-
Η επίσημη δικαιολογία τους -και ψιλοευσταθεί imo- είναι να μπορέσουν να βγουν γρήγορα τα εκκαθαριστικά και να επωφεληθούν οι περισσότεροι των 2-3 δόσεων. Γιατί αν βγουν πάλι τον Νοέμβρη θα πρέπει να πληρωθεί ο φόρος cash και εξ ολοκλήρου. Και όπως είναι ο κοσμάκης θα πάρουν τα 3 τους.
-
Δε μου λετε, αυτοι που εχουν μηδενική δήλωσή (εισόδημα γιοκ) και ενα διαμέρισμα στο ονομα τους που κατοικούν μεσα πρέπει να κανουν κανονικά δήλωση? Ρωταω γιατι τετοια περίπτωση ειναι η αδερφή μου, αν και θα παω σε κανενα λογιστή να δω τη παίζει καλού κακού μην εχει κανενα πρόβλημα!
-
Όλοι κάνουν δήλωση. Ακόμα και μηδενική. Αν και με τα τεκμήρια που ισχύουν σήμερα, κάποιος φόρος θα πληρωθεί ακόμα και με μηδενικό εισόδημα.
edit: βλ. πχ στο τέλος του άρθρου http://www.fimes.gr/2012/03/tekmiria-2012/
-
Η γιαγιά μου (95 χρονών) πρέπει να κάνει ηλεκτρονική φορολογική δήλωση. Έκανα αίτηση για νέος χρήστης και επειδή δεν έχει e-mail έβαλα το δικό μου.
Πόσο καιρό παίρνει να μου απαντήσουν αν το δέχθηκαν και να την πάω στην εφορία ή στο ΚΕΠ για εξουσιοδότηση? αν μεινει σε ουρά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει να την βγάλει καθαρή.
Παίζει να την απορρίψουν επειδή στο email μου αντιστοιχεί ο δικός μου κωδικός μου? -
Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, στο δικό μου mail έχω άλλους δύο κωδικούς πέραν του δικού μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όλοι κάνουν δήλωση. Ακόμα και μηδενική. Αν και με τα τεκμήρια που ισχύουν σήμερα, κάποιος φόρος θα πληρωθεί ακόμα και με μηδενικό εισόδημα.edit: βλ. πχ στο τέλος του άρθρου http://www.fimes.gr/2012/03/tekmiria-2012/
Θενκς μανό, οπότε πρέπει δω τη ακριβός χρειάζεται να τη κάνω εγω αν ειναι μέσω νετ, αν μπορέσω βέβαια , και μέχρι πότε ειναι ο περιορισμός.
Sent from my finger's to your eyes! !
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, στο δικό μου mail έχω άλλους δύο κωδικούς πέραν του δικού μου.Στο δικό μου mail ξέρετε πόσους κωδικούς έχω ?
-
να ρωτησω κι εγω κατι:
Ας πουμε οτι νοικιαζω ενα ακινητο.
Για το 2011 δεν εχω εισπραξει ουτε 1€ απο ενοίκια.σχεδον κοντευω να μαζεψω τα ενοικια του 2010 για τα οποια εχω ήδη φορολογηθει.
Μπορω να γραψω ενοίκιο '0';
επειδη δεν νομιζω οτι μπορω να το κανω, τι μπορω να κανω;
-
Πρέπει να τα δηλώσεις κανονικά και θα φορολογηθείς όπως αν τα είχες εισπράξει.
Ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις το φόρο είναι να τα εκχωρήσεις στο Δημόσιο (δηλ. τα χάνεις για πάντα).Δες τα posts μου εδώ viewtopic.php?f=13&t=42830&p=2149022&hilit (και στην επόμενη σελίδα) που αφορούν ακριβώς αυτό το θέμα
-
Ξέρει κανείς πότε άρχισαν να δίνουν ΑΦΜ? Για την εκκαθάριση μιας παλιάς εταιρείας η ΔΟΥ μας ζητάει το ΑΦΜ του παππού που έχει πεθάνει εδώ και δεκαετίες. Έχουμε διάφορα καταστατικά, συμβόλαια κτλ με το όνομα του αλλά πουθενά δέν αναφέρεται το ΑΦΜ του. Υπάρχει πιθανότητα να μήν είχε?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ξέρει κανείς πότε άρχισαν να δίνουν ΑΦΜ? Για την εκκαθάριση μιας παλιάς εταιρείας η ΔΟΥ μας ζητάει το ΑΦΜ του παππού που έχει πεθάνει εδώ και δεκαετίες. Έχουμε διάφορα καταστατικά, συμβόλαια κτλ με το όνομα του αλλά πουθενά δέν αναφέρεται το ΑΦΜ του. Υπάρχει πιθανότητα να μήν είχε?Αν εχει πεθανει εδω και δεκαετιες πληρης ημερων, σαφεστατα υπαρχει πιθανοτητα
Αλλα αυτο δεν εχει σημασια,πρεπει να σηκωθει απο τον ταφο του,να πληρωσει αναδρομικα προστιμα,να βγαλει ΑΦΜ,να κανει ληξιπροθεσμη μηδενικη δηλωση,να πληρωσει χαρατσι ακινητων για τον ταφο και μετα θα δουμε... -
καλησπέρα και από έμενα φέτος θα είναι η πρώτη φορά που κάνω φορολογική δήλωση και βρήκα το παρακάτω για τις αποδείξεις που πρέπει να δηλώσουμε. http://www.dikaiologitika.gr/αρχικη-σελιδα/ποιεσ-δαπανεσ-μειωνουν-το-φορο.html
-
Ο παππούς πέθανε το 70-75. Ακόμα και αν το 70 πχ βγήκε ο νόμος για τα ΑΦΜ, αμφιβάλλω αν ο παππούς θα πήγαινε να βγάλει γιατι ήταν βαριά άρρωστος την τελευταία δεκαετία της ζωής του και γενικά τότε ήταν πιό χύμα τα πράγματα.
Εδώ κάναμε αμαν και πώς για να βρούμε κάποιο χαρτί απόδωσης ΑΦΜ σε εταιρεία που έκανε έναρξη το 84 για ένα δάνειο, και όταν τελικά το βρήκαμε δέν το δεχόντουσταν γιατι ήταν χειρόγραφο
-
Ρώτησα τον πατέρα μου πότε έβγαλε ΑΦΜ και μου είπε οτι ήταν κάπου στα μέσα του 80 και ήταν και αυτός μέλος της ίδιας εταιρείας. Οπότε ο παππούς κατα 99,99% δέν είχε ΑΦΜ.
Να δούμε τώρα τι θα πούν οι φωστήρες της ΔΟΥ, μάλλον θα με δείτε και μένα στην τηλεόραση να μπαίνω με καμια καραμπίνα μέσα
-
Ωραια τα ενεργοποιησα για την αδερφη μου ολα (κλειδαρισθμο, νεα ταυτοτητα)! Τωρα θελει να δω που θα δηλωσω την κατοικία που εχει μονο (λογικά Ε9) κ τέλος μιας κ δεν εχει τίποτα άλλο!
-
για παραλαβη κλειδαριθμου πρέπει να παμε αυτοπροσωπος?
Με ταυτοτητα του 'πελατη' στα δοντια δεν μπορει να παει καποιος συγγενεις? -
Μπα θελει η εξουσιοδότηση η αυτοπροσώπως, πέρσι που ήθελα να βγάλω κλειδάριθμο για τον πατέρα μου που ηταν γερμανια! Στη ζουλα σε κεπ στο διπλανό χωριό μου βγάλανε την εξουσιοδότηση χωρίς να ειναι ο φαδερ (βεβαια πιστεύω θα με θυμόταν απο παλαιότερα καμια φορά και εκανε αυτην την φουλ παράνομη χάρη, ειπα και τον πατέρα μου να περάσει να πει και ευχαριστώ τη συγκεκριμένη κυρία αλλά που αυτός)!
Μονη λυση αυτη, η πας την γιαγια σου σε κανενα αδειο κεπ να ξεμπερδέψεις τσακ τσακ η αν σε ξερει λιγο ποντάρεις εκεί (παράνομο βέβαια)!
-
Εξουσιοδοτήσεις κατ' οίκον, εξυπηρετούνται από τη Δημοτική Αστυνομία.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
για παραλαβη κλειδαριθμου πρέπει να παμε αυτοπροσωπος?όχι
-
Καπου ακουσα οτι οσοι εχουν κλειδαριθμο πριν το 2011....θα μπορουν και φετος να τον χρησιμοποιησουν...
Ισχυει αυτο???Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος