-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σε ποιο σαιτ μπορουμε να δουμε τον φορο που μας αναλογει για τα εισοδηματα του 2009 ( οικον. ετος 2010);Κοίταξε να δεις, το περοδικό που βγάζει το πρόγραμμα φόρου είναι το Ram, το οποίο ανήκει στον ΔΟΛ...Μετά από λίγο καιρό κι αφού έχει κυκλοφορήσει κι η τελευταία έκδοση του περιοδικού, το πρόγραμμα ανεβαίνει on line στο in.gr το οποίο ανήκει επίσης στο ΔΟΛ....
http://www.in.gr/foros2009/ -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
αν η επιστροφή σου είναι μεγαλύτερη από 1500 € θα σε καλέσουν να παραδώσεις το φάκελό σου με όλα τα δικαιολογητικά και θα τον ελέγξουν (ή τέλος πάντων αυτό λένε ότι κάνουν )Ναι. Για την ακρίβεια, δεν σε καλούν καν, το εκκαθαριστικό αργεί να έρθει και περιμένουν εσύ να δεήσεις να πας από τη ΔΟΥ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
αν η επιστροφή σου είναι μεγαλύτερη από 1500 € θα σε καλέσουν να παραδώσεις το φάκελό σου με όλα τα δικαιολογητικά και θα τον ελέγξουν (ή τέλος πάντων αυτό λένε ότι κάνουν )
Ναι. Για την ακρίβεια, δεν σε καλούν καν, το εκκαθαριστικό αργεί να έρθει και περιμένουν εσύ να δεήσεις να πας από τη ΔΟΥ.
Ποτέ δε μου έτυχε κάτι τέτοιο. Κάθε χρόνο έχω επιστροφή φόρου > 2.000 ευρώ και πάντα το εκκαθαριστικό (στο οποίο αναγράφεται και η σχετική πρόσκληση για έλεγχο παραστατικών) έρχεται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της δήλωσης. Αυτό που καθυστερεί (~2μηνο) είναι η επιστροφή του φόρου μετά τον έλεγχο των παραστατικών .
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε ποιο σαιτ μπορουμε να δουμε τον φορο που μας αναλογει για τα εισοδηματα του 2009 ( οικον. ετος 2010);
Κοίταξε να δεις, το περοδικό που βγάζει το πρόγραμμα φόρου είναι το Ram, το οποίο ανήκει στον ΔΟΛ...Μετά από λίγο καιρό κι αφού έχει κυκλοφορήσει κι η τελευταία έκδοση του περιοδικού, το πρόγραμμα ανεβαίνει on line στο in.gr το οποίο ανήκει επίσης στο ΔΟΛ....
http://www.in.gr/foros2009/Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα η αληθεια ειναι οτι εκανα χρηση του in.gr και μου'βγαλε μεγαλο φορο και εψαχνα κανα αλλο μπας και τον ελλατωσει...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα η αληθεια ειναι οτι εκανα χρηση του in.gr και μου'βγαλε μεγαλο φορο και εψαχνα κανα αλλο μπας και τον ελλατωσει...Ξέρει αυτός...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σε ποιο σαιτ μπορουμε να δουμε τον φορο που μας αναλογει για τα εισοδηματα του 2009 ( οικον. ετος 2010);
Κοίταξε να δεις, το περοδικό που βγάζει το πρόγραμμα φόρου είναι το Ram, το οποίο ανήκει στον ΔΟΛ...Μετά από λίγο καιρό κι αφού έχει κυκλοφορήσει κι η τελευταία έκδοση του περιοδικού, το πρόγραμμα ανεβαίνει on line στο in.gr το οποίο ανήκει επίσης στο ΔΟΛ....
http://www.in.gr/foros2009/Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα η αληθεια ειναι οτι εκανα χρηση του in.gr και μου'βγαλε μεγαλο φορο και εψαχνα κανα αλλο μπας και τον ελλατωσει...
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το λινκ που έβαλα ήταν το περσυνό, απλά σαν παράδειγμα το έβαλα. Αυτό υπολογίσει τα ποσά από 12001 εώς 30.000 με 27% φόρο αντί 25% όπως είναι το σωστό.... -
Στο νέο φορολογικό αναφέρει ότι όλες οι επιχειρήσεις που κόβουν τιμολόγια άνω των 300€, θα δίνουν 8% φόρο προκαταβολικά ανά τιμολόγιο. Στο τέλος της χρήσης θα γίνεται συμψηφισμός. Εδώ δεν μπορούν οι περισσότεροι να δώσουν το ΦΠΑ. Είναι καλά, ή κάτι δεν κατάλαβα εγώ?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στο νέο φορολογικό αναφέρει ότι όλες οι επιχειρήσεις που κόβουν τιμολόγια άνω των 300€, θα δίνουν 8% φόρο προκαταβολικά ανά τιμολόγιο. Στο τέλος της χρήσης θα γίνεται συμψηφισμός. Εδώ δεν μπορούν οι περισσότεροι να δώσουν το ΦΠΑ. Είναι καλά, ή κάτι δεν κατάλαβα εγώ? -
Α, Οκ σημερινό αυτό.... Ποιος τα σκέφτεται όλα αυτά ήθελα να' ξερα.
Βλέπω όμως ότι σε κάθε αλλαγή ή νέα ρύθμιση που θέλουν να κάνουν, πρώτα πετάνε κάτι εξωπραγματικό που τα ΜΜΕ το σιγοντάρουν και μετά η αρπαχτή φαίνεται μηδαμινή. Ότι μας κάνουν χάρη δηλαδή. -
παλιό κόλπο αυτό..... Από την 'οικονομική - φορολογική' τρομοκρατία όμως , έχουν φοβίσει τόσο τον κόσμο που θα πάρουν τα @@@ από την μείωση της κατανάλωσης
-
Ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος:
Μπορεί μια εταιρεία με έδρα χώρα της Ε.Ε να δραστηριοποιείται σε μια άλλη χώρα, ή πρέπει να κάνει κάποια έναρξη στη χώρα που θέλει να δραστηριοποιηθεί;
Δηλαδή, μπορεί μια εταιρεία με έδρα το Ην.Βασίλειο πχ, να δώσει ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα έτσι απλά, ή πρέπει να έχει πάρε δώσε και με την εφορία στην Ελλάδα (έναρξη, βιβλία, κλπ κλπ...). -
Νομιζω μπορει... ενας φιλος εκανε κατι τετοιο.... με εμπορια ρουχων.... ισως με το ΦΠΑ να πρεπει να αποδιδει στην εδρα της ΗΒ εν προκειμενω και να συνψυφιζεται εδω με τους Ελληνες πελατες του.... θα προσπαθησω να μαθω....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Νομιζω μπορει... ενας φιλος εκανε κατι τετοιο.... με εμπορια ρουχων.... ισως με το ΦΠΑ να πρεπει να αποδιδει στην εδρα της ΗΒ εν προκειμενω και να συνψυφιζεται εδω με τους Ελληνες πελατες του.... θα προσπαθησω να μαθω....Σ' ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μπορεί μια εταιρεία με έδρα χώρα της Ε.Ε να δραστηριοποιείται σε μια άλλη χώρα, ή πρέπει να κάνει κάποια έναρξη στη χώρα που θέλει να δραστηριοποιηθεί;
Δηλαδή, μπορεί μια εταιρεία με έδρα το Ην.Βασίλειο πχ, να δώσει ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα έτσι απλά, ή πρέπει να έχει πάρε δώσε και με την εφορία στην Ελλάδα (έναρξη, βιβλία, κλπ κλπ...).Έχοντας προσφάτως εκδώσει Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως γίνεται. Πάρε δώσε με την εφορία έχεις αλλά όχι ενάρξεις και βιβλία. Ένα πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας χρειάζεται, το οποίο χορηγείται από το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπ.Οικονομικών, κατόπιν αιτήσεως και προσκομίζοντας ορισμένα δικαιολογητικά από τη ΔΟΥ. Τουλάχιστον από εμένα αυτό το πιστοποιητικό ζητήθηκε για υπηρεσία που παρασχέθηκε άπαξ (αν και προβλέπεται να συνεχιστεί η συνεργασία στο μέλλον οπότε εκεί δε γνωρίζω αν θ' απαιτηθεί κάτι παραπάνω).
Αν κάνεις ένα τηλεφώνημα στο Υπ. Οικονομικών θα σε κατατοπίσουν (θέλω να πιστεύω ) -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δηλαδή, μπορεί μια εταιρεία με έδρα το Ην.Βασίλειο πχ, να δώσει ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα έτσι απλά, ή πρέπει να έχει πάρε δώσε και με την εφορία στην Ελλάδα (έναρξη, βιβλία, κλπ κλπ...).Έχοντας προσφάτως εκδώσει Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως γίνεται. Πάρε δώσε με την εφορία έχεις αλλά όχι ενάρξεις και βιβλία. Ένα πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας χρειάζεται, το οποίο χορηγείται από το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπ.Οικονομικών, κατόπιν αιτήσεως και προσκομίζοντας ορισμένα δικαιολογητικά από τη ΔΟΥ. Τουλάχιστον από εμένα αυτό το πιστοποιητικό ζητήθηκε για υπηρεσία που παρασχέθηκε άπαξ (αν και προβλέπεται να συνεχιστεί η συνεργασία στο μέλλον οπότε εκεί δε γνωρίζω αν θ' απαιτηθεί κάτι παραπάνω).
Αν κάνεις ένα τηλεφώνημα στο Υπ. Οικονομικών θα σε κατατοπίσουν (θέλω να πιστεύω )Ευχαριστώ.
Με ενδιαφέρει περισσότερο βέβαια η παροχή από άλλη χώρα στην Ελλάδα και όχι το αντίθετο...
ΤΟ πιστοποιητικό στο ζήτησε ποιος; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν κάνεις ένα τηλεφώνημα στο Υπ. Οικονομικών θα σε κατατοπίσουν (θέλω να πιστεύω )Ευχαριστώ.
Με ενδιαφέρει περισσότερο βέβαια η παροχή από άλλη χώρα στην Ελλάδα και όχι το αντίθετο...
ΤΟ πιστοποιητικό στο ζήτησε ποιος;Ο λήπτης της υπηρεσίας (εταιρεία) το ζήτησε. Φαντάζομαι και vice-versa το ίδιο θα ισχύει (θα το ζητήσεις εσύ δηλαδή). Υπ. Οικονομικών - Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για να είσαι σίγουρος γιατί μπορεί από χώρα σε χώρα να υπάρχουν διαφορές (ακόμα και εντός ΕΕ)
-
Τι χαρτια θα πρεπει να φτιαξω ωστε μικρο διαμερισμα που εχω και το χρησιμοποιει ο γυιος μου εδω στην Αθηνα να θεωρηθει σαν δωρεαν παραχωρηση??? επρεπε να κανω κατι απο περισσυ???....
-
Τίποτα, απλά θα αναγράψεις δίπλα στο ακίνητο που θα το δηλώσεις στο Ε2 κανονικά 'δωρεάν παραχώρηση χρήσης στο γιο μου'.
-
Φετος ξεκινησα να φτιαξω την ΥΔ του πατερα μεσω taxisnet. Το Ε1 κατανοητο και γνωστο...
Ε9 πρέπει να υποβάλουμε μιας και δεν το βλέπω διαθέσιμο και επισης ΔΕΝ εχει γίνει καποια μεταβολή στα ακίνητα.?
Το Ε2 που αναφερει στα εντυπα προς συμπλήρωση τι είναι? Ειδα πάλι με ακινητα εχει να κάνει αλλα νομίζω πρώτη φορά το συναντω. -
Εφόσον δεν έχει γίνει καμία μεταβολή στα ακίνητά σου όπως είχαν δηλωθεί το 2009 και εφόσον δεν απέκτησες εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα μέσα στο 2009 τότε ΔΕΝ έχεις υποχρέωση να υποβάλλεις Ε9 (έχει και άλλες περιπτώσεις αλλά αυτές είναι οι 2 βασικές)...Κοινώς τα ίδια όπως τα προηγούμενα χρόνια...
Το Ε2 υφίσταται από καταβολής κόσμου
Αν έχεις εισοδήματα από ακίνητα ή ακόμα και αν έχεις κάνει δωρεάν παραχωρήση χρήσης (πχ στα παιδιά σου) ή ακόμα και αν το ακίνητο είναι ΚΕΝΟ συμπληρώνεις Ε2 και αναγράφεις τα αντίστοιχα ακίνητα και τις σχετικές πληροφορίες (μίσθωμα, δωρεάν παραχωρήση χρήσης, ΚΕΝΟ).
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος