβάσεις την ποιότητα του καφέ που πίνεις να πας σε Gaggia. Αλλά το να κάνεις π.χ 2 καφέδες στην σειρά σε 5 λεπτά το ξεχνάς, θα πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί καλά και η πίεση-διατήρηση θερμοκρασίας της μηχανής σου δεν ξέρω αν είναι αρκετή για σωστό καφέ.
\
Αυτό έχω στο μυαλό να πάρω ένα Μύλο για αρχή ... να τον δουλέψω με αυτήν που έχω για λίγο μέχρι να βρω κάτι* άλλο.
Το να κάνω 2 καφέδες στην σειρά πήγαινε στην gaggia ? ή σε αυτήν που έχω τώρα δεν κατάλαβα ( Αν μιλάς για αυτήν που έχω ονομαστικά λέει ότι είναι 15 bar και 1050 watt )...γενικά αυτό πάντως ισχύει ότι ο πρώτος καφές είναι καλύτερος ποιοτικά από τον δεύτερο , στην δικιά μου περίπτωση όμως είμαι ο μόνος που θα τον χρησιμοποιώ οπότε ο ένας καφές είναι το πρωί μέχρι τώρα και ο άλλος το απόγευμα και δεν το βλέπω να αλλάζει αυτό! Αν πάντως Η gaggia έχει και αυτή τέτοια κόλπα θα ήθελα να το ξέρω γιατί όσο να ναι είναι λίγο σπαστικό να ξέρεις ότι αν θέλεις 2 στο 5''το δεν μπορείς γιατί θα γίνει νερουλός.Ακόμα και Gaggia με Gaggia διαφέρει πόσο μάλλον Gaggia με μια φτηνότερη, π.χ αν θυμάμαι καλά οι 'σωστές' μηχανές κρατάνε την πίεση σταθερή καθόλη την διάρκεια της εκχύλισης, εγώ π.χ έχω την Gaggia Espresso Pure που αγόρασα προσφορά 170€ από Media Markt και είναι σαφώς χειρότερη από την Classic που αγόρασε ο πατέρας μου με 30€ παραπάνω από το Amazon. Αν ψάξεις πάντως βρίσκεις προσφορές...π.χ http://www.amazon.fr/Gaggia-New-Baby-bl ... rds=Gaggia
http://www.amazon.fr/Gaggia-610-100-323 ... rds=Gaggia
πάντως χτύπα πρώτα έναν μύλο, κάνε τις δοκιμές σου και αν το πάρεις απόφαση ψάξε και χτύπα και μια Gaggia σε προσφορά, για Nesrpesso μην ξοδέψεις φράγκο, εμένα μου την έκαναν δώρο μαζί με αρκετές κάψουλες για έναν χρόνο και την χρησιμοποιώ, αλλιώς δεν θα την αγόραζα με τίποτα, πολύ καλύτερο καφέ κάνω με τον μπρίκι της Bialetti όταν βιάζομαι έχοντας σαν βασικό συστατικό πάντα τον φρασκοκομμένο καφέ, από εκεί ξεκινάει όλο το πράγμα.
-
Πάει η κουρτίνα που είχα στην πίσω σελίδα και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.Φιλε μου καλησπερα. Αν θελεις να ασχοληθεις με το 'αθλημα' και να παρεις σοβαρη μηχανη και μυλο θα πρεπει να δαπανησεις αρκετα χρηματα -πες 200 για μηχανη και 300 για μυλο- αλλα και να παιρνεις φρεσκοκαβουρδισμενο καφε ωστε να τον απολαμβανεις. Φυσικα ενα καφεδακι μπορεις να το φτιαξεις και χωρις να φτασεις σε αυτα τα ποσα αλοιμονο!
Η μηχανη που εχεις τωρα επανερχεται στην αρχικη της κατασταση?? Αν ναι, φτιαξ'την και συνεχισε οπως ησουν. Αν τωρα θελεις να κανεις μια αλλαγη για να παρεις και καλυτερο καφε, εγω σου προτεινω μια απ'τις illy iperespresso. Εντυπωσεις μου μπορεις να δεις εδω viewtopic.php?f=13&t=18415&p=3059363&hilit=iperespresso#p3059363 ο καφες βγαινει στα 60 λεπτα ανα καψουλα και τον θεωρω πολυ καλυτερο απο οσους εχω φτιαξει με τη 'χειροκινητη' μηχανη μου. Επισης μπορεις να βρεις προσφορες ωστε στην αγορα να πληρωσεις μονο τις καψουλες ουσιαστικα http://www.buldoza.gr/productlist.aspx? ... y&filter=1
Αν βεβαια σου φαινεται ακριβη η παραπανω λυση και η δικη σου δε φτιαχνεται, παρε μια παρομοια με _
-
Εσπρέσο από Tchibo εδώ και κάνα δίμηνο.... Δεν τρελάθηκα αλλά είναι αξιοπρεπές
-
@ efthymis
Να σαι καλά και βέβαια επανέρχεται στην αρχική κατάσταση το έκανα αυτό απλά για δοκιμή αλλά όπως είπες πολύ σωστά η μηχανή είναι έτοιμη και δεν είναι για πολλά πολλά ...αυτή της illy τις κάψουλες τις εμπορεύεται κάποιο s,m. για μετά? θα την έχω στα υπόψιν μου πάντως. Αν έχεις να προσθέσεις και τίποτα άλλο πες το.
-
Τελικά είναι όλα θέμα γούστου φαίνεται. Πήραμε κι εμείς μια illy iperespresso και δε μου άρεσε και τόσο ο καφές. Και αυτήν την πήραμε δώρο αγοράζοντας ένα σκασμό κάψουλες. Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω όλους τους καφέδες (νομίζω ο πορτοκαλί μου έχει μείνει) αλλά και οι κάψουλες μου φάνηκαν πανάκριβες.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Πάει η κουρτίνα που είχα στην πίσω σελίδα και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.
ο καφες βγαινει στα 60 λεπτα ανα καψουλα και τον θεωρω πολυ καλυτερο απο οσους εχω φτιαξει με τη 'χειροκινητη' μηχανη μου.
Εdit τώρα γύρισα από τα καρφουρ και έριξα μια ματιά στις κάψουλες που παίρνει η illy που λες, απ την άλλη είδα και αυτήν την τιμή και έπαθα Σοκ 12.70€ για 21 κάψουλες ..το είπες και εσύ αλλά έρπεπε να φύγω εκείνη την ώρα και είπα να μην σταθώ σε αυτό αλλα απ την άλλη μου ήρθε κάπως! θα την απορρίψω τελικά αυτήν την λύση γιατί 0.61€ η κάψουλα είναι υπερβολή νομίζω και δεν ξέρω αν σε κρύο καφέ μήπως και θέλει όπως και οι άλλες χ2 οπότε 1.22€ για να φτιάχνω καφέ στο σπίτι καλύτερα να πηγαίνω έξω να βλέπω και κόσμο .
Χειροκίνητη μηχανή ποια έχει θες να μου πεις ?
Κάτι τελευταίο επειδή είχα και παρτίδες με το Lidl και πέρασα από εκεί αυτοί οι καφέδες που έχει σε κόκους λένε τίποτα ... είδα τον jacobs 7.77 και 1 απ τους 2 Lavazza στα 9.99 ( τιμές κιλού) έχουμε καμία πληροφορία από κάποιον που δοκίμασε?
-
Χαιρετε παιδια! Λοιπον, οσον αφορα την illy, οι 3 μονοποικιλιακοι που εχει εμενα με εντυπωσιασαν, βγαζουν τα αρωματα και τις γευσεις που υποσχονται με ωραιο χρωμα κρεμας και τελικα εναν ευγευστο καφε. Σε ζεστο βεβαια γιατι στο freddo οι διαφορες λιγο πολυ αμβλυνονται. Στις υπολοιπες ετικετες η γευση ειναι η κλασικη του illy των 8€/250γρ. Θελουν ομως λιγο ρεγουλαρισμα στην πρωτη εκχυλιση γιατι καθε καψουλα βγαζει τα 60ml σε διαφορετικο χρονο. Ουτε κι εγω θα τη χρησιμοποιησω καθημερινα βεβαια γιατι ειναι πολλα τα 0,60 αλλα αν ηταν να διαλεξω μια μαλλον θα κρατουσα αυτη.
Για κανονικη εχω τη philips saeco hd 8323, πολυ ομορφη και γερη κατασκευη εξωτερικα, με τα ψευτο-inox της, σταθερη αποδοση στον καφε (πριν κουμπωσω ριχνω παντα λιγο νερο σκετο για να ανοιξει-κλεισει ο θερμοστατης) με την κλασικη pressurized ποιοτητα.
Απο το lidl αγορασα εναν 'crema e aroma', ειναι 50% arabica οποτε δεν περιμενα πολλα, ουτε βεβαια η μηχανη κι ο μυλος μου ειναι για πολλα- πολλα οποτε μια χαρα ειμαστε! Βγαζει αποτελεσμα σχετικα πιο πικρο απο τους 100% arabica των s/m αλλα σε φρεντο που εχω κανει μεχρι τωρα τον πινω ανετα. Στα 10€/ κιλο παντως τον βρισκω bargain! Jacobs δεν τολμαω να δοκιμασω
-
Με γεια μου
http://www.amazon.de/gp/product/B00EO26 ... UTF8&psc=1 -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
η nespresso βγάζει σαφώς υποδεεστερο καφέ από ένα μαγαζί που ξέρει να φτιάχνει καφέδες, είναι περισσότερο επιπέδου καντίνας ή κυλικείου δημόσιας υπηρεσίας, απλά σε 3 λεπτά τον έχεις μπροστά σου.
http://www.amazon.fr/Gaggia-New-Baby-bl ... rds=Gaggia
Εδώ καλά είμαστε αλλά απ'ότι βλέπω δεν στέλνει Ελλάδα ( Βέβαια το έβαλες με το σκεπτικό ότι παίζουν προσφορές στο γενικό!) ...αν παίξει καμιά που να έρχεται εδώ με κανένα 120€ θα γίνει σκοτωμός ,αλλά έχει ανέβει η τιμή της :
http://www.skroutz.gr/s/60507/Gaggia-Baby-Black.html
( πριν 2-3 χρόνια μάλιστα είχε παίξει και 120€ από το Αγγλικό αλλά δεν είχα γνώση και ούτε το είχα ψάξει τέσπα ( εδώ είμαι που λες αλλά θα περιμένω! ) -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Απο το lidl αγορασα εναν 'crema e aroma', ειναι 50% arabica οποτε δεν περιμενα πολλα, ουτε βεβαια η μηχανη κι ο μυλος μου ειναι για πολλα- πολλα οποτε μια χαρα ειμαστε! Βγαζει αποτελεσμα σχετικα πιο πικρο απο τους 100% arabica των s/m αλλα σε φρεντο που εχω κανει μεχρι τωρα τον πινω ανετα. Στα 10€/ κιλο παντως τον βρισκω bargain! Jacobs δεν τολμαω να δοκιμασω
Και εγώ χθες είχα βάλει στο καλάθι τον κρέμα άρωμα 1 kg ( αλλά τον άφησα για να ρωτήσω εδώ τι παίζει και επειδή δεν έχω ακόμα τον μύλο) δεν βρήκα τον δεύτερο καθόλου που λέγετε :http://www.amazon.de/Lavazza-Espresso-Cremoso-Pack-Packung/dp/B000VJ8NEU
Τι να λέει άραγε αυτός? πάντως με το που πάρω τον μύλο θα πάω να χτυπήσω 2 πακέτα για στοκ.τους jacobs τους άφησα στην μοίρα τους ( δεν πρέπει να είχαν φύγει πάνω από 2-3 με το ζόρι ) αλλά από προσωπική εμπειρία απ τους έτοιμους s.m. εμένα μου φαίνεται ο χειρότερος ακόμα και από αυτόν με μάρκα 365 Βασιλόπουλος! ( Πολύ καλός ήταν ο buondi prestige αλλά σχετικά ακριβός 7.30€ , Ο lavazza ORO ο οποίος ήταν ο standar μου ( καθώς και οι lavazza χάρτινες μερίδες είναι πολύ καλές!!!! ) ο Illy δεν μου έβγαλε το αποτέλεσμα που θέλω και σχετικά ακριβός.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Με γεια μου
http://www.amazon.de/gp/product/B00EO26 ... UTF8&psc=1με γειες....για πες για πες γιατί νομίζω ότι έψησα την σύζυγο να τον βάλει στην κουζίνα , κοντεύω να την ψήσω για τον CM800 με την προυπόθεση να μην γεμίζω την κουζίνα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Με γεια μου
http://www.amazon.de/gp/product/B00EO26 ... UTF8&psc=1με γειες....για πες για πες γιατί νομίζω ότι έψησα την σύζυγο να τον βάλει στην κουζίνα , κοντεύω να την ψήσω για τον CM800 με την προυπόθεση να μην γεμίζω την κουζίνα
Πάντως τελική απ'όσο είδα βγαίνει 100.26€ όσο έχει και εδώ
http://www.skroutz.gr/s/4664810/Graef-CM-702.htmlΕκτός αν βέβαια έχεις κάποιο άλλο κουπόνι ή εκ πτωτικό που ρίχνει την τιμή.
-
τι εννοεις βγαινει 100? μα αφου κανει λιγοτερο...?
(υποψην δε βρισκομαι ελλαδα)μιας και πηραμε μυλο, για πειτε κανα καλο χαρμανι beans διαδικτυακα (απο κανα Amazon.de κατα προτιμηση )
να μυρισουμε αρωμα ρε παιδι μου!:: -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
τι εννοεις βγαινει 100? μα αφου κανει λιγοτερο...?
(υποψην δε βρισκομαι ελλαδα)μιας και πηραμε μυλο, για πειτε κανα καλο χαρμανι beans διαδικτυακα (απο κανα Amazon.de κατα προτιμηση )
να μυρισουμε αρωμα ρε παιδι μου!::Εντάξει δεν ήξερα ότι είσαι Γερμανία ...**η τιμή που έβαλα αφορά τιμή μαζί με μεταφορικά για Ελλάδα **μιας και το τσέκαρα στο τελευταίο βήμα! Για εκεί μια χαρά τιμή είναι καλορίζικος.
-
max ισχύει ότι σου είπαν ο dimik και ο Ευθύμης παραπάνω. Με μια καψουλοτζίδικη (nespresso/illy/dolce gusto) θα έχεις μέχρι ενός επιπέδου καφέ. Πρέπει να δοκιμάσεις και απ'τους τρεις για να δεις αν σου αρέσει κάποιος (υπόψιν ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες καψουλών καφέ). Εάν σε καλύπτει αυτού του επιπέδου ο καφές, τότε σταμάτα εκεί. Μετά θα πρέπει να δώσεις, έστω και σταδιακά, αρκετά €€ σε εξοπλισμό, και φυσικά να έχεις την όρεξη να ασχοληθείς.
Τώρα το ότι δεν βγάζει η μηχανή σου καφέ με το non pressurized καλαθάκι που έβαλες θα πρέπει να δοκιμάσεις αρχικά με λιγότερο καφέ. Προφανώς είναι πολύ ψιλοκομμένος.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
max ισχύει ότι σου είπαν ο dimik και ο Ευθύμης παραπάνω. Με μια καψουλοτζίδικη (nespresso/illy/dolce gusto) θα έχεις μέχρι ενός επιπέδου καφέ. Πρέπει να δοκιμάσεις και απ'τους τρεις για να δεις αν σου αρέσει κάποιος (υπόψιν ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες καψουλών καφέ). Εάν σε καλύπτει αυτού του επιπέδου ο καφές, τότε σταμάτα εκεί. Μετά θα πρέπει να δώσεις, έστω και σταδιακά, αρκετά €€ σε εξοπλισμό, και φυσικά να έχεις την όρεξη να ασχοληθείς.Τώρα το ότι δεν βγάζει η μηχανή σου καφέ με το non pressurized καλαθάκι που έβαλες θα πρέπει να δοκιμάσεις αρχικά με λιγότερο καφέ. Προφανώς είναι πολύ ψιλοκομμένος.
Λοιπόν επειδή για κάποιον λόγο έφυγε η κουβέντα απ το ζητούμενο μου και πήγε κυρίως σε κάψουλες που με ενδιαφέρουν μόνο στην περίπτωση που δεν μπορώ να έχω ένα καλό αποτέλεσμα με κάποια πράγματα που θα αγοραστούς μελλοντικά (αυτό μάλλον έγινε λόγο τις κουβέντας που είχα για την D.gousto με ένα μέλος)αν έρθει η ώρα για κάψουλες 2 έμειναν που δεν έχω εμπειρία θα πάω και θα τις δοκιμάσω φεύγουμε από εδώ τώρα. Να το γυρίσω πάλι εκεί που θέλω εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πόσο καλός μπορεί να είναι ένας καφές με τα παρακάτω που θα σας πω :
- Αγοράζω μύλο (χειροκίνητο ) 40€ ( Αύριο αν πρέπει κι όλας!)
- Στο μέλλον βάζω στην άκρη λεφτά για την gaggia Μωρό! ( κάπου θα σκάσει προσφορά κάποια στιγμή!)
- **Αγοράζω μεν καφέ σε κόκκους ,αλλά από s.m. και το πότε θα έχει καβουρδιστεί **( άγνωστο...? ) π.χ. ας πούμε την προσφορά που έχει ακόμα και σήμερα το Lidl με ένα κιλό κρέμα γκούστο λαβάζα! 10€ ή κάτι τέτοιο περίπου ( και αυτό γιατί λόγο δουλειάς μπορεί να μην βρίσκω χρόνο να πηγαίνω σε μαστ στέκια για φρεσκοκαβουρδιμένους κόκκους που λένε όλοι)
**Εδώ σε θέλω ...ο Κόκκος τελικά λέει κάτι στο αποτέλεσμα με καλή μηχανή και μύλο ή μια τρύπα στο νερό κάνουμε και θα πρέπει να γίνει παρεάκι με κανέναν μπαρίστα στην άλλη άκρη την Αθήνας? **
Υ.Γ. αυτόν τον καιρό μπορεί να είμαι εδώ αρκετές ώρες αλλά αυτό είναι πλασματικό γιατί είμαι σε Άδεια! και βράζω στην Αθήνα αλλιώς δεν παίζει τόσο χρόνος για πολλά πολλά.
-
max ισχύει ότι σου είπαν ο dimik και ο Ευθύμης παραπάνω. Με μια καψουλοτζίδικη (nespresso/illy/dolce gusto) θα έχεις μέχρι ενός επιπέδου καφέ. Πρέπει να δοκιμάσεις και απ'τους τρεις για να δεις αν σου αρέσει κάποιος (υπόψιν ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες καψουλών καφέ). Εάν σε καλύπτει αυτού του επιπέδου ο καφές, τότε σταμάτα εκεί. Μετά θα πρέπει να δώσεις, έστω και σταδιακά, αρκετά €€ σε εξοπλισμό, και φυσικά να έχεις την όρεξη να ασχοληθείς.
Τώρα το ότι δεν βγάζει η μηχανή σου καφέ με το non pressurized καλαθάκι που έβαλες θα πρέπει να δοκιμάσεις αρχικά με λιγότερο καφέ. Προφανώς είναι πολύ ψιλοκομμένος.
Λοιπόν επειδή για κάποιον λόγο έφυγε η κουβέντα απ το ζητούμενο μου και πήγε κυρίως σε κάψουλες που με ενδιαφέρουν μόνο στην περίπτωση που δεν μπορώ να έχω ένα καλό αποτέλεσμα με κάποια πράγματα που θα αγοραστούς μελλοντικά (αυτό μάλλον έγινε λόγο τις κουβέντας που είχα για την D.gousto με ένα μέλος)αν έρθει η ώρα για κάψουλες 2 έμειναν που δεν έχω εμπειρία θα πάω και θα τις δοκιμάσω φεύγουμε από εδώ τώρα. Να το γυρίσω πάλι εκεί που θέλω εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πόσο καλός μπορεί να είναι ένας καφές με τα παρακάτω που θα σας πω :
- Αγοράζω μύλο (χειροκίνητο ) 40€ ( Αύριο αν πρέπει κι όλας!)
- Στο μέλλον βάζω στην άκρη λεφτά για την gaggia Μωρό! ( κάπου θα σκάσει προσφορά κάποια στιγμή!)
- **Αγοράζω μεν καφέ σε κόκκους ,αλλά από s.m. και το πότε θα έχει καβουρδιστεί **( άγνωστο...? ) π.χ. ας πούμε την προσφορά που έχει ακόμα και σήμερα το Lidl με ένα κιλό κρέμα γκούστο λαβάζα! 10€ ή κάτι τέτοιο περίπου ( και αυτό γιατί λόγο δουλειάς μπορεί να μην βρίσκω χρόνο να πηγαίνω σε μαστ στέκια για φρεσκοκαβουρδιμένους κόκκους που λένε όλοι)
**Εδώ σε θέλω και εσένα και τον @dimik ( o οποίος απ'ότι βλέπω ξέρει και μάλλον μπορεί να δώσει απάντηση!)....ο Κόκκος τελικά λέει κάτι στο αποτέλεσμα με καλή μηχανή και μύλο ή μια τρύπα στο νερό κάνουμε και θα πρέπει να γίνει παρεάκι με κανέναν μπαρίστα στην άλλη άκρη την Αθήνας και να ψάχνω ημερομηνίες καβουρδίσματος ? **
Υ.Γ1. Επίσης παίζει και το γεγονός ότι αν δεν υπάρχει κάποιο κέρδος σοβαρό! σε γεύση στο παραπάνω να μην αγοράσω κάτι άλλο, μιας και όπως είπα η lidl με αυτόν : http://www.lavazza.com/en/at-home/espre ... -espresso/ μου δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα όχι βέβαια καφετέριας αλλά αντίστοιχο με αυτά τα μαγαζιά που έχουν καφέ στο ~1€ ( τυροπιτάδικα κ.α.).
Υ.Γ2. Αυτόν τον καιρό μπορεί να είμαι εδώ αρκετές ώρες αλλά αυτό είναι πλασματικό γιατί είμαι σε Άδεια! και βράζω στην Αθήνα αλλιώς δεν παίζει τόσο χρόνος για πολλά πολλά.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)