-
Αν δεν υποβάλεις δήλωση, τι κυρώσεις έχεις; Δημόσιος υπάλληλος.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Αν δεν υποβάλεις δήλωση, τι κυρώσεις έχεις; Δημόσιος υπάλληλος.Αφου εισαι και δημοσιος υπαλληλος εεε θα προαχθεις.....
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Αν δεν υποβάλεις δήλωση, τι κυρώσεις έχεις; Δημόσιος υπάλληλος.Είτε θα χρειαστεί το εκκαθαριστικό σου σε κάποια υπηρεσία, είτε θα κάνουν καμιά διασταύρωση της χρήσης επι τέλους με τα Ε7 και θα σου στείλουν επιστολή να προσέλθεις να υποβάλλεις εκπρόθεσμη.
Και στις 2 περιπτώσεις θα έχεις χάσει το δικαίωμα να βάλεις ποσό αποδείξεων στον 049 οπότε χωρίς αφορολόγητο ξεκινάς από 500€ φόρο και βλέπουμε
-
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν δεν υποβάλεις δήλωση, τι κυρώσεις έχεις; Δημόσιος υπάλληλος.
Αφου εισαι και δημοσιος υπαλληλος εεε θα προαχθεις.....
Δεν είναι για μένα, για φίλο είναι που δεν έχει μαντήλι να κλάψει και σκεφτόταν μέχρι σήμερα να μην υποβάλλει καν...
Τελικά τον έπεισα και την έστειλε... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
... την επιστροφή φόρου την δηλώνω στον κωδικό 659 ή κάπου αλλού ή καθόλου. Γιατί σκέφτομαι ότι είναι λεφτά που μπήκαν και είναι φορολογημένα. Θα πρέπει να μετρήσουν στο πόθεν έσχες ή για ανάλωση κεφαλαίου κλπ.
Η επιστροφή φόρου είναι ποσά δηλωμένα, φορολογημένα και αχρεωστήτως (προ)καταβληθέντα. Δε μπαίνουν πουθενά γιατί πολύ απλά έχουν υπολογιστεί στο έτος που τους αναλογούσε, και αν χρειαστούν να επικληθούν σε ανάλωση κεφαλαίου θα είναι από το φορολογητέο εκείνου του έτους, δεν είναι επί πλέον ποσό για να δηλωθεί κάπου.
Δηλαδή εννοείς ότι θεωρείται ότι πάλι τα ίδια πήρα, αλλά απλά κρατήθηκε λιγότερος φόρος; Εγώ πάντως ξέρω ότι στην τσέπη μου μπήκε όσο καθαρό είχα + επιστροφή και συνεπώς έχω τόση επιπλέον αγοραστική δύναμη οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πιάνεται για ανάλωση κεφαλαίου. Εκεί άλλωστε το καθαρό ποσό βάζω (το οποίο με την επιστροφή αυξήθηκε) και όχι το ακάθαρτο που έμεινε ίδιο έτσι δεν είναι;
-
Έχω αρχίσει και ανησυχώ , υπέβαλλα τη δήλωση στις 31 Ιουνίου και ακόμη δεν μου ήρθε το χαρτί.
Έκανα κάτι μικρο-αλλαγές στο Ε9 το χειμώμα στο taxis μόνος μου , λέτε να φταίει αυτό και το ψάχνουν μέχρι τώρα;
Μέχρι πότε να περιμένω πριν απευθυνθώ στην εφορία ; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... την επιστροφή φόρου την δηλώνω στον κωδικό 659 ή κάπου αλλού ή καθόλου. Γιατί σκέφτομαι ότι είναι λεφτά που μπήκαν και είναι φορολογημένα. Θα πρέπει να μετρήσουν στο πόθεν έσχες ή για ανάλωση κεφαλαίου κλπ.
Η επιστροφή φόρου είναι ποσά δηλωμένα, φορολογημένα και αχρεωστήτως (προ)καταβληθέντα. Δε μπαίνουν πουθενά γιατί πολύ απλά έχουν υπολογιστεί στο έτος που τους αναλογούσε, και αν χρειαστούν να επικληθούν σε ανάλωση κεφαλαίου θα είναι από το φορολογητέο εκείνου του έτους, δεν είναι επί πλέον ποσό για να δηλωθεί κάπου.
Δηλαδή εννοείς ότι θεωρείται ότι πάλι τα ίδια πήρα, αλλά απλά κρατήθηκε λιγότερος φόρος; Εγώ πάντως ξέρω ότι στην τσέπη μου μπήκε όσο καθαρό είχα + επιστροφή και συνεπώς έχω τόση επιπλέον αγοραστική δύναμη οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πιάνεται για ανάλωση κεφαλαίου. Εκεί άλλωστε το καθαρό ποσό βάζω (το οποίο με την επιστροφή αυξήθηκε) και όχι το ακάθαρτο που έμεινε ίδιο έτσι δεν είναι;
Αυτό που μπαίνει στην τσέπη σου μέσα στη χρονιά είναι οι 'καθαρές αποδοχές' της βεβαίωσης αποδοχών ΜΕΙΟΝ τον παρακρατηθέντα φόρο εισοδήματος. Στο Ε1 γίνεται ο τελικός υπολογισμός του φόρου, από αυτόν αφαιρείται το ποσό που παρακρατήθηκε ήδη και προκύπτει μετά ποσό για καταβολή ή επιστροφή.
-
καταθετοντας τη δηλωση, στο προσωρινό εκκαθαριστικο που δινει, γραφει με bold:
'Για το ποσο των κωδικών των δαπανων (ιατρικών, δωρεων κλπ), καθως και των λοιπων κωδικων της δηλωσης Φ.Ε. που υποβαλονται, θα αποσταλει ειδοποιηση απο τη ΓΓΠΣ προκειμενου να αποστειλετε τα σχετικα δικαιολογητικα στην αρμόδια ΔΟΥ'
Αυτο ισχυει για ολες τις δηλωσεις, ή θα γινει δειγματοληπτικα;επισης, ξεχασα να βαλω τους μηνες κυριοτητας του αυτοκινητου μεσα στο 2011 και μπηκαν 12.
Αυτο μπορω να το αλλαξω, ή πρεπει να παω εκει;ακουσα την ΤιΒι οτι τα 2λιτρα και πανω θα πληρωσουν παλι την εκτακτη εισφορα, αλλα τον Δεκεμβριο
-
τρελή πατέντα.
αντι να πληρώσεις τον φόρο σε 3 διμηνιαίες δόσεις, θα ανακουφίσουν λέει τους έλληνες δίνοντας τους την δυνατότητα να
τον εξοφλήσουν σε 7 μηνιαίες. Dear god... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τρελή πατέντα.αντι να πληρώσεις τον φόρο σε 3 διμηνιαίες δόσεις, θα ανακουφίσουν λέει τους έλληνες δίνοντας τους την δυνατότητα να
τον εξοφλήσουν σε 7 μηνιαίες. Dear god...Θα υπαρξει εκπτωση αν πληρωσεις ολο το ποσο αμεσως;
-
Εχει ξαναφερθεί πολλάκις: 1,5% (!)
Μην περιμένετε λαρτζιλίκια από το κράτος τώρα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχω αρχίσει και ανησυχώ , υπέβαλλα τη δήλωση στις 31 Ιουνίου και ακόμη δεν μου ήρθε το χαρτί.
Έκανα κάτι μικρο-αλλαγές στο Ε9 το χειμώμα στο taxis μόνος μου , λέτε να φταίει αυτό και το ψάχνουν μέχρι τώρα;
Μέχρι πότε να περιμένω πριν απευθυνθώ στην εφορία ;31 Ιουνιου;
-
Τα χρηματα απο επιστροφη φορου τα εχει παρει κανενας;
Εχω περασει τον ελεγχο εδω και 3 εβδομαδες και στη ΔΟΥ που ρωτησα μου ειπαν το εξης κωμικο.
'πρεπει να ερθουν ολοι που ειναι στη λιστα να ελεγχθουν και μετα να τη διωξουμε τη λιστα για το ΚΕΠΥΟ'
To ωραιο ειναι οτι σε αλλες ΔΟΥ της πολης εχουν πληρωσει καποιες επιστροφες και λειτουργουν με τελειως διαφορετικες αρχες.
-
Αυτό που λες πάντα έτσι ήταν. Ομαδοποιούν τις φορολογικές δηλώσεις σε λίστες (δηλ. η λίστα στην οποία αναφέρεσαι δεν είναι 'όλοι όσοι έχουν επιστροφή' αλλά πχ. 'όλοι όσοι υπέβαλαν από 10-20/6' ή κάπως έτσι) και τις χειρίζονται μαζικά (που έχει και κάποιο νόημα, από το να στέλνουν στη ΓΓΠΣ ένα-ένα αποτέλεσμα). H εν λόγω λίστα είναι στο εκκαθαριστικό σου εκεί που λέει 'Αριθμός πιστωτ. κατάστασης' και είναι κάτι σαν 15/130 (καλό! ) ή 125/130 (κακό! )
Στην ουσία της ερώτησής σου, η απάντηση είναι φυσικά 'ΟΧΙ' και διακινδυνεύω να πω ότι θα συνεχίσει να είναι η ίδια αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση από την τρόικα ? Γιατί δηλαδή το ελληνικό δημόσιο να χρωστάει μόνο στους προμηθευτές του ? Να χρωστάει και στους φορολογούμενους με επιστροφή
-
2 άτομα στο Βόλο (Α'-Β' ΔΟΥ Βόλου) έλαβαν την επιστροφή τους.
-
Απ οτι εμαθα ημουν πρωτος που πηγα για ελεγχο στη λιστα μου... Η λιστα μου εχει 18 ατομα και εχουν παει συνολικα οι 8. Ευχομαι οι αλλοι 10 να μην εχουν πεθανει.
Περισσοτερο νοημα βρισκω να στελνουν καθε Παρασκευη μια λιστα με ατομα που ελεγχθηκαν παρα να περιμενουν να γεμισουν συγκεκριμενες λιστες. Βεβαια ποτε υπηρξε λογικη εδω;
Αλλα η ουσια ειναι οτι βρισκεται εκει που ειπες nass. Οτι και γεματη παλι να ειναι η λιστα παλι δεν θα τα δωσουν γιατι δεν εχουν.
Σταυρο και εγω γνωριζω ατομα που τα εχουν παρει αλλα ειναι μικροποσα κατω του 500...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
2 άτομα στο Βόλο (Α'-Β' ΔΟΥ Βόλου) έλαβαν την επιστροφή τους.δακτυλοδεικτούμενα ? (!)
-
Εντάξει, είπαμε, απλά ξέρω την περίπτωση (φιλικό ζευγάρι)
Ο άντρας, με δελτίο παροχής υπηρεσιών και κάτι πιο πάνω από 800€ επιστροφή, την έλαβε απευθείας.
Η γυναίκα, μισθωτή, με επιστροφή ~130€ την έλαβε μετά από έλεγχο δικαιολογητικών στη ΔΟΥ.Οι δηλώσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά αρχές Ιουνίου και οι επιστροφές εισπράχθηκαν μέσα στον Ιούλιο.
-
Σήμερα ήρθε το εκκαθαριστικό στον πατέρα μου. Και κλάμααααα η κυρία...
2 Ιουλίου την έκανε, 10 Αυγούστου το είχε στο χέρι. Λεπτομέρεια έγινε μέσω ΕΛΤΑ.
Οταν είναι να πάρουν τρέχοντας πάνε τα κ@θίκι@.
Στο τηλ ο πατέρας μου κατέβασε όλο το 12θεο σε βρισιές. Βεβαίως μόνο 3 διμηναίες και η εφορία που πήγε
για διακανονισμό δεν δέχτηκε να κάνει τίποτα γιατί δεν έχουν καμία εγκύκλιο λένε. Εκεί κατέβασε άλλο ένα
12θεο μαζί με Μωάμεθ και Βούδα. Πραγματικά φέρνουν τον κόσμο σε απόγνωση. Και μιλάμε ότι έρχονται και
χαράτσια ΔΕΗ, ασφάλειες αυτοκινήτου, τέλη κυκλοφορίας κτλ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος