-
Έτσι είναι. Μπορείς να αναθέσεις σε κάποιον να πάρει τις απαραίτητες βεβαιώσεις αποδοχών και να υποβάλει τη δήλωση για σένα.
-
Δεν ξερω αν εχει αλλαξει απο πρόπερσι αλλα το προστιμο για εκπροθεσμη δηλωση ηταν 120€ τα οποια στον διευθυντη της ΔΟΥ εγιναν 60€.Η δηλωση ηταν μηδενικη .
-
ωχχχχχχχχχχχχ
και έχω να υποβάλλω 4 για την οικογένεια... -
Kαλά ο Θανάσης τί κάνει?
Κάτσε να τον περιλάβω που τον βλέπω στο γυμναστήριο σχεδόν κάθε μέρα.
Το έχουν ρίξει στο σορολόπ με τον Ευγένιο -
ε, μικρός είναι αυτός...
εμένα μου φαίνονται λαβύρινθος...
φαντάσου αυτού... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι υποχρεωτικά, τρέξε τη Δευτέρα και βλέπεις. Αν υποβληθεί μέσω taxisnet, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα για τόσο λίγες μέρες (έτσι μου είχε πει άτομο που εργάζεται στη μηχανοργάνωση του ΥΠΟΙΟ).Εγώ υποψιάζομαι οτι δε μπήκαν στον κόπο να βάλουν το σύστημα να υπολογίζει αν είναι εκπρόθεσμη ή όχι οπότε παραλαμβάνονται όλες εμπρόθεσμες μέχρι τη λήξη της τελευταίας ημερομηνίας
Το θέμα είναι αν θα ασχοληθεί ο ελεγκτής σε περίπτωση που σε καλέσουν για έλεγχο και το δεί. Εκεί μπορεί να μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο, δεν ξέρω.
-
Νομίζω ότι δεν θεωρείσαι εκπρόθεσμος μέχρι να εκπνεύσει το όριο και για το τελευταίο νούμερο της κατηγορίας πχ μισθωτοί από τότε μέχρι τότε, έχεις όριο μέχρι το τέλος.
-
Εστω οτι εχεις στα χερια σου βεβαιωση αποδοχων με λανθασμενα στοιχεια (χαμηλοτερες απο τις πραγματικες αποδοχες λογω παραλειψης του υπαλληλου που τις εκδιδει), η βεβαιωση προερχεται απο δημοσια υπηρεσια της περιφερειας που εχει σταματησει να λειτουργει (αρα ειναι εξαιρετικα δυσκολο και χρονοβορο να εκδοθει νεα και να ερθει στα χερια σου) και η προθεσμια σου ληγει αυριο το πρωι. Τι κανεις;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εστω οτι εχεις στα χερια σου βεβαιωση αποδοχων με λανθασμενα στοιχεια (χαμηλοτερες απο τις πραγματικες αποδοχες λογω παραλειψης του υπαλληλου που τις εκδιδει), η βεβαιωση προερχεται απο δημοσια υπηρεσια της περιφερειας που εχει σταματησει να λειτουργει (αρα ειναι εξαιρετικα δυσκολο και χρονοβορο να εκδοθει νεα και να ερθει στα χερια σου) και η προθεσμια σου ληγει αυριο το πρωι. Τι κανεις;Την υποβάλλεις τώρα με τα λανθασμένα νούμερα και κάνεις, όποτε (εντάξει, όχι και μετά την εκκαθάριση ) έχεις τη σωστή βεβαίωση, μια διορθωτική ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Την υποβάλλεις τώρα με τα λανθασμένα νούμερα και κάνεις, όποτε (εντάξει, όχι και μετά την εκκαθάριση ) έχεις τη σωστή βεβαίωση, μια διορθωτική ;Το σκεφτηκα κι εγω Αν εχει γινει η εκκαθαριση; Υπαρχει περιπτωση να σου βαλουν προστιμο; Αληθεια, αν κανεις το κορόιδο τι γινεται;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Την υποβάλλεις τώρα με τα λανθασμένα νούμερα και κάνεις, όποτε (εντάξει, όχι και μετά την εκκαθάριση ) έχεις τη σωστή βεβαίωση, μια διορθωτική ;
Το σκεφτηκα κι εγω Αν εχει γινει η εκκαθαριση; Υπαρχει περιπτωση να σου βαλουν προστιμο; Αληθεια, αν κανεις το κορόιδο τι γινεται;
τίποτα πέρισυ, ελπίζω τίποτα και φέτος
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Την υποβάλλεις τώρα με τα λανθασμένα νούμερα και κάνεις, όποτε (εντάξει, όχι και μετά την εκκαθάριση ) έχεις τη σωστή βεβαίωση, μια διορθωτική ;
Το σκεφτηκα κι εγω Αν εχει γινει η εκκαθαριση; Υπαρχει περιπτωση να σου βαλουν προστιμο; Αληθεια, αν κανεις το κορόιδο τι γινεται;
Αν με τη διορθωτική προκύπτει επί πλέον φόρος, μπαίνει προσαύξηση επί του ποσού του επί πλέον φορου.
Από την άλλη, αν υπάρχει περίπτωση να έχεις το σωστό χαρτί μέχρι τις 2/06, θα έλεγα να κάνεις την πάπια και να τη στείλεις (ταχυδρομικώς) με τα σωστά.
Αυτή την εποχή οι δηλώσεις μέσω ταχυδρομείου καταφθάνουν με τα τσουβάλια και ουδείς ασχολείται να διασταυρώσει την ημερομηνία αποστολής.. -
Έδωσα τα χαρτιά την Κυριακή στη λογίστρια και τη ρώτησα αν θα έχω επιπτώσεις αλλά μονο που δε γέλασε. Πρόβλημα δεν υπάρχει ειδικά αν γίνει η κατάθεση μέσω του λογιστή. Αν πήγαινε κάποιος ιδιώτης μονος του μπορει να του έκαναν μια ψιλοπαρατήρηση/ σύσταση για την παρέλευση της προθεσμίας.
όλα καλά. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
δεν μου έτυχε ανάλογη περίπτωση.
Και σε συμπληρωματική και σε εκπρόθεσμη αρχική (προηγούμενου οικονομικού έτους) παρελήφθη και ελήφθη υπόψη κανονικά. Υπάρχουν κάποιοι κωδικοί στη δήλωση που λαμβάνονται υπόψη μόνο με εμπρόθεσμη αρχική αλλά ο 659 δεν είναι ένας από αυτούς.
Δηλαδή ποιά είναι η γνώμη σας ? Αν πάω και κάνω συμπληρωματική δήλωση του οικονομικού έτους 2008 που να μην έχει το 659, πληρώσω το σχετικό πρόστιμο (40 ευρώ νομίζω), πληρώσω και την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς, μήπως μετά γλυτώσω τα 2000 ?
Πήγα σήμερα στην Εφορία και μου είπαν πως η συμπλήρωση του 659 (αν φυσικά συντρέχουν οι προϋποθέσεις) είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική όπως νόμιζα, στην οποία περίπτωση η τροποποιητική δήλωση δεν 'παίζει'. Ισχύει αυτό ? Γιατί νόμιζα πως ΟΛΟΣ ο πίνακας 6 είναι προαιρετικός ? Εξάλλου λέει 'Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία', όχι 'Εισόδημα'.
Τους ζήτησα πάντως να μου το πουν αυτό και γραπτώς
Πόσο είναι το πρόστιμο για τροποποιητική δήλωση ?
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
μου ήρθε το εκκαθαριστικό με επιστροφή. τα χρήματα θα μπουν μονα τους στον λογαριασμό που είχα δηλώσει, σωστά? πότε να τα περιμένω? πριν πάω διακοπές ή μετά?
A ρε doctor, από παντού λεφτά παίρνετε βρε....
Καλοφάγωτα στη Μύκονο....
ας τα πάρω πρώτα
πήγα σήμερα να δω το λογαριασμό και νέκρα, τίποτα.
τώρα που το θυμήθηκα, πρέπει να πάρω και κάτι χρήματα από μία υποτροφία του ΙΚΥ Μην τα ξεχάσω!!!@stred θα το ψάξω, ευχαριστώ.
-
Mία ερώτηση κι απο μένα.
Τα εισοδήματά μου εδώ, πρέπει να τα δηλώσω στην Ελλάδα? Προφανώς φορολογούμαι εδώ, αλλά αν θέλω να δικαιολογήσω κάποια αγορά στην ελλάδα, είναι καλό να έχουν δηλωθεί?
-
Aκόμα να εκκαθαριστεί η δήλωση. Πήγα από τη ΔΟΥ και μου είπαν ότι την παρέλαβαν αλλά δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα. Μάλλον επειδή είναι πιστωτική την αργούν
Άντε ρεεεεεεε διακοπές θέλουμε να πάμε ρεεεεεεεε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mία ερώτηση κι απο μένα.Τα εισοδήματά μου εδώ, πρέπει να τα δηλώσω στην Ελλάδα? Προφανώς φορολογούμαι εδώ, αλλά αν θέλω να δικαιολογήσω κάποια αγορά στην ελλάδα, είναι καλό να έχουν δηλωθεί?
Ναι, υπάρχει στον Πίνακα 4Ζ (Κωδικός 389) όπου δηλώνεις τους μισθούς αλλοδαπής προέλευσης και την φορολόγησή τους στον Πίνακα 8.6 (Κωδικός 651).....
ΥΓ: Οι αποδείξεις από τη Red Light District δεν ξέρω εάν περνάνε
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Mία ερώτηση κι απο μένα.
Τα εισοδήματά μου εδώ, πρέπει να τα δηλώσω στην Ελλάδα? Προφανώς φορολογούμαι εδώ, αλλά αν θέλω να δικαιολογήσω κάποια αγορά στην ελλάδα, είναι καλό να έχουν δηλωθεί?
Ναι, υπάρχει στον Πίνακα 4Ζ (Κωδικός 389) όπου δηλώνεις τους μισθούς αλλοδαπής προέλευσης και την φορολόγησή τους στον Πίνακα 8.6 (Κωδικός 651).....
Τί σου 'προσφέρει' η δήλωσή τους?
υγ. Αυτά τα έξοδα τα περνάω ως έξοδα κίνησης στο πανεπιστήμιο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mία ερώτηση κι απο μένα.
Τί σου 'προσφέρει' η δήλωσή τους?
υγ. Αυτά τα έξοδα τα περνάω ως έξοδα κίνησης στο πανεπιστήμιο
Με τόσα λεφτά που έχεις μαζέψει, όλο και κάποια μεζονέτα θα θελήσεις να χτίσεις στην Ελλάδα κάποια στιγμή, οπότε εάν δεν τα έχεις δηλωμένα (δεν φορολογούνται ξανά εάν έχεις ήδη φορολογηθεί στην Ολλανδία) δεν μπορείς να τα επικαλεσθείς για την αγορά της (μεζονέτας).......και τότε θα σου κάνει Surprise Party η Εφορία..
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος