-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών/προμηθευτών έλαβαν παράταση για όλα τα ΑΦΜ μέχρι 30/09.Τα καθάρματα. Τους είχα κάνει χρυσούς πέρυσι που είχα χάσει για 2-3 μέρες την ημερομηνία (το ΑΦΜ μου λήγει σε 1) και μου πήραν τελικά, τσάμπα και βερεσέ, το 200άρι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μου ήρθε και μενα το ραβασάκι! Με 200€ ως τις 30/9/11 ... θα σωσω την χωρα!με 200 οχι, περιμενε να ερθουν και τα νεα νεα νεα τελη κυκλοφοριας
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών/προμηθευτών έλαβαν παράταση για όλα τα ΑΦΜ μέχρι 30/09.
Τα καθάρματα. Τους είχα κάνει χρυσούς πέρυσι που είχα χάσει για 2-3 μέρες την ημερομηνία (το ΑΦΜ μου λήγει σε 1) και μου πήραν τελικά, τσάμπα και βερεσέ, το 200άρι.
Το ίδιο γκαντέμης. Και το δικό μου σε 1 λήγει και σε 20 λεπτά θα ήμασταν εκπρόθεσμοι
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το ίδιο γκαντέμης. Και το δικό μου σε 1 λήγει και σε 20 λεπτά θα ήμασταν εκπρόθεσμοιΔε μου έκοψε όταν έβγαλα ΑΦΜ να ζητήσω 'εύκολο νούμερο'
Το πάθημα έγινε μάθημα και φέτος υπέβαλα αμέσως μόλις άνοιξε το σύστημα (15/7)
-
Αφορολόγητο λέει 5000 από το 1-1-2012. Με τις αποδείξεις τι γίνεται; Ακόμα το 25%;
Αν δεν μαζέψω καθόλου τι επιβάρυνση θα έχω με αφορολόγητο τα 5k; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
... Με τις αποδείξεις τι γίνεται; ....Αν δεν μαζέψω καθόλου ........Εσύ μάζεψέ τες σε ένα φάκελο, γιατί το 'κράτος-εφευρέτης' δεν ξέρεις τι θα παρουσιάσει μιά ωραία πρωία, και χαμένες δεν θα πάνε !
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αφορολόγητο λέει 5000 από το 1-1-2012. Με τις αποδείξεις τι γίνεται; Ακόμα το 25%;
Αν δεν μαζέψω καθόλου τι επιβάρυνση θα έχω με αφορολόγητο τα 5k;Αφού πέφτει το αφορολόγητο, τότε μάλλον θα χρειαστούμε ακόμη περισσότερες αποδείξεις για να καλύψουμε/δικαιολογήσουμε το ετήσιο εισόδημά μας ... Αλλά όλ' αυτά θα ισχύσουν από το '12, για τη δήλωση του '13 και αφού γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, διευκρινίσεις κλπ, κλπ, οπότε μην άγχεστε από τώρα !
-
'Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας'
Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
perkor29@gmail.comΣεβαστέ κ. Παπούλια, παίρνω το θάρρος να σας γράψω αυτή την ανοιχτή επιστολή, με την ελπίδα ότι θα βρείτε τον καιρό να τη διαβάσετε πριν από την εκπνοή αυτού του μηνός.
Μόλις έλαβα μια ειδοποίηση από την εφορία που έλεγε πως πρέπει να πληρώσω έναν έκτακτο φόρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ρώτησα τον λογιστή μου αν πρόκειται για φάρσα ή για έργο κάποιου χάκερ και μου είπε πως είναι ένα αυθεντικό έργο του ελληνικού κράτους. Τον ρώτησα γιατί τότε κάνουμε επιμελώς δήλωση στην εφορία κάθε χρόνο. Και μου απάντησε: Αφού τα ξέρεις, τι τα ψάχνεις. Και περίμενε και άλλο φόρο με τη ΔΕΗ.
Και το ερώτημά μου, κ. Πρόεδρε, είναι πολύ απλό. Από πότε το κράτος απέκτησε το δικαίωμα να βάζει φόρους όποτε του καπνίσει; Την εποχή που η ανθρωπότητα έδινε το ένα δέκατο των εισοδημάτων της στους θεούς, στους άρχοντες ή στο κράτος και αποδεκάτιζε τους ανθρώπους βέβαια, πρέπει να το δούμε σήμερα σαν ένα θετικό μέτρο. Ηξερες τι θα πληρώσεις. Αυτός ο φόρος καταργήθηκε ως απάνθρωπος. Και ήρθαν πιο ανθρώπινα μέτρα φορολόγησης. Την εποχή που ακόμα οι εκδότες πλήρωναν, για ένα μου βιβλίο πλήρωσα τα μισά σε φόρους και ΦΠΑ. Αρα μιλάμε για πεντηκοστή.
Χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω, κ. Πρόεδρε, θέλω να σας δηλώσω υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ότι δεν είμαι σε θέση να πληρώσω αυτούς τους φόρους. Αν και εργαζόμενος στο χώρο των ΜΜΕ, θα ξέρετε σίγουρα την κρίση που υπάρχει ειδικά στον Τύπο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται, και αν παίρνουν κάτι έναντι, φτάνει μόνο για ένα συσσίτιο, της ίδιας ποιότητας με αυτό που δίνουν ο Δήμος και η Εκκλησία. Και καμιά φορά είναι και πολύ χειρότερο.
Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεσθε, κ. Πρόεδρε, αυτή η απόφαση είναι τελείως προσωπική, εύκολα μπορείτε να καταλάβετε την έμπνευση. Είναι από τον ποιητή Θορό, που αρνήθηκε να πληρώσει ένα φόρο υπέρ της μιλιταριστικής μηχανής των ΗΠΑ που έκλεψε περίπου το μισό Μεξικό. Βέβαια ο μεγάλος αυτός ποιητής είχε να πληρώσει, και δεν πλήρωσε. Προτίμησε να πάει φυλακή. Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν είχα χρήματα.
Το ερώτημά μου είναι γιατί να πληρώνουμε φόρους. Τι μας δίνει το κράτος σε αντάλλαγμα;
Είδα τη μάνα μου να πεθαίνει σε ένα άθλιο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, με εξαίρετο νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς καθόλου μέσα. Και έτσι κατάλαβα πώς είναι η Αφρική.
Ευχαρίστως να δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, την Υγεία, τις συγκοινωνίες, ιδίως στις άγονες γραμμές και οπουδήποτε αλλού, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτής της χώρας για να καταπολεμηθεί η φτώχεια και η ανεργία. Αλλά όλοι ζούμε τη συστηματική καταστροφή του γενέθλιου τόπου μας.
Αξιοσέβαστε κ. Πρόεδρε,
με την πολιτική εμπειρία που διαθέτετε, πρέπει να έχετε καταλάβει εδώ και καιρό πως η τύχη της πατρίδας έχει δοθεί σε ένα εγχώριο παράρτημα της διεθνούς Μαφίας. Ισως έχετε υπόψη σας το βιβλίο του Misha Glenny «MCMAFIA Εγκλημα χωρίς σύνορα», εκδόσεις Πάπυρος, και θα δείτε πως δεν υπερβάλλω. Και μπορεί να λέω λιγότερα από αυτά που γίνονται, ένεκα προσωπικής ανεπάρκειας. Και γνωρίζετε καλά πως δεν υπάρχει άμεση πολιτική λύση.
Υπάρχει μόνο άμεση και κτηνώδης καταστολή. Γιατί να χρηματοδοτώ τα ΜΑΤ που αφήνουν ανάπηρους συναδέλφους μου (περίπτωση Κυπραίου) που δεν συμμετέχουν σε συλλαλητήρια, απλώς κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό το μίσος της Πολιτείας για αντικειμενικούς παρατηρητές δεν είναι απλώς λογοκρισία. Είναι η σύγχρονη Ιερά Εξέτασις, θεσμός που δεν υπήρχε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Και αυτή από τη Δύση μάς ήρθε μαζί με τη Μαφία της.
ΥΓ.: Ελεύθερη «μεταποίηση» της παγκόσμιας επιτυχίας του τραγουδιού του Μπορίς Βιάν, «Mr. Le President».
Από εδώ: http://radar-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_4653.html#more
-
Αλήθεια, γνωρίζει κάποιος να μας πει αν όλοι αυτοί οι φόροι (πέραν αυτού του είσοδήματος) είναι αντισυνταγματικοί;
Κι αν ναι, τί μπορούμε να κάνουμε;
Αν πάλι δεν είναι αντισυνταγματικοί και κάποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, τί μπορεί να κάνει; -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ναι, από φέτοςΑκυρώθηκε ορέ η υποβολή οριστικής για παρακρατούμενους ελ. επαγγελματιών για φέτος. Μας αγαπάει ο Θεός
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Αλήθεια, γνωρίζει κάποιος να μας πει αν όλοι αυτοί οι φόροι (πέραν αυτού του είσοδήματος) είναι αντισυνταγματικοί;
Κι αν ναι, τί μπορούμε να κάνουμε;
Αν πάλι δεν είναι αντισυνταγματικοί και κάποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, τί μπορεί να κάνει;Θα χρωστας στην εφορία. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
'Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας'
Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
perkor29@gmail.comΣεβαστέ κ. Παπούλια,
Kαι γιατί να είναι σεβαστός? Επειδή δίνει και λαμβάνει χαιρετούρες στο προεδρικό μέγαρο με Παπανδρέου και Βενιζέλο στην σχεδόν εβδομαδιαία ενημέρωση νέων φόρων.
Μόνο που βλέπω την φωτογραφία μου προκελεί αηδία.
- Μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων. Μην ξεχαστούμε και πληρώνουμε πρόστιμο. Τέτοια περιμένουν οι άχρηστοι.
-
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που θα απαιτείται, θα αυξηθεί, συναρτώμενο ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλωθεί. Οι αποδείξεις θα συγκεντρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.
τι εννοούν;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που θα απαιτείται, θα αυξηθεί, συναρτώμενο ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλωθεί. Οι αποδείξεις θα συγκεντρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.
τι εννοούν;
Είχε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πριν από λίγο τον Αντώνη Μουζάκη και έλεγε ότι για το μεν πρώτο θα πρέπει να περιμένουμε το σ/ν και για το δεύτερο ότι μάλλον εννοούν την φοροκάρτα, η οποία ίσως αρχίσει να χρησιμοποιείται από τον Οκτώβρη.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
τι εννοούν;
Είχε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πριν από λίγο τον Αντώνη Μουζάκη και έλεγε ότι για το μεν πρώτο θα πρέπει να περιμένουμε το σ/ν και για το δεύτερο ότι μάλλον εννοούν την φοροκάρτα, η οποία ίσως αρχίσει να χρησιμοποιείται από τον Οκτώβρη.
Για το επόμενο έτος η φοροκάρτα γιατί φέτος δεν πιστεύω να περιμένουν όλα στην φοροκάρτα....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι εννοούν;
Για το επόμενο έτος η φοροκάρτα γιατί φέτος δεν πιστεύω να περιμένουν όλα στην φοροκάρτα....
Ο Μουζάκης έλεγε ότι έχουμε μόνο τρεις μήνες, οπότε αναφερόταν στο 2011. Μακάρι να είναι λάθος.
-
Δεν γίνονται αυτά. Επειδή το είδα αποσπασματικά δεν είπε για φοροκάρτα. Ηλεκτρονικός τρόπος είναι και το εξελάκι.
Για 5Κ αφορολόγητο θα τα γράψω στα φρύδια μου, μου φαίνεται. Ελεος δηλ σιγά το κίνητρο... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν γίνονται αυτά. Επειδή το είδα αποσπασματικά δεν είπε για φοροκάρτα. Ηλεκτρονικός τρόπος είναι και το εξελάκι.
Για 5Κ αφορολόγητο θα τα γράψω στα φρύδια μου, μου φαίνεται. Ελεος δηλ σιγά το κίνητρο...εννοείς δλδ ότι καλύτερα να μην παίρνεις αποδείξεις και να γλιτώνεις παράλληλα το 23% του ΦΠΑ, παρά να παίρνεις απόδειξη για να έχεις του χρόνου ένα ποσοστό μείωσης του φόρου μέχρι 20%. Όντως είναι ενδιαφέρουσα συλλογιστική.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για 5Κ αφορολόγητο θα τα γράψω στα φρύδια μου, μου φαίνεται. Ελεος δηλ σιγά το κίνητρο...Έχεις δίκιο, δεν είπε τίποτα. Αλλά ισχύει για το 2011. Ολόκληρη η @@λογία του δοσίλογου εδώ:
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
εννοείς δλδ ότι καλύτερα να μην παίρνεις αποδείξεις και να γλιτώνεις παράλληλα το 23% του ΦΠΑ, παρά να παίρνεις απόδειξη για να έχεις του χρόνου ένα ποσοστό μείωσης του φόρου μέχρι 20%. Όντως είναι ενδιαφέρουσα συλλογιστική.
Για να μπορέσεις να έχεις αυτό το ποσοστό μείωσης του 'έως' 20% θα πρέπει να έχεις αποδείξεις που θα αντιστοιχούν στο μισό περίπου του εισοδήματός σου. Βγάλε φόρους και άλλες δαπάνες που δεν μπαίνουν σε αποδείξεις, θέλει δηλαδή να καταναλώνεις ότι παίρνεις ουσιαστικά. Αυτό δεν γίνεται, οπότε ουσιαστικά σου λέει ότι μειώνει ή στη χειρότερη καταργεί ακόμα και αυτό το αφορολόγητο των 5000 ευρώ!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος