-
Που μπορώ να αγοράσω κι εγώ ένα τέτοιο ποτηράκι-μεζούρα των 60ml;
-
http://cafetaf.gr//index.php?route=prod ... uct_id=109
-
Πριν λίγο καιρό αγόρασα την πρώτη μου μηχανή για espresso (Gaggia Baby Black) και αποφάσισα να αναζητήσω κάποιο μαγαζί για την αγορά ποιοτικού καφέ.
Καθότι μένω στην επαρχία και δεν έχω άμεση πρόσβαση στην αγορά της Αθήνας, λογικό είναι να με απασχολούν τα μεταφορικά κόστη που χρεώνουν οι εταιρίες.
Έτσι λοιπόν, πέφτοντας το μάτι μου σε δυο δυνατές εταιρίες του χώρου του καφέ (TAF,Tailor Made) αποφάσισα να στείλω από ένα email για να ενημερωθώ σχετικά.
Δείτε τώρα πως μια εταιρία ανεβαίνει στην εκτίμηση του πελάτη και πως μια άλλη λόγω λανθασμένης (θέλω να πιστεύω) πολιτικής χαντακώνει κυριολεκτικά το προϊόν της…
Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη: email λοιπόν στο TAF όπου μαθαίνω ότι τα μεταφορικά είναι 3,65 ευρώ και αποστέλονται με κούριερ (Γενική Ταχυδρομική) σε 1-2 εργάσιμες.
Κάνω μια δοκιμαστική παραγγελία με έναν καφέ των 9 ευρώ , πληρώνω με paypal και στις παρατηρήσεις γράφω κάποιες απορείες μου σχετικά με το κόψιμο του καφέ,εάν είναι κατάλληλος για τη μηχανή μου και διάφορα άλλα σχετικά.
Την επόμενη μέρα με παίρνει μια κοπέλα στο κινητό να με ενημερώσει ότι η παραγγελία μου έφυγε και μου λύνει μια-μια τις απορείες που είχα θέσει στο email μου…
Πάμε τώρα στην άλλη εταιρία Tailormade:
Απάντηση εταιρίας σχετικά με τα μεταφορικά στην επαρχία:
«Αναφορικά με το κόστος μεταφορικών στην επαρχία, σας ενημερώνουμε ότι για ποσότητα βάρους έως 2 κιλά το κόστος μεταφορικών με courier ανέρχεται στο ποσό των 13,25 €»
Απάντηση δική μου:
«Μπορώ να ρωτήσω για ποιό λόγο έχετε επιλέξει την υπηρεσία doοr2door (από ACS προφανώς) και όχι την απλή υπηρεσία παράδοσης;
Στο 99% των online καταστημάτων η χρέωση απλού δέματος έως 2 κιλών σε επαρχία είναι κοντά στα 5 ευρώ.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε οτι αποκόβετε οποιονδήποτε αγοραστή από την επαρχία που θέλει να αγοράσει από το κατάστημά σας έναν καφέ των 8 ευρώ όταν το κόστος μεταφοράς είναι σχεδόν το διπλάσιο από το ίδιο το προϊόν.Εκτός και εαν δεν σας ενδιαφέρει η αγορά εκτός Αθηνών»
Tailormade:
«Αγαπητέ κ.,
Διαπιστώνω ότι γνωρίζετε επακριβώς τα κοστολόγια της εταιρίας courier που συνεργαζόμαστε. Πράγματι είναι η ACS.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την υπηρεσία παράδοσης των προϊόντων (courier ή ΕΛΤΑ) την επιλέγει ο εκάστοτε πελάτης μας. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν από τους πελάτες μας να χρησιμοποιήσει συγκριμένη υπηρεσία.
Είναι γνωστό όμως ότι μια υπηρεσία courier αμείβεται όσο αμείβεται για να παραδώσει την επόμενη ημέρα.
Η υπηρεσία των ΕΛΤΑ σαφώς και είναι πιο οικονομική και πράγματι ανέρχεται περίπου στα 5 ευρώ – ίσως και στα 4,00 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις – με την διαφορά όμως ότι το δέμα παραδίδεται σε 3-4 ημέρες.
Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μας ενώ ταυτόχρονα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βεβαίως και μας ενδιαφέρει η αγορά της επαρχίας εξίσου. Επιπλέον θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν διαθέτουμε (όχι ακόμη τουλάχιστον) on-line κατάστημα, αλλά διαθέτουμε την δυνατότητα σε όλους τους φίλους μας και μη, να γνωρίσουν και να αποκτήσουν τα προϊόντα μας μέσα από το site μας με τον ιδανικότερο για τους ίδιους τρόπο.
Είμαστε στη διάθεσή σας να σας αποστείλουμε όποιον καφέ επιθυμείτε με οποιαδήποτε υπηρεσία παράδοσης εσείς επιλέξετε.»
Απάντηση δική μου:
«Ευχαριστώ για τη σύντομη απάντησή σας.
Όσον αφορά τα κοστολόγια της ACS που συνεργάζεστε σας αναφέρω οτι είναι αναρτημένα στο site της εταιρίας.Με τη μόνη διαφορά οτι αφορούν ιδιώτες.Οι τιμές για συνεργαζόμενες εταιρίες είναι αρκετά διαφορετικές όπως προφανώς θα γνωρίζετε.
Άρα οι τιμές των 13,25 ευρώ για door2door υπηρεσία καθώς και η απλή παράδοση μικρού δέματος στα 4-5 περίπου ευρώ ανά αποστολή που μου αναφέρατε δεν αντικατοπτρίζουν τις τιμές με τις οποίες αγοράζετε εσείς τις υπηρεσίες της εν λόγω courier.
Για να γίνω πιο κατανοητός, πασίγνωστη εταιρία ανταγωνίστριά σας με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο συνεργάζεται με τη Γενική Ταχυδρομική και στέλνει στην επαρχία με κόστος 3,65 ευρώ και παράδοση σε 1-2 εργάσιμες.Δεν έχω πρόβλημα να αναφέρω ποια εταιρία είναι εαν μου το ζητήσετε αλλά η ουσία δεν είναι εκεί.Η ουσία είναι οτι θα έπρεπε να είστε πιο 'ελαστικοί' στην τιμολογιακή πολιτική σας ,όχι όσον αφορά το προϊόν το οποίο εμπορεύεστε αλλά στο υπερβολικό κόστος μεταφορικών.
Δεν θέλω να εκλάβετε το ύφος μου ως ειρωνικό γιατί μόνο αυτό δεν είναι.Απλά εκφράζω ένα παράπονό μου που δυστυχώς το έχω παρατηρήσει και για πολλές άλλες Ελληνικές εταιρίες που ουσιαστικά αποκόβουν την επαρχία από τα προϊόντα τους.
Παρόλα αυτά θα ήθελα εαν είναι δυνατόν να μου στείλετε με ΕΛΤΑ έναν καφέ σας να δοκιμάσω.»Δηλαδή, εάν καταλάβατε, όχι μόνο δεν μου ανέφερε από την αρχή ότι υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής δέματος με ΕΛΤΑ παρά μόνο μέσω courier αλλά ακόμα και από τη χρέωση της courier βγάζουν και από εκεί το ανάλογο κέρδος μιας και οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε συνεργαζόμενες εταιρίες απότι σε απλούς ιδιώτες.Μάλον μερικοί νομίζουν ότι μόλις έχουμε κατέβει από τα δέντρα και δεν ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας.
Sorry για το μακροσκελές… -
Ο καταναλωτής έχει το μαχαίρι και το πεπόνι..
Μετά απο κάποιους μήνες που ήταν σε έλλειψη,το γνωστό κατάστημα ξανάφερε τον La Margarita
Νομίζω όμως οτι υπάρχει σαφής διαφορά (προς το χειρότερο),στην φετινή ποικιλία σε σχέση με την προηγούμενη -
tarantules το μήνυμά σου είναι δυσανάγνωστο, βάλε παραγράφους και κενά για να μπορέσουμε να το διαβάσουμε
Άρη δεν έχω πάρει ακόμα, θα φροντίσω στο επόμενο repack
-
-
Και για να μην ξεχνιόμαστε,
απογευματινός espresso macchiatto
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και για να μην ξεχνιόμαστε,απογευματινός espresso macchiatto
μήπως έχει πολύ γάλα????
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
μήπως έχει πολύ γάλα????Οχι τόσο όσο νομίζεις, γιατί στη φωτό τον έχω ήδη ανακατέψει με το κουταλάκι , αλλά δεν έχεις και άδικο.
Εβαλα λίγο αφρόγαλα παραπάνω !
Οπότε:Νεότερη φωτό, με υποδειγματικό περιεχόμενο !
-
Ωραία φωτογραφία...!φαντάζομαι ότι και η γεύση θα είναι εξίσου ωραία...!
-
Με 900€ ο προμηθευτής μου δίνει μεταχειρισμένη(από γενικό service), LSM ημιαυτόματη- LSM μύλο και αφαλατωτή. Δουλεύει με μονοφασικό ρεύμα= μπαίνει σε σπίτι. Με όλα τα πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα που έχω γράψει παλαιώτερα για χρήση επαγγελαματικής (entry level η συγκεκριμένη) μηχανής.
-
μονού γκρουπ; ε δεν αξίζει; αλλά αφού έχεις τη μεγάλη από κάτω γιατί να πάρεις κ άλλη;
-
Δεν το έγραψα για εμένα. Το έχω ξαναγράψει, ότι κατά τη γνώμη, μου δεν αξίζει να έχω μια μηχανή που να βγάζει αξιοπρεπή καφέ, μόνο για οικιακή χρήση.
Καινούριο το σετ ξεπερνάει το 2χίλιαρο. Και θα έχει σίγουρα ΠΟΛΥ καλύτερο αποτέλεσμα από κάποιες μηχανές ίδιων χρημάτων που αγοράστηκαν από συνφορουμίτες.
Αν θέλει κανείς, μου λέει, για να του δώσω στοιχεία επικονωνίας. -
Τρέμε y.v.!!!
To γνωστό ανατολικό καφέ έχει κάνει απίστευτα βήματα
Σκέψου οτι γνωστή Πόντια φανατικός οπαδός του φραπέ,ήπιε capuccino και της έτρεχαν τα σάλια.. -
Ρε γαμώτο, λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, για να έρθω να δοκιμάσω!
Είναι ακριβός; -
τις τελευταίες μέρες μετά την εκχύλιση ακούω ένα ελαφρύ σφύριγμα όπως κάνει η χύτρα κατά την εξασθένηση
ουφ πάλι χειρουργείο -
-
cappussino κ άγιος ο θεός
-
-
Ενταξει μην τρελαθούμε... Caffe Florian είναι αυτό.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)