-
Τελικά το Ε7 πήρε παράταση;
*Κατόπιν αιτήματός του, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Μανούσος Ντουκάκης έλαβε την διαβεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 προηγούμενων ετών, ως επίσης και για την υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φ.Μ.Υ. (Ε7) που λήγουν στις 30 Μαρτίου 2012 και τέλος θα δοθεί παράταση για τη ρύθμιση των βεβαιωμένων χρεών. *
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9711Έστειλα βέβαια ήδη...
-
Κι εμείς εδώ στέλνουμε τις τελευταίες. Παράταση αν δοθεί, μετά τις 2μμ...
-
Κοντά έπεσες. Ένα μήνα παράταση...
-
Δελτίο Τύπου σχετικά με παρατάσεις μέχρι 30 Απριλίου 2012.
-
Εκκαθαριστικές ΦΠΑ μέχρι 10/04;
-
Μέχρι στιγμής, ναι.
-
Επιγραμματικά θα ήθελα μια κατεύθυνση.. Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να 'δηλωθεί' ένα καινούριο αυτοκίνητο στην εφορία;
Απλά δηλώνεται του χρόνου στη δήλωση ή θέλει από τώρα κάποια ενέργεια;
Ευχαριστώ! -
Οταν θα κάνεις δήλωση θα βάλεις την απόδειξη αγοράς του.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν θα κάνεις δήλωση θα βάλεις την απόδειξη αγοράς του.Και προσπαθησε να δικαιολογησεις το ποσον που εδωσες για την αγορα του....
-
Γεια χαρά σε όλους. Έχω μία ερώτηση για το Ε9, παρόμοια με αυτή που αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα. Στο ίδιο οικόπεδο έχω μία μονοκατοικία και μία αποθήκη. Μπαίνοντας στην εφαρμογή για το Ε9 (κατάσταση 2008) βλέπω το καθένα σε διαφορετική γραμμή. Η μονοκατοικία γράφει κατηγορία 2, έχει και τα τετραγωνικά για το οικόπεδο, αλλά η συνολική επιφάνεια κτισμάτων ειναι κενή. Η αποθήκη είναι σε ξεχωριστή γραμμή, κατηγορία 5, με τα στοιχεία για το οικόπεδο κενά. Έτος κατασκευής ίδιο και για τα δύο κτίσματα, όπως και η περιγραφή της τοποθεσίας (βασικά η περιγραφή τοποθεσίας είναι της κακιάς ώρας, που να βρεις λεπτομέρειες για το χωριό...)
Τεσπά, πρέπει να τα αφήσω όπως είναι, και απλά να προσθέσω συνολική επιφάνεια κτισμάτων στη γραμμή με το οικόπεδο, ή πρέπει να τα ενώσω σε μία γραμμή (δηλώνοντας την αποθήκη ως βοηθητικό χώρο;) Δεν έχω και ιδέα τι σημαίνουν οι κατηγορίες 2, 5 για τα κτίσματα, οπότε κάθε επεξήγηση είναι ευπρόσδεκτη!
Μέχρι τώρα έφτιαχνε τις δηλώσεις ο φάδερ μέσω λογιστή, αλλά καιρός είναι να τα βάλω σε τάξη μόνος μου σιγά σιγά! -
Ενώ περιμένεις να σου τα πούν έτοιμα, μασημένη τροφή αυτοί που τα ξέρουν απέξω θα σου πρότεινα να διαβάσεις τι σημαίνουν οι κατηγορίες και όλα όσα σχετικά. Δεν είναι μυστικά, δεν είναι κρυμμένα, τα λέει πάνω στο χαρτί και στις οδηγίες που σου στέλνουν.
-
Δίκιο έχεις και συνήθως προσπαθώ να τα ανακαλύψω μόνος μου. Αλλά όντας στο εξωτερικό, δεν έχω πρόσβαση σε χαρτί και οδηγίες. Προσπάθησα να βρω τις οδηγίες online, αλλά δεν έχω εντοπίσει κάτι μέχρι τώρα. Τουλάχιστον αν μπορείτε να με καθοδηγήσετε για το που είναι οι οδηγίες, θα σας ήμουν υπόχρεος. Έχω βρει κάτι οδηγίες για την ηλεκτρονίκη υποβολή, αλλά δεν αναφέρουν κάτι χρήσιμο.
Μερσί!
-
Το βιβλιαράκι της εφορίας το φετινό
http://www.tovima.gr/files/1/2012/13/vi ... as2012.pdf
Προς το τέλος λέει κάποια πράματα για το Ε9.
Επίσης πάνω στο χαρτί του Ε9 στο τέλος έχει οδηγίες συμπλήρωσης με κωδικούς κλπ (πάρε ένα παλιό αλλά τα λέει)
http://www.nb.org/epixeirisi/assets1/entypa/E9.pdf -
Χίλια ευχαριστώ! Προβλέπεται μελέτη απόψε!
-
γνωριζει καποιος τι χρειαζεται για να δηλωσεις το γαμο στην εφορια? επισης εχω τις εξης αποριες
- το ζευγος κανει κοινη δήλωση?
- Εαν ναι μπορουμε να επιλεξουμε ποια εφορια θελουμε να κρατησουμε? (προτιμω την δικια μου)
- Τι χαρτια χρειαζεται να παω στην εφορια?
- Σε ποιο τμημα πρεπει να παω για να κάνω την αίτηση?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
γνωριζει καποιος τι χρειαζεται για να δηλωσεις το γαμο στην εφορια? επισης εχω τις εξης αποριες1)** το ζευγος κανει κοινη δήλωση?**
Ναι. Υποχρεωτικά.2)** Εαν ναι μπορουμε να επιλεξουμε ποια εφορια θελουμε να κρατησουμε? (προτιμω την δικια μου)**
Υποχρεωτικά (επίσης) του συζύγου.- Τι χαρτια χρειαζεται να παω στην εφορια?
Ληξιαρχική πράξη γάμου.
4)** Σε ποιο τμημα πρεπει να παω για να κάνω την αίτηση?**
Τμήμα μητρώου. Θα συμπληρώσεις ένα έντυπο Μ1 με τα στοιχεία σου, και στο ανάλογο τμήμα, 'έγγαμος' με το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ της συζύγου, και την ημερομηνία του γάμου σας. - Τι χαρτια χρειαζεται να παω στην εφορια?
-
Εγώ αφού άλλαξα διεύθυνση και πήγα στης συζύγου πήγα στης νέας περιοχής δηλαδή τη 'δική της' ΔΟΥ.
Μετά θα πρέπει να φτιάξεις και Ε9 ακόμα και να μην έχεις μεταβολές μόνο και μόνο για να δηλώσεις μεταβολή οικογενειακής κατάστασης. -
Αρκετά χρήσιμες οι οδηγίες στο έντυπο του Ε9. Απ' όσο μπορώ να συμπεράνω, εφόσον η αποθήκη είναι ξεχωριστό κτίσμα (αυτοτελής οριζόντια ιδιοκτησία), θα μπει χωριστά με τον κωδικό της. So far so good.
Με το οικόπεδο τι γίνεται; Δε βρήκα κάποια επεξήγηση στα έντυπα. Το αφήνω ως έχει παρέα με το κτίσμα της μονοκατοικίας και αναγράφω επιπλέον τη συνολική επιφάνεια κτισμάτων (που τώρα είναι κενή); Φαντάζομαι και τα δύο κτίσματα μετράνε κανονικά στο συντελεστή δόμησης. Με βάση τα προηγούμενα σχόλια, νομίζω αυτό πρέπει να γίνει, αλλά μία επιβεβαίωση θα βοηθούσε πολύ!Πολλά ευχαριστώ και πάλι.
-
το Ε9 δεν υπαρχει πλεον στο gsis. πως κανετε διορθωσεις?
Διοτι ήθελα να διοριθωσω τα τετραγωνικα και να τσεκαρω αν ειναι ολα σωστα, αλλά το 'θυμήθηκα' χτες (1-4) και δεν μπορεσα να κανω κατι. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
γνωριζει καποιος τι χρειαζεται για να δηλωσεις το γαμο στην εφορια? επισης εχω τις εξης αποριες
1)** το ζευγος κανει κοινη δήλωση?**
Ναι. Υποχρεωτικά.2)** Εαν ναι μπορουμε να επιλεξουμε ποια εφορια θελουμε να κρατησουμε? (προτιμω την δικια μου)**
Υποχρεωτικά (επίσης) του συζύγου.- Τι χαρτια χρειαζεται να παω στην εφορια?
Ληξιαρχική πράξη γάμου.
4)** Σε ποιο τμημα πρεπει να παω για να κάνω την αίτηση?**
Τμήμα μητρώου. Θα συμπληρώσεις ένα έντυπο Μ1 με τα στοιχεία σου, και στο ανάλογο τμήμα, 'έγγαμος' με το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ της συζύγου, και την ημερομηνία του γάμου σας.ευχαριστω για την απαντηση σου. γνωριζεις εαν μπορω να το κανω μονος και να μην τρεχω την γυναικα μου μαζι (θα μπορουσα να φτιαξουμε μια εξουσιοδοτηση στο ΚΕΠ)
- Τι χαρτια χρειαζεται να παω στην εφορια?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος