-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Aκομα κι εκει οι Ιταλοι ειναι μπροστα..Στα κρύα ροφήματα, μάλλον ο Έλληνας τους έχει ξεπεράσει...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Aκομα κι εκει οι Ιταλοι ειναι μπροστα..οι ιταλοί στον καφέ και τα τζαπώνια στα κάρα πυραυλάκο ..
-
Eδω και πανω απο ενα χρονο που εκοψα τους καφεδες μπορω και σκεφτωμαι πιο ηρεμα ,με ψυχραιμια θα ελεγα στην δουλεια αλλα μου λειπει η ενεργητικοτητα .Η διαθεση μου ηταν πεσμενη (μονο αυτη ευτυχως ) και το καλοκαιρι αντιμετωπισα το μεγαλυτερο προβλημα διαθεσης και κουρασης στην θαλασσα.
Συμπερανα οτι με εναν οποιονδηποτε καφε ,κρυο φυσικα,ολη η εικονα μου αλλαζε αρδην .Και στην δουλεια.
Επισης τους πρωτους 3 μηνες ειχα πραγματικο προβλημα αφου παρουσιαζα μεχρι τρεμουλο στα χερια μου και επινα χυμους η ετρωγα με αποτελεσμα να παρω βαρος.Αυτο δεν ειναι εθισμος?
Επι 13 τουλαχιστον χρονια επινα πανω απο 5 φραπε την ημερα!
Μετα το 3μηνο δεν ειχα τοση επιθυμια να πιω και ξεγελαγα τον οργανισμο μου με ενα ζεστο χαμομηλο με κρουασαν και εφτασα στην δουλεια να μην πινω καθολου καφε.
Ημουν εριστικος με τους συναδελφους μου γιατι ημουν νευρωτικος και κοβοντας τον καφε ειδα τεραστια βελτιωση.
Τωρα πινω το καφεδακι μου μονο υπο την ημιγυμνη παρουσια της γ,,,,,,,,,ας,,,,,,,νας μου και ολα καλα!
Παρ'ολα αυτα ομως οταν πινει ο διπλανος μου το πρωι καφε εγω παιρνω δρομο για εξω για να μην τον βλεπω! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Oλα καλα ρε φιλε, αλλα το σωστο ειναι 'ΦΡΑΠΕΔΕΣ'
πχ
Ενας φραπες / Μια φραπεδιά
Δυο φραπεδες / φραπεδιές(Εναλλακτικα και φραπεδουμπα.)
-
Λαθος,,,,,,ΦΡΑΠΕΔΟΥΜΠΕΣ ειναι !
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Oλα καλα ρε φιλε, αλλα το σωστο ειναι 'ΦΡΑΠΕΔΕΣ'
πχ
Ενας φραπες / Μια φραπεδιά
Δυο φραπεδες / φραπεδιές(Εναλλακτικα και φραπεδουμπα.)
Εισαι σιγουρος
-
Γιατι ρωτας? Που βρικες λαθος?
-
Πίνω καφέ για απόλαυση, όχι από ανάγκη. Αυτό γιατί κατάφερα να τους περιορίσω στον 1 ημερησίως, σε αντίθεση με παλιά που έπινα νταμιτζάνες. Μόνο οι γαλλικοί με αλκοόλ δεν μου αρέσουν.
Δεν νομίζω ότι μου είναι απαραίτητοι για να εργαστώ. Πχ αυτή τη στιγμή εργάζομαι (στο σπίτι ), αλλά καϊφέ δεν έφτιαξα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Γιατι ρωτας? Που βρικες λαθος?Γιατι πιστευω οτι φραπε ειναι το σωστο .
Γιατι στην αντιθετη περιπτωση εγω πρεπει να λεω οτι πινω 6 εσπρεσσους την ημερα -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Γιατι πιστευω οτι φραπε ειναι το σωστο .
Στην αντιθετη περιπτωση εγω πρεπει να λεω οτι πινω 6 εσπρεσσους την ημερα -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Γιατι πιστευω οτι φραπε ειναι το σωστο .
Γιατι στην αντιθετη περιπτωση εγω πρεπει να λεω οτι πινω 6 εσπρεσσους την ημεραΠατερας του φραπε ειναι ο Δημήτριος Βακόνδιος και γενετειρα η Θεσσαλονικη.
Αρα εχουμε καθε δικαιωμα να οικιοποιηθουμε τη λεξη, να την ενσωματωσουμε εις την Ελληνικη και συνεπως να την κλινουμε οπως θελουμε. Κοινως να της αλλαξουμε τα φωτα. Φυσικα αστειευομαι εξ'αρχης, αλλα μαλλον δεν το καταλαβες. -
Τωρα ειδα το εικονιδιο
-
Το καλοκαίρι δούλευα μπουφετζής σε ξενοδοχείο. Έπινα 8 δόσεις εσπρέσσο (παγωμένες-φρέντο). Για να σκεφτείτε λίγο την ποσότητα, σε ποτήρι μισόλιτρης draft μπύρας έβαζα 4 δόσεις.
Ομολογώ ότι μέχρι να δουλέψω εκεί δήλωνα εξαρτημένος, μετά τον βαρέθηκα και τώρα πίνω μόνο όταν νυστάζω ή όταν είμαι έξω.
Ο καφές όντως ξυπνάει αλλά μπαίνει στο αίμα μετά από μία ώρα (τελείως). Πολλές φορές είναι ψυχολογικό ότι μας ξυπνάει. Η κόκα κόλα έχει πιο άμεση . Επίσης το τσάι έχει ίδια δόση καφείνης όσο και ο καφές και είναι και πιο υγειινό.Ενημερωτικά εσπρέσσο και καπουτσίνο είναι ίδια ποικιλία καφέ απλά ο καπουτσίνο έχει γάλα.
Επίσης να πω ότι σαν βαρύς καφές και γενικά επικίνδυνος κατα φθήνοντα σειρά είναι:
Νες
Γαλλικός (ω ναι με 2-3 φλιτζάνια μπορεί να σας χαλάσει το στομάχι)
Εσπρέσσο (σε σχέση με τον καπουτσίνο είναι πιο βαρύς επειδή είναι σκέτος)
Καπουτσίνο
Ελληνικός -
Απο την αλλη εχω ακουσει πως η προσθηκη γαλακτος στον καφε δεν ενδυκνειται.
Ισχυει? -
Πρώτη φορά το ακούω. Γιατί; Τι κακό έχει το γάλα. Αν ίσχυε τότε θα μου είχε ήδη φυτρώσει ένα τρίτο βυζί!
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!!!
-
Εγω παλι γιατι πιστευω οτι τον καφε τον εχουμε εδω στην ελλαδα σαν δικαιολογια για λουφα; Πχ το πρωι στη δουλεια λεμε 'ασε με, ακομα καφε δεν ηπια' , ο μαστορας που ερχεται στο σπιτι 'φτιαξε μου εναν καφε' και καθεται κανα μισαωρο για μπουρου μπουρου, και αλλα πολλα παραδειγματα.
Παντως εδω και 2 χρονια που εκοψα εντελως τον καφε νιωθω πολυ καλυτερα, πιο συγκεντρωμενος και με περισσοτερο αυτοελεγχο. Χωρια που μετα εκοψα και το τσιγαρο. Οσο για στερητικα συνδρομα, παιρνουν κανα 3ημερο και ειναι πολυ ηπια. Αν δε, αντικαταστησεις τον καφε με τσαι (οχι λιπτον και λοιπα φακελακια, μιλαμε για καλης ποιοτητας τσαι) τοτε βλεπεις διαφορα που εχει το τουρμπο (caffeine boost) με την δυνατη ατμοσφαιρα -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Πρώτη φορά το ακούω. Γιατί; Τι κακό έχει το γάλα. Αν ίσχυε τότε θα μου είχε ήδη φυτρώσει ένα τρίτο βυζί!ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!!!
Σε πιστευω και εγω με γαλα τον πινω...
Αλλα εχω ακουσει πως το γαλα εχει καταπραυντικες ιδιοτητες ενω ο καφες το αντιθετο και αυτα λεει 'συγκρουονται' μεταξυ τους και τρελαινουν τον οργανισμο.
Επισης, ακουω συχνα πως δημιουργει πεπτικα προβληματα. (Σε συνδιασμο? Μονο του? Θα σε γελασω.)
-
Πολύ πιθανό, ίσως να είναι αλήθεια αλλά δεν ξέρω να σου απαντήσω. Εγώ πάντως που έχω μάθει να πίνω καφέδες και καφέδες είμαι μια χαρά.
Τώρα για πεπτικά προβλήματα...
Κοίτα χίλιες φορές να φοβάσαι τύπου φρεντοτσίνο που είναι μέσα σε σκόνες και όλα τα συνθετικά του κόσμου μαζί παρά καφέ αλλεσμένο με οποιαδήποτε τελική επεξεργασία για να βρεθεί στο ποτήρι σου.
Παν μέτρο. Πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα άμα νυστάζεις, πιες, πιστεύεις ότι άμα πιεις χαλιέσαι, σταμάτα τον. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε διαφορετικά ήδη καφέ (πχ φίλος μου τρέμει άμα πιει φραπέ, φίλη μου πίνει που και που μόνο καπουτσίνο αλλιώς την πιάνει ταχυκαρδία)
-
το γαλα καταστελει τον ρολο της καφεινης και η καφεινη καταστρεφει το ασβεστιο μου εχουν πει
γενικοτερα ενα ροφημα καφε με ζαχαρη και γαλα,μονο καφες δεν ειναι,αλλα εγω την φραπεδαρα μου την πινω γλυκια με πολυ πολυ γαλα -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Το καλοκαίρι δούλευα μπουφετζής σε ξενοδοχείο. Έπινα 8 δόσεις εσπρέσσο (παγωμένες-φρέντο). Για να σκεφτείτε λίγο την ποσότητα, σε ποτήρι μισόλιτρης draft μπύρας έβαζα 4 δόσεις.
Ομολογώ ότι μέχρι να δουλέψω εκεί δήλωνα εξαρτημένος, μετά τον βαρέθηκα και τώρα πίνω μόνο όταν νυστάζω ή όταν είμαι έξω.
Ο καφές όντως ξυπνάει αλλά μπαίνει στο αίμα μετά από μία ώρα (τελείως). Πολλές φορές είναι ψυχολογικό ότι μας ξυπνάει. Η κόκα κόλα έχει πιο άμεση . Επίσης το τσάι έχει ίδια δόση καφείνης όσο και ο καφές και είναι και πιο υγειινό.Ενημερωτικά εσπρέσσο και καπουτσίνο είναι ίδια ποικιλία καφέ απλά ο καπουτσίνο έχει γάλα.
Επίσης να πω ότι σαν βαρύς καφές και γενικά επικίνδυνος κατα φθήνοντα σειρά είναι:
Νες
Γαλλικός (ω ναι με 2-3 φλιτζάνια μπορεί να σας χαλάσει το στομάχι)
Εσπρέσσο (σε σχέση με τον καπουτσίνο είναι πιο βαρύς επειδή είναι σκέτος)
Καπουτσίνο
ΕλληνικόςΤα παραπάνω απλά δεν ισχύουν. Διάβασε λίγα ποστ παραπάνω και αν θέλεις το συζητάμε. Όχι με το 'τι μου είπαν', 'τί άκουσα' αλλά με το τι έχουν γράψει επαγγελματίες barista
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)