-
Εγω παλι το βλεπω ευκολια.. εχω βγαλει δυο, μια για εμενα και μια για τη γυναικα μου... ηδη εχουμε περασει καμια 500αρα σε αποδειξεις (ανα πασα στιγμη μπορει να τσεκαρεις online) .. δε θα με χαλαγε στο τελος να μη πρεπει να μετρησω παρα ελαχιστες αποδειξεις και να ειναι ηδη περασμενες...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγω παλι το βλεπω ευκολια.. εχω βγαλει δυο, μια για εμενα και μια για τη γυναικα μου... ηδη εχουμε περασει καμια 500αρα σε αποδειξεις (ανα πασα στιγμη μπορει να τσεκαρεις online) .. δε θα με χαλαγε στο τελος να μη πρεπει να μετρησω παρα ελαχιστες αποδειξεις και να ειναι ηδη περασμενες...γιατι ποιος μετραει;
εγω εχω ενα κιβωτιακι και τις ριχνω μεσα.
μετα βαζω τα πιτσιρικια να κανουν την προσθεση (μαλωνουν γι'αυτο ) και να μου τις βαζουν σε σακουλακια των 1000 περιπου €
φετος ειδικα εβαλα ενα νουμερο στρογγυλοποιηση του 27% του εισοδηματος που δηλωσα -
Αυτό μόνο που δεν έχω πιτσιρίκια.
Μαζεύω μέχρι το 25% σε πακετάκια 1000ρικου και από εκεί κ πέρα τις παίρνω μεν αλλά τις πετάω δε, εξαιρούνται όσες αποτελούν εγγύηση.
-
Κι εμένα μου έστειλαν.
Δεν θέλω να πάρω. Το ότι είναι ανώνυμη δεν ξέρω για τί το λένε αφού φαίνεται ποιο ΑΦΜ είναι και πόσα έδωσε πότε και πού (τώρα αν είσαι εσύ ή η γυναίκα σου ή τα παιδιά σου...). Με το υπάρχον φορολογικό σύστημα προτιμώ να έχω έλεγχο των αποδείξεων που θέλω να χρησιμοποιήσω. Και δε με νοιάζει που δεν θα τα έχω σε κατάσταση γιατί έτσι κι αλλιώς τώρα έχω μάθει και τις καταγράφω σε δικό μου εξελάκι (κι από εκεί διαλέγω τι κρατάω τι χαρίζω κλπ). Τις φυλάω σε ζελατίνες ανά μήνα, φάκελο ανά χρόνο.
Βέβαια την κάρτα τη θεωρώ σωστή σαν ιδέα για να πιάσει όσους δεν κόβουν αποδείξεις. Αλλά είναι κάτι πιο πολύπλοκο και λιγότερο αποτελεσματικό από όσο χρειάζεται. Η φοροελάφρυνση μέσω αποδείξεων ήταν πιο σωστό και ο αυστηρός έλεγχος (δηλαδή να κάνουν κάποιοι τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε) το τέλειο (και τότε δεν θα χρειαζόταν να κάνει φοροελαφρύνσεις το κράτος για να πιάσει φόρο). -
...δεν καταλαβαίνω τί πρόβλημα έχετε με την Κάρτα Αγορών, αφού, έτσι κι αλλιώς, παίρνετε αποδείξεις...
Προσωπικά το θεωρώ εξυπηρέτηση, αφού δεν θα μπώ στη διαδικασία να κάνω αθροίσεις και πακετάκια και σακουλάκια προς φύλαξη και... και... -
Η διαφωνία μας είναι ότι είναι μια επί πλέον κάρτα.
Θέλω όταν δίνω την πιστωτική ή χρεωστική μου να πληρώσω, να υπάρχει επιλογή να καταγραφεί η αγορά στο ποσό των αποδείξεων αντί να χρειάζεται να περαστεί 2η κάρτα στο μηχανάκι. Πιο γρήγορο-βολικό-αποτελεσματικό.Υ.Γ. Έκανα κι εγώ τη δική μου για φέτος. 0 λόγω αφορολόγητου στις 9000, αλλά από του χρόνου...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
:hmmm: ...δεν καταλαβαίνω τί πρόβλημα έχετε με την Κάρτα Αγορών, αφού, έτσι κι αλλιώς, παίρνετε αποδείξεις...
Προσωπικά το θεωρώ εξυπηρέτηση, αφού δεν θα μπώ στη διαδικασία να κάνω αθροίσεις και πακετάκια και σακουλάκια προς φύλαξη και... και...Γιατι δεν ξερεις πως μπορει να χρησιμοποιηθει απο τον επομενο φωστηρα υπουργο οικονομικων.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Υ.Γ. Έκανα κι εγώ τη δική μου για φέτος. 0 λόγω αφορολόγητου στις 9000, αλλά από του χρόνου...
Κάτω από 9k είχες το 11 ;
-
:hmmm: ...δεν καταλαβαίνω τί πρόβλημα έχετε με την Κάρτα Αγορών, αφού, έτσι κι αλλιώς, παίρνετε αποδείξεις...
Προσωπικά το θεωρώ εξυπηρέτηση, αφού δεν θα μπώ στη διαδικασία να κάνω αθροίσεις και πακετάκια και σακουλάκια προς φύλαξη και... και...Οπου την έχω δώσει για να περάσουν μέσα τις αποδείξεις...... μου λένε ευγενικά ότι δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Προσωπικά το θεωρώ εξυπηρέτηση, αφού δεν θα μπώ στη διαδικασία να κάνω αθροίσεις και πακετάκια και σακουλάκια προς φύλαξη και... και...Οπου την έχω δώσει για να περάσουν μέσα τις αποδείξεις...... μου λένε ευγενικά ότι δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα
Τα μηχανακια της Αλφα Μπανκ που ειναι για τις πιστωτικες την περνουν την φοροκαρτα.
-
Κάρτα αγορών, το επόμενο που θα μας ζητήσουν είναι να ξεβρακωθούμε να μας γ@μήσουνε.
Γιατί να ξέρει ο οιοσδήποτε τι αγοράζω;
Θέλω να χρησιμοποιώ μετρητά - ούτε πιστωτικές κάρτες - για να μην είναι δημόσιες οι αγορές μου.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σήμερα έλαβα το κάτωθι email:*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ* -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα μηχανακια της Αλφα Μπανκ που ειναι για τις πιστωτικες την περνουν την φοροκαρτα.
Όλα τα μηχανάκια δέχονται την κάρτα (εκδίδουν και σχετική απόδειξη), είναι θέμα τράπεζας η προώθηση... μόνο η Eurobank είναι ακόμα... εκτός...
Υ.Γ.: costaslio, σε βλέπω και στο H.R.F.?!
-
Όλα τα μηχανάκια δέχονται την κάρτα (εκδίδουν και σχετική απόδειξη), είναι θέμα τράπεζας η προώθηση... μόνο η Eurobank είναι ακόμα... εκτός...
Υ.Γ.: costaslio, σε βλέπω και στο H.R.F.?!
Mιλησα για της Αλφα γιατι αυτο εχω
Μεχρι στιγμης παντως κανεις δεν την εχει χρησιμοποιησει . -
H Eurobank εκδίδει κάρτες αποδείξεων και δεν τις δέχονται τα μηχανήματά τους;
Πήγα να χρησιμοποιήσω χθες κάρτα αποδείξεων σε τοπικό s/m και ο mnanager της βάρδιας με κοίταζε σα να ήμουν εξωγήινος.
-
Τι πράγμα κρατάει αυτός, εφοριακός είναι και θέλει να δει πόσες αποδείξεις δεν περνάμε.
-
Ευκολακι.. το εχω βιωσει σε πολλα μαγαζια
Ο/η ταμιας δεν ξερει και σε κοιταει σαν τον ΕΤ.. μετα λες, φωναξε τον προισταμενο σου, ερχεται και του το μαθαινει
αντε , σας εχω εκπαιδευσει ταμιες σε πολλα μαγαζακια ηδη -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάρτα αγορών, το επόμενο που θα μας ζητήσουν είναι να ξεβρακωθούμε να μας γ@μήσουνε.Γιατί να ξέρει ο οιοσδήποτε τι αγοράζω;
Θέλω να χρησιμοποιώ μετρητά - ούτε πιστωτικές κάρτες - για να μην είναι δημόσιες οι αγορές μου.
Μα Λεωνιδα μου η καρτα ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη......
Μπορεις σε οποια ' πονηρη/μυστικη' αγορα να ζητησεις απλως την αποδειξη και τελειωσες... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάρτα αγορών, το επόμενο που θα μας ζητήσουν είναι να ξεβρακωθούμε να μας γ@μήσουνε.Γιατί να ξέρει ο οιοσδήποτε τι αγοράζω;
+1000
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μα Λεωνιδα μου η καρτα ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη......
Σήμερα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος