-
Εγω παντως σαν μισθωτος δεν θυμαμαι να εχω πληρωσει ποτε κατω απο 33% συνολικες κρατησεις (και δεν βαζω μεσα τον φορο ακινητης περιουσιας που παιζει στο 1-1.5% του εισοδηματος). Αν παραπονιεστε εσεις που αρχισατε να πληρωνετε μετα την κριση...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εγω παντως σαν μισθωτος δεν θυμαμαι να εχω πληρωσει ποτε κατω απο 33% συνολικες κρατησεις (και δεν βαζω μεσα τον φορο ακινητης περιουσιας που παιζει στο 1-1.5% του εισοδηματος). Αν παραπονιεστε εσεις που αρχισατε να πληρωνετε μετα την κριση...Το 33% μπορεί να είναι πολύ λίγο, ή πάρα πολύ, αναλόγως το εισόδημα.
Αν βγάζεις 10Κ το χρόνο είναι πάρα πολύ, αν βγάζεις 100Κ είναι πολύ λίγο.
Σε ποια κατηγορία ανήκεις;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε 35-45κ ευρω εισοδημα παιζει αυτος ο φορος που ειναι ενα μεσο εισοδημα για καποιον με πτυχιο πανεπιστημιου.
-
35κ το χρονο με πτυχιο δηλ.εγω που φθανω με το ζορι 15κ με πολυτεχνειου να παρω να τα σχισω υο παλιοχαρτα...
Sent from my ZTE V967S using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Σε 35-45κ ευρω εισοδημα παιζει αυτος ο φορος που ειναι ενα μεσο εισοδημα για καποιον με πτυχιο πανεπιστημιου.Στο εξωτερικό είσαι φαντάζομαι....?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην Ελλάδα μας είπαν οι Γερμανοί πως οι φοροαπαλλαγές είναι κακό πράγμα και πλέον δεν έχουμε καμία.
Αυτοί βέβαια στην δική τους περίπτωση κάνουν άλλα...
Εγώ πάντως, τελικά 26% από το πρώτο ευρώ, + έκτακτη εισφορά+ τέλος επιτηδεύματος, + φόρος πολυτελείας, +ασφαλιστικές εισφορές,, ο φόρος που πλήρωσα είναι πάνω από 30% και το καθαρό μου εισόδημα πολύ λιγότερο.
Μόνο για εφορία, πλήρωσα πάνω από 3Κ περισσότερα.
Και δεν βάζω τόκους που φορολογήθηκαν στην πηγή...
Αυτή η φορολογία αυτή την εποχή, έχει στόχο την εξόντωση. Αν δεν έχεις χρήματα στην άκρη, τον έχεις πιει!
Η κοπέλα μου, ΕΕ κι αυτή θα πρέπει να πληρώσει 1200€ περίπου επιπλέον, με αστείο εισόδημα...
Θα τα βάλει σε κάρτα με άτοκες και βλέπουμε...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ελάτε να κλάψουμε μαζί γαμώ την ατυχία μου !
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μην ανησυχείτε!Μάλλον έρχονται εκλογές...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αστείο είναι που το δημοσίευμα λέει 'έρχονται αλλαγές' αλλά επί της ουσίας απλά ποσοτικές αλλαγές 'έρχονται' (για να δούμε...) αλλά το να καταργήσουν πχ. το τέλος επιτηδεύματος, που το πληρώνουν και οι άνεργοι ΕΕ, ούτε φαίνεται να τους πέρασε από το μυαλό
Το μόνο θετικό που έκαναν τόσα χρόνια για τους ΕΕ είναι που τουλάχιστον έβαλαν τις ασφαλιστικές εισφορές στις αποδεκτές δαπάνες (αφού πρώτα τις άφησαν εκτός και από τη δήλωση εισοδήματος και για 2 χρόνια πληρώναμε φόρο επί των ασφαλιστικών εισφορών, τρελλή αδικία σε σχέση με τους μισθωτούς, χώρια το 26% από το πρώτο ευρώ).
Από την άλλη πρέπει να παραδεχτώ ότι σε πολλές περιπτώσεις ΕΕ τώρα πληρώνουν αναδρομικά τους φόρους, που είχαν γλυτώσει τόσα χρόνια φοροδιαφεύγοντας (ξέρω κάμποσους...) -και φαντάζομαι ότι αυτή είναι η λογική αυτή της πολιτικής, απλά τους παίρνει όλους η μπάλα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μην ανησυχείτε!σαν να βαζεις αλοιφη σε αμαξι χτυπημενο απο τραινο
Εγω παντως με ολους αυτους τους φορους, πριν λιγες μερες εκλεισα το γραφειο και ετοιμαζομαι σιγα σιγα για εξω... Το ηξερα φυσικα τι θα μου ερθει, και επειδη ξερω πως και τα επομενα χρονια τα ιδια σκατα θα ναι, και επειδη δεν εχω σκοπο να πληρωνω φορους επι φανταστικων εισοδηματων, τους τα δωσα στο χερι να τα χαιρονται!
-
Για τον ίδιο λόγο έκανα και γω διακοπή μετά από δεκαετίες
(Για το 'έξω' βέβαια το αποφάσισα λίγο νωρίτερα )Βέβαια πλήρωσα τέλος επιτηδεύματος + φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αμ πως! )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μάλλον έρχονται εκλογές...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Aφού πρώτα τα σκάσαμε και γέμισε το ταμείο, τώρα σου λέει την επόμενη χρονιά ας βγ'άλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάστανα από τη φωτιά.
-
Για οου ρε σεις 'εξω'. Για τις φαμπρικες της Γερμανιας ή κατι καλυτερο?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Aφού πρώτα τα σκάσαμε και γέμισε το ταμείο................
Ποιός ήρθε....?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μην ανησυχείτε!Σοβαρές φοροελαφρύνσεις, δεν πρόκειται να έρθουν ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ακόμη κι αν όλα πάνε 'καλά'._
Τ
Από την άλλη πρέπει να παραδεχτώ ότι σε πολλές περιπτώσεις ΕΕ τώρα πληρώνουν αναδρομικά τους φόρους, που είχαν γλυτώσει τόσα χρόνια φοροδιαφεύγοντας (ξέρω κάμποσους...) -και φαντάζομαι ότι αυτή είναι η λογική αυτή της πολιτικής, απλά τους παίρνει όλους η μπάλα...Αυτή είναι η λογική αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται απο κυβέρνηση και τρόικα, σε κάθε τομέα και ΑΦΟΡΑ ΑΠΑΝΤΕΣ τους κατοίκους αυτής της χώρας. Δ.Υ, Ε.Ε, συνταξιούχους, όλους....'Φέρτε πίσω ο,τι βγάλατε ως τώρα και δουλέψτε απο τώρα και στο εξης (όσοι και όταν) να μας δίνετε στο διηνεκές, αυτά που σας δανείσαμε πρόσφατα'. Απλά πράγματα.
-
Μ' αρέσει που το χαράτσι που έχουν βαφτίσει 'τέλος επιτηδεύματος' είναι 'μειωμένο' ('μόλις' 500 ευρώ αντί 650) για τους 'μπλοκάκηδες' που πρακτικά είναι μισθωτοί χωρίς αποζημίωση απόλυσης, κλπ, κλπ... Καλά που δεν το έκαναν 649...
Φόρος 'πολυτελούς διαβίωσης' (και καλά) για 'κυβικά' κλπ φέτος είναι μέσα στην εκκαθάριση, σωστά?
-
649.99
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μ' αρέσει που το χαράτσι που έχουν βαφτίσει 'τέλος επιτηδεύματος' είναι 'μειωμένο' ('μόλις' 500 ευρώ αντί 650) για τους 'μπλοκάκηδες' που πρακτικά είναι μισθωτοί χωρίς αποζημίωση απόλυσης, κλπ, κλπ... Καλά που δεν το έκαναν 649...Μα γιατί μιλάς έτσι για τη φοροελάφρυνση..?
-
Καλησπερα, νεο μελος στο φορουμ, ισως γραφω σε λαθος κατηγορια αλλα δεν βρηκα καποια αλλη που να ειναι πιο σχετικη.
Ειμαι 19 και δεν εχω κανει δηλωση ακομα ως μαθητης.
Σκοπευω να αγορασω ενα αυτοκινητο στο αμεσο μελλον και με αναρωτιομουν τι κυρωσεις μπορει να υπαρχουν αν του χρονου κανω δηλωση με μηδενικο εισοδημα.Με μια προχειρη αναζητηση στο google, βρηκα εναν 'υπολογιστη φορου' για το 2014. Σ
Συμπληρωσα το 'Ε1' με μηδενικα εισοδηματα, το Ι.Χ. ως περιουσιακο στοιχειο, την αγορα του με τιμη 3000 και εβαλα τις απαιτουμενες 'δαπανες' σε αποδειξεις ως ποσο. Μου βγηκε στο τελος ενας φορος 390.40€.Το θεμα ειναι υπαρχει περιπτωση να με κυνηγησουν για το ποθεν εσχες; Δηλαδη που βρηκα τα 3000 και αγορασα το αυτοκινητο.
Γνωριζω οτι δεν ειναι φορουμ λογιστων αλλα ειναι βασικες οι γνωσεις επι φορολογιας που απαιτουνται για να απαντηθει η ερωτηση μου.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-Δημητρης. -
viewtopic.php?f=5&t=56740
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος