-
εγώ δε βρήκα τίποτα τέτοιο ακόμα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι να βγουν φωτοτυπία όλες οι αποδείξεις ή, τουλάχιστον, να γίνει σαφές στον υπάλληλο ότι έχουν βγει φωτοτυπία όλες οι αποδείξεις...Αν φοβάσαι οτι θα σου κάνει ιστορία ο υπάλληλος που θα σου τις ελέγξει δε νομίζω οτι βοηθάνε οι φωτοτυπίες ή το σκανάρισμα κυρίως γιατί
αμα τις σκανάρεις να τις δώσεις και σε μας
Το οτι προσκομίζεις φωτοτυπίες ή jpeg με αποδείξεις δε σημαίνει οτι είναι και δικές σου και ακόμα και να έχουν και το όνομά σου επάνω δεν αποδεικνύεται από πουθενά οτι τις υπέβαλες κανονικά με την αρχική δήλωση ως όφειλες. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, η απαίτηση για υποβολή των πρωτότυπων αποδείξεων (ακόμα κι αυτών που έχουν όνομα) πέρα από την τυπολατρία έχει και πραγματικό λόγο ύπαρξης. π.χ. Μου τράκαραν το Ι.Χ. έδωσα τα πρωτότυπα παραστατικά στην ασφαλιστική για να αποζημιωθώ και τις φωτοτυπίες στην εφορία
Αν υπέβαλες τη δήλωση ηλεκτρονικά και σε καλέσουν εκ των υστέρων για έλεγχο το μόνο που μπορείς να κάνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι να ζητήσεις να γίνει επιτόπου ο έλεγχος (που για μία δήλωση με μια μεγαλούτσικη επιστροφή μπορεί να χρειαστεί και κανένα τρίωρο) . Εγώ πάντως στη δικιά μου δήλωση αυτό θα κάνω, όχι επειδή δεν εμπιστεύομαι τον υπάλληλο που θα μου τις ελέγξει, ούτε για να του τη σπάσω, ούτε για να καθυστερήσω τους υπόλοιπους που θα περιμένουν πίσω μου. Υποτίθεται οτι θα τις ελέγξει κάποια στιγμή στο ωράριό του. Ε, θέλω να είμαι κι εγώ παρών να σιγουρευτώ οτι δεν έκανα (εγώ) κανένα λάθος στο μέτρημα.
Βασικά αυτό το μέτρο (απο την αρχή βλ. εξαγγελία, μέχρι το τέλος βλ. έλεγχος εφαρμογής) είχε κοντόφθαλμο σχεδιασμό και κυρίως ψαρωτικό χαρακτήρα με την έννοια οτι για να πετύχει απαιτούσε αλλόφρονες, τρομοκρατημένους από τον Αυτιά συνταξιούχους να ζητάνε μανιωδώς αποδείξεις απο δω κι από κει ενω στην πραγματικότητα χρειαζόταν ελάχιστες και δεν επρόκειτο να έχουν κάποιο όφελος ζητώντας κι άλλες. Το αποτέλεσμα ήταν οτι ούτε τα επιπλέον έσοδα από τον ΦΠΑ είδαν, ούτε από τον επιπλέον φόρο εισοδήματος των εκδοτών των αποδείξεων, καλούνται δε να δώσουν μεγαλύτερες επιστροφές και φορτώσανε τους υπαλλήλους με ένα έργο (δειγματοληπτικός έλεγχος ) το οποίο δεν πρόκειται φυσικά (επι της ουσίας να γίνει ποτέ).
Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι οταν κατά τον Σεπτέμβρη αθροίσουν τα ποσά του κωδικού 049 και βγει ένα αποτέλεσμα ίσαμε μιάμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας για το 2010. -
Δεν θα υποβάλλω φωτοαντίγραφα, τα πρωτότυπα θα υποβάλλω αλλά θα τους κάνω σαφές ότι έχω φωτοαντίγραφα σε περίπτωση που 'χαθεί τίποτα' Δεν μπορώ να υποχρεώσω τους από πίσω μου στην ουρά να περιμένουν 3 ώρες να ελεγχθούν 957 αποδείξεις. Λάθος δεν έχει γίνει, το Excel να 'ναι καλά...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν θα υποβάλλω φωτοαντίγραφα, τα πρωτότυπα θα υποβάλλω αλλά θα τους κάνω σαφές ότι έχω φωτοαντίγραφα σε περίπτωση που 'χαθεί τίποτα'κατάλαβα τι είπες αλλά αν ήμουν ο λαμογιουπάλληλος που ήθελα να σου φάω τις αποδείξεις (αυτό δε φοβόμαστε;) θα σου έλεγα καλλιστα οτι σκανάρατε εσύ κι οι φίλοι σου και οι φίλοι του koutsan τις αποδείξεις σας και στον φάκελο που μου έδωσες δεν είχε παρά ελάχιστες. οπως είπες κι εσύ 'ο λόγος μου εναντίον του δικού σου'
Δεν μπορώ να υποχρεώσω τους από πίσω μου στην ουρά να περιμένουν 3 ώρες να ελεγχθούν 957 αποδείξεις. Λάθος δεν έχει γίνει, το Excel να 'ναι καλά...
Αυτό να το σκεφτόταν στο υπουργείο οταν σχεδιάζαν το μέτρο των αποδείξεων. Και εκτός αυτού, πότε δηλαδή θα τις ελέγξει τις αποδείξεις; Τότε δεν θα περιμένει κανένας; Αν είναι να τις ελέγξει μια Παρασκευή π.χ. που το τμήμα είναι κλειστό προς το κοινό, ας του τις πάω Παρασκευή και να του κάνω και παρέα όταν τις μετράει
-
Το ότι έχεις φωτοαντίγραφα δεν αποδεικνύει τίποτα, τα ίδια φωτοαντίγραφα θα τα δώσεις και σε μένα και μετά στο Μήτσο και στο Γιώργο...Με ένα πάκο, το ίδιο, φωτοαντίγραφα όλη η Ελλάδα θα ισχυριστεί ότι είχε τις απαιτούμενες αποδείξεις αλλά τις πέταξε/έχασε ο κακός υπάλληλος...Δεν κάνεις/αποδεικνύεις τίποτα με τα φωτοαντίγραφα, μια τρύπα στο νερό είναι
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν υπέβαλες τη δήλωση ηλεκτρονικά και σε καλέσουν εκ των υστέρων για έλεγχο το μόνο που μπορείς να κάνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι να ζητήσεις να γίνει επιτόπου ο έλεγχος (που για μία δήλωση με μια μεγαλούτσικη επιστροφή μπορεί να χρειαστεί και κανένα τρίωρο) . Εγώ πάντως στη δικιά μου δήλωση αυτό θα κάνω, όχι επειδή δεν εμπιστεύομαι τον υπάλληλο που θα μου τις ελέγξει, ούτε για να του τη σπάσω, ούτε για να καθυστερήσω τους υπόλοιπους που θα περιμένουν πίσω μου. Υποτίθεται οτι θα τις ελέγξει κάποια στιγμή στο ωράριό του. Ε, θέλω να είμαι κι εγώ παρών να σιγουρευτώ οτι δεν έκανα (εγώ) κανένα λάθος στο μέτρημα.
Αυτό ΔΕΝ παίζει.
Όχι γιατί ο υπάλληλος δεν θα θέλει να το κάνει (που φυσικά και ΔΕΝ θα θέλει), αλλά γιατί όταν σε φωνάζουν να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά, απλώς λαμβάνουν τα δικαιολογητικά και κάνουν ένα τυπικό έλεγχο ότι είναι σωστή η δήλωση και ως εκεί. Ο κανονικός έλεγχος δεν γίνεται εκείνη την στιγμή οπότε δεν μπορείς να το απαιτήσεις.Εάν πάλι θεωρείται ότι ο κανονικός έλεγχος γίνεται εκείνη την στιγμή, απλά το ότι λαμβάνουν το φακελάκι με τις αποδείξεις σημαίνει ότι και τις αποδέχονται ως σωστά μετρημένες. Άρα και δεν χάνεις τον χρόνο σου, και είσαι οκ.
Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν θα γίνει κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος, παρά μόνο όταν κάποιος δηλώνει τρελές αποδείξεις ίσες με το 90% του εισοδήματος τους. Π.χ. με μεικτό εισόδημα 18.000, να έχεις δηλώσει 15.000 αποδείξεις.
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, απλά θα περιμένουμε να δούμε εάν ισχύει το 'λεφτά υπάρχουν'.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
όταν σε φωνάζουν να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά, απλώς λαμβάνουν τα δικαιολογητικά και κάνουν ένα **τυπικό έλεγχο **ότι είναι σωστή η δήλωση και ως εκεί. Ο **κανονικός έλεγχος **δεν γίνεται εκείνη την στιγμή οπότε δεν μπορείς να το απαιτήσεις.Εάν πάλι θεωρείται ότι ο κανονικός έλεγχος γίνεται εκείνη την στιγμή, απλά το ότι λαμβάνουν το φακελάκι με τις αποδείξεις σημαίνει ότι και τις αποδέχονται ως σωστά μετρημένες. Άρα και δεν χάνεις τον χρόνο σου, και είσαι οκ.
Οταν λες τυπικό έλεγχο τι εννοείς; Απλά να δει οτι έχω διάφορα χαρτάκια; Γιατί αν δήλωσα οτι έχω 15000 ευρώ αποδείξεις ενώ στην πραγματικότητα έχω 14000 δεν είναι σωστή η δήλωση οπότε το 'ως εκεί' που λες μπορεί να μην είναι και τόσο κοντά
Οταν λές *κανονικός έλεγχος *τι εννοείς; Μήπως αναφέρεσαι στον τακτικό έλεγχο; Γιατι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν έχει σχέση μ'αυτό που συζητάμε
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Αυτό ΔΕΝ παίζει.
Όχι γιατί ο υπάλληλος δεν θα θέλει να το κάνει (που φυσικά και ΔΕΝ θα θέλει), αλλά γιατί όταν σε φωνάζουν να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά, απλώς λαμβάνουν τα δικαιολογητικά και κάνουν ένα τυπικό έλεγχο ότι είναι σωστή η δήλωση και ως εκεί. Ο κανονικός έλεγχος δεν γίνεται εκείνη την στιγμή οπότε δεν μπορείς να το απαιτήσεις.Εάν πάλι θεωρείται ότι ο κανονικός έλεγχος γίνεται εκείνη την στιγμή, απλά το ότι λαμβάνουν το φακελάκι με τις αποδείξεις σημαίνει ότι και τις αποδέχονται ως σωστά μετρημένες. Άρα και δεν χάνεις τον χρόνο σου, και είσαι οκ.
Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν θα γίνει κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος, παρά μόνο όταν κάποιος δηλώνει τρελές αποδείξεις ίσες με το 90% του εισοδήματος τους. Π.χ. με μεικτό εισόδημα 18.000, να έχεις δηλώσει 15.000 αποδείξεις.
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, απλά θα περιμένουμε να δούμε εάν ισχύει το 'λεφτά υπάρχουν'.
Φανταζομαι αυτά τα λες στο περίπου γιατι μαλλον δεν σε έχουν ελεγξει ποτε!
Οταν με το καλο τα πας.... ξαναγραψε μας λεπτομερειες.Μια μια τις πανε τις αποδειξεις φίλε και οταν θα σου εχουν το σακκουλάκι με τις κομμένες θα εκπλαγεις με τγην λεπτομερια που εγινε η δουλειά.
Κραταω επιφύλαξη αν είσαι σε καμμια ΔΟΥ που παίζουν με τις τάπες των βαρελιών αλλα Γλυφαδα και Κηφισια είναι -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οταν με το καλο τα πας.... ξαναγραψε μας λεπτομερειες.Μια μια τις πανε τις αποδειξεις φίλε και οταν θα σου εχουν το σακκουλάκι με τις κομμένες θα εκπλαγεις με τγην λεπτομερια που εγινε η δουλειά.
Κραταω επιφύλαξη αν είσαι σε καμμια ΔΟΥ που παίζουν με τις τάπες των βαρελιών αλλα Γλυφαδα και Κηφισια είναιΕ;
Εάν κάνεις ηλεκτρονική, τότε πας και καταθέτεις τα χαρτιά μετά και τις αποδείξεις. Εκεί δεν ελέγχουν τις αποδείξεις, απλά ελέγχουν τα χαρτιά σου (Βεβαιώσεις απολαβών, δάνεια, αυτοκίνητα, κ.λπ.) να δούνε εάν συμφωνούν τα νούμερα τις δήλωσης με αυτά που έχεις στα 'χαρτιά'.
Το ίδιο κάνουν και σε αυτούς από τους οποίους παραλαμβάνουν τις δηλώσεις σε hard copy.
Αυτό είναι ο έλεγχος; Εάν ναι, τότε πολύ απλά δεν έλεγξαν αποδείξεις και όλα καλά.Εάν τώρα ΔΕΝ είναι αυτός ο έλεγχος, αλλά ο έλεγχος γίνεται σε δεύτερο στάδιο, τότε πώς θα απαιτήσεις να σου μετρήσουν μπροστά σου τις αποδείξεις αφού δε είναι αυτός ο έλεγχος; Θα σου πούνε το κλασικό ότι δεν είναι αυτός ο έλεγχος, οπότε απλά δεν σου κάνουν το χατίρι να τις μετρήσουν, και προφανώς δε κάνουν και την δήλωση σου δεκτή εφόσον δεν έχεις καταθέσει τα δικαιολογητικά.
Εσύ cpp τι λες που σε έχουν ελέγξει πολλές φορές;;
Ο έλεγχος γίνεται όταν σε φωνάζουν μετά την ηλεκτρονική δήλωση για να καταθέσεις τα χαρτιά σου, ή γίνεται στην συνέχεια σε δεύτερο χρόνο και ΑΦΟΥ τα καταθέσεις; -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Κραταω επιφύλαξη αν είσαι σε καμμια ΔΟΥ που παίζουν με τις τάπες των βαρελιών αλλα Γλυφαδα και Κηφισια είναιΕ;
Εάν κάνεις ηλεκτρονική, τότε πας και καταθέτεις τα χαρτιά μετά και τις αποδείξεις. Εκεί δεν ελέγχουν τις αποδείξεις, απλά ελέγχουν τα χαρτιά σου (Βεβαιώσεις απολαβών, δάνεια, αυτοκίνητα, κ.λπ.) να δούνε εάν συμφωνούν τα νούμερα τις δήλωσης με αυτά που έχεις στα 'χαρτιά'.
Το ίδιο κάνουν και σε αυτούς από τους οποίους παραλαμβάνουν τις δηλώσεις σε hard copy.
Αυτό είναι ο έλεγχος; Εάν ναι, τότε πολύ απλά δεν έλεγξαν αποδείξεις και όλα καλά.Εάν τώρα ΔΕΝ είναι αυτός ο έλεγχος, αλλά ο έλεγχος γίνεται σε δεύτερο στάδιο, τότε πώς θα απαιτήσεις να σου μετρήσουν μπροστά σου τις αποδείξεις αφού δε είναι αυτός ο έλεγχος; Θα σου πούνε το κλασικό ότι δεν είναι αυτός ο έλεγχος, οπότε απλά δεν σου κάνουν το χατίρι να τις μετρήσουν, και προφανώς δε κάνουν και την δήλωση σου δεκτή εφόσον δεν έχεις καταθέσει τα δικαιολογητικά.
Εσύ cpp τι λες που σε έχουν ελέγξει πολλές φορές;;
Ο έλεγχος γίνεται όταν σε φωνάζουν μετά την ηλεκτρονική δήλωση για να καταθέσεις τα χαρτιά σου, ή γίνεται στην συνέχεια σε δεύτερο χρόνο και ΑΦΟΥ τα καταθέσεις;Tα πας αν εχεις λιγες αποδειξεις και εχει χρόνο ο εφοριακός τα κανει επιτόπου, αλλίως τα αφήνεις, παίρνεις αριθμο πρωτοκολου, τσεκαρουν ΟΛΕΣ τις αποδειξεις, σε ειδοποιουν για το αποτελεσμα του ελεγχου, όπου σου λενε γιατι φεύγει η κάθε απόδειξη, γίνεται τροποποητική με το νεο ποσό.
Σε ηλεκτρονική υποβολή μια φορα μου έχουν κανει έλεγχο επιτόπου και 2 τα άφησα με πήραν στο κινητό και πήγα μετά.Μαλιστα μια χρονια μου πεταξαν έξω ακριβες αντιγραφο αποδειξης γιατρου υπογεγραμμενο απο τον ιδιο και στην φωτό (και καλα εκανα οπως μου εξηγησαν μετά). Ευτυχως την βρήξκαν μετα απο 3 μήνες την γνήσια αποδειξη και εκανα τροποιητικη στην τροποποιητική τους.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Tα πας αν εχεις λιγες αποδειξεις και εχει χρόνο ο εφοριακός τα κανει επιτόπου, αλλίως τα αφήνεις, παίρνεις αριθμο πρωτοκολου, τσεκαρουν ΟΛΕΣ τις αποδειξεις, σε ειδοποιουν για το αποτελεσμα του ελεγχου, όπου σου λενε γιατι φεύγει η κάθε απόδειξη, γίνεται τροποποητική με το νεο ποσό.
Σε ηλεκτρονική υποβολή μια φορα μου έχουν κανει έλεγχο επιτόπου και 2 τα άφησα με πήραν στο κινητό και πήγα μετά.Μαλιστα μια χρονια μου πεταξαν έξω ακριβες αντιγραφο αποδειξης γιατρου υπογεγραμμενο απο τον ιδιο και στην φωτό (και καλα εκανα οπως μου εξηγησαν μετά). Ευτυχως την βρήξκαν μετα απο 3 μήνες την γνήσια αποδειξη και εκανα τροποιητικη στην τροποποιητική τους.
- Αριθμό πρωτοκόλλου δεν πήρα/δεν έδιναν, δεν πήρε κανείς. Ο φάκελος με τις αποδείξεις πήγε σε μια σακούλα με άλλους δεκάδες φακέλους, ενώ υπήρχαν και άλλες δεκάδες γεμάτες σακούλες στο γραφείο.
- Αποδείξεις γιατρών κ.λπ. (ότι δηλαδή μπαίνει σε κουτάκι στο Ε1 αλλά δεν αφορά τις αποδείξεις που είναι στον φάκελο) τις ελέγχαν επι τόπου. Εάν μιλάς για αυτές οκ.
- Έχεις πάει από καμία ΔΟΥ να δεις τον όγκο των αποδείξεων που έχουν μαζευτεί;; Αποκλείεται να τις ελέγξουν όλες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ο μόνος τρόπος να βγάλουν ΣΙΓΟΥΡΑ λεφτά, είναι να πουλήσουν τις αποδείξεις για ανακύκλωση.
-
Οπότε παραμένει το ερώτημα: πως μπορούμε να διασφαλιστούμε από το ενδεχόμενο να χαθούν/κλαπούν/καταστραφούν οι αποδείξεις μας, και μαζί με αυτές και κάμποσα € επιστροφή φόρου ?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το ότι έχεις φωτοαντίγραφα δεν αποδεικνύει τίποτα, τα ίδια φωτοαντίγραφα θα τα δώσεις και σε μένα και μετά στο Μήτσο και στο Γιώργο...Με ένα πάκο, το ίδιο, φωτοαντίγραφα όλη η Ελλάδα θα ισχυριστεί ότι είχε τις απαιτούμενες αποδείξεις αλλά τις πέταξε/έχασε ο κακός υπάλληλος...Δεν κάνεις/αποδεικνύεις τίποτα με τα φωτοαντίγραφα, μια τρύπα στο νερό είναιΔηλαδή, και ο Μητσος, ο Koutsan, ο Γιώργος, ο Βάγγος, η Μαρίκα είχανε δηλώσει στη φορ. δήλωση ποσό αποδείξεων 14.359,73...??? Γιατί ο nass, στη δική του φορ.δήλωση τόσα δηλωσε και ακριβώς αυτά εχει φωτοαντίγραφα. Εγω που δηλωσα 12.459,49 πώς θα χρησιμοποιήσω τις φωτοτυπίες του nass...??? Θα αφαιρέσω τις αναλογες, ωστε να μου 'κάτσει' ακριβώς το ποσό των 12.459,49..??
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε παραμένει το ερώτημα: πως μπορούμε να διασφαλιστούμε από το ενδεχόμενο να χαθούν/κλαπούν/καταστραφούν οι αποδείξεις μας, και μαζί με αυτές και κάμποσα € επιστροφή φόρου ?Δεν υπάρχει εκτός από αυτό που είπε ο hrdoukas : δηλ. να απαιτήσεις εντόνως να γίνει ο έλεγχος ενώπιόν σου.
Σε τελική ανάλυση όταν παραδίδεις ένα φάκελο με 30.000 ευρώ αποδείξεις, ουσιαστικά παραδίδεις στα χέρια του υπαλλήλου 3.000 ευρώ μετρητά. Ποιος θα άφηνε 3 χιλιάρικα σε έναν άσχετο και θα έφευγε ; -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το ότι έχεις φωτοαντίγραφα δεν αποδεικνύει τίποτα, τα ίδια φωτοαντίγραφα θα τα δώσεις και σε μένα και μετά στο Μήτσο και στο Γιώργο...Με ένα πάκο, το ίδιο, φωτοαντίγραφα όλη η Ελλάδα θα ισχυριστεί ότι είχε τις απαιτούμενες αποδείξεις αλλά τις πέταξε/έχασε ο κακός υπάλληλος...Δεν κάνεις/αποδεικνύεις τίποτα με τα φωτοαντίγραφα, μια τρύπα στο νερό είναι
Δηλαδή, και ο Μητσος, ο Koutsan, ο Γιώργος, ο Βάγγος, η Μαρίκα είχανε δηλώσει στη φορ. δήλωση ποσό αποδείξεων 14.359,73...??? Γιατί ο nass, στη δική του φορ.δήλωση τόσα δηλωσε και ακριβώς αυτά εχει φωτοαντίγραφα. Εγω που δηλωσα 12.459,49 πώς θα χρησιμοποιήσω τις φωτοτυπίες του nass...??? Θα αφαιρέσω τις αναλογες, ωστε να μου 'κάτσει' ακριβώς το ποσό των 12.459,49..??
Ναι γιατί θα σε εμποδίσει κανένας ; Και αν δηλ. προσκομίσεις - μέσω των φωτοαντιγράφων - 12.879,23 ενώ δήλωσες 12.459,49 τι θα σου πουν ; ότι προσκομίσατε παραπάνω από όσες δηλώσατε ;
Ε είδατε δεν μετράω καλά μάλλον, θα πάρω κι άλλη επιστροφή τώρα ;Κι εγώ δήλωσα 27.000 αποδείξεις ενώ είχα περίπου 30 για να μειώσω τις πιθανότητες να με φωνάξουν για έλεγχο και δω τη φάτσα τους(επιστροφή 911 ευρώ), αν με φωνάξουν για έλεγχο λέω να ζητήσω να κάνω τροποποιητική και θα τις βάλω όλες για να τους πάρω περισσότερα αφού θα πάω που θα πάω.
Αφού δεν γουστάρουν που τους χαρίζω 300 ευρώ και θέλουν να ελέγξουν θα επιχειρήσω να τους τα πάρω όλα -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δηλαδή, και ο Μητσος, ο Koutsan, ο Γιώργος, ο Βάγγος, η Μαρίκα είχανε δηλώσει στη φορ. δήλωση ποσό αποδείξεων 14.359,73...??? Γιατί ο nass, στη δική του φορ.δήλωση τόσα δηλωσε και ακριβώς αυτά εχει φωτοαντίγραφα. Εγω που δηλωσα 12.459,49 πώς θα χρησιμοποιήσω τις φωτοτυπίες του nass...??? Θα αφαιρέσω τις αναλογες, ωστε να μου 'κάτσει' ακριβώς το ποσό των 12.459,49..??
Ναι γιατί θα σε εμποδίσει κανένας ; Και αν δηλ. προσκομίσεις - μέσω των φωτοαντιγράφων - 12.879,23 ενώ δήλωσες 12.459,49 τι θα σου πουν ; ότι προσκομίσατε παραπάνω από όσες δηλώσατε ; Ναι, αρα δεν ισχύουν οι παραπάνω.....
Ε είδατε δεν μετράω καλά μάλλον, θα πάρω κι άλλη επιστροφή τώρα ; Οχι, λυπάμαι χάσατε..Τεσπα....Ο μόνος σωστός τρόπος θα ήταν να γινόταν υποχρεωτικά (με νόμο) οι έλεγχοι παρουσία του φορολογούμενου.
-
Δηλ. αν έχεις κάνει κάποιο λάθος (προς τα κάτω) στο άθροισμα των 900 αποδείξεων που δήλωσες έχασες ;
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν γίνει λάθη στα αθροίσματα σχεδόν σε όλες τις δηλώσεις, οπότε δεν παίζει να τιμωρείσαι επειδή δήλωσες παραπάνω αποδείξεις, αλίμονο. Και τι τιμωρία θα έχεις δηλ. αν προσκομίσεις παραπάνω, θα τις χάνεις όλες ;
Εγώ σε όλες τις δηλώσεις συγγενών που έκανα όταν οι αποδείξεις ήταν πχ 9.786 δήλωνα πάντα ας πούμε 9.700 για να 'καλύπτω' κάπως πιθανά λάθη. -
Εγω θελοντας να ελαχιστοποιησω το προβλημα της 'μη υπαρξεως καποιας αποδειξης',εβαλα μαλλον συνεραψα μαζι με τις αποδειξεις και ταινια αριθμομηχανης που αθροιζει και τους προσθετεους.οποτε 76 πχ. αποδειξεις τοσα ευρω συνολο.
Φιλος παλι εβαλε ενα νουμερο κουτουρου και για ευρω και για αριθμο αποδειξεων τις εβαλε χυμα σε μια διαφανη σακουλα (ναι αυτες που ειναι για τροφιμα) και τις στειλε με το ταχυδρομειο.... Ααα ναι εβαλε μεσα και ενα χαρτι με τα στοιχεια του.....Τι σοι ενσταση μπορει να υποστηριξει αν ο εφοριακος του τις απορριψει ,δεν ξερω.... -
εκανα ηλεκτρονικα το Ε1 και τωρα εξαφανιστηκε και δεν μπορω να υποβαλλω Ε2!Ειχα αποθηκευσει προσωρινα την Ε2 αλλα εξαφανιστηκε...Τι κανω τωρα;Δε λεει πουθενα οτι πρωτα υποβαλλεις Ε2
-
Νομίζω ότι δε σε αφήνει να υποβάλλεις Ε1 αν πρώτα δεν έχεις υποβάλλει Ε2
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος