-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλά τα έχω κάνει σκατά λέμε. Λοιπόν, υπέβαλλα χειροκίνητα την τροποποιητική δήλωση, με τα σωστά νούμερα αυτή τη φορά.Το θέμα είναι το εξής: όταν την υπέβαλλα (με λάθος νούμερα) ηλεκτρονικά στην αρχή, μου είχε έρθει εκκαθαριστικό πιστωτικό περίπου 1000 ευρώ. Σήμερα, βρήκα αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό μου στην τράπεζα!
Και ερωτώ: εφόσον τροποποίησα τη δήλωση, προφανώς δεν θα έχω πλέον πιστωτικό, ή τουλάχιστον δεν θα έχω το ίδιο ποσό. Τι σκατά παίζεται? Θα έρθει ένας κυριούλης ένα ωραίο πρωί και θα μου τα ζητήσει πίσω???
Έχω να κάνω και κάτι ψώνια, γι'αυτό
Oχι ρε συ μαλακια εγινε....
Απο την στιγμή που πηρες το πιστωτικο το θεμα για την εφορια εχει τελειωση....δεν ηταν αναγκη να γινει τροποποιητικη..απλα κανεις το κοροιδο και τελος, τωρα ομως θα σου ερθει καινουργιο εκκαθαριστικο που θα ειναι χρεωστικό.
-
Μα αφού με συμβουλέψατε να πάω να κάνω τροποποιητική
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μα αφού με συμβουλέψατε να πάω να κάνω τροποποιητικήΠου να ξερουμε οτι η εφορια θα το κανει γαργαρα το λαθος .... θα μπορουσε να σου βγει αντιστοιχα χρεωστικο .
Απο την στιγμή που εκκαθαριστηκε κανονικα η δηλωση, η πιθανοτητα να σου κανει ελεγχο η εφορια ειναι ΛΟΤΤΟ.
-
Όχι ρε π....., πάει το χιλιάρικο
-
Βρε Krusen, θα είχες την παγκόσμια πρωτιά να σου επιστρέψει η εφορια χρήματα από μαλακία της και εσύ το χάλασες !!! ;;;
-
Σύμφωνα με το ΥΠ.ΟΙΚ. και την νέα απόφαση που ισχύει από 1/8/2007 οι αποδείξεις μπαίνουν στην φορολογική δήλωση. Προκειμένου να γίνουν αποδεκτές πρέπει να έχουν σφραγίδα του καταστήματος + ονομ/μο αγοραστή (αν είναι από ταμειακη).
Συγκεκριμένα, από ποιους πρέπει να ζητάμε αποδείξεις:
(Δαπάνες με αποδείξεις που δικαιούνται έκπτωσης 40% από το εισόδημα του φορολογούμενου εκδίδονται από):
1 Δεξιώσεις γάμων.
- Δεξιώσεις βαπτίσεων.
3 Ταβέρνες.
-
Εστιατόρια (εκτός fast food, εντός πλοίων και ξενοδοχείων).
-
Μεσίτες ακινήτων.
-
Ωδεία.
-
Σχολές χορού.
-
Σχολές ρυθμικής.
-
Σχολές πολεμικών τεχνών.
-
Γυμναστήρια.
-
Κολυμβητήρια.
-
Ινστιτούτα αδυνατίσματος.
-
Κέντρα αισθητικής.
-
Κομμωτήρια.
-
Διαιτολόγους.
16 Διατροφολόγους.
-
Ομοιοπαθητικούς.
-
Λογοθεραπευτές.
-
Μασέρ.
-
Επισκευή κλιματισμού (ψύξης – θέρμανσης).
-
Επισκευή εξαερισμού.
-
Υπηρεσίες υδραυλικών.
-
Ηλεκτρολόγους για υπηρεσίες σε οικίες.
-
Ελαιοχρωματιστές.
-
Λοιπούς επαγγελματίες επισκευής και συντήρησης οικοδομών.
-
Παμπ.
-
Μπαρ.
-
Νυχτερινά κέντρα.
-
Το άκουσα, αλλά μπορεί να εξηγήσει κάποιος ποιο είναι το κέρδος?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το άκουσα, αλλά μπορεί να εξηγήσει κάποιος ποιο είναι το κέρδος?Τι εννοείς? ...Δεν είναι προφανές?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το άκουσα, αλλά μπορεί να εξηγήσει κάποιος ποιο είναι το κέρδος?Είναι όλες κατηγορίες που έχουν...'παράδοση' στη φοροδιαφυγή...
-
Aπο χθες μου εχουν σπασει τα νευρα να βαζω σφραγιδα και υπογραφη !Βρε καλη μου απο καταστημα καλλυντικων δεν δικαιολογείται εκπτωση φορου λογω αποδειξης ,αυτοι εκει 'μου σφραγιζετε την αποδειξη?'
-
Αν έχεις εισόδημα πάνω απο 12000 ευρώ έχεις έκπτωση στο φόρο εισοδήματος.
Δεν θυμαμαι λεπτομέρειες αλλά σε ένα παράδειγμα στην τηλεόραση ειπώθηκε για παράδειγμα ότι για ζευγάρι με ετήσιο εισόδημα 35000 ευρώ και δαπάνες από αποδείξεις 5000 ευρώ η έκπτωση φόρου φτάνει τα 500+ ευρώ ( ). -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aπο χθες μου εχουν σπασει τα νευρα να βαζω σφραγιδα και υπογραφη !Βρε καλη μου απο καταστημα καλλυντικων δεν δικαιολογείται εκπτωση φορου λογω αποδειξης ,αυτοι εκει 'μου σφραγιζετε την αποδειξη?'και να δεις οτι πολλοί από αυτούς είναι ήδη αφορολόγητοι
-
να δω αποδειξη απο νυχτερινο μαγαζι και τελλλος!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Aπο χθες μου εχουν σπασει τα νευρα να βαζω σφραγιδα και υπογραφη !Βρε καλη μου απο καταστημα καλλυντικων δεν δικαιολογείται εκπτωση φορου λογω αποδειξης ,αυτοι εκει 'μου σφραγιζετε την αποδειξη?'
και να δεις οτι πολλοί από αυτούς είναι ήδη αφορολόγητοι
Αυτος ειναι ο στοχος, να κοβουν αποδειξεις τα μαγαζια ετσι ή αλλιως.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι εννοείς? ...Δεν είναι προφανές?
Όχι βέβαια! Τι έκπτωση φόρου θα έχω, σε τι κλίμακα και με ποιο ποσό αποδείξεων?
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Βρε δικιο εχεις αλλα ξερεις τι ειναι μεσα στην φουρια της δουλειας να πρεπει να σφραγιζεις και τις αποδειξεις;Αλλωστε τι χρειαζεται η σφραγιδα αφου οι ταμειακες μηχανες εχουν προδιαγραφες του Υπ.Οικ. μ αριθμο μητρωου κλπ?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βρε δικιο εχεις αλλα ξερεις τι ειναι μεσα στην φουρια της δουλειας να πρεπει να σφραγιζεις και τις αποδειξεις;Αλλωστε τι χρειαζεται η σφραγιδα αφου οι ταμειακες μηχανες εχουν προδιαγραφες του Υπ.Οικ. μ αριθμο μητρωου κλπ?
θελει σφραγιδα ΚΑΙ ονοματεπωνυμο.
-
spiros
αυτο δεν το ηξερα -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι εννοείς? ...Δεν είναι προφανές?
Όχι βέβαια! Τι έκπτωση φόρου θα έχω, σε τι κλίμακα και με ποιο ποσό αποδείξεων?
Το 40% των αποδείξεων που θα προσκομίσεις θα εκπίπτει από το εισόδημά σου....Αν λοιπόν φορολογείται το εισόδημά σου στην ανώτερη κλίμακα (=40%) θα γλυτώνεις το 40% του 40% των αποδείξεών σου etc etc
Αποδείξεις 20.000 ευρώ (το όριο που δέχονται) σημαίνει ότι θα εκπίπτουν από το εισόδημά σου 8.000 (=40%)...Αν έχεις εισόδημα 100.000 ετησίως θα εκπέσουν οι 8.000 και θα φορολογηθείς για 92.000 => οι 8.000 που εξέπεσαν του εισοδήματός σου γλύτωσαν φόρο 40% , => εξοικονόμησες 3.200 ευρώ που είναι και το περισσότερο που μπορεί να γλυτώσεις...
Σε κάλυψα ? -
χωρις ονομα ειναι αχρηστη η αποδειξη.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος