-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ουτε στο υπουργειο τοσο γρηγορη απαντηση!!!οποτε τις παραπανω τις κραταω γιατι δεν υπαρχει περιπτωση για επιπλεον επιστροφη φορου ετσι δεν ειανι?
Αν σου εχει παρακρατηθει φορος και δεν εχεις προβλημα για δικαιολογηση κεφαλαιου για μελλοντικη αγορα μπορεις να βαλεις και αλλες αποδειξεις για να σου επιστραφει ο παρακρατηθεις φορος.
Ισχύει ότι οι παραπάνω από τις 'υποχρεωτικές' αποδείξεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου ίση με το 10% της αξίας των επιπλέον;Αρχικά είχε ειπωθεί ένα ανώτατο όριο επιστροφής 300Ε,άρα ανώτατες επιπλέον αποδείξεις 3000Ε.Τις τελευταίες μέρες άκουσα στην τηλεόραση ότι υπάρχει ανώτατο όριο αποδείξεων 15000Ε συνολικά(ατομικά ή οικογενειακά;).Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει για το τί τελικά ισχύει;
-
Θεωρω οτι το βιβλιο οδηγιων ειναι το εντυπο που μπορεις ανετα να εμπιστευθεις μιας και εχει συνταχθει απο τη διευθυνση φορολογιας του Υ.Οικονομικων.Αν ανατρεξεις λοιπον στη σελιδα 43 στις οδηγιες για τον κωδικο 049 μεταξυ των αλλων γραφει:
'Σημειωνεται οτι οι δηλουμενες δαπανες δεν μπορει να υπερβαινουν τις 15.000 ευρω ατομικα η τις 30.000 για οικογενεια.'
Νομιζω οτι ειναι σαφες.edit
Οσον αφορα το πρωτο ερωτημα σου πηγαινε στη σελιδα 58 οπου θα δεις οτι ισχυει το 10% εκπτωσης φορου. -
φίλος που την έκανε, TAXISNET, ειχε επιστροφή ΜΟΝΟ από αποδείξεις πολύ πάνω από τα 300€.
-
[quote='vermeer'][quote='ΓΙΩΡΓΟΣ123']Σημερα θα υποβαλλω την δηλωση με την βοηθεια ενος φιλου .
Παρολο που ειχες ελλιπεις πληροφοριες μου απαντησες με ακριβεια
-
koloko έγραψε:λοιπον πηρα την βεβαιωση αποδοχων και λεει τα εξης καθαρο εισοδημα 12201€ και φορος που παρακρατηθηκε 934€
το μικτο ηταν 14950 και το ικα ρατησε 2750.σημερα διαβασα οτι για τον φορο που εχει παρακρατηθει οσες επιπλεον αποδειξεις απο του αφορολογητου κερδιζεις 10% απο τις αποδειξεις επι του φορου.εγω με βαση αυτα τα στοιχεια τι πρεει να δωσω και που.παιδια συγνωμη που ειμαι κουραστικος αλλα ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω βοηθεια και δεν ειμαστε για λαθη αυτες τις εποχες γιατι...λεφτα δεν υπαρχουν χεχε.Κατ'αρχην νομιζω οτι σου κρατησαν υπερβολικα μεγαλο φορο.Αν πας αποδειξεις γυρω στις 2000 ευρω νομιζω οτι θα σου επιστραφουν τα 934 ευρω που παρακρατησε ο εργοδοτης σου.
Καμια αλλη γνωμη μηπως και του δινω ψευτικες ελπιδες;
εχει να πει καποιος αλλος την γνωμη του?
το αφμ που τελειωνει σε 1 μεχρι ποτε ειναι η περιοδος καταθεσης?
αν παω 4000€ αποδει3εις κερδιζω κατι επιπλεον?μαλλον πιο θα ηταν το ανωτερο ποσο που θα μπορουσα να παω για να γυρισει ο φορος με βαση το εισοδημα μου? -
αν το καταλαβω μια φορα πιστευω να τα καταφερνω ανετα απο του χρονου.¨)
-
Το Σάββατο που μας πέρασε υπέβαλα ηλεκτρονικά τη δήλωση και μετά από διάφορες δοκιμές βρήκα το ύψος των αποδείξεων που πρέπει να βάλω για να έχω πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων (μισθωτός).
Έμεινε και κανένα 800αρι αποδείξεις για να το δώσω στην κοπελιά -
Άκυρο δεν διάβασα καλά τον φίλο, delete me...
-
Στις αποδειξεις... απο μηχανη, αυτες που δεν ξεκινανε και δεν τελειωνουν με την φραση 'Νομιμη Αποδειξη' ειναι λαμογιες??? εχουν ολα τα αλλα στοιχεια.... ειδικα απο καφετερειεςπ.χ. φερνουν 2-3 φορες πραγματα και ετσι εχουν μια σειρα απο αποδειξεις με το ιδιο τραπεζι... ημερωμηνια, κλ.π. σε καθε μια απο αυτες εχει στο τελος 'τελικο ποσο' Ο.Κ. στην πιο τελευταια ομως (τελικη) δεν γραφει νομιμη αποδειξη.... ειναι σαν τις προηγουμενες ... με την σουμα εως τοτε... δεν βγαζουν μια τελικη...... ειναι σωστο ......???
-
Σωστό είναι.
-
Ευχαριστω....
-
Τίποτα.
Δες κι εδώ (δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι) -
Ομως στη δικη μου περιπτωση ουτε στις ενδιαμεσες αποδειξεις αναφερει το 'νομιμη αποδειξη'..... ουτε και στην τελικη...???
-
Επειδή έγραψες 'την πιο τελευταια ομως (τελικη) δεν γραφει νομιμη αποδειξη....' θεώρησα ότι στις προηγούμενες έγραφε. Σε αυτήν την περίπτωση είναι παράνομο...
-
Ο χρήστης koloko έγραψε:
koloko έγραψε:λοιπον πηρα την βεβαιωση αποδοχων και λεει τα εξης καθαρο εισοδημα 12201€ και φορος που παρακρατηθηκε 934€...........................................................το αφμ που τελειωνει σε 1 μεχρι ποτε ειναι η περιοδος καταθεσης?
αν παω 4000€ αποδει3εις κερδιζω κατι επιπλεον?μαλλον πιο θα ηταν το ανωτερο ποσο που θα μπορουσα να παω για να γυρισει ο φορος με βαση το εισοδημα μου?Συμφωνα με το http://www.taxnews.tv/foroklima ο πραγματικος φορος σου ειναι 36,18 ΜΟΝΟ!!!!Αρα με αποδειξεις 2000 (μπολικα -μπολικα ,το σωστο ειναι 1640!!!) Ευρω εισαι αφορολογητος και η εφορια πρεπει να σου επιστρεψει τα 934 Ευρω.Νομιζω οτι αδικα θα βαλεις αποδειξεις για 4000 Ευρω.Η εφορια δεν θα σου δωσει τιποτα παραπανω απο οσα σου εχουν παρακρατηθει.
-
Επειδή δεν διάβασα ακόμα και με ρωτάνε........
Το εισόδημα που προκύπτει από την χρηση εταιρικού αυτοκινήτου σε ποιο πεδίο μπαίνει?
Μετράει στο υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης? -
Bug στην εφαρμογή φόρου εισοδήματος: Σε αφήνει να καταχωρήσεις εγγραφή χωρίς ποσοστό συνιδιοκτησίας αλλά όταν πας να πατήσεις υποβολή πετάει Java SQL exception
-
δε δοκιμάζεις κανά sql injection τύπου drop all tables να δούμε τι θα γίνει;
-
( ) -
στο express.gr λέει οτι 'Η δήλωση ... στέλνεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή μέχρι και την 1 Μαρτίου 2011'.
Ισχύει αυτό ή έχει λήξει; Γιατί πρέπει να στείλω τη δήλωση μου (ξεπαρθενιάστηκα φέτος ) μέσα στη βδομάδα και μια φίλη λογίστρια μου είπε να τη στείλω ταχυδρομικώς για να γλιτώσω ταλαιπωρία. Έχει δοθεί παράταση;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος