-
Παραμιλάει ο κοσμάκης με τα ποσά που βγαίνουν να πληρώσουν plus εισφορές plus χαράτσια plus το κέρατό τους.
Οπου πήγαινα όλοι αυτό συζητούσαν. Πολλοί μάλιστα δεν ήξεραν ότι θα πληρώσουν έκτακτη του 11. Νόμιζαν όπως και εγώ ότι το περσινό ήταν για το 11.Το 1/9 του ετήσιου πάει σε φόρο εισοδήματος χωρίς να υπολογίζω φπαδες, χαράτσια και λοιπές μόνιμες εισφορές.
-
Εγώ πάντως δεν διαφωνώ στο να πληρώνει ο κουτσαν τους φόρους του. Το αντίθετο μάλιστα, να τους πληρώνει (αν μπορεί...και τους δικούς μου )
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Koutsan, αυτές τις ηθικολογίες του κώλου θα τις δεχόμουν το 2007 αλλά όχι τώρα. Φαίνεται δέν σου εχει μπεί αρκετά βαθια το αγγούρι ακόμαΧοχοχοχο....Δε νομίζω ότι θα δεχόσουν αυτές τις ηθικολογίες του κώλου ποτέ στη ζωή σου, έτσι έχεις μάθει, τόσο απλά.
Ίσως να μη μου έχει μπει, ίσως απλά να μη μυξοκλαίω σαν παρθενώπη επειδή έχασα αυτά που είχα κάποτε, ίσως να προσαρμόζομαι εύκολα.
Εσύ μάλλον ψάχνεις στα σκουπίδια από την πείνα και δεν έχεις να ταΐσεις την οικογένειά σου, σωστά ; -
Εσύ που μένεις Αθήνα πλήρωσε τους φόρους σου.
Εγώ μένω Θεσσαλονίκη και δεν είμαι σίγουρος ότι θα είμαι στο ίδιο κράτος του χρόνου.Ακόμα κι αν η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Ελλάδα και του χρόνου, σίγουρα τα χρέη μου σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία θα τα πληρώσω με ένα ξεφτιλισμένο νόμισμα και όχι με ευρώ.
Το ίδιο κάνουν και όσοι μου χρωστάνε - δεν με πληρώνουν ελπίζοντας να με ξοφλήσουν σε ξεφτιλισμένες δραχμές.Έρχεται ο Τσίπρας.
-
Πεινάς κι εσύ άμοιρε ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ του είπα να τις μοιράσει : του λέω μ@λάκα δως τες όπου μπορείς , θα χώσουν κι άλλη έκτακτη εισφορά στο cpp και θα γελάωΈλα πες την αλήθεια, στο σχολείο ήσουν από τα παιδάκια που έκρυβαν το γραπτό τους για να μην αντιγράφουν οι άλλοι
Φιλε KOUTSAN αυτή ήταν η απάντηση σου όταν σου έλεγα δεν είναι σωστό να μοιράζει αποδείξεις ο ένας στον άλλο.
Σελίδα 139 -
Ε δεν θα το έλεγα και το ίδιο το 'μοίρασμα/χάρισμα' αποδείξεων, με την άρνηση πληρωμής εκκαθαρισμένου φόρου
Να αρνηθώ να δώσω αποδείξεις που μου περισσεύουν σε άλλο ώστε να τιμωρηθεί και να πληρώσει παραπάνω φόρο - από ένα βλακωδώς σχεδιασμένο μέτρο, φτιαγμένο να αποτύχει - μου φαίνεται απλά κακία
Στην τελική αυτό είναι στο πλαίσιο της λεγόμενης φοροαποφυγής, που δεν ελέγχεται ως παράνομο και είναι de facto αποδεκτό από το νομοθέτη όταν θέσπιζε το μέτρο : δεν γίνεται να μιλάμε σοβαρά ότι δεν θα έδινα πχ στη μάνα μου και στον πατέρα μου τις έξτρα αποδείξεις μου...Μην παρεξηγηθούμε, δεν ισχυρίζομαι ότι πουθενά δεν παρανομώ - αν και φορολογικά/ασφαλιστικά δεν νομίζω ότι έχω παρανομήσει ποτέ μου και σε τίποτα - αλλά η άρνηση καταβολής εκκαθαρισμένων φόρων (από ανθρώπους που δεν διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους) με 'καμάρι' νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα απεχθής και σίγουρα όχι συγκρίσιμη με αυτό που αναφέρεις...
-
ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ
Πεινάς κι εσύ άμοιρε ;Ευτυχώς όχι ακόμα.
Αλλά χτες επισκέφθηκα ένα κτίριο (είχα 2 χρόνια να ανέβω επάνω) στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στα Λ_α_δ_αδικα στην οδό Η_ρ_ώ_δη του Α_τ_τ_ικού 4 και στην είσοδο έχει το όνομα του παππού μου (πρέπει να βγάλουμε αυτή τη πινακίδα γιατί ξεφτιλιζόμαστε) και από την κατάσταση που επικρατούσε ζαλίστηκα - μετά ανέβασα πίεση 180/120 και 110 σφύξεις.
Εκεί η περιοχή σιγά σιγά τα τελευταία 30 χρόνια μπουρδελοποιείται αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια η κατάσταση είναι τραγική.
Η μόνη λύση είναι να διαλυθεί αυτό το μπ**ρδέλο που λέγεται Ελλ@δα.
Με χαρά θα συνεργαστώ με τον κατακτητή. -
Για κάποιο λόγο, στην Ελλάδα (κι αλλού, αλλά δε νομίζω τόσο έντονα) αυτός που πηγαίνει και πληρώνει τους φόρους του θεωρείται δίδυμος αδελφός εκείνου του μυθικού πλάσματος που πήγε να δώσει το μισθό του στον ΓΑΠ για το καλό της πατρίδας.
Την έννοια 'υποχρέωση' την έχουμε αντικαταστήσει από την έννοια 'φιλότιμο', δηλαδή άαααμα θες κι άαααααμα μπορείς.
-
Ε δεν θα το έλεγα και το ίδιο το 'μοίρασμα/χάρισμα' αποδείξεων, με την άρνηση πληρωμής εκκαθαρισμένου φόρου
Να αρνηθώ να δώσω αποδείξεις που μου περισσεύουν σε άλλο ώστε να τιμωρηθεί και να πληρώσει παραπάνω φόρο - από ένα βλακωδώς σχεδιασμένο μέτρο, φτιαγμένο να αποτύχει - μου φαίνεται απλά κακία
Στην τελική αυτό είναι στο πλαίσιο της λεγόμενης φοροαποφυγής, που δεν ελέγχεται ως παράνομο και είναι de facto αποδεκτό από το νομοθέτη όταν θέσπιζε το μέτρο : δεν γίνεται να μιλάμε σοβαρά ότι δεν θα έδινα πχ στη μάνα μου και στον πατέρα μου τις έξτρα αποδείξεις μου...Μην παρεξηγηθούμε, δεν ισχυρίζομαι ότι πουθενά δεν παρανομώ - αν και φορολογικά/ασφαλιστικά δεν νομίζω ότι έχω παρανομήσει ποτέ μου και σε τίποτα - αλλά η άρνηση καταβολής εκκαθαρισμένων φόρων (από ανθρώπους που δεν διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους) με 'καμάρι' νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα απεχθής και σίγουρα όχι συγκρίσιμη με αυτό που αναφέρεις...
Δεν διαφωνώ για το μέτρο.
Το να τις δίνεις όμως σε κάποιους που ΔΕΝ ζητάνε αποδείξεις είναι μλκια, γιατί έτσι ουσιαστικά τους επιβραβεύεις. Βεβαίως υπάρχουν και άλλοι που ΔΕΝ ξοδεύουν το 25% του εισοδηματός τους για τον Α/Β λόγο. Αυτοί όμως θεωρώ ότι είναι ελάχιστοι. Οπότε μόνο αυτοί είναι οι κακομοίριδες που θα 'τιμωρηθούν'.Εάν δεν πάει σε λογιστικό προσδιορισμός φορολογητέου εισοδήματος (τουτέστην έσοδα-έξοδα) η φάση, ΠΟΤΕ δεν θα καταλπολεμήσουν την εισφοροδιαφυγή και τις τράμπες αποδείξεων.
-
Σιγα μην ανοιξουμε κ λογιστικο γραφειο γιατι ειναι ανικανο το ελληνικο κρατος.
-
Το υπογραμμισμένο - bold πού το ξέρεις;
-
Για να πληρώνεις φόρους κάποια εισοδήματα έχεις, δεν τρως στα συσσίτια.
-
Αποκλείεται να τρως από τις καταθέσεις;
BTW, μιλάμε για αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.... ξεκινάω το απόγευμα για τον λογιστή ...
Με έχει προετοιμάσει ( περισυ πηρα 1.800 πίσω ) ... να ετοιμάσω ενα 2ρακι..
**2172 Ε **
-
Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα..... Θα καταθέσω την δήλωση μέσω ιντερνετ , αν βάλω αποδείξεις ιατρικές ποσό 3000 ευρώ συνολικά θα πληρώσω 700 ευρώ , εαν γίνει (πράγμα απίθανο ) ελεγχος και δεν έχω αυτές τις αποδείξεις τι θα γίνει;;;
Ξέρει κανείς;;; Υπεύθυνα όμως.
θα πληρώσω πρόστιμο;; πόσο;;;; ευχαριστώ!!!Δε θα το κάνω αλλά για να γίνεται συζήτηση.....
-
Γιατί δεν ρωτάς στην εφορία; Σίγουρα θα γνωρίζουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί δεν ρωτάς στην εφορία; Σίγουρα θα γνωρίζουν. -
Παιδια να ρωτησω και γω κατι... τελικα οι εισφορες προς ΤΣΜΕΔΕ φετος μειωνουν το εισοδημα η οχι;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Παιδια να ρωτησω και γω κατι... τελικα οι εισφορες προς ΤΣΜΕΔΕ φετος μειωνουν το εισοδημα η οχι;Αν δεν κάνω λάθος, αφαιρείται το 10% του ποσού που πλήρωσες από τον φόρο.
Δηλαδή έστω εισόδημα 10.000 και έχεις πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ 3.000: ο τελικός φόρος που σου αναλογεί είναι (Φόρος στις 10.000) - (10%*3.000).
Καλό ε;;
Οπότε ουσιαστικά ο νομοθέτης σου φορολογεί κανονικά το 90% του ποσού που σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να του πληρώσεις ώς ασφαλιστικές εισφορές! Όχι μόνο σε υποχρεώνει να το βγάλεις από την τσέπη σου, αλλά σε φορολογεί ουσιαστικά σαν να ήταν επιλογή σου η δαπάνη αυτή!!!!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος