-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Καλα εκει στο capital.... τι καπνιζουν???? στην εκτυπωση της αποδειξης απλα θα γραφει 'ακυρη' για χρηση στην εφορεια.... σιγα το δυσκολο......
Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ΦΤΜ (είτε είναι ΕΑΦΔΣΣ είτε απλή ταμειακή μηχανή) να είναι συνδεδεμένος με το σύστημα που κάνει την εγγραφή στην φοροκάρτα και να υπάρχει (από πλευράς λογισμικού) η δυνατότητα να 'συνομιλούν'
οι δύο πλευρές ωστε να γίνεται διάκριση σε ποιές περιπτώσεις γίνεται χρήση της φοροκάρτας και σε ποιές όχι. Δεν ξέρω κατα πόσο τα υπάρχοντα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.
Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό βλέπω τρία ενδεχόμενα- Ορίζονται νέες τεχνικές προδιαγρφές για **νέους **ΦΤΜ και αναγνώστες καρτών ή/και τρόποι με τους οποίους τουλάχιστον οι ΕΑΦΔΣΣ που λειτουργούν ήδη μπορούν να αναβαθμιστούν και να υποστηρίξουν την όλη ιστορία. Η χρήση της φοροκάρτας παραμένει προαιρετική.
- Ορίζονται νέες τεχνικές προδιαγρφές για νέους και παλιούς ΦΤΜ και αναγνώστες καρτών ή/και τρόποι με τους οποίους τουλάχιστον οι ΕΑΦΔΣΣ που λειτουργούν ήδη μπορούν να αναβαθμιστούν και να υποστηρίξουν την όλη ιστορία και υποχρεώνονται όλες οι επιχειρήσεις είτε να τροποποιήσουν τον εξοπλισμό τους (όπου είναι αυτό δυνατό) ή να τον αντικαταστήσουν (πρακτικά όλες οι μικρές επιχειρήσεις με απλές ταμειακές μηχανές).
- Το όλα εγχείρημα εγκαταλείπεται
Αν ο εκδιδων την αποδειξη παταει ( μπροστα για να ειναι οσο το δυατον πιο εμφανης) μια σφραγιδα 'ακυρη λογω φοροκαρτας' αν χρησιμοποιηθηκε και η φοροκαρτα;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μου κατέθεσαν χθες στην τράπεζα την επιστροφή (για τη δήλωση που υπέβαλα προ 4μήνου κι 'ελέγχθηκε' προ διμήνου), έχοντας αφαιρέσει (συμψηφίσει) την έκτακτη εισφορά, την οποία είχα ήδη πληρώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ...Μη μου λες τέτοια και την περιμένω κι εγώ ανά πάσα στιγμή.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Καλα εκει στο capital.... τι καπνιζουν???? στην εκτυπωση της αποδειξης απλα θα γραφει 'ακυρη' για χρηση στην εφορεια.... σιγα το δυσκολο......
Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ΦΤΜ (είτε είναι ΕΑΦΔΣΣ είτε απλή ταμειακή μηχανή) να είναι συνδεδεμένος με το σύστημα που κάνει την εγγραφή στην φοροκάρτα και να υπάρχει (από πλευράς λογισμικού) η δυνατότητα να 'συνομιλούν'
οι δύο πλευρές ωστε να γίνεται διάκριση σε ποιές περιπτώσεις γίνεται χρήση της φοροκάρτας και σε ποιές όχι. Δεν ξέρω κατα πόσο τα υπάρχοντα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.
Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό βλέπω τρία ενδεχόμενα- Ορίζονται νέες τεχνικές προδιαγρφές για **νέους **ΦΤΜ και αναγνώστες καρτών ή/και τρόποι με τους οποίους τουλάχιστον οι ΕΑΦΔΣΣ που λειτουργούν ήδη μπορούν να αναβαθμιστούν και να υποστηρίξουν την όλη ιστορία. Η χρήση της φοροκάρτας παραμένει προαιρετική.
- Ορίζονται νέες τεχνικές προδιαγρφές για νέους και παλιούς ΦΤΜ και αναγνώστες καρτών ή/και τρόποι με τους οποίους τουλάχιστον οι ΕΑΦΔΣΣ που λειτουργούν ήδη μπορούν να αναβαθμιστούν και να υποστηρίξουν την όλη ιστορία και υποχρεώνονται όλες οι επιχειρήσεις είτε να τροποποιήσουν τον εξοπλισμό τους (όπου είναι αυτό δυνατό) ή να τον αντικαταστήσουν (πρακτικά όλες οι μικρές επιχειρήσεις με απλές ταμειακές μηχανές).
- Το όλα εγχείρημα εγκαταλείπεται
Αν ο εκδιδων την αποδειξη παταει ( μπροστα για να ειναι οσο το δυατον πιο εμφανης) μια σφραγιδα 'ακυρη λογω φοροκαρτας' αν χρησιμοποιηθηκε και η φοροκαρτα;
Θα μπορούσαν πολύ απλά:
-να μας εφοδιάζουν με την φοροκάρτα
-να την ενεργοποιούμε μέσω GSIS/TAXISNET
-να παίρνουμε την αποδειξούλα μας από το 'μαγαζί'
-και (τέλος) να την καταχωρίζουμε εμείς (ή αν δεν μπορούμε εμείς, κάποιος συγγενής/φίλος/λογιστικό γραφείο ...) σε ειδικό αρχειάκι, απ' όπου θα ενημερωνόμαστε τόσο εμείς, όσο και το 'κράτος' για τις δαπάνες μας ...Ούτε POS, ούτε ΕΑΦΔΣΣ και εφορίες, ούτε μετατροπές, ούτε ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΟ Ή ΤΡΕΞΙΜΟ (μόνο να πάρουν-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-όλοι οι έλληνες 'κωδικούς' TAXIS) !!
Αλλά τι ονειρεύομαι και 'γω μεσημεριάτικα ... -
Κοίταξε να δεις, αν και το υποψιαζόμουν:
Ο χρήστης Govus έγραψε:
(15/09)
Τύπωσα και το 'εκκαθαριστικό' μου (σιγά μην περιμένω το ταχυδρομείο) ...
Να πάω να πλερώσω τώρα, πριν μου έρθει η (από καιρόοοο αναμενόμενη) επιστροφή φόρου και να ρισκάρω να γίνει συμψηφισμός και να μου επιστραφεί μειωμένο το ποσό ή να περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή (δηλ. 30/09) ;
Θα γίνει τελικά συμψηφισμός ή όχι ;και ο soch μίλησε με τη φωνή της λογικής
Διάβασα ότι θα γίνει. Δεν περιμένεις καλύτερα?
Μου κατέθεσαν χθες στην τράπεζα την επιστροφή (για τη δήλωση που υπέβαλα προ 4μήνου κι 'ελέγχθηκε' προ διμήνου), έχοντας αφαιρέσει (συμψηφίσει) την έκτακτη εισφορά, την οποία είχα ήδη πληρώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ...
Μη μου λες τέτοια και την περιμένω κι εγώ ανά πάσα στιγμή.
Είχε πάει ο μήνας ...29/09 και εκκαθάριση ή επιστροφή δεν είχα δει, αλλά για να μην τους χαρίσω και 1% (πρόστιμο) έπρεπε να πάω να πληρώσω ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Είχε πάει ο μήνας ...29/09 και εκκαθάριση ή επιστροφή δεν είχα δει, αλλά για να μην τους χαρίσω και 1% (πρόστιμο) έπρεπε να πάω να πληρώσω ...Εγώ πήγα στην εφορία να κάνω αίτηση συμψηφισμού αλλά με ενημέρωσαν πως είχε ήδη φύγει η εντολή επιστροφής και συνεπώς δε θα μπορούσα να κάνω αίτηση. Ελπίζω η εντολή αυτή να περιλαμβάνει όλο το ποσό γιατί θα έχουμε άλλα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είχε πάει ο μήνας ...29/09 και εκκαθάριση ή επιστροφή δεν είχα δει, αλλά για να μην τους χαρίσω και 1% (πρόστιμο) έπρεπε να πάω να πληρώσω ...
Εγώ πήγα στην εφορία να κάνω αίτηση συμψηφισμού αλλά με ενημέρωσαν πως είχε ήδη φύγει η εντολή επιστροφής και συνεπώς δε θα μπορούσα να κάνω αίτηση. Ελπίζω η εντολή αυτή να περιλαμβάνει όλο το ποσό γιατί θα έχουμε άλλα
Επειδή ακριβώς όμως είναι άθλιοι, αδιάφοροι και ανοργάνωτοι, δεν μπορούσαν ΚΑΝ να 'ανεβάσουν' στο TAXIS, πως η εντολή επιστροφής έχει φύγει, όπως είπες και 'συ, για να ξέρουμε και 'μεις πως να κινηθούμε ...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θα μπορούσε, αλλά βασικά δεν θα ήθελε
Βασικά γιατί θα την έσπαγε στον πελάτη (που του στερούσε την ευκαιρία να κάνει χρήση ΚΑΙ της απόδειξης) ενώ από την άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να πιαστεί για το οτι δεν έβαλε την σφραγίδαΙσως αν τα περιφερόμενα συνεργεία του ΣΔΟΕ που ελέγχουν αν η γιαγιά που πήρε τυροπιτάκια από τον φούρνο έχει και απόδειξη ταμειακής, εφοδιαστούν με card readers που ελέγχουν την εν λόγω γιαγιά για το αν έχει περαστεί η απόδειξη από τα τυροπιτάκια στην φοροκάρτα της και δεν έχει σφραγιστεί η αντίστοιχη απόδειξη.
Τώρα βέβαια, αν το περιφερόμενο ΣΔΟΕ ήταν τόσο αποτελεσματικό θα έκοβαν όλοι αποδείξεις...
Θα μπορούσαν πολύ απλά:
-**και (τέλος) να την καταχωρίζουμε εμείς (ή αν δεν μπορούμε εμείς, κάποιος συγγενής/φίλος/λογιστικό γραφείο ...) σε ειδικό αρχειάκι, απ' όπου θα ενημερωνόμαστε τόσο εμείς, όσο και το 'κράτος' για τις δαπάνες μας ** ...Ούτε POS, ούτε ΕΑΦΔΣΣ και εφορίες, ούτε μετατροπές, ούτε ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΟ Ή ΤΡΕΞΙΜΟ (μόνο να πάρουν-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-όλοι οι έλληνες 'κωδικούς' TAXIS) !!
Αλλά τι ονειρεύομαι και 'γω μεσημεριάτικα ...Το bold, πέρα από το οτι απαιτεί χρόνο και δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να το κάνει, το κάνεις και χωρίς φοροκάρτα
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Θα μπορούσε, αλλά βασικά δεν θα ήθελε
Βασικά γιατί θα την έσπαγε στον πελάτη (που του στερούσε την ευκαιρία να κάνει χρήση ΚΑΙ της απόδειξης) ενώ από την άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να πιαστεί για το οτι δεν έβαλε την σφραγίδαΙσως αν τα περιφερόμενα συνεργεία του ΣΔΟΕ που ελέγχουν αν η γιαγιά που πήρε τυροπιτάκια από τον φούρνο έχει και απόδειξη ταμειακής, εφοδιαστούν με card readers που ελέγχουν την εν λόγω γιαγιά για το αν έχει περαστεί η απόδειξη από τα τυροπιτάκια στην φοροκάρτα της και δεν έχει σφραγιστεί η αντίστοιχη απόδειξη.
Τώρα βέβαια, αν το περιφερόμενο ΣΔΟΕ ήταν τόσο αποτελεσματικό θα έκοβαν όλοι αποδείξεις...
Θα μπορούσαν πολύ απλά:
-**και (τέλος) να την καταχωρίζουμε εμείς (ή αν δεν μπορούμε εμείς, κάποιος συγγενής/φίλος/λογιστικό γραφείο ...) σε ειδικό αρχειάκι, απ' όπου θα ενημερωνόμαστε τόσο εμείς, όσο και το 'κράτος' για τις δαπάνες μας ** ...Ούτε POS, ούτε ΕΑΦΔΣΣ και εφορίες, ούτε μετατροπές, ούτε ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΟ Ή ΤΡΕΞΙΜΟ (μόνο να πάρουν-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-όλοι οι έλληνες 'κωδικούς' TAXIS) !!
Αλλά τι ονειρεύομαι και 'γω μεσημεριάτικα ...Το bold, πέρα από το οτι απαιτεί χρόνο και δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να το κάνει, το κάνεις και χωρίς φοροκάρτα
Υπάρχει και η τρίτη λύση: Να μετράνε μόνο οι αποδείξεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Να είσαι αναγκασμένος είτε να περνάς την φοροκάρτα κατά την αγορά είτε να καταχωρείς τα στοιχεία της έντυπης απόδειξης σε κάποια εφαρμογή στο internet όπου δεν υπάρχει μηχάνημα για τη φοροκάρτα.
Με τον τρόπο αυτό, αν κάποιος καταχωρήσει απόδειξη που έχει περαστεί στη φοροκάρτα του το σύστημα θα το πιάνει και θα την απορρίπτει. -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Υπάρχει και η τρίτη λύση: Να μετράνε μόνο οι αποδείξεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Να είσαι αναγκασμένος είτε να περνάς την φοροκάρτα κατά την αγορά είτε να καταχωρείς τα στοιχεία της έντυπης απόδειξης σε κάποια εφαρμογή στο internet όπου δεν υπάρχει μηχάνημα για τη φοροκάρτα.
Με τον τρόπο αυτό, αν κάποιος καταχωρήσει απόδειξη που έχει περαστεί στη φοροκάρτα του το σύστημα θα το πιάνει και θα την απορρίπτει.Ωραία. Ο πατέρας μου, που αν και μορφωμένος αλλά 78 ετών, δεν έχει ιδέα απο Η/Υ , θα χαρεί ιδιαίτερα !
-
Και αυτό θα το κάνουν οι γριές, οι γέροι και νιούμπες από τεχνολογία δηλ οι μισοί έλληνες;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Με τον τρόπο αυτό, αν κάποιος καταχωρήσει απόδειξη που έχει περαστεί στη φοροκάρτα του το σύστημα θα το πιάνει και θα την απορρίπτει.Ωραία. Ο πατέρας μου, που αν και μορφωμένος αλλά 78 ετών, δεν έχει ιδέα απο Η/Υ , θα χαρεί ιδιαίτερα !
Ο δικός μου πατέρας είναι 81. Θα πέσει πολύ γέλιο...
Όμως τέτοιες 'λεπτομέρειες' δεν απασχολούν τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους που κατεβάζουν τέτοιες φαεινές ιδέες. Ούτε το σκέφτηκαν ούτε και τους νοιάζει. Λέτε αυτή να είναι η 'τεχνογνωσία' που θα μας υποσχέθηκε το ΔΝΤ;... τρομάρα μας... -
Όχι, τη φοροκάρτα τη σκέφτηκαν δικά μας τζιμάνια πριν έρθουν οι σύμβουλοι
-
Μάλλον συμφωνείτε οι περισσότεροι (απ' ό,τι κατάλαβα...), πως το 'χαρτομάνι' κάνει καλό στους μη έχοντες σχέση με Η/Υ ...
-
Έχοντας από πρώτο χέρι εμπειρία από αυτό το χαρτομάνι, διαφωνώ κάθετα.
Αυτό που θέλουν να πουν οι συμμετέχοντες, και απλά δεν το έχει διατυπώσει κανείς, είναι πως μη ενσωματώνοντας την κάρτα αυτή μέσα στη διαδικασία 'εκδίδω απόδειξη - πληρώνομαι' απλά την καθιστά ανεφάρμοστη. -
Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ εύκολο τρόπο για να καταχωρίζουμε, αναλύουμε, ταξινομούμε και να δικαιολογούμε το εισόδημά μας οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ...
Αλήθεια, σε άλλες χώρες τι κάνουν ; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ εύκολο τρόπο για να καταχωρίζουμε, αναλύουμε, ταξινομούμε και να δικαιολογούμε το εισόδημά μας οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ...
Αλήθεια, σε άλλες χώρες τι κάνουν ;Η εφορια τους φερεται σαν ανθρωπους και οχι σαν ζωα/δουλους της.Δεν τους ζητα να την υποκαταστησουν και να κανουν οι πολιτες αμισθι αυτο που πρεπει να κανουν και πληρωνονται οι υπαλληλοι της.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Ο δικός μου πατέρας είναι 81. Θα πέσει πολύ γέλιο...
Όμως τέτοιες 'λεπτομέρειες' δεν απασχολούν τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους που κατεβάζουν τέτοιες φαεινές ιδέες. Ούτε το σκέφτηκαν ούτε και τους νοιάζει. Λέτε αυτή να είναι η 'τεχνογνωσία' που θα μας υποσχέθηκε το ΔΝΤ;... τρομάρα μας...Αν ο πατερας μου ηταν 113,αγράμματος, κατακοιτος, χωρις να μπορει να βλεπει και να ακουει,θα επρεπε το φορολογικο συστημα να χτιστει γυρω απο αυτον;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν ο πατερας μου ηταν 113,αγράμματος, κατακοιτος, χωρις να μπορει να βλεπει και να ακουει,θα επρεπε το φορολογικο συστημα να χτιστει γυρω απο αυτον;Εξακριβωμένη διαπίστωση μου μετα απο τόσα χρόνια είναι ότι λαός που μόνο και όλο 'ρωταει' είμαστε! Η πινακίδα που γραφει 'Ταμείο' πάνω απο το κεφαλι μας είναι και ρωταμε αν είναι εδώ το ταμείο.
Σε μια καλα οργανωμένη κοινωνία φανταζομαι ότι οι γηραιότεροι θα βοηθηθούν (και πρέπει) απο τους νεότερους, οι νεότεροι ας ψαξουν να ενημερωθούν όσο μπορούν χωρίς τα 'δεν μου τα είπαν αυτα' ή 'δεν τα ήξερα'γιατί κανενας δεν μπορεί (και δεν γίνεται) κανέναν να πάρει απο το χέρι και να τον πει ή να εξηγήσει τι πρέπει να κάνει, το κράτος απο την άλλη ας μην έχει την εντυπωση πως έχει 10.000.000 κατοίκους επιπέδου μεταπτυχιακού και διδακτορικού σε 3 επιστήμες κλπ! Υπάρχει και μια μέση οδός πάντα!
Εχω την εντυπωση πως 113 ετων αγραμματος και κατακοιτος υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου και όχι μόνο στην Ελλαδα! Και υπάρχουν χώρες που λειτουργούν καλύτερα! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το επόμενο βήμα είναι να φορολογείται και το ποσό που θα δίνουμε στην εφορία.Μήπως αυτό γίνεται ήδη με την εισφορά αλληλεγγύης (=έκτακτο χαράτσι) η οποία υπολογιζεται βάσει των μικτών αποδοχών?
Μικτές αποδοχές= αποδοχές+ασφαλιστικες εισφορές+παρακρατηθείς φόρος. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το επόμενο βήμα είναι να φορολογείται και το ποσό που θα δίνουμε στην εφορία.
Μήπως αυτό γίνεται ήδη με την εισφορά αλλυλεγγύης (=έκτακτο χαράτσι) η οποία υπολογιζεται βάσει των μικτών αποδοχών?
Μικτές αποδοχές= αποδοχές+ασφαλιστικες εισφορές+παρακρατηθείς φόρος.γιατι να μην βαλουν φορο σε ολα αυτα μαζι?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος