-
i know
αλλά άμα δεις την αδερφή της, θα αλλάξεις γνώμη -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχουμε ένα συνάδελφο με γκόμενα απ την Κολομβία.
ΤΗν επισκέφθηκε η αδερφή της το προηγούμενο σκ, και μας έφερε δώρο ένα πακετάκι καφέ.
Στο γραφείο έχω μια Κόκα και τον ετοιμάσαμε εκεί. Μιλάμε για ποίημα -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
εχω μια σύριγγα μες στο αμάξι
-
-
Για όποιον ενδιαφέρεται για COSTADORO espresso,μόλις βρήκα αυτό:http://www.italia.gr/admin/artview.php?articleid=10491
-
Που μπορουμε να βρουμε ατομικη καφετιερα γαλλικου καφε ;
-
french press εννοείς?
αν ναι, σχεδόν παντού. απο σούπερ μάρκετ μέχρι καφεπωλεία μαγαζιά με οικιακά είδη praktiker κλπ
κοίτα και στο περίπτερο μην τρέχεις τσάμπα δηλ. -
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Που μπορουμε να βρουμε ατομικη καφετιερα γαλλικου καφε ;Σε ένα κατάστημα με είδη εξοπλισμού θα βρεις κάτι καλό. Αλλιώς makro.
Επειδή γράφτηκε για τις μάρκες του καφέ, να πούμε ότι κάθε εταιρεία δεν έχει μόνο ένα χαρμάνι. Απλά τα περισσότερα μαγαζιά αγοράζουν το φθηνότερο. Ποτέ δεν δούλεψα illy, αλλά έχει ένα χαρμάνι που είναι 100% arabica. Μια χαρά καφές είναι αλλά λίγο ακριβός. Ο buondi που δουλεύω εγώ έχει 4 χαρμάνια. Το gold είναι μέτριο, το prestige αποδεκτό. Και έχει τους premium και limited edition από 100% arabica που είναι πολύ καλοί, αλλά ακριβοί.
Η διαφορά μεταξύ gold-prestige είναι γύρω στο 1€ το κιλό. Και οι περισσότεροι που συνεργάζονται με τη nestle έχουν gold....
Μιλάμε για ποιότητα καφέ, γιατί η γεύση είναι υποκειμενική -
Εγώ δεν το πολυκυνηγάω το θέμα του καφέ, γι' αυτό και ψωνίζω από το super market έτοιμο, συσκευασμένο. Μιας και δεν έχω και μύλο, πάμε και στον...κομμένο!
Τους έχω δοκιμάσει όλους και όλα τα χαρμάνια και τελικά διάλεξα σαν γεύση , άρωμα και καϊμάκι τον...φθηνότερο!
Lavazza Rossa ftw!
Eιλικρινά, τον βρίσκω καλύτερο από τον Illy και παίρνω και σαν bonus και την...φθηνότατη τιμή! Κάνα 3,5άρι ευρουλίνια το 1/4 του κιλού δηλαδή...
Για κάτι που το βρίσκεις ανα πάσα στιγμή, χωρίς να τρέχεις από δω κι από κει για μια καλύτερη γεύση, το βρίσκω σούπερ!
-
Να ρωτησω κατι ο καφες freddo ξερετε απο που προερχεται???
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Να ρωτησω κατι ο καφες freddo ξερετε απο που προερχεται???Κάνε την ερώτησή σου πιο σαφή:
-Εννοείς με τι καφέ τον φτιάχνουμε;
-Ποιος τον πρωτοξεκίνησε; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να ρωτησω κατι ο καφες freddo ξερετε απο που προερχεται???
Κάνε την ερώτησή σου πιο σαφή:
-Εννοείς με τι καφέ τον φτιάχνουμε;
-Ποιος τον πρωτοξεκίνησε;Ποιος τον πρωτοξεκινησε εννοω ρε συ.Αλλα αφου ειπες και με τι καφε δε με πειραζει να μαθω.
-
Αυτό τον καιρό τη βγάζω με Illy στο μεταλλικό κουτάκι των 125 γρ. Και μόνο που ανοίγει συχνότερα από τις συσκευασίες των 250 γρ, τον κάνει καλύτερο γιατί είναι πάντα πιο φρέσκος. Άπαξ και ανοίξει η αεροστεγής συσκευασία, όσο καλά και να τον φυλάξεις θα μπαγιατέψει, θα χάσει άρωμα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή μετά το μύλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό τον καιρό τη βγάζω με Illy στο μεταλλικό κουτάκι των 125 γρ. Και μόνο που ανοίγει συχνότερα από τις συσκευασίες των 250 γρ, τον κάνει καλύτερο γιατί είναι πάντα πιο φρέσκος. Άπαξ και ανοίξει η αεροστεγής συσκευασία, όσο καλά και να τον φυλάξεις θα μπαγιατέψει, θα χάσει άρωμα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή μετά το μύλο.Για να μην χανει τη φρεσκαδα του ο καφες μπορεις να αγορασεις ενα κουτακι που βαζεις τον καφε μεσα.Εχει αγορασει ενα τετοιο η μανα μου και βαζει μεσα τον ελληνικο και κραταει αρωμα και τα παντα.Εγω βεβαια δε πινω αλλα επειδη μου αρεσει η μυρωδια παω και μαστουρωνω με τον καφε!
-
Σε αεροστεγές βάζο τον φυλάω, αλλά και πάλι χάνεται σταδιακά το άρωμα. Νομίζω ότι 'οξειδώνεται' ο καφές μετά το άνοιγμα, αφού πάρει αέρα.
Ίσως καλύτερη λύση είναι ένα δοχείο με βαλβίδα και τρόμπα, που αφαιρεί τον αέρα.
Κάτι τέτοιο ας πούμε:
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
french press εννοείς?
αν ναι, σχεδόν παντού. απο σούπερ μάρκετ μέχρι καφεπωλεία μαγαζιά με οικιακά είδη praktiker κλπ
κοίτα και στο περίπτερο μην τρέχεις τσάμπα δηλ.kyr80
Ναι, αυτη την καφετιερα λεω, ψαχνω αλλα δεν μπορω να βρω
Οπου κι αν εψαξα
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
french press εννοείς?
κοίτα και στο περίπτερο μην τρέχεις τσάμπα δηλ.kyr80
Ναι, αυτη την καφετιερα λεω, ψαχνω αλλα δεν μπορω να βρω
Οπου κι αν εψαξα
Εχθές είδα στο makro. Έχει νομίζω τις μικρές τις ατομικές γύρω στα 8 € και τις μεγάλες κανένα 20€.
Αλλιώς sunequip στην Κων/λεως πάνω από την εγνατία λίγο πριν τη Συνδίκα όπως πηγανεις από ανατολικά για κέντρο. Πολύ καλή λύση για να έχεις διαρκώς φρέσκο καφέ.
Μπορείς τις ίδιες πρέσες να τις χρησιμοποιήσεις και για το χύμα τσάι. -
πάνω στην Τσιμισκή, μεταξύ Παύλου Μελά και Ναυαρίνου (Γούναρη), έχει μαγαζί που φέρνει Bodum
νομίζω θεωρούνται καλές και μάλλον εκεί θα βρείς
-
Το cookshop έχει μία που κοστίζει 29 ευρώ και χωράει ως 1 λίτρο νερό (8 φλυτζάνια).
-
Ευχαριστω σ οσους απαντησαν
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)