-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το είμαι ΕΕ με μηδενικό τιμολογιο αρα η επιχειρηση μου ειναι Ok δεν παίζει αν δεν έχεις κανει παύση εργασιών σε εφορια και προηγουμένως κλεισιμο στο επιμελητηριο.Κι όμως πολλοί μηχανικοί οι οποίοι έχουν ανοιχτά βιβλία προ αμνημονεύτων χωρίς να έχουν κόψει εδώ και χρόνια καμία απόδειξη δεν τους ήρθε το 300ρι τέλος επιτηδεύματος.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το είμαι ΕΕ με μηδενικό τιμολογιο αρα η επιχειρηση μου ειναι Ok δεν παίζει αν δεν έχεις κανει παύση εργασιών σε εφορια και προηγουμένως κλεισιμο στο επιμελητηριο.
Κι όμως πολλοί μηχανικοί οι οποίοι έχουν ανοιχτά βιβλία προ αμνημονεύτων χωρίς να έχουν κόψει εδώ και χρόνια καμία απόδειξη δεν τους ήρθε το 300ρι τέλος επιτηδεύματος.
Δεν το σχετιζω με την εισφορα αυτό που γράφω!
Επαναλαμβάνω λοιπόν οτι για να μην υπάρχει ένας ΕΕ για το Κράτος πρέπει να έχει στα χέρια του έντυπο παύσης δραστηριότητας από την εφορια. -
Λοιπόν, για να μην μαλώνουμε μεταξύ μας κι επειδή τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, ο Βενιζέλος αποφάσισε ότι από του χρόνου η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται από το μισθό μας.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101004&catid=13
-
Για το οποίο ήμουν βέβαιος ότι θα συμβεί όταν 1 στους 2 γνωστούς και φίλους μού έχει πει (δεν μπορώ να ξέρω φυσικά 100% την αλήθεια) ότι αγνόησε το εκκαθαριστικό της εισφοράς αλληλεγγύης και απλά δεν το πλήρωσε.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το χαράτσι της ΔΕΗ επίσης δεν πρόκειται να το πληρώσουν. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το είμαι ΕΕ με μηδενικό τιμολογιο αρα η επιχειρηση μου ειναι Ok δεν παίζει αν δεν έχεις κανει παύση εργασιών σε εφορια και προηγουμένως κλεισιμο στο επιμελητηριο.
Κι όμως πολλοί μηχανικοί οι οποίοι έχουν ανοιχτά βιβλία προ αμνημονεύτων χωρίς να έχουν κόψει εδώ και χρόνια καμία απόδειξη δεν τους ήρθε το 300ρι τέλος επιτηδεύματος.
Επαναλαμβάνω λοιπόν οτι για να μην υπάρχει ένας ΕΕ για το Κράτος πρέπει να έχει στα χέρια του έντυπο παύσης δραστηριότητας από την εφορια.Καλά αυτό είναι αυτονόητο, το θέμα είναι ποιο είναι το κριτήριο και δεν έστειλε το κράτος τέλος επιτηδεύματος σε κάποιους ΕΕ των οποίων το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ασκούν πλέον το επάγγελμα αλλά δεν έχουν κάνει παύση εργασιών στην εφορία.
Α επίσης και σε φίλη δικηγόρο η οποία πέρυσι δεν υπέβαλλε καθόλου δήλωση! (καλά κάτι ψιλολόγια βγάζει έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν είναι ανενεργή) δεν της ήρθε επίσης τέλος επιτηδεύματος. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Λοιπόν, για να μην μαλώνουμε μεταξύ μας κι επειδή τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, ο Βενιζέλος αποφάσισε ότι από του χρόνου η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται από το μισθό μας.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101004&catid=13
η εκτακτη εισφορα ειναι ...εκτακτη, αρα δε θα ισχυει του χρονου
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Επαναλαμβάνω λοιπόν οτι για να μην υπάρχει ένας ΕΕ για το Κράτος πρέπει να έχει στα χέρια του έντυπο παύσης δραστηριότητας από την εφορια.Καλά αυτό είναι αυτονόητο, το θέμα είναι ποιο είναι το κριτήριο και δεν έστειλε το κράτος τέλος επιτηδεύματος σε κάποιους ΕΕ των οποίων το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ασκούν πλέον το επάγγελμα αλλά δεν έχουν κάνει παύση εργασιών στην εφορία.
Α επίσης και σε φίλη δικηγόρο η οποία πέρυσι δεν υπέβαλλε καθόλου δήλωση! (καλά κάτι ψιλολόγια βγάζει έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν είναι ανενεργή) δεν της ήρθε επίσης τέλος επιτηδεύματος.Θεωρητικά πάντα μόνο όσοι είναι κάτω από 30 ετών ξέρω ότι δεν τους ήρθε! Μάλιστα μια δικηγόρος 28 χρονών που ξέρω της ήρθε για το εισόδημα της αλλα όχι το τέλος επιτηδευματια.
-
Όλοι όσοι σου λέω είναι πάνω από 30 - πάνω από 40 για την ακρίβεια οι περισσότεροι - και για μηχανικούς ξέρω πολλούς γιατί είναι πολλοί τέτοιοι μισθωτοί σε μια συγκεκριμένη εταιρία οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ασκούν πλέον το επάγγελμα και τέλος επιτηδεύματος γιοκ, δεν ήρθε.
Και η δικηγόρος πάνω από 40 είναι. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ζητώ συγνώμη από τους συμφορουμίστες για την παραπληροφόρηση ,,,,................
Να πάω μια βόλτα από τη ΔΟΥ ή θα χάσω το χρόνο μου ? Υπόψην ότι την εισφορά την έχω ήδη πληρώσει μέσω Internet Λέω να πάω να κάνω μια αίτηση έτσι για την πλάκα... Το μόνο που φοβάμαι είναι μη θυμηθούν το 300άρι της γυναίκας μου και βγω και κερατάς και δαρμένος στο τέλοςΕίχα ποστάρει και φωτό της ειδοποίησης πληρωμής έκτακτης εισφοράς, ως απόδειξη του τί και πώς φορολογείται :
viewtopic.php?f=13&t=18374&start=2505#p2314898
Μάλλον δεν ήταν αρκετό για να πείσει το φορουμιστικό κοινό .....
Ομοίως, στο ίδιο ποστ αναφέρω τη γνώμη μου για τη σκοπιμότητα διεκδίκησης του δικαίου ...
Αν έχεις και 'επιβαρυντικά στοιχεία' σε βάρος σου, μην περάσεις κάν έξω απο τη ΔΟΥ ...Οσο για το αν κάποιοι δεν πληρώνουν, ίσως το 10-20% απο αυτούς δεν έχει χρήματα για να πληρώσει.
Οι υπόλοιποι δεν γουστάρουν να πληρώσουν.
Αντίθετα, αυτοί περιμένουν πληρώνοντας την έκτακτη εισφορά - και τη ΔΕΗ αργότερα -τα υπόλοιπα κορόιδα, το χρήμα να κάνει κύκλο και να πληρωθούν οι ίδιοι απο ότι δουλειά κάνουν, χωρίς να συνεισφέρουν στο 'σύστημα'.
ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΤΟΥ Π@ΥΤΣ@Υ ! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Λοιπόν, για να μην μαλώνουμε μεταξύ μας κι επειδή τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, ο Βενιζέλος αποφάσισε ότι από του χρόνου η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται από το μισθό μας.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101004&catid=13
η εκτακτη εισφορα ειναι ...εκτακτη, αρα δε θα ισχυει του χρονου
Έχεις δίκιο. Του χρόνου θα αυξήσουν τους συντελεστές, άρα θα έχουμε νέα έκτακτη εισφορά.
-
Δηλαδή παίζει να πληρώνει κάποιος δεδομένο μήνα, δόση της έκτακτης του 2010, μέρος της έκτακτης εισφοράς του 2012 (μέσω παρακράτησης) και να περιμένει να του έρθει η έκτακτη εισφορά του 2011 με το εκαθαριστικό?
Και πάλι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώνουν μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει?
Πάλι οι μαλάκες θα βγάλουν το φίδι απο την τρύπα? -
Μιλάς με γρίφους γέροντα.
-
Λοιπόν εφόσον googleαρα και είδα αυτό:
Επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 - 2015.
μπορώ πλέον να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βενιζέλο που μου μείωσε μέσω του νέου μισθολογίου τις ετήσιες αποδοχές κάτω από τα 12.000 για το 2012, ώστε να γλιτώσω την έκτακτη εισφορά...
-
Ονειρεύεσαι μάλλον , σιγά μη μείνει το όριο για την εισφορά στα 12.000 ευρώ, θα το πάνε όπου και το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, οπότε και το μισθό θα σου μειώσουν και εισφορά θα καταβάλλεις.
-
μα τι κουτοι που ειστε, ο ανθρωπος προσπαθει να σας γλυτωσει απο επισκεψεις σε εφοριες/τραπεζες/ταμεια
θα παρακρατει τα παντα απευθειας απο το μισθο, και εμεις θα γλυτωνουμε το τρεξιμο. Ολα σε ενα νοικοκυρεμενα.
(θα νομιζεις οτι) παιρνεις πχ 1000€, αφαιρεσε φορους/κρατησεις/δεη/ικα/νερο/εκτακτες εισφορες/ακινητα/αμαξια/τελη διαφορα/χαρατσια κτλ κτλ, θα σου δινει 300€ στο χερι και θα γλυτωνεις και το τρεξιμο!
τι αλλο να ζητησει κανεις;;;
-
Αν σου μένουν 300 στο χέρι είναι μια χαρά. Αλλά όπως πάει το πράγμα θα χρωστάς και απο πάνω...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν σου μένουν 300 στο χέρι είναι μια χαρά. Αλλά όπως πάει το πράγμα θα χρωστάς και απο πάνω...τα ποσα ειναι χωρις δανεια/καρτες/ενοικια που πρεπει να πληρωσεις
-
Με τις υγείες μας.
Διπλή έκτακτη εισφορά το 2012 για μισθωτούς συνταξιούχους
Διπλή εισφορά αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2012. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας ακάθεκτη τη φορολογική επίθεση που έχει εξαπολύσει στα εισοδήματα των συνήθων φορολογικών υποζυγίων δηλαδή μισθωτών, συνταξιούχων και ιδιοκτητών ακινήτων (και αποφεύγοντας να στριμώξει τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα), προχωρά στην επιβολή παρακράτησης από μισθούς και συντάξεις της εισφοράς αλληλεγγύης που αναλογεί στα εισοδήματα του 2012. Την ίδια χρονιά οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και την εισφορά αλληλεγγύης για τα φετινά εισοδήματα μέσω του εκκαθαριστικού της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα φέτος και το 2012 ύψους 25.000 ευρώ θα καταβάλει το επόμενο έτος συνολική εισφορά αλληλεγγύης ύψους 1.000 ευρώ. Τα 500 ευρώ είναι η εισφορά που αναλογεί στο φετινό του εισόδημα και τα υπόλοιπα 500 ευρώ αντιστοιχούν στο εισόδημα του 2012 και θα του παρακρατηθούν τμηματικά μέσω της μισθοδοσίας του (41,66 ευρώ μηνιαίως).
Η σχετική διάταξη για την παρακράτηση της εισφοράς περιλαμβάνεται σε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει ότι:
-
η έναρξη της παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνει την 1-1-2012.
-
η παρακράτησης της εισφοράς θα είναι μηνιαία και ο υπολογισμός της θα προσομοιάζει στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος. Δηλαδή το σύνολο της εισφοράς θα διαιρείται σε 12 δόσεις και το ποσό που θα προκύπτει θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία του φορολογούμενου. Στη συνέχεια θα αποδίδεται από τον εργοδότη του φορολογούμενου ή του ασφαλιστικού ταμείου που καταβάλει τη σύνταξη στο δημόσιο ταμείο.
-
στη βεβαίωση των ετήσιων αποδοχών του φορολογούμενου που εκδίδει ο εργοδότης ή το ασφαλιστικό ταμείο θα περιλαμβάνεται εκτός από το ποσό του φόρου εισοδήματος που παρακρατήθηκε, και το ποσό της εισφοράς που παρακρατήθηκε. Με βάση το ποσό αυτό θα γίνεται και η εκκαθάριση της έκτακτης εισφοράς (εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές θα του βεβαιώνεται πρόσθετο ποσό εισφοράς). Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2012 καταργείται το πολυεκκαθαριστικό και όλα τα ποσά που αφορούν την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης θα βεβαιώνονται με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ετήσιο εισόδημα Εισφορά Αλληλεγγύης Μηνιαία παρακράτηση εισφοράς
12.500 125 10,41
13.000 130 10,83
14.000 140 11,66
15.000 150 12,50
18.000 180 15
20.000 200 16,66
22.000 440 36,66
25.000 500 41,66
28.000 560 46,66
30.000 600 50
40.000 800 66,67
50.000 1.000 83,33
70.000 2.100 175
90.000 2.700 225 -
-
Και πως θα γίνεται παρακράτηση σε έναν μισθωτό που μπορεί να απολυθεί στα μέσα της χρονιάς;
Είναι δυνατόν για κάποιον που είναι Ι.Υ. να του γίνεται παρακράτηση με τη λογική ότι δεν θα απολυθεί;
Και τι θα γίνει αν έχει άλλα εισοδήματα; Αυτά πως θα φορολογούνται;
Και οι Ε.Ε. θα πληρώνουν 12 μήνες μετά; Τι σόι λύση είναι αυτή; Ή θα βρεθεί κάποια φόρμουλα προ-πληρωμής με βάση τη κίνηση που θα επιδείξουν τα προηγούμενα 3 ως 5 έτη;
Κοινώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
-
Εδώ υπάρχει προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά 55% και θέλουν να την πάνε στο 70% το ίδιο δεν είναι ;
Μπορεί ανά πάσα στιγμή να χάσεις τα εισοδήματά σου (απόλυση - ξενοίκιασμα κλπ) οπότε και θα έχεις προπληρώσει φόρο (ενδεχομένως και τεράστιο) για εισοδήματα που δεν έχεις.Στο τέλος θα βγαίνει εκκαθαριστικό και θα σου λέει αν χρωστάς κι άλλα (=έξτρα εισοδήματα που δεν υπόκεινται σε παρακράτηση) ή αν σου χρωστάει το κράτος γιατί παρακράτησε περισσότερα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος