-
παιδες φέτος κάνω πρώτη φορά Ε1 με αυτοκίνητο στο ονομά μου 2 ερωτήσεις:
-
στον πίνακα 5 αν κατάλαβα καλά συμπληρώνω τα πεδία για το αμάξι (1γ) αλλά τον κωδικό 851 τον αφήνω κενο καθώς το bravo έχει εργοστασιακή αξία κάτω απο 50.000€?
-
στον πίνακα 5 στον κωδικό 719 βάζω το ποσό που έδωσα για προκαταβολή+δόσεις για το αμάξι μέσα στο 2008?
σωστά τα παραπάνω?
..βοηθήστε μη γίνει καμιά πατάτα και τρέχουμε..
-
-
ξεκίνησα στις 5 το απόγευμα και τελείωσα τις δηλώσεις πριν από λίγο....
Προσωπική, πατέρας, μητέρα και σύζυγος......
Γαμώτο δεν καταλαβαίνω πως ενώ κάνω 2 δουλειές τελικά βγάζω λιγότερα από τη σύζυγο με μία....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γαμώτο δεν καταλαβαίνω πως ενώ κάνω 2 δουλειές τελικά βγάζω λιγότερα από τη σύζυγο με μία....Προικοθήρας;
-
ξεκίνησα στις 5 το απόγευμα και τελείωσα τις δηλώσεις πριν από λίγο....Προσωπική, πατέρας, μητέρα και σύζυγος......
Γαμώτο δεν καταλαβαίνω πως ενώ κάνω 2 δουλειές τελικά βγάζω λιγότερα από τη σύζυγο με μία....
να τις 100στίσεις
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προικοθήρας;
μπα που τέτοια τύχη.....
-
ίσως είνια λίγο αδαής η ερωτησή μου, αλλά φόρος επι των ζημιών;;
Οχι ακριβώς.
Ο επιχειρηματίας προφανώς στην επόμενη χρήση μετέφερε τη ζημιά των 170k και φορολογήθηκε για 170k λιγότερα. Μπαίνοντας στην 'περαίωση' έχασε το δικαίωμα να μεταφέρει τη ζημιά (η οποία είναι σαν να μην υπήρξε τελικά ποτέ ) και χλουπ!Καλά ο λογιστής του δεν του το είπε αυτό???
Δεν τον ρώτησε.
Σκέφτηκε, λέει, να πληρώσει τα 7Κ κ να καθαρίσει... -
Ο χρήστης stred έγραψε:
παιδες φέτος κάνω πρώτη φορά Ε1 με αυτοκίνητο στο ονομά μου 2 ερωτήσεις:-
στον πίνακα 5 αν κατάλαβα καλά συμπληρώνω τα πεδία για το αμάξι (1γ) αλλά τον κωδικό 851 τον αφήνω κενο καθώς το bravo έχει εργοστασιακή αξία κάτω απο 50.000€?
-
στον πίνακα 5 στον κωδικό 719 βάζω το ποσό που έδωσα για προκαταβολή+δόσεις για το αμάξι μέσα στο 2008?
σωστά τα παραπάνω?
719 το συνολικό ποσό του τιμολογίου, 728 το ποσό που έδωσες για τις δόσεις του αυτοκινήτου μέσα στο 2008.
Όσα σου λέω είναι τσεκαρισμένα 100% -
-
ξεκίνησα στις 5 το απόγευμα και τελείωσα τις δηλώσεις πριν από λίγο....Προσωπική, πατέρας, μητέρα και σύζυγος......
εγω κάνω 4 δουλειές και δηλώνω λιγότερα
Οταν βγάζω παραπάνω λέω ... αμην
Αρα η εκπαίδευση δεν έχει λεφτά, ΑΠλά δεν το έχεις καταλάβει? -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...
Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
που τα γράφεις αυτά τα ποσά?
Στο 301... και το φόρο που τον δηλώνεις?Σημειώνω η βεβαίωση γραφει μισθωτές αποδοχές
Αν τα βάλω στο 301 τοτε το 313 και το 314 με το 20% που θα γράφω δε θα βαρέσει?
Ευχαριστώ... Συνφορουμίτες
507 το εισόδημα και 605 ο φόρος, άσε τι γράφει η βεβαίωση...
Λογικό ακούγεται....
Υπάρχει βέβαια και η λύση να μη τα δηλώσω καθόλου... (Λαμόγιο?) χι χι -
Ο χρήστης famas έγραψε:
-
-
σωστά τα παραπάνω?
719 το συνολικό ποσό του τιμολογίου, 728 το ποσό που έδωσες για τις δόσεις του αυτοκινήτου μέσα στο 2008.
Όσα σου λέω είναι τσεκαρισμένα 100%ευχαριστώ πολύ famas!
για την 1η ερώτηση δε ξέρεις τπτ ε?
επειδή με μπέρδεψες λίγο με τον όρο τιμολόγιο και για να είμαι σίγουρος ρωτάω αναλυτικά..
εχω 2 χαρτιά στα χέρια μου.. ενα τιμολόγιο με την συνολική αξία του αυτοκινητου 20.000€ και ενα απλό χαρτί απο fiat credit hellas που μου γράφει πως μεσα στο 2008 έδωσα 7.700€ προκαταβολή και 300€ μια δόση..σύνολο 8.000€εγω βάζω
στον 719-> 8.000€
στον 727-> 300€σωστά? γιατί αν βάλω κάπου 20.000€ αντε να τα δικαιολογήσω μετα!!
-
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αρα η εκπαίδευση δεν έχει λεφτά, ΑΠλά δεν το έχεις καταλάβει?Κάνω και ελεύθερο επάγγελμα που είναι πολύ πιο προσοδοφόρο από την εκπαίδευση. Η διαφορά είναι ότι η σύζυγος πέρυσι διαπραγματεύτηκε το μισθό της κατά έναν πολύ έξυπνο τρόπο και πήρε αυτά που ήθελε.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
-
-
σωστά τα παραπάνω?
Όσα σου λέω είναι τσεκαρισμένα 100%ευχαριστώ πολύ famas!
για την 1η ερώτηση δε ξέρεις τπτ ε?
επειδή με μπέρδεψες λίγο με τον όρο τιμολόγιο και για να είμαι σίγουρος ρωτάω αναλυτικά..
εχω 2 χαρτιά στα χέρια μου.. ενα τιμολόγιο με την συνολική αξία του αυτοκινητου 20.000€ και ενα απλό χαρτί απο fiat credit hellas που μου γράφει πως μεσα στο 2008 έδωσα 7.700€ προκαταβολή και 300€ μια δόση..σύνολο 8.000€εγω βάζω
στον 719-> 8.000€
στον 727-> 300€σωστά? γιατί αν βάλω κάπου 20.000€ αντε να τα δικαιολογήσω μετα!!
Οέο, το αμάξι το έχεις πάρει με δάνειο...
Λοιπόν, 719=20.000 ευρώ
727=300 ευρώ(είπαμε, μόνο τις δόσεις βάζουμε)
781(πινακας 6)=το ποσό του δανείου που πήρες ή όπως αλλιώς το λέει η fiat credit Hellas. Από όσα μου γράφεις λογικά πρέπει να είναι 20.000-7700=12.300 ευρώ.
Τι να δικαιολογήσει φίλε μου; Αγόρασες 20.000 αμάξι κι έδωσες κι άλλα 300 για την εξόφληση, δλδ. 20.300 ευρώ μέιον το δάνειο της fiat Credit (12.300)=8.000, αυτά θα πρέπει να δικαιολογήσεις εάν κι εφόσον το εισόδημα σου δεν τα καλύπτει.
Για το 851 δεν απάντησα, το θεωρώ αυτονόητο ότι δεν γράφεις τίποτα. -
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Οέο, το αμάξι το έχεις πάρει με δάνειο...
Λοιπόν, 719=20.000 ευρώ
727=300 ευρώ(είπαμε, μόνο τις δόσεις βάζουμε)
781(πινακας 6)=το ποσό του δανείου που πήρες ή όπως αλλιώς το λέει η fiat credit Hellas. Από όσα μου γράφεις λογικά πρέπει να είναι 20.000-7700=12.300 ευρώ.
Τι να δικαιολογήσει φίλε μου; Αγόρασες 20.000 αμάξι κι έδωσες κι άλλα 300 για την εξόφληση, δλδ. 20.300 ευρώ μέιον το δάνειο της fiat Credit (12.300)=8.000, αυτά θα πρέπει να δικαιολογήσεις εάν κι εφόσον το εισόδημα σου δεν τα καλύπτει.
Για το 851 δεν απάντησα, το θεωρώ αυτονόητο ότι δεν γράφεις τίποτα.χίλια ευχαριστώ famas! τον κωδικό 851 ούτε που τον είχα προσέξει καθώς η περιγραφή του δε με βοήθαγε! και πάλι ευχαριστώ!
-
Αρα η εκπαίδευση δεν έχει λεφτά, ΑΠλά δεν το έχεις καταλάβει?Κάνω και ελεύθερο επάγγελμα που είναι πολύ πιο προσοδοφόρο από την εκπαίδευση. Η διαφορά είναι ότι η σύζυγος πέρυσι διαπραγματεύτηκε το μισθό της κατά έναν πολύ έξυπνο τρόπο και πήρε αυτά που ήθελε.
μια από τα ίδια αλλά και πάλι οι γυναίκες τελικά ειναι πιο.....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...
Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
Στο 301... και το φόρο που τον δηλώνεις?Σημειώνω η βεβαίωση γραφει μισθωτές αποδοχές
το 433 και το 659 είναι καλύτερα. Δεν πληρώνεις άλλο φορο (ειμαι πάνω από 20%)
-
Nαι βασικά τα ζυγίζεις και βλέπεις εάν τα προσθέσεις στο εισόδημα τι όφελος θα έχεις από το 20% της παρακράτησης, γιατί ένας με χαμηλομεσαία εισοδήματα μέχρι 15.000 πχ θα τον συνέφερε να τα προσθέσει στο εισόδημα, γιατί σίγουρα θα είχε επιστροφή, οπότε γιατί να τα χάσει. Φυσικά εσύ έπραξες ανάλογα με τα εισοδήματα σου.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το 433 και το 659 είναι καλύτερα. Δεν πληρώνεις άλλο φορο (ειμαι πάνω από 20%)
Πονηρούλη, αυτοι οι κωδικοί είναι για εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί στην πηγή αυτοτελώς. Στην παραπάνω περίπτωση έχει γίνει η παρακράτηση και απόδοση για λογαριασμό σου στην εφορία, αλλά όχι η φορολόγηση. Η φορολόγηση του εισοδήματος γίνεται με την δήλωση.
Σε έχουν ελέγξει ποτέ ?
-
οχι αλλά δε το σκέφτηκα μόνος μου
Αυτή που μας πληρώνει μας το είπε... Τι να κάνω? -
Εμείς στην υπηεσία που πληρώνουμε αποζημιώσεις για συμετοχές σε συνδεριάσεις και σε επιτροπές, όταν μας ρωτάνε τους λέμε τους κωδικους που σου προανέφερα.
-
ότι έχει φορολογηθεί αυτοτελώς στην πηγή έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου. Σιγά μην το ξαναφορολογηθεί!
Φίλε στην αμοιβή επιτροπής (παράξενη ελληνική πατέντα) τι παρακρατηση σου κάνουν?
Αν καταλαβαίνω καλά μας είπες για 20%.
Συνοδεύεται με βεβαίωση ότι έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση?
Αν ναι 659 αν όχι την βάζεις στο εισόδημα και επειδή σου κράτησαν λιγότερα (20%) το υπόλοιπο θα το φας με την κλίμακα σου
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος