-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
http://www.lavazza.com.au/au/at-home/blends/crema-aroma.html
Περίπου 1 ευρώ φτηνότερος.50% Robusta
http://www.coffees.gr/index.php?target= ... t_id=33324http://www.lavazza.com/de/at-home/blend ... emoso.html
70% RobustaΊσως για κανα φρέντο.....
Καπου τα μπερδεψες, 17+€ ο coffees, 10 το lidl. Για 1 κιλο καφε ειναι μια χαρα, για 100% arabica εννοειται πως θα δωσεις τα διπλα.
-
Τσιμπησα ενα σα(κα)κι απο το lidl,δεδομενου οτι ειναι σε κοκκους δεν εχει ζητηση και εχει οσο θελετε
-
Αυτές τις μέρες ο κωτσόβολος έχει σε προσφορά στα 90 ευρώ τη μηχανή nespresso Delonghi EN80.CWAE Inissia Cream μαζί με τη συσκευή παρασκευής αφρογάλακτος:
http://www.kotsovolos.gr/site/small-hom ... rettyPhotoΕρώτηση: Αξίζει σε αυτή την τιμή για κάποιον που του αρέσει ο εσπρέσσο; Εννοώ, σε σχέση με κλασσικές εσπρεσιέρες, υπέρ-κατά (πέραν της ακριβής κάψουλας)...Ο αδερφός μου που με ενημέρωσε για την προσφορά, μου είπε ότι η ποιότητα του καφέ της nespresso είναι ανώτερη των περισσοτέρων που κυκλοφορούν..Ισχύει; Επίσης, η μηχανή λέει τίποτα ή σε 6 μήνες χρήσης θα είναι για πέταμα;
Ευχαριστώ. -
Την εχω 1 χρονο , μια χαρα μηχανη ειναι , απλη λειτουργια χωρις πολλα μπιχλιμπιδια..
Ο καφες νομιζω οντως ειναι ο καλυτερος στην κατηγορια των καψουλων.Βεβαια στο παρον τοπικο , ο ορος espresso εχει αναχθει σε επιστημη , οποτε περι ορεξεως... -
giannik1977 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Σε βίντεο παρουσίασης της εσπρεσιέρας γίνεται αναφορά σε σκόνη απομάκρυνσης αλάτων της ίδιας εταιρείας, που πρέπει ανά διαστήματα να χρησιμοποιείται στη συσκευή. Το ερώτημα είναι αν έχεις χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη σκόνη στον 1 χρόνο που την έχεις, και πόσο συχνά απαιτείται, δεδομένου του κόστους της, (10 ευρώ στο site της nespresso)...
-
Να σου πω την αμαρτια μου ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει κατι τετοιο. Εξαρτατει φανταζομαι κ την χρηση που κανεις . Η δικη μου φτιαχνει 3-4 καφεδες την βδομαδα οποτε δεν την λες κ σκληρη χρηση. Σαν πιεση bar ειναι μια χαρα . ειναι καλη προσφορα , μονο το aeroccino κανει 70 γιουρια..
Αντε , καλοριζικη -
Η μηχανη ειναι για nespresso, αν εχεις πιει και σου αρεσε παρ'την εχει πολλες γευσεις και απο αλλες εταιριες οχι μονο απο τη νεστλε.
in other news εγω ειχα μια φθηνη izzy για 4 χρονια, τα εφτυσε πριν κανα τριμηνο και τσιμπησα μια illy iperespresso, καλος καφες, λιγες επιλογες (6-7) αλλα εχει καποιες πολυ καλες ετικετες. Θελει λιγη ρυθμιση σε χρονο/ml αναλογα την καψουλα -καλο αυτο- το σερβις το χρειαστηκα με το που παρελαβα γιατι ηταν κομμενη η... πριζα (!) και εχω το παραπονο οτι δεν εκαναν αντικατασταση προιοντος ως DOA παρα μονο αλλαγη του καλωδιου
Πηρε κι ο αδερφος μου σε προσφορα μια saeco HD 8323 καλη κατασκευη και εμφανιση, δυνατη αλλα με pressurized portafilter, για τον lavazza gold που βαζω ειναι μια χαρα, αν δοκιμασω και με κατι πιο ψαγμενο θα αναφερω -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
giannik1977 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Σε βίντεο παρουσίασης της εσπρεσιέρας γίνεται αναφορά σε σκόνη απομάκρυνσης αλάτων της ίδιας εταιρείας, που πρέπει ανά διαστήματα να χρησιμοποιείται στη συσκευή. Το ερώτημα είναι αν έχεις χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη σκόνη στον 1 χρόνο που την έχεις, και πόσο συχνά απαιτείται, δεδομένου του κόστους της, (10 ευρώ στο site της nespresso)...έχε υπόψη σου ότι το μηχάνημα για το αφρόγαλα είναι ψιλοάχρηστο, με ένα δυνατό μίξερ κάνεις απείρως καλύτερο αφρόγαλα.
Κατά τα άλλα αν θέλεις γρήγορη ή/και μαζική παραγωγή esspresso μια χαρά είναι οι nesspresso, εγώ έχω αυτή
που μου την έκανε δώρο πρώην εργαζόμενος σε κατάστημα τους και κάτι latte, και ζεστά capuccino τα ξεπετάει στο λεπτό με καλή σχετικά γεύση (έτσι κι αλλιώς με τόσο γάλα χάνεται του καφέ).
Για σκέτο εσπρεσάκι το πρωί που βιάζομαι μπορεί να την χρησιμοποιήσω αλλά στον μερακλίδικο απογευματινό θα παίξω με την
ή με το
για κλάσεις ανώτερη γεύση λόγω του φρεσκοκομμένου καφέ.
ΒΤW οι κάψουλες σου βγαίνουν ακριβά αν πίνεις 3 καφέδες την ημέρα.
-
Έχει πάλι σήμερα το Lidl 2 καφέδες σε προσφορά 7,77 κιλό
Jacobs Momente Espresso Classico
Jacobs Momente Caffè Crema ClassicoΔεν μπόρεσα πουθενά να βρω αναλογία robusta/arabica , αλλά από την τιμή και τις μόνες κριτικές στο amazon.de (πικρός) υποθέτω το ποσοστό robusta >50%
http://www.amazon.de/Jacobs-Momente-Esp ... o+classicohttp://www.amazon.de/Jacobs-Momente-Caf ... o+classico
Είχαν περισσέψει και lavazza από την προηγούμενη προσφορά.
-
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Για να ζωντανέψει το νήμα να κάνω και εγώ μια ερώτηση
Αλλά θέλω απλή και κατανοητή απάντηση οκ ( όχι πες μας 1000 πληροφορίες που ούτω σι άλλος δεν θα ξέρω για να μου πείτε , έτσι δεν μπορεί να γίνει δουλειά πάρε ένα μύλο!Λοιπόν στην κατοχή μου είχα μια dolce gusto και έχω και αυτήν του lidl (silvercrest) , σκοπός μου ήταν να φτιάξω καφέ αντίστοιχο με μαγαζιού πάνω κάτω ( κυρίως για τον fredo espresso που πίνω με ενδιαφέρει περισσότερο , άντε και κανένα 2πλό epsressaki το χειμώνα. )
Η D.G. επειδή είδα στην πράξη ότι είναι καλύτερη για κάποιον που θέλει ροφήματα κυρίως! δόθηκε γιατί ο καφές που έβγαζα από την μηχανή του lidl ήταν σχεδόν ίδιος αλλά πολύ φθηνότερος και ροφήματα δεν πίνω τόσο.
Λοιπόν η μηχανή μου είναι Portafilters: Pressurized και χθες δεν είχα τι να κάνω και έκανα και αυτήν την μ@λ@@@ που λέει ότι την κάνει Νοn ( χωρίς να έχω ιδέα ποιο θα είναι το κέρδος αν υπάρχει κέρδος!) και αυτό γιατί μέχρι τώρα δεν είχα κάνει κάτι στην μηχανή,μόνο είχα τυποποίηση αρκετά την διαδικασία παρασκευής( έστω αυτήν που κάνω εγώ με αποτέλεσμα να φτιάχνω καφέ μέτριο πάντα αλλά ως εκεί τίποτα παραπάνω και σχετικά μικρή ποσότητα :
Youtube VideoΣήμερα Λοιπόν έφτιαξα ένα καφέ και προσπάθησα να είμαι στις οδηγίες τον γκουρού 30'' 60ml έλα όμως που στα 30'' ούτε 10ml δεν είχα βγάλει ...το είχα λιώσει και στο πάτημα ,ούτε σταφύλια να ήταν τέτοιο πάτημα! ( o καφές είναι αγορασμένος από coffe island , ήταν 1 φορά που πήρα φρέσκο συνήθως πέρνω superMarket τις έχω δοκιμάσει όλες πάντως και το θέμα μου είναι ότι είτε πάρω illy είτε carffour το αποτέλεσμα είναι ίδιο όπως ίδιο ήταν και με αυτόν του coffe Island! ) πάντως σήμερα είχα κάπως καλύτερο αποτελέσματα αλλά ξίνιζε λόγο πάντως δεν ήταν νερουλιασμένος ( όπως και να έχει νομίζω ότι δεν είχα κανένα κέρδος απλά επειδή έριξα αρκετό καφέ μέσα που δεν το συνηθίζω γιαυτό βγήκε κάπως αποδεκτός! αλλά και πάλι είναι μακριά από αυτό που θέλω να φτιάξω ) λοιπόν ερώτηση επειδή είμαι σε δίλημμα εδώ κάνω την ερώτηση :
A. Αν πάρω μια μηχανή Νespresso τι δυνατότητες έχει στο να φτιάξει ένα καλό freedo espresso και καμιά φορά freedo ( καπουτσίνο) ....? έχω φραπεδιερα και στο να φτιάξω αφρόγαλα δεν έχω θέμα! ( αυτό είναι το οικονομικό πλάνο )
πάνε στο ακριβότερο αλλά αμφιλεγόμενο γιατί τα έχω χάσει λίγο
Β. Όπως είπα η μηχανή είναι λίγο ξεπερασμένη πλέον, βέβαια την έχω 4 χρόνια! και όταν την είχα πάρει δεν έπαιρνες ούτε Μίξερ με 40€ τώρα η τιμές έχουν πάει σε λογικότερα πλαίσια οπότε με έναν μύλο χειρός λέτε να γίνει τίποτα ή πρέπει να πάρω από εκεί και έπειτα το χρυσό πατητήρι espresso την ζυγαριά κόκας ( colas!) και τη GAGGIA super ντούπερ για να κάνω κάτι ?Δηλαδή θέλω να πω ότι έχω διάθεση να ασχοληθώ λίγο αλλά μην αρρωστήσω κι όλας με το άθλημα , ο χειροκίνητος μύλος είναι μανίκι για κάποιος αρχάριο ? ή να πάρω μια nespresso που όλοι λένε είναι οκ ( ψιλοστανταρ ποιότητα ) ....επειδή το άθλημα είναι ολίγον ακριβό δεν έχω και τόσο άνεση στο να δώσω 400€ + για εξοπλησμό και χωρίς να έχω ιδέα που πάω......Βοήθεια μάγκες!!!!!!
Υ.Γ.
1.** y.v ** Μεγάλε είσαι άρχοντας διάβασα από google search τα σχόλια σου στις σελίδες 70-71 κλπ και έπαθα πλάκα μπράβο σου φίλε που τα λες με ωραίο και κατανοητό τρόπο , αν μπορείς δώσε και εδώ μια λύση ....γιατί έχω χάσει τα αβγά και τα καλάθια ( Pressurized ) .
2. sry για το σεντόνι αλλά ήθελα να πω κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν πολλές απορίες απ την πλευρά μου.
3. ξέρω ότι οι κάψουλες είναι ακριβές αλλά αν αξίζει χαλάλι γιατί αυτόν το καιρό έχω αγοράσει και καφέδες που κάνουν 8€ από s.m ( 250γρ. ) και αυτός του island τα 100γρ. κάνουν 2.6€ οπότε η διαφορά αν αξίζει δεν θα είναι μεγάλη για 30-40 καφεδάκια το μήνα περίπου ( τι λέτε? τι είναι καλύτερο ) -
απλά πράγματα...
200€ για μηχανή
15-30€ για χειροκίνητο μύλο π.χ http://gizmodo.com/a-precision-built-ma ... 1553606524
15 για tamper=πατητήρικαι φτιάχνεις απείρως καλύτερο καφέ μιας και ασχολείσαι, αλλιώς στα ίδια λεφτά παίρνεις nespresso με τις ανάλογες κάψουλες και κάνεις τα πάντα απλά-εύκολα αλλά μέτρια ποιοτικά και σχετικά ακριβά.
Υ.Γ χρησιμοποιώ και τις 2 μεθόδους ανάλογα τον χρόνο και την όρεξη που έχω, η πρώτη δεν συγκρίνεται με καμιά nesspresso
φαντάζομαι ο μέγας μάγιστρος του τάγματος θα σε καθοδηγήσει καλύτερα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
απλά πράγματα...
200€ για μηχανή
15-30€ για χειροκίνητο μύλο π.χ http://gizmodo.com/a-precision-built-manual-coffee-grinder-paves-the-way-t-1553606524
15 για tamper=πατητήρι
και φτιάχνεις απείρως καλύτερο καφέ μιας και ασχολείσαι, αλλιώς στα ίδια λεφτά παίρνεις nespresso με τις ανάλογες κάψουλες και κάνεις τα πάντα απλά-εύκολα αλλά μέτρια ποιοτικά και σχετικά ακριβά.
Υ.Γ χρησιμοποιώ και τις 2 μεθόδους ανάλογα τον χρόνο και την όρεξη που έχω, η πρώτη δεν συγκρίνεται με καμιά nesspresso
φαντάζομαι ο μέγας μάγιστρος του τάγματος θα σε καθοδηγήσει καλύτεραΕυχαριστώ φίλε μου για την άμεση απάντηση σου. Καθόλου απλά δεν είναι τα 250€+ αυτήν την εποχή και στο λέω εγώ που έχω και μόνιμη δουλειά! Για χειροκίνητο μύλο που λες δεν κάνει βρε 'συ 15€ ( δεν ξέρω αν έχεις εσύ καμία άκρη )πάντως ότι φθηνότερο από Ελλάδα που βρήκα ( μου είπαν σε γειτονικό forum κάνει 40€ αλλά είναι σε πολλά σημεία πλαστικούρα και θα ήθελα κάτι ποιο ποιοτικό να είμαι σίγουρος μην έχουμε καμιά πτώση και τα χάσουμε όλα! μάλιστα είναι αυτός του Link που μου έστειλες :http://www.amazon.com/gp/product/B001802PIQ/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=&tag=gizmodoamzn-20&ascsubtag=[type|comment[postId|1554031913[asin|B001802PIQ[authorId|5723603457386258774αλλά θα ήθελα να πάω σε porlex).Aν πάντως έχεις καμία επιπλέον πληροφορία και για αυτόν ( π.χ. του στείλει έχει εύκολη χρήση και βαθμονόμηση στην κοπή πες να ξέρω γιατί σίγουρα ότι ποιο απλό τόσο καλύτερα για αρχή μην πειραματίζομαι και με όλα εκτός αν θέλει να έρθει κάποιος να κάνει το δάσκαλο. στην αρχή τουλάχιστον.
Εκτός από αυτό, με ενδιαφέρει το αν με την προσθήκη του μύλου θα έχω καμία διαφορά με την espresso-lidl (ή τσάμπα τα λεφτά? ) γιατί τα 200€ που λες για μηχανή κάτι μου λέει ότι μιλάς για καμία GAGGIA ΒΑBY μάλλον! και θα ήθελα χρόνο να την ψάξω την αγορά και να την χτυπήσω σε ανταγωνιστική τιμή .
Αφού έχει Νespresso , για πες μου τον freedo -espresso ή καπουτσίνο σε σχέση με τα κλασικά κλαμποκαφετεριομάγαζα πως τον βρήσκεις ...?το ξέρω ότι το 1 σχήμα μύλος καλή μηχανή βγάζει τον απόλειτο καφέ αλλά και ο χρόνος που θα διαθέσω είναι περιορισμένος ( άλλωστε όταν είχα πάρει την μηχανή τότε την είχα αγοράσει με το σκεπτικό ότι μπορεί να μην έχω διάθεση οπότε δεν ήθελα να δώσω 200 € και μετά να πάει στο πατάρι να κάθετε μαζί με άλλα πράγματα από αγορές που έκανα. όπως και να έχει το ψάχνω και αυτό φαίνεται απ το γεγονός ότι έδωσα την D.G.επειδή δεν με έπεισε για το τι espresso βγάζει.( για πες για πες!) -
D.G. μόνο Lungo και Buondi παίρνω. Οι άλλοι δε μ'αρέσουν και τόσο. Αλήθεια πόσο την έδωσες;
-
Την έχω δώσει καιρό φίλε ( δεν θυμάμαι το ποσό ακριβός ) την είχα πάρει σε καλή τιμή (προσφορά) και την έδωσα με περίπου -40% της τιμής της και με 1 χρόνο εγγύηση ακόμα, μην φαντάζεσαι ότι έβγαλα απλά έχασα σχετικά λίγο χρήματα και το κυριότερο την δούλεψα και έχω δικιά μου άποψη!
Εδώ όμως που φτάσαμε πρέπει οι κινήσεις να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια γιατί αν αγοράσω κάτι λάθος θα χάσω ένα σημαντικό ποσό από την μεταπώληση αν ποτέ γίνει , εμένα μόνο ο Buondi μου άρεσε. Ο Lungo ήταν καλός αλλά με χάλαγε η μικρότερη ποσότητα.Στο θέμα μας , πάνω σε αυτά που λέω έχει να μου πεις κάτι ?Είδα και αυτό εδώ χθες :krups 887 espresso non-pressurized portafilter και λένε ότι ταιριάζει ταμάμ στην δικιά μου το θέμα είναι που το βρίσκω αυτό τώρα ???
-
Στο θέμα όχι, δεν έχω να σου πω κάτι, αλλά στο lungo ανάποδα το λες. Μεγαλύτερη ποσότητα βγάζει όχι μικρότερη. Στο κουτί αναγράφει ενδεικτική ποσότητα 120ml έναντι 35-40 στους 'απλούς' espresso. Την τιμή ρώτησα από περιέργεια. Γιατί έχω πάρει 2 με 39 ευρώ και μια τρίτη δωρεάν αγοράζοντας 12 συσκευασίες καφέδες (που έτσι κι αλλιώς θα τους πίναμε).
-
Τόσο την είχα πάρει και εγώ ( κάπου 20-25€ την είχα δώσει δεν θυμάμαι και καλά πάνε και 2 χρόνια!) μαζί με καφέδες που έδωσα μαζί και κάτι άλλα σταντ για τις κάψουλες κ.α.
Για το άλλο μπορεί και να έχεις δίκιο δεν θυμάμαι είχα κάνει τις δοκιμές μου τότε ...τα είχα γράψει κι όλας σε ένα χαρτί ( όταν δόθηκε η μηχανή το πέταξα γιατί δεν θα αγόραζα ξανά την ίδια επειδή όπως είπα θέλω μια μηχανή που η βάση θα είναι ο Εspresso ότι άλλο θετικά αλλά η βάση είναι απαραίτητη και 1o κριτήριο αγοράς ...πάντως κάποιο φεγγάρι την έδινε και η SELL με βενζίνη και κάποιο χρηματικό ποσό διαφορά αν θυμάμαι καλά ....όπως είπα καλή είναι αλλά το δυνατό τις σημείο είναι το ρόφημα και έχει και δυνατότητα να φτιάξει και 1 μέτριο epsressaki ( αλλά σχετικά ακριβό! και αυτό ήταν το σημείο που μου την χάλαγε η μηχανή .)
-
η nespresso βγάζει σαφώς υποδεεστερο καφέ από ένα μαγαζί που ξέρει να φτιάχνει καφέδες, είναι περισσότερο επιπέδου καντίνας ή κυλικείου δημόσιας υπηρεσίας, απλά σε 3 λεπτά τον έχεις μπροστά σου.
σε ότι αφορά τον μύλο μου τον είχε παραγγείλει ο αδερφός μου απο Ιαπωνία-ebay και δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες, εκτός του ότι ήταν σχετικά φτηνός και το ανταλακτικό (πέτρα μύλου) που χρειάστηκα το είχα σε 1 εβδομάδα, νομίζω οτι με λίγο googlαρισμα θα βρεις αρκετές λύσεις για χειροκίνητους μύλους με τιμή μαξ 50€ και κριτικές για αυτούς.
Μπορείς άνετα να δοκιμάσεις αγοράζοντας έναν μύλο και αν δεν σου κάτσει και θες οπωσδήποτε να ανεβάσεις την ποιότητα του καφέ που πίνεις να πας σε Gaggia. Αλλά το να κάνεις π.χ 2 καφέδες στην σειρά σε 5 λεπτά το ξεχνάς, θα πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί καλά και η πίεση-διατήρηση θερμοκρασίας της μηχανής σου δεν ξέρω αν είναι αρκετή για σωστό καφέ.
-
Εντάξει, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά με τους καφέδες που ανέφερα με καλύπτει για εσπρέσσο. 5ευρώ για 16 κάψουλες βγαίνει 32 λεπτά ο καφές. Για εμένα που δεν κάνω τόσους πολλούς και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αλέθω καφέ, είναι μια χαρά. Γιατί όταν έπαιρνα έτοιμο αλεσμένο, με το ρυθμό που φτιάχναμε χάλαγε μεγάλο μέρος.
Άσχετο, μου έλεγε ένα φιλαράκι μου που σπούδαζε στην Ιταλία πως είχε πάρει την ίδια μικρή Dolce Gusto περίπου 90ευρώ από εκεί. Και την ευχαριστήθηκε για 2-3 χρόνια. Μετά του χάλασε και έβγαζε νερό αν θυμάμαι καλά. Ανοίγοντάς την βρήκε πως υπαίτια ήταν μια φλάτζα λαστιχένια που είχε χαλάσει. Δεν μπόρεσε να βρει την ίδια ούτε στο σέρβις, ούτε σε κάποιον που έφτιαχνε. Και έκανε το θεϊκό... Πάει σε ένα μεγάλο μαγαζί με ηλεκτρικά(τύπου mmarkt) με ένα φίλο του που ήταν ντερέκι λέει, πάει στο δείγμα της ίδιας μηχανής, βάζει τον άλλον να τον 'σκεπάζει' ώστε να μην φαίνεται και πάει και αλλάζει το χαλασμένο εξάρτημα με το 'καλό' του δείγματος.... Και μετά δούλευε σαν καινούρια.
-
Παιδιά, στις Dolce Gusto, ο Buondi δεν σας φαίνεται κάπως λαδερός με ένα μικρό κάψιμο στον λαιμό; Μου αρέσει η γεύση του, αλλά για καθημερινό εσπρέσο προτίμησα να πίνω Intenso.
-
Προσωπικά δεν έχω συναντήσει πρόβλημα. 2 φορές που έφτιαξα φρέντο με αυτόν σε μεγάλο ποτήρι με αρκετά παγάκια έβαλα από 2 κάψουλες για να μην βγει πολύ αραιός, και σύμφωνα με το γούστο μου έγινε αρκετά καλός.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)