-
πηγα να υποβαλω ενα Ε1 2013 μεσω taxis-net με στοιχεια: μηδενικο εισοδημα λογω ανεργιας, αυτοκινητο 1400κυβικα μοντελο 2006 100%κυριοτητα 0μηνες κυκλοφοριας για το 2012 ακινησια απο 12/2010, μονοκατοικια 90τμ 100%κυριοτητα 12μηνες (35χρονια παλαιοτητα) κυρια κατοικια, 2600Ε αποδειξεις και εβγαζε εκκαθαριση 377Ε πολλα δεν εβγαζε; κανω καποιο λαθος σε καποιο απο παραπανω που δηλωσα; ας πουμε το αυτοκινητο που ειναι σε ακινησια απο το Δεκεμβριο του 2010 δεν πρεπει να δηλωθει;
εκανα ενα υπολογισμο τις αντικειμενικες αξιες για το σπιτι, απο 81τμ-120τμ ειναι 65Ετμ χ 90τμ τοτε εχουμε 5850Ε
το αυτοκινητο 1400 σε ακινησια εβγαζε αυτοματα τεκμηριο διαβιωσης μηδενικο
αποδειξεις δοκιμασα ειτε 2600Ε ειτε 5000Ε μου βγαζει παλι εκκαθαριση το τεραστιο ποσο των 377Ε για καποιον που ειναι ανεργος και δεν εχει απο πουθενα εισοδηματα για επιβιωση -
Σε αγροτεμάχιο πιο νοικιαζω σε κάποιον πλέον πρέπει να το γράφω σε τμ και όχι στρέμματα στο ε2?
Επίσης, ειναι λογικό να μου ζητάει αριθμό παροχής ρεύματος στο αγροτεμάχιο? -
οι συνταξιούχοι πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης;
δεν ειδα κρατήσεις στο εκκαθαριστικό...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οι συνταξιούχοι πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης;δεν ειδα κρατήσεις στο εκκαθαριστικό...
φυσικα και πληρωνουν... και αμα μαλιστα ειναι υψηλοσυνταξιουχοι εχουν και παρακρατηση ηδη στην συνταξη υπερ εισφ. αλληλεγγυης...
εξαρτάται πάντα απο το υψος των εισοδηματων...
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
πηγα να υποβαλω ενα Ε1 2013 μεσω taxis-net με στοιχεια: μηδενικο εισοδημα λογω ανεργιας, αυτοκινητο 1400κυβικα μοντελο 2006 100%κυριοτητα 0μηνες κυκλοφοριας για το 2012 ακινησια απο 12/2010, μονοκατοικια 90τμ 100%κυριοτητα 12μηνες (35χρονια παλαιοτητα) κυρια κατοικια, 2600Ε αποδειξεις και εβγαζε εκκαθαριση 377Ε πολλα δεν εβγαζε; κανω καποιο λαθος σε καποιο απο παραπανω που δηλωσα; ας πουμε το αυτοκινητο που ειναι σε ακινησια απο το Δεκεμβριο του 2010 δεν πρεπει να δηλωθει;
εκανα ενα υπολογισμο τις αντικειμενικες αξιες για το σπιτι, απο 81τμ-120τμ ειναι 65Ετμ χ 90τμ τοτε εχουμε 5850Ε
αποδειξεις δοκιμασα ειτε 2600Ε ειτε 5000Ε μου βγαζει παλι εκκαθαριση το τεραστιο ποσο των 377Ε για καποιον που ειναι ανεργος και δεν εχει απο πουθενα εισοδηματα για επιβιωσητεκμαρτα εισοδηματα απο τεκμηρια + προκαταβολη φορου επομενου ετους...
Δες αν μπορείς να κανεις αναλωση κεφαλαιου! Αν δεν ξες, πανε σε ενα λογιστη. Κριμα εινα να πληρωσεις νταβατζιλικια...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε αγροτεμάχιο πιο νοικιαζω σε κάποιον πλέον πρέπει να το γράφω σε τμ και όχι στρέμματα στο ε2?
Επίσης, ειναι λογικό να μου ζητάει αριθμό παροχής ρεύματος στο αγροτεμάχιο?Αρ. Παροχης... αν το ορίζεις ως γηπεδο/αγροτεμαχιο κλπ και συνεχιζει να απαιτει Α.Παροχης, βάζεις 999999999... Οπου δεν υπαρχει χελώνα γενικως 9αρια...
Για το πρώτο δεν θυμαμαι... θα το κοιταξω καποια στιγμη αυριο...
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
αποδειξεις δοκιμασα ειτε 2600Ε ειτε 5000Ε μου βγαζει παλι εκκαθαριση το τεραστιο ποσο των 377Ε για καποιον που ειναι ανεργος και δεν εχει απο πουθενα εισοδηματα για επιβιωση- Υπολόγισες και το τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3000€ για τον άγαμο ή 5000€ για οικογένεια;
- Ο υπολογισμός του τεκμηρίου της κατοικίας είναι: 80χ40+10χ65=3850€
Σύνολο τεκμαρτού εισοδήματος: ή 6850, ή 8850€. Αν είσαι εγγαμος, το ποσό φόρου που σου έβγαλε περίπου βγαίνει γιατί 8850-5000( αφορολόγητο) = 3850χ10%=385€
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
οι συνταξιούχοι πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης;
δεν ειδα κρατήσεις στο εκκαθαριστικό...
φυσικα και πληρωνουν... και αμα μαλιστα ειναι υψηλοσυνταξιουχοι εχουν και παρακρατηση ηδη στην συνταξη υπερ εισφ. αλληλεγγυης...
εξαρτάται πάντα απο το υψος των εισοδηματων...
Ευχαριστω για την απαντηση.
Κι εγω ημουν σιγουρος οτι πληρωνουν εισφορα, αλλα δεν εχει κρατησεις το εκκαθαριστικο που τους εστειλε το Γενικο λογιστηριο του κρατους.
Ειχα την εντυπωση οτι η εισφορα θα παρακρατουνταν φετος οπως και στους μισθωτους.
-
Εισφορά( αρ. 29 Ν3986/11) άρχισαν να πληρώνουν από το 2013, λόγω μηχανογράφησης. Μην τα μπερδεύεται με τις άλλες εισφορές. Θα τους τα κρατήσουν στην εκκαθάριση.
-
Ε9 από Σεπτέμβριο πάλι... άντε καλό χειμώνα με ανοιχτές δηλώσεις ακόμα
-
Σε συγγενικό μου πρόσωπο για κάποιο λόγο η σύνταξη του ΟΑΕΕ καταβάλλεται χωρίς κρατήσεις για φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Τα σχετικά πεδία της βεβαίωσης είναι κενά.
Τα πληρώνει όλα μαζί στο τέλος με το εκκαθαριστικό της εφορίας.
Είναι η μόνη τέτοια περίπτωση που ξέρω, όλοι οι άλλοι γνωστοί μου έχουν παρακράτηση κάθε μήνα. Γιατί; -
Μήπως είναι πολύ μικρή?! Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις σε άλλα Ταμεια όταν πρόκειται για χαμηλά ποσά ή συμπληρωματικές συντάξεις.
-
Κι εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι, δεν ξέρω ποιο είναι το όριο όμως.
-
http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=8105
Στις 24 ηπυλιου θα ενημερωθει για τους καταθετες με καταθεσειες που μπορουν να αποδωσουν εισφορα μεσω της δηλωσης φορολογιας.
Αφου θα ενημερωθει, γιατι θα πρεπει να τρεχουμε εμεις για βεβαιωσεις, να τις δηλωσουμε κλπ?
Αν μεχρι τοτε υποβαλλουμε τη φορολογικη δηλωση, γλυτωσαμε τη φορολογηση? -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
αποδειξεις δοκιμασα ειτε 2600Ε ειτε 5000Ε μου βγαζει παλι εκκαθαριση το τεραστιο ποσο των 377Ε για καποιον που ειναι ανεργος και δεν εχει απο πουθενα εισοδηματα για επιβιωσηΜπορείς να επικαλεστείς 'ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών'... ρώτα τον λογιστή σου.
-
ευχαριστω για τις απαντησεις, αν αναφερει στο λογιστη ''ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών'' θα καταλαβει μαλλον;
ακομη, γεννημενος 1987 εκανε για πρωτη χρονια φετος Ε1 2013 μηδενικη χωρις να εχει να δηλωσει τιποτα και ειναι εγγεγραμμενος στα μητρωα του Οαεδ μπορει να δηλωθει και στην παραπανω δηλωση(με την υψηλη αντικειμενικη δαπανη) ως αγαμα παιδια που ειναι εγγεγραμμενα στους καταλογους του Οαεδ ''στοιχεια προσωπων που συνοικουν με τους φορολογουμενους και τους βαρυνουν''; -
Σπίτι 2 ορόφων, κατοικείται ο ένας όροφος. Το σπίτι ηλεκτροδοτειται από 1 ρολόι. Μπορεί να δηλωθεί ο άλλος όροφος στο Ε2 ως κενό; Τι νούμερο παροχής ρεύματος θα πρέπει να γραφτεί στο Ε2; Ο ίδιος με αυτού που κατοικείται ή το 9999999 αφού ο όροφος είναι κενός και δεν χρησιμοποιείται; Προβλέπω πανικό με τα Ρολόγια της ΔΕΗ στις δηλώσεις φέτος. :shock:
Sent from my SK17i using Tapatalk 2
-
Ερωτηση:
Ειναι (φορος - προκαταβολη προηγουμενου ετους) * προκαταβολη 55%
ή
(φορος * προκαταβολη 55%) - προκαταβολη προηγουμενου ετους
ή κατι αλλο;;;; -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Σπίτι 2 ορόφων, κατοικείται ο ένας όροφος. Το σπίτι ηλεκτροδοτειται από 1 ρολόι. Μπορεί να δηλωθεί ο άλλος όροφος στο Ε2 ως κενό; Τι νούμερο παροχής ρεύματος θα πρέπει να γραφτεί στο Ε2; Ο ίδιος με αυτού που κατοικείται ή το 9999999 αφού ο όροφος είναι κενός και δεν χρησιμοποιείται; Προβλέπω πανικό με τα Ρολόγια της ΔΕΗ στις δηλώσεις φέτος. :shock:Sent from my SK17i using Tapatalk 2
Αν ειναι χωρισμενο το σπιτι σε οριζοντιες ιδιοκτησιες ναι. Αν οχι, μαλλον οχι.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αν ειναι χωρισμενο το σπιτι σε οριζοντιες ιδιοκτησιες ναι. Αν οχι, μαλλον οχι.Thanks! Και εγώ προς τα εκεί έκλεινα, αλλά λέω για να πάρω και γνώμες από το φόρουμ
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος