-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
......
Και αυτοί που δεν το έχουν πληρώσει ακόμα όπως εγώ??
Δεν αλλάζει τίποτα οφείλεις κανονικότατα την εισφορά με τις προσαυξήσεις και έχεις όλες τις έννομες συνέπειες ενός οφειλέτη του Δημοσίου. Η διοκητική πράξη με την οποία σου έχει βεβαιωθεί ο φόρος είναι νόμιμη, ισχύει πλήρως και είναι και (αυτή) απρόσβλητη λόγω παρέλευσης της προθεσμίας : με 2 λόγια είσαι ακριβώς στην ίδια θέση με αυτούς που έχουν πληρώσει + τις προσαυξήσεις + λοιπές συνέπειες φορολογικής ενημερότητας κλπ.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
......
Και αυτοί που δεν το έχουν πληρώσει ακόμα όπως εγώ??
Δεν αλλάζει τίποτα οφείλεις κανονικότατα την εισφορά με τις προσαυξήσεις και έχεις όλες τις έννομες συνέπειες ενός οφειλέτη του Δημοσίου. Η διοκητική πράξη με την οποία σου έχει βεβαιωθεί ο φόρος είναι νόμιμη, ισχύει πλήρως και είναι και (αυτή) απρόσβλητη λόγω παρέλευσης της προθεσμίας : με 2 λόγια είσαι ακριβώς στην ίδια θέση με αυτούς που έχουν πληρώσει + τις προσαυξήσεις + λοιπές συνέπειες φορολογικής ενημερότητας κλπ.
Merci....
-
κάνει μία πράξη νομοθετική και επιστρέφονται.
Αλλιώς ειναι ξεφτίλας -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μπορεί να πει το Κράτος τα επιστρέφω μόνο σε αυτούς που προσέφυγαν και οι άλλοι @@@@δια?
Θα είναι σαν να λέει 'στα @@ μου τι είναι δίκαιο, εγώ αυτά που πρόλαβα κι έκλεψα τα κρατάω!'
(ΟΚ, δε θα είναι ούτε πρώτη ούτε τελευταία φορά ) -
Τελικα ποσες αποδειξεις θα χρειαζόμαστε;
Περιπου απο 2.000€ ο καθενας; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τελικα ποσες αποδειξεις θα χρειαζόμαστε;
Περιπου απο 2.000€ ο καθενας;Εδώ δεν ξέρει η κυβέρνηση, θα ξέρουμε εμείς;
Εκτός κι αν έχει πληροφορίες εκ των έσω ο italakias
-
Νομιζω τα 2.000€ θα ειναι το ελαχιστο για να μην φας φόρο στο δοξα πατρι απο το πρωτο ευρώ,συμφωνα με οσα φερεται να δηλωσε ο Παπακωνσταντίνου.
-
Μήπως έχει υπερεκτιμηθεί αυτός ο φόρος και η όλη ιστορία με τις αποδείξεις ?
Λένε ότι θα έχει αφορολόγητο 6000€ και τα άλλα 6000€ με αποδείξεις. Αν μιλάμε για συντελεστή 5% του κατώτερου κλιμακίου τότε έχουμε 300€ φόρο. Ο οποίος αντιστοιχεί στο ΦΠΑ αγορών καθαρής αξίας μεταξύ 1578€ (19% ΦΠΑ) και 3333€ (9% ΦΠΑ). Δηλαδή αν πάρεις 'μαύρες' αγορές τέτοιου ποσού έχεις και κέρδος ? Δεν μου ακούγεται και τόσο ελκυστικό το να κυνηγάς αποδείξεις (προσωπικά το κάνω χρόνια τώρα για λόγους αρχής αλλά φορολογικά δεν έχει και τόσο νόημα).
Αν θέλουν σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος τότε μόνο αν εκπίπτει όλο το ποσό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πχ. μη καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες όπως ξενοδοχεία κλπ.) θα κάνουν κάτι. Ναι, το ξέρω, έτσι τιμωρείται η αποταμίευση αλλά δε νομίζω κάποιος που θέλει να αποταμιεύσει να μην το κάνει για να γλυτώσει φόρο.
-
Σε καποιες δαπανες θα μετραει ολο το ποσο,αλλα νομιζω δεν ειναι σαφες ακομα ποιες,ισως να ειναι οι ασφάλειες υγειας πχ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν μου ακούγεται και τόσο ελκυστικό το να κυνηγάς αποδείξεις (προσωπικά το κάνω χρόνια τώρα για λόγους αρχής αλλά φορολογικά δεν έχει και τόσο νόημα).Και με την εγκύκλιο 1095/07 για τις αποδείξεις από εστιατόρια, γυμναστήρια κτλ (κωδικός 049) το ίδιο περίπου έγινε.
Πολλοί άρχισαν να ζητάνε αποδείξεις (και τις πηγαίναν αργότερα στο λογιστή τους) γιατί τους το είπε ο Αυτιάς ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν να κερδίζουν τπτ γιατί το εισόδημά τους έπεφτε όλο στο πρώτο αφορολόγητο κλιμάκιο.Σε μια χώρα που δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση (γιατί δεν υπάρχει συνείδηση γενικώς) ή εντατικοποιείς τους ελέγχους, κάτι το οποίο απαιτεί μεγέθυνση του κρατικού μηχανισμού (περισσότερες προσλήψεις, εκπαίδευση κτλ) αλλά στηρίζεται και στην αξιοπιστία των ελεγκτών,
ή αντικειμενικοποιείς όσο το δυνατόν την φορολογία, μέθοδος που επιφέρει πολλές στρεβλώσεις και αδικίες αλλά εξασφαλίζει κάποια μίνιμουμ έσοδα για το κράτος με μικρό σχετικά κόστος,
ή βάζεις τους πολίτες να γίνουν ρουφιάνοι για ίδιο όφελος, γλιτώνοντας πόρους από τον ελεγκτικό μηχανισμό αλλά χάνοντας έσοδα από τα οφέλη που πρέπει να δοθούν αναγκαστικά στους ρουφιάνους. Συνδέοντας το αφορολόγητο με τις αποδείξεις αυτό κάπως αμβλύνεται. Παράλληλα, αυτό το σύστημα για να δουλέψει σωστά προϋποθέτει και κάποιες χ εργατοώρες (όπου χ=μεγάλος αριθμός) που πέφτουν είτε στους δημοσίους υπαλλήλους (μεγέθυνση κρατικού μηχανισμού) ή στους φορολογούμενους-λογιστές αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος και εν τέλει τη γραφειοκρατία για τον πολίτη.
Φυσικά παίζουν και οι συνδυασμοί των ανωτέρω (αυτό που πάει να γίνει δλδ). -
«Ολες οι αποδείξεις θα μετράνε για την Εφορία»
Ολες οι αποδείξεις, ακόμα κι αυτές των super markets, θα γίνονται δεκτές από τις Εφορίες, κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Του κανόνα θα εξαιρούνται μόνο οι αποδείξεις από λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και της απόκτησης ΙΧ, που συνιστούν τεκμήριο. Στη σημαντική αυτή διευκρίνηση προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βάζοντας έτσι ένα τέλος στην παραφιλολογία που άρχισε να αναπτύσσεται σχετικά με το μέτρο τις τελευταίες ώρες.
-
Ωραία .
Άντε να βάλουμε τώρα τις αποδείξεις των ταμειακών σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, για να μην 'σβηστούν' μέχρι τον ...Μάιο του 2011, που θα τις δηλώσουμε ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ωραία .
Άντε να βάλουμε τώρα τις αποδείξεις των ταμειακών σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, για να μην 'σβηστούν' μέχρι τον ...Μάιο του 2011, που θα τις δηλώσουμε ...Εμένα δε μου έχει σβηστεί ποτέ απόδειξη αποθηκευμένη σε συρτάρι στο γραφείο μου. Μόνο με αποδείξεις που έχω ξεχάσει κανά 2μηνο-3μηνο σε τσαντάκι μέσης την έχω πατήσει.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ωραία .
Άντε να βάλουμε τώρα τις αποδείξεις των ταμειακών σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, για να μην 'σβηστούν' μέχρι τον ...Μάιο του 2011, που θα τις δηλώσουμε ...Εμένα δε μου έχει σβηστεί ποτέ απόδειξη αποθηκευμένη σε συρτάρι στο γραφείο μου. Μόνο με αποδείξεις που έχω ξεχάσει κανά 2μηνο-3μηνο σε τσαντάκι μέσης την έχω πατήσει.
Καλά, εάν σου πουν να τις κρατήσεις +5 χρόνια ακόμη, για την περίπτωση 'διασταύρωσης/ελέγχου', να δω πώς θα τις διατηρήσεις !
Εκτός αν μας βάλουν να επικυρώνουμε γνήσια αντίγραφα ταμειακών αποδείξεων !! -
Αγόρα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο
Εχει ένα πολύ ωραίο σκληρό κουτί
.....Το πιάσατε?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αγόρα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο
Εχει ένα πολύ ωραίο σκληρό κουτί
.....Το πιάσατε?
Το γεμίζουμε αποδείξεις και παραμονεύουμε τον υπουργό έξω από το γραφείο του ;
-
Περίπου...
για την ωρα το γεμίζουμε με χαρτιά
-
-
-
Ξέρει κανείς ποιά είναι η κατάσταση με την απόκτηση και φορολόγηση off shore εισοδημάτων ?
Εχω μια πρόταση συνεργασίας με μία εταιρεία στην Κύπρο για παροχή υπηρεσιών κυρίως στην Ελλάδα (στο εδώ υποκατάστημά τους) αλλά δευτερευόντως και στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αξίζει να δημιουργήσω μια εταιρεία στην Κύπρο και να πληρώνομαι εκεί και ποιές είναι οι διαδικασίες επαναπατρισμού των χρημάτων αυτών (πχ. έξτρα φόρος), δεδομένου ότι (ακόμα...) ζω στην Ελλάδα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα δεν είναι το 10% του φόρου αλλά κυρίως η σοβαρότητα και αξιοπιστία του κράτους εκεί σε σχέση με το δικό μας μπουρδέλο (πχ. κατά σημαντική πιθανότητα δεν θα μου φορτώσουν 'έκτακτη εισφορά' μετά από 3 χρόνια και 'έκτακτο έλεγχο' μετά από 15 χρόνια).
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος