-
Τελικά με τους τόκους καταθέσεων με συνδικαιούχους τι γίνεται; Βγήκε καμία άκρη;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τελικά με τους τόκους καταθέσεων με συνδικαιούχους τι γίνεται; Βγήκε καμία άκρη;σπάσε το ποσο και στους δικαιουχους, αλλά μια μικρη λεπτομερια! Οι δικαιουχοι που θα τα δηλωσουν, καλο ειναι να μπορουν να δικαιολογησουν σε μεσες ακρες την προελευση τους. Να εχουν εισοδηματα, να κληρονομησαν κατι.... με πιανεις τελος παντων...
Δεν νομιζω οτι θα πρεπει να περιμενει κανεις περαιτερω διευκρινησεις με την εννοια οτι 1 μηνας και βαλε περασε που υποβάλλουμε. Θα ειναι πολυ ακυρο να θυμηθουν τώρα οτι 'να ξερεις εμεις το θελουμε ετσι αυτο'
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τελικά με τους τόκους καταθέσεων με συνδικαιούχους τι γίνεται; Βγήκε καμία άκρη;
σπάσε το ποσο και στους δικαιουχους, αλλά μια μικρη λεπτομερια! Οι δικαιουχοι που θα τα δηλωσουν, καλο ειναι να μπορουν να δικαιολογησουν σε μεσες ακρες την προελευση τους. Να εχουν εισοδηματα, να κληρονομησαν κατι.... με πιανεις τελος παντων...
Δεν νομιζω οτι θα πρεπει να περιμενει κανεις περαιτερω διευκρινησεις με την εννοια οτι 1 μηνας και βαλε περασε που υποβάλλουμε. Θα ειναι πολυ ακυρο να θυμηθουν τώρα οτι 'να ξερεις εμεις το θελουμε ετσι αυτο'
Υποτίθεται ότι θα έβγαινε στο Ε1 αυτόματα. Πολλά ζητάω ε;
Αυτό με την προέλευση δεν το έπιασα πάντως. Έχω 3 μύρια στην proton bank και λαμβάνω τους τόκους μου. Τι εισοδήματα και κληρονομίες μου λες;
-
Αν π.χ. τα λεφτά αποκτήθηκαν από δική σου εργασία/κάποια δική σου κληρονομιά και έχεις συνδικαιούχο το παιδί σου που δεν έχει νόμιμη αιτία κτήσης αυτών των χρημάτων, θα ήταν παράδοξο να δηλώσει αυτό ΟΛΟΥΣ τους τόκους και εσύ να δηλώσεις 0. Αυτό εννοεί...δηλ. σε γενικές γραμμές ο τρόπος που θα επιμερισθούν τα χρήματα στους συνδικαιούχους να αντιστοιχεί σε ποσά των οποίων την προέλευση μπορούν να δικαιολογήσουν (χοντρικά έστω).
Πάντως μέχρι σήμερα δεν είδα να υπάρχουν προσυμπληρωμένοι τόκοι στο Ε1...
-
σπάσε το ποσο και στους δικαιουχους, αλλά μια μικρη λεπτομερια! Οι δικαιουχοι που θα τα δηλωσουν, καλο ειναι να μπορουν να δικαιολογησουν σε μεσες ακρες την προελευση τους. Να εχουν εισοδηματα, να κληρονομησαν κατι.... με πιανεις τελος παντων...
Υποτίθεται ότι θα έβγαινε στο Ε1 αυτόματα. Πολλά ζητάω ε;
Αυτό με την προέλευση δεν το έπιασα πάντως. Έχω 3 μύρια στην proton bank και λαμβάνω τους τόκους μου. Τι εισοδήματα και κληρονομίες μου λες;
προσεξε λιγο... αμα σε καλεσουν εφορία, ο μικρος θεούλης απεναντι σου μπορεί να ισχυριστει ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΛΗΣ και οτι αλλη μαλακια του κατέβει στο κεφάλι και συ δεν θα μπορεις να του πεις τιποτα εκεινη την στιγμη. Αυτα πχ σε περιπτώσεις που οι γονείς σπανε τους τοκους και στα τέκνα που μπορει να ειναι φοιτητες χωρις μισο ενσημο στην ζωη τους, χωρις κανενα απολυτως εισοδημα η κληρονομια απο προηγουμενα χρονια. Οποτε μπορει να σου πει 'πονηρουλή, εβαλες το ποσο και στον γιοκα σου, για να πλερώκεις εσυ λιγοτερα' Σου ξεφουρνιζει και αυτο που ειπα παραπανω και σε τρεχει να ξανακανεις την δηλωση.
Τα πράγματα ειναι ελαφρως θολά, μην κυνηγάς την τυχη σου ομως... αυτο λέω.
Να βγουνε στο Ε1 οι τοκοι αυτόματα... συμφωνοι, αλλα που ξερουν αυτοι σε ποσους θελουμε να τα σπάσουμε τα ποσα? Πως και με ποια λογική θα συμπληρωθουν αυτόματα?
-
Ισόποσα υποτίθεται.
Μόλις είδα και αυτό:http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... eseis.html
Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους, οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις.
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, την διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά, δηλαδή θα έχει τον τελικό λόγο για το πώς θα κατανεμηθούν οι τόκοι, όπως αναφέρει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.
-
Εδώ και η σχετική απόφαση (δείτε σελ. 4).
Επομένως πρέπει να δηλωθούν με βάση αυτά που πράγματι αντιστοιχούν στον κάθε δικαιούχο..
-
Εμένα αυτή η απόφαση μου λέει 'δηλώστε τα όπως να'ναι'.
-
Εμένα αυτή η απόφαση μου λέει 'δηλώστε τα όπως να'ναι'.Κι εμένα έτσι μου μοιάζει και νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες ώστε μετά να το κάνουν αυτοί όπως τους βολεύει, δηλαδή σε όλες τις περιπτώσεις να έχουν κάτι να πούνε (το αντίθετο από ό,τι έχεις κάνει) και να σου τη φέρουν!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμένα αυτή η απόφαση μου λέει 'δηλώστε τα όπως να'ναι'.
Κι εμένα έτσι μου μοιάζει και νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες ώστε μετά να το κάνουν αυτοί όπως τους βολεύει, δηλαδή σε όλες τις περιπτώσεις να έχουν κάτι να πούνε (το αντίθετο από ό,τι έχεις κάνει) και να σου τη φέρουν!
οπως ειπα... ο μικρος θεος/Βουδας που κάθεται απέναντι σου στον γκισε της εφορίας... κατα μέσο ορο ειναι εκδικητικος και θα ισχυριστει οτι γουσταρει συνεπικουρουμενος και απο την νομοθεσια που του επιτρεπει να το κάνει.
Κάτι μου λεει πως φέτος θα ψυρίσουν τις δηλώσεις και θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο για πενταροδεκάρες/μικροδιαφορες ή και φερνοντας τουμπα τις δηλώσεις (πχ με τους τοκους) προκειμενου να εμφανισουν οι εφοριουλες τους καλα νουμερα και να μην απολυθουν. Μην ξεχνάτε πως πλεον λειτουργουν με στοχους... και αυτο τους κάνει ακομα ποιο αιμοβόρους.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κάτι μου λεει πως φέτος θα ψυρίσουν τις δηλώσεις και θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο για πενταροδεκάρες/μικροδιαφορες ή ....................
OK. Aν είναι ετσι, θα περάσουμε όμορφα και μείς, αλλά .... και αυτοί! Ειδικά αν δεν έχεις να 'φοβηθείς' τίποτε!
-
Αυτοί δεν έχουν θέμα να περάσουν άσχημα (εκτός φυσικά αν έχεις τις σωστές γνωριμίες,οπότε όλα θα λυθούν εύκολα) : αν υπάρχει η παραμικρή παρατυπία (ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει εκτός αν έχεις 1 σύνταξη και τέλος) και υπάρχει πρόθεση να σε πατήσουν κάτω θα σου κόψουν το κουστουμάκι (μικρό ή μεγάλο) και αν διαφωνείς θα σε αφήσουν να βελάζεις μοναχικά χτυπώντας διοικητικές/ενδικοφανείς προσφυγές και μετά δικαστηριάκια όσο αντέχεις, ενώ αυτοί ξύνουν τα @@ τους.
-
Αν έχουμε κάνει παρατυπία, πλερώνουμε. Δεν κλαιγόμαστε σαν μερικούς-μερικούς ...
-
Σου εύχομαι να μη χρειαστεί να σου δείξω/ουν την έννοια του όρου 'ερμηνεία' και πόσο περίπλοκη μπορώ να κάνω τη ζωή σου αν έχω την εκ του νόμου αρμοδιότητα και την όρεξη να σε βάλω ως στόχο
Εκεί θα καταλάβεις το πως ο όρος 'παρατυπία' παίρνει το χρώμα που εγώ θέλω να του δώσω ανάλογα με το πως ξύπνησα το πρωί -
+1
Όταν θέλουν να εισπράξουν από σένα, πρώτα αποφασίζουν το ποσό και μετά αρχίζουν να ψάχνουν.
Βρίσκουν κάθε τόσο παρατυπίες και χρεώνουν.
Μόλις φθάσουν στο ποσό που είχαν αποφασίσει να εισπράξουν, σταματάνε να ψάχνουν. -
Μεχρι στιγμης δεν εχουν συμπληρωθει αυτοματα οι τοκοι. Λετε να υποβαλω το Ε1 ετσι μπας και γλυτωσουμε την οποια ςισφορα αλληλεγγυης? εγω δεν ειμαι αλληλεγγυος.
-
Ασχέτως αν συμπληρωθούν ή όχι αυτόματα εσύ έχεις την υποχρέωση να τους αναγράψεις.
Αν τώρα εννοείς να μην τους αναγράψεις αν και είχες την υποχρέωση προσωπικά δεν το βρίσκω και πολύ καλή ιδέα δεδομένου ότι μετράνε μόνο για την εισφορά αλληλεγγύης οπότε αν έχεις πχ 2.000 ευρώ τόκους μιλάμε (μέχρι 50.000 εισόδημα) για έξτρα 40 ευρώ φόρο. Αξίζει τον κόπο αν τα διασταυρώσουν να σε καλέσουν πχ να τα δηλώσεις, ταλαιπωρία κλπ κλπ για 40 ή 80 ευρώ ; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ασχέτως αν συμπληρωθούν ή όχι αυτόματα εσύ έχεις την υποχρέωση να τους αναγράψεις.
Αν τώρα εννοείς να μην τους αναγράψεις αν και είχες την υποχρέωση προσωπικά δεν το βρίσκω και πολύ καλή ιδέα δεδομένου ότι μετράνε μόνο για την εισφορά αλληλεγγύης οπότε αν έχεις πχ 2.000 ευρώ τόκους μιλάμε (μέχρι 50.000 εισόδημα) για έξτρα 40 ευρώ φόρο. Αξίζει τον κόπο αν τα διασταυρώσουν να σε καλέσουν πχ να τα δηλώσεις, ταλαιπωρία κλπ κλπ για 40 ή 80 ευρώ ;Νομιζω οπως ειπωθηκε ποιοπανω, πως οι τοκοι προστιθεντε κ πχ με ενα εισοδημα 10000 χιλιαρικα + 3000 τοκοι τοτε η εισφορα παει στο συνολο των 13000' συν οτι αν το τεκμαρτο ειναι ποιο μεγαλο προστιθεται εκει.
Κανω λαθος? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Νομιζω οπως ειπωθηκε ποιοπανω, πως οι τοκοι προστιθεντε κ πχ με ενα εισοδημα 10000 χιλιαρικα + 3000 τοκοι τοτε η εισφορα παει στο συνολο των 13000' συν οτι αν το τεκμαρτο ειναι ποιο μεγαλο προστιθεται εκει.
Κανω λαθος?Δεν νομίζω ότι προστίθενται στο τεκμαρτό. Μόνο στο δηλωθέν εισόδημα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Νομιζω οπως ειπωθηκε ποιοπανω, πως οι τοκοι προστιθεντε κ πχ με ενα εισοδημα 10000 χιλιαρικα + 3000 τοκοι τοτε η εισφορα παει στο συνολο των 13000' συν οτι αν το τεκμαρτο ειναι ποιο μεγαλο προστιθεται εκει.
Κανω λαθος?Δεν νομίζω ότι προστίθενται στο τεκμαρτό. Μόνο στο δηλωθέν εισόδημα.
Ακριβώς. Στο πραγματικό προστίθενται μόνο.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος