-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Εχω καποιες ερωτησεις περι γαμου και κοινη φορολογικη δηλωση.Με την γυναικα μου παντρευτηκαμε στα τελη Σεπτεμβρη του 2009 εγω λογω καποιου προβληματος που ειχα με την Εφορια (που ευτυχως τελειωσε) δεν εκανα φορολογικη δηλωση για πολλα χρονια.
Η γυναικα μου φυσικα εκανε κανονικα τις δηλωσεις της αλλα σχεδον μετα απο 2 χρονια μαθαμε οτι πρεπει να κανουμε κοινη δηλωση και ετσι κοινη δηλωση εχω του 2012 που αφορα το οικονομικο ετος 2011 και του 2013 που αφορα το οικονομικο ετος 2012
Εφοριακος μου ειπε οτι καλο ειναι να κανω τροποποιητικη πανω στις δηλωσεις της γυναικας μου για τα χρονια που ενω ειμασταν παντρεμενοι η γυναικα μου εκανε δηλωση μονη της.
Η ερωτηση μου ειναι πρεπει να κανω και για ολο το 2009 που παντρευτηκα τελος του 2009 και η γυναικα μου ειχε κανει ηδη την δηλωση της η μονο για το 2010;
Ο γαμος ηρθε ξαφνικα λογω εγγυμοσυνης μεσα σε 40 μερες που το μαθαμε ειχαμε παντρευτει.
Καλά, ένας δεν βρέθηκε να σου πει ότι κάνεις κοινή δήλωση ? Και δεν το ήξερες ήδη ?
Τεςπα, ακόμα και μια μέρα εντός φορολογικού έτους σημαίνει κοινή δήλωση, άρα και το 2009... -
Δηλαδη και 31 Δεκεμβρη να παντρευτεις περνεις ολο τον χρονο στην πλατη;
Παλι καλα που δεν σου βαζουν και προστιμο. (αν και η διορθωτικη 30 με 40 ευρω για καθε χρονια ειναι)
Αν και το βρισκω λαθος αυτο γιατι δεν μπορει να ξερει καποιος που κανει την φορολογικη του δηλωση τον Ιουλιο οτι μπορει ξαφνικα να του κατσει γαμος τους επομενους μηνες μεχρι να βγει η χρονια.
-
Δηλαδη και 31 Δεκεμβρη να παντρευτεις περνεις ολο τον χρονο στην πλατη;Παλι καλα που δεν σου βαζουν και προστιμο. (αν και η διορθωτικη 30 με 40 ευρω για καθε χρονια ειναι)
Αν και το βρισκω λαθος αυτο γιατι δεν μπορει να ξερει καποιος που κανει την φορολογικη του δηλωση τον Ιουλιο οτι μπορει ξαφνικα να του κατσει γαμος τους επομενους μηνες μεχρι να βγει η χρονια.
Μάλλον παρανόησα ή παρανόησες. Προφανώς μιλάμε για οικονομικό έτος, όχι ημερολογιακό. Αν δηλαδή παντρευτείς 31/12/2009, τότε πρέπει να κάνεις κοινή δήλωση που θα υποβάλλεις το Μάρτιο/Απρίλιο του 2010. Όχι, δεν πρέπει να είσαι ΚΑΙ medium στην φορολογική Ελλάδα
-
Μα τον Ιούλη κάνεις δήλωση για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Γνωρίζεις κατά πόσο ήσουν παντρεμένος
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Δηλαδη και 31 Δεκεμβρη να παντρευτεις περνεις ολο τον χρονο στην πλατη;
Παλι καλα που δεν σου βαζουν και προστιμο. (αν και η διορθωτικη 30 με 40 ευρω για καθε χρονια ειναι)
Μάλλον παρανόησα ή παρανόησες. Προφανώς μιλάμε για οικονομικό έτος, όχι ημερολογιακό. Αν δηλαδή παντρευτείς 31/12/2009, τότε πρέπει να κάνεις κοινή δήλωση που θα υποβάλλεις το Μάρτιο/Απρίλιο του 2010. Όχι, δεν πρέπει να είσαι ΚΑΙ medium στην φορολογική Ελλάδα
Ναι καπου τα μπερδεψα αλλα και παλι οταν κανεις φορολογικη δηλωση τον Ιουλιο του 10 που αφορα απο 1-1-09 μεχρι 31-12-09 και εχεις παντρευτει 31-12-09 δεν ειναι λιγο παλαβο να περνεις ολη την χρονια στην πλατη σαν παντρεμενος;
Στην Εφορια δεν εχουν το γνωστο 'εχασες χρονια στο σχολειο' εχουν μονο κερδισες;
Οποτε πρεπει δυο δηλωσεις που εκανε μονη της η γυναικα μου να κανουμε διορθωτικη.
Το αλλο προβλημα ειναι οτι δεν βρηκα τις δηλωσεις της γυναικας μου αλλα μονο τα εκκαθαριστηκα και δεν θυμαται αν ο πατερας της που εκτελουσε χρεη λογιστη (τρομαρα του) τις εχει κανει γραπτως η μεσω ιντερνετ.
Στο gsis.gr δεν βρισκω κατι μου βγαζει μονο τις δυο τελευταιες που καναμε μαζι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μα τον Ιούλη κάνεις δήλωση για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Γνωρίζεις κατά πόσο ήσουν παντρεμένοςΣτην Εφορια που ρωτησα μου ειπαν οτι επρεπε να κανω διορθωτικη και στην δηλωση που υπεβαλε η γυναικα μου τον ιουλιο του 2009 (που αφορα ολο το 2008) και εκει παρανοησα.
-
Ναι καπου τα μπερδεψα αλλα και παλι οταν κανεις φορολογικη δηλωση τον Ιουλιο του 10 που αφορα απο 1-1-09 μεχρι 31-12-09 και εχεις παντρευτει 31-12-09 δεν ειναι λιγο παλαβο να περνεις ολη την χρονια στην πλατη σαν παντρεμενος;Στην Εφορια δεν εχουν το γνωστο 'εχασες χρονια στο σχολειο' εχουν μονο κερδισες;
Οποτε πρεπει δυο δηλωσεις που εκανε μονη της η γυναικα μου να κανουμε διορθωτικη.
Το αλλο προβλημα ειναι οτι δεν βρηκα τις δηλωσεις της γυναικας μου αλλα μονο τα εκκαθαριστηκα και δεν θυμαται αν ο πατερας της που εκτελουσε χρεη λογιστη (τρομαρα του) τις εχει κανει γραπτως η μεσω ιντερνετ.
Δεν φορτώνεσαι τίποτα, αντιθέτως υποτίθεται ότι σε 'ξαλαφρώνει' λιγάκι π.χ. κάνεις μία αντί για δύο δηλώσεις. Από την άλλη, έχεις αρκετό χρόνο (από την ημέρα γάμου μέχρι της δήλωσης) για να προσαρμοστείς και να κάνεις τις όποιες κινήσεις.
Για τις παλιότερες δηλώσεις, μπορείς να πας στη ΔΟΥ, μπορούν να βρουν αν έγιναν ηλεκτρονικά ή φυσικά, και λογικά μπορούν να σου βρουν αντίγραφα (έτσι βρήκα εγώ κάποιες παλιότερες δηλώσεις εταιρείας).
-
Τοτε θα πρεπει να παω με την γυναικα μου στην Εφορια να ζητησουμε τις δυο δηλωσεις που πρεπει να διορθωσουμε.
Αν δεν το κανω και το αφησω οπως ειναι θα εχω επιπτωσεις; (αν και τοτε που ρωτησα μου ειπε η προϊσταμενη οτι θα μας παρει 30 για καθε ετος οποτε 60 ευρω και ετσι δεν βλεπω λογο να μην το κανω)
-
Ρε παιδιά μια ερώτηση:
Έστω ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορούσε να υποβάλει ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις (υποθετικά μιλάμε)
Ο φόρος που θα πλήρωναν ο καθένας ατομικά (ή αντίστοιχα η επιστροφή που θα έπαιρναν) αν αθροιστεί είναι το ίδιο ποσό που προκύπτει και από την κοινή δήλωση?
Με λίγα λόγια συμφέρει (φορολογικά) ο γάμος??Ναι μάλλον ετοιμάζομαι...
-
Εχω καποιες ερωτησεις περι γαμου και κοινη φορολογικη δηλωση.Με την γυναικα μου παντρευτηκαμε στα τελη Σεπτεμβρη του 2009 εγω λογω καποιου προβληματος που ειχα με την Εφορια (που ευτυχως τελειωσε) δεν εκανα φορολογικη δηλωση για πολλα χρονια.
Η γυναικα μου φυσικα εκανε κανονικα τις δηλωσεις της αλλα σχεδον μετα απο 2 χρονια μαθαμε οτι πρεπει να κανουμε κοινη δηλωση και ετσι κοινη δηλωση εχω του 2012 που αφορα το οικονομικο ετος 2011 και του 2013 που αφορα το οικονομικο ετος 2012
Εφοριακος μου ειπε οτι καλο ειναι να κανω τροποποιητικη πανω στις δηλωσεις της γυναικας μου για τα χρονια που ενω ειμασταν παντρεμενοι η γυναικα μου εκανε δηλωση μονη της.
Η ερωτηση μου ειναι πρεπει να κανω και για ολο το 2009 που παντρευτηκα τελος του 2009 και η γυναικα μου ειχε κανει ηδη την δηλωση της η μονο για το 2010;
Ο γαμος ηρθε ξαφνικα λογω εγγυμοσυνης μεσα σε 40 μερες που το μαθαμε ειχαμε παντρευτει.
Λευτέρη... περασμένα ξεχασμένα! Μην τις σκαλίζεις εκεινές τις χρονιές εφόσον δε σε ενόχλησε κιολας κανεις μετα απο τοοοοσο καιρό. Αστο να θαφτει... imho... εκτος δλδ και αμα θελεις να πληρώνεις 100αρικα για τροποποιητικες (ναι... δεν ειναι 40αρικα πλεον)
-
Τιιιιιιιιιιι!!!!!!!!! 100!!!!
Τι ειναι η Εφορια τι κανουν εκει;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι επειδή δεν έχεις οικογένεια
Για την Εφορία το 'εργάζομαι στο Χ μέρος και η οικογένειά μου είναι στην Ελλάδα' είναι αδιανόητο και πρακτικά απαγορεύει τη μετακίνηση στη ΔΟΥ Εξωτερικού.Είναι η περίπτωση που είχει γράψει ο Onyx αν θυμάμαι καλά, ότι ως παντρεμένο ζευγάρι πάνε και οι 2 πακέτο φορολογικά όσον αφορά τη κατοικία;
-
Πρακτικά ναι.
Για να πας ΔΟΥ Εξωτερικού πρέπει ουσιαστικά να 'ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω', να μην έχεις οικονομικούς (πχ. εταιρεία (μέτοχος σε ΕΠΕ ας πούμε), ελεύθερος επαγγελματίας -εξαιρούνται ακίνητα και ενοίκια) ή οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα. -
Γνωριζει καποιος να μου πει αν υπαρχει προστιμο σε περιπτωση που ξεχασα να δηλωσω την καινουργια μου ταυτοτητα στην εφορια;;
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
Γνωριζει καποιος να μου πει αν υπαρχει προστιμο σε περιπτωση που ξεχασα να δηλωσω την καινουργια μου ταυτοτητα στην εφορια;;Εφαρμόζεται η Σαρια.Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το δεξί η το αριστερό χέρι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γνωριζει καποιος να μου πει αν υπαρχει προστιμο σε περιπτωση που ξεχασα να δηλωσω την καινουργια μου ταυτοτητα στην εφορια;;
Εφαρμόζεται η Σαρια.Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το δεξί η το αριστερό χέρι
Το αριστερο καλυτερα το δεξι ειναι χρησιμο.....
Σοβαρα τωρα κατι για 100ρικο ακουσα
-
Γνωριζει καποιος να μου πει αν υπαρχει προστιμο σε περιπτωση που ξεχασα να δηλωσω την καινουργια μου ταυτοτητα στην εφορια;;Τι εννοείς 'καινούργια σου ταυτότητα'?
Τι άλλαξε? -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τι εννοείς 'καινούργια σου ταυτότητα'?
Τι άλλαξε?Ταυτότητα
Μάλλον ο αριθμός...
-
Δεν υπαρχει θεμα προστιμου για δηλωση της νεας ταυτοτητας. Απλως πριν στηθεις στην ουρα συμπληρωνεις ενα εντυπο που εχουν εκει εχεις και μια φωτοτυπια της ταυτοτητας και καθεσαι στην ουρα. Πολυ ευκολο[εκτος απο την ουρα αν ειναι μεγαλη]. Εγω τη δηλωσα μετα ενα χρονο.
-
Εφαρμόζεται η Σαρια.Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το δεξί η το αριστερό χέρι
Το αριστερο καλυτερα το δεξι ειναι χρησιμο.....
Σοβαρα τωρα κατι για 100ρικο ακουσα
για την ταυτοτητα 200 ειναι
Μην αγχεσαι δεν φτάσαμε ακομα εκει... but sooooonnnnnnn
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος