-
απίστευτο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ρε παιδιά, όταν λένε τα επίσημα έγγραφα του Οικονομικών για υποβολή 'ΔΙΣΚΕΤΑΣ' με αρχείο που φτιάχνει ειδικό λογισμικό (για συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών), κυριολεκτούν;
Έφαγα τον κόσμο για δισκέτες άγραφες, δεν τις πουλάει κανείς πια (όπου ρώτησα τουλάχιστον).
CD δεν τους κάνει;Δισκέτες βρίσκεις.
Το πρόγραμμα όμως του υπουργείου φτιάχνει δισκέτες που δεν τις διαβάζει το TAXIS στις εφορίες.
Τη δισκέτα πρέπει να στη φτιάξει λογιστής που αγόρασε ειδικό πρόγραμμα.Βλέπεις καμιά διαπλοκή;
-
Τι λέτε τώρα;
Δηλαδή, αν βρω δισκέτα, πετάξω μέσα το αρχείο (χωρίς κατάληξη) που δημιουργεί το ειδικό λογισμικό KVS2008Setup.exe, δεν θα το δεχθούν στην εφορία; -
Όχι, δεν το διαβάζουν τα pc τους.
Πάλεψα μαζί τους πριν μερικά χρόνια.
-
Ολοκλήρωσα την φορολογική μου δήλωση... Δεν λέω κάτι άλλο.... με τις υγείες μου... να δω που θα βρω να τους πληρώσω αυτά που ζητούν καθώς λόγω και των εξόδων της τελευταίας περιόδου ζήτημα να έχω τα χρήματα που θα ζητήσουν στην τράπεζα...
Παίζει καμία έκπτωση για ολική καταβολή ή θα το πάμε με δόσεις;;;
-
για εφαπαξ καταβολη σου κανουν εκπτωση ολοκληρο 1,5% να το χαρεις!
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για εφαπαξ καταβολη σου κανουν εκπτωση ολοκληρο 1,5% να το χαρεις!Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Δεν πάνε να γ@μηθούν λέω εγώ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για εφαπαξ καταβολη σου κανουν εκπτωση ολοκληρο 1,5% να το χαρεις!Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Γιατι εχω την εντυπωση οτι κανουν 10%??
-
Oxι είναι 1.5%.
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι λέτε τώρα;
Δηλαδή, αν βρω δισκέτα, πετάξω μέσα το αρχείο (χωρίς κατάληξη) που δημιουργεί το ειδικό λογισμικό KVS2008Setup.exe, δεν θα το δεχθούν στην εφορία;To KVS2008 φτιάχνει αρχεία για εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή. Έχεις να δώσεις εκπρόθεσμη/συμπληρωματική;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τι λέτε τώρα;
Δηλαδή, αν βρω δισκέτα, πετάξω μέσα το αρχείο (χωρίς κατάληξη) που δημιουργεί το ειδικό λογισμικό KVS2008Setup.exe, δεν θα το δεχθούν στην εφορία;To KVS2008 φτιάχνει αρχεία για εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή. Έχεις να δώσεις εκπρόθεσμη/συμπληρωματική;
Εγώ έδωσα πέρσι εκπρόθεσμη, με δισκέτα, αρχείο από το πρόγραμμα KVS και μια χαρά μου το δέχτηκαν.. το διάβασαν κιόλας στο ξαπλωτό desktop τους, χε! (που όρκο παίρνω πρέπει να είχε και υποδοχή για πενταμισάρα δισκέτα, αχαχαχχχ!
Γιατί πότε είναι οι προθεσμίες υποβολής των καταστάσεων; Έφτασε κιόλας ώρα;
-
Ερώτηση προς τους γνώστες του forum...
Στις αρχές του 2011 για να εισπράξω κάποια χρήματα, χρειάστηκα να πάρω ασφαλιστική ενημερότητα από το ΕΤΑΑ. Τότε για λόγους που δεν είναι του παρόντος το ΕΤΑΑ μου είχε κόψει ένα κουστούμι της τάξης των 600€ ως πρόσθετη οφειλή στο Ταμείο.
Με τα πολλά και ύστερα από μία απίστευτη ταλαιπωρία το ΕΤΑΑ και το ΤΑΥΤΕΚΩ συμφώνησαν ότι κακώς έπρεπε να πληρώσω τα 600 €. Έκανα λοιπόν την αίτηση μου για να πάρω πίσω τα χρήματα αυτά (χωρίς όμως το ΕΤΑΑ να αναγνωρίσει το λάθος του οπότε και τις προσαυξήσεις που ήταν περί τα 20 € τις έχω χάσει οριστικά) και αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τις υπαλλήλους του ΕΤΑΑ (εντυπωσιακό άνδρας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα στη συναλλαγή...) σε περίπου 2 χρόνια από τώρα (3 χρόνια από πέρυσι).
Φέτος βέβαια δήλωσα τα 600 € που πλήρωσα στο ΕΤΑΑ ως εισφορά. Ανακάλυψα όμως ότι οι εισφορές των Ε.Ε. δεν νοούνται ως μείωση του εισοδήματος αλλά ως έκπτωση φόρου (κάτι που ακόμα δεν γίνεται για τους μισθωτούς) λες και μπορεί ένας Ε.Ε. που έχει συναλλαγές με ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ να πληρωθεί χωρίς να έχει πληρώσει τον ασφαλιστικό του φορέα με αποτέλεσμα να πληρώσω (0.35600 - 0.1600) = 150 € επιπλέον φόρο.
Όταν λοιπόν δε, μετά από έτη το ΕΤΑΑ μου επιστρέψει άτοκα τα 600 € εγώ σύμφωνα με ένα χαρτί που έχω υπογράψει θα πρέπει να το δηλώσω ως εισόδημα με αποτέλεσμα για τα 600 € να πρέπει να πληρώσω πάλι φόρο. Αν ο φόρος είναι πχ πάλι 35% θα πρέπει δλδ για το λάθος των υπαλλήλων και την ανεπάρκεια τους να καταλάβουν τα πολύ βασικά, να πληρώσω τα 150 € που ανέφερα ως επιπλέον φόρο.
Καθώς είμαι στα όρια της νευρικής κρίσης (ο φόρος που μου αναλογεί να πληρώσω είναι το καθαρό μου εισόδημα ως μισθωτός ως και τον Δεκέμβριο του 2012 κοινώς θα δουλεύω για να πληρώσω τους φόρους του 2012 και θα πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να βρω χρήματα για το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων του 2012, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και ποιος ξέρει τι άλλο θα επινοήσουν οι φωστήρες που μας κυβερνούν) ρωτώ...
- Μπορώ όταν τα χρήματα επιστραφούν (πχ το 2014) να κάνω μία τροποποιητική για το 2012 ώστε να μην εμφανίσω το εισόδημα αυτό το 2015 και να γλυτώσω την διπλή φορολόγηση;;;;
Γιατί αν δεν γίνεται να πάω να αγοράσω ένα Glock και να κάνω μία μικρή εκκαθάριση στο ΕΤΑΑ... καλό θα κάνει!
-
Μπορείς να 'αμελήσεις' να κάνεις την τροποποιητική δήλωση γι'αυτά τα 600 γενικώς.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τι λέτε τώρα;
Εκπρόθεσμη. Παρελθόντων ετών, έκανε ζημιά ο λογιστής...
Δείχνει να κάνει τη δουλειά για παρελθόντα έτη (από 2007 και μετά νομίζω).Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω, βρήκα κι οδηγό δισκέτας.
-
Τι μου θύμισες τώρα manosk (λινκ)
-
.... ω ρε τσούξιμο ....
Μόλις πλήρωσα την 1η δόση ( περίπου 700Ε ) ... Μίλησα εχθές με τον λογιστή μου ( έχω πάρει την εκκαθάριση εδώ και 10 ημέρες ) και τον ρώτησα εάν πρέπει να περιμένω ( με όλες αυτές τις ρυθμίσεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα ) ... μου είπε να πληρώσω την 1η δόση και βλέπουμε ( στο 2μηνο που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη )...
-
Ερώτησις, ολίγον επείγουσα.
Αν στη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών έχουν κοπεί περισσότερα τιμολόγια σε ένα έτος για ένα πελάτη, αυτά πρέπει να μπουν συνολικά (άθροισμα ποσών και αριθμού τιμολογίων) ή ένα-ένα (ποσό, αριθμός τιμολογίου);;
-
Συνολικά. Δεν λέγεται τυχαία συγκεντρωτική κατάσταση...
-
Ευχαριστώωωωω
-
Και κάτι τελευταίο (ελπίζω)
στη συγκεντρωτική αναγράφονται τα μεικτά ποσά ή τα καθαρά (αυτά που βάζει τελικά στην τσέπη αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες και κόβει τις ΑΠΥ); Δεν υπάρχει ΦΠΑ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος