-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κάτι άκουσα πως πάνω από 1500 ευρώ συναλλαγή πρέπει να γίνεται με κάρτα ή με κατάθεση σε τράπεζα?
Έχουμε υπόψιν το νόμο ή την απόφαση?
Θ'αφορά όλες τις συναλλαγές ή μόνο τις μεταξύ εμπόρων? -
Ευχαριστώ
-
Τίποτα
-
Έχουν να κοπούν τιμολόγια 1499 και 2999 Ευρώ αντίστοιχα που θα πάνε σύννεφο...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Η μητερα μου επερνε επι 10 χρονια επιδομα απο την Προνοια.Αυτο δεν φορολογειται. Μπορει να το χρησιμοποιησει ως αποδεικτικο σε πειριπτωση αγορας πχ αυτοκινητου?Φυσικά λεφτά είναι που πήρε νόμιμα και τα έχει δηλωμένα. (εφόσον βέβαια δεν αναλώνεται αλλού και περισσεύει σαν ποσό για χρήση πόθεν έσχες)
-
Ερώτηση (νομίζω είχαμε συζητήσει κάτι σχετικό με την παρακάτω περίπτωση προ καιρού, αλλά δεν το βρίσκω τώρα):
Η γειτόνισά μου έχει μεταφράσει ένα βιβλίο για λογαριασμό εταιρίας. Δεν είναι επαγγελματίας μεταφραστής, αλλά νοικοκυρά - απλά έτυχε η συγκεκριμένη δουλειά και καθώς έχει ανάγκη τα λεφτά (ο σύζυγός της που εργαζόταν δε ζει πια και μένει μόνη) την έκανε - βέβαια της πήρε αρκετούς μήνες. Η εταιρία, για να την πληρώσει θέλει απόδειξη, να την περάσει στα έξοδά της. Το ποσό που έχει συμφωνήσει είναι 4300 ευρώ. Άλλα έσοδα από υπηρεσίες δεν έχει.
Μέχρι τι ποσό μπορεί να κόψει χωρίς να έχει θεωρήσει βιβλία, μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών κλπ?
Και τι παίζει με παρακράτηση φόρου και ΦΠΑ?Αν γνωρίζει κάποιος ακριβώς τι ορίζει ο νόμος, για τέτοιου είδους έσοδα από 1-1-2010 θα ήταν μεγάλη βοήθεια.
-
Εδώ το είχες ρωτήσει
viewtopic.php?f=13&t=43654&start=210 -
Ωραίος!
Είναι λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα τώρα γιατί από εκεί που της είχαν δώσει 4 σελίδες να μεταφράσει και το θέμα της απόδειξης το είχαν αφήσει στην άκρη, το boss της εταιρίας της ανέθεσε να μεταφράσει όλο το βιβλίο, και τώρα θέλει -φυσικά- να δείξει έξοδα για το 2010 (είναι και πολύ μεγαλύτερο το τελικό ποσό).
Αν κατάλαβα καλά υπάρχει 20% παρακράτηση για προκαταβολή φόρου από την εταιρία [για την οποία θα πρέπει να δώσουν βεβαίωση] και για χαρτόσημο 3.6%, ενώ ΦΠΑ δεν παίζει, σωστά?
Το 5000 που είχε γράψει ο zorz ισχύει ως όριο? (αν ναι, όλα καλά, κόβει το φουλ ποσό στο 2010)
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
260.000 φοροφυγάδες στο στόχαστρο-
...............................................- .......
- Είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά ξέχασαν να το δηλώσουν
- .......
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=59703&catid=3
Είναι φοροφυγάς όποιος έχει (οποιεσδήποτε) καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν τις δηλώνει;
Υπάρχει όριο στο ύψος των καταθέσεων πέρα από το οποίο ο τίμιος Gastarbeiter στη Γερμανία γίνεται μεγαλοκαρχαρίας;
Υπάρχει κουτάκι στο Ε1 για να δηλώσουμε τις καταθέσεις μας στο εξωτερικό η πρέπει να πάμε υπεύθυνη δήλωση στην εφορία; -
Αν εχεις καταθεσεις στο εξωτερικο πρεπει να πληρωσεις φορους για τους τοκους απο προθεσμιακες.
Επισης εαν δηλωνεις εισοδημα 10.000 το χρονο και εχεις καταθεσεις 1.000.000,ειναι ενα αλλο θεμα που δεν ξερω πως το χειριζονται,αν μπαινει δηλαδη το ποθεν εσχες στην κουβεντα.
Ολα αυτα που κανει το ΣΔΟΕ καλα ειναι,αλλα δεν χρειαζοταν να το κανουν βουκινο μηνες πριν,ετσι τρομαξανε το κοσμο και δεν καταναλωνει τιποτε και εβγαλε και ολα τα λεφτα του εξω. -
Υποθέτω ότι κάτι θα υπάρχει, του τύπου 'Έσοδα από τοκοφορία τραπεζικών λογαριασμών, ομολογιών κλπ'. Δεν θα μπορούσαν να το ζητούν σε διαφορετική περίπτωση, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμεσης δήλωσης εισοδήματος πέραν των Ε1, Ε2 κλπ. Έμμεσα εισοδήματα φορολογούνται υπό κανονικές συνθήκες αυτομάτως, πχ παρακρατούνται από τράπεζες και άλλους φορείς.
-
Απαντάω ο ίδιος στο 'περί 5000' μιας και με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό :
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΠΗΓΗ: 'ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ' ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ
Είδος: ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΦΕΚ: Α 84 19920526
Ημ.Υπογραφής: 16.05.1992Τίτλος
**Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (Διόρθ. Σφαλμ. στο ΦΕΚ Α' 67/28.04.1994) **Αρθρο: 2
Ημ/νία: 01.07.2010
Ημ/νία Ισχύος: 01.07.1992
Περιγραφή όρου θησαυρού: ΥΠΟΧΡΕΟΙ - ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΕΝΤΑΞΗΤίτλος Αρθρου
Υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων
Λήμματα
Εννοια επιτηδευματία, Κοινοπραξία, Υποχρεώσεις Δημοσίου, Ν. Π μη επιτηδευματιών, Επιτροπών, Ενώσεων Προσώπων κερδοσκοπικών, ξένων αποστολών, Διεθνών οργανισμών, Αγρότες, Αγροτικές εκμεταλλεύσεις, Απαλλασσόμενοι επιτηδευματίες από την τήρηση βιβλίων και έκδοση Α.Λ.Π και Α.Π.Υ., Ορια, Εξαιρέσεις, Βιβλία και φορολογικά στοιχεία, Υπόχρεοι
………
………- «Το Δημόσιο, το ημεδαπό ή αλλοδαπό νομικό πρόσωπο ή επιτροπή ή ένωση προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το αλλοδαπό νομικό πρόσωπο που δεν έχει εγκατάσταση στην Ελλάδα και αποκτά κυριότητα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου στην ημεδαπή, οι ξένες αποστολές και οι διεθνείς οργανισμοί υποχρεούνται μόνο στη λήψη, έκδοση, υποβολή και διαφύλαξη των στοιχείων που ορίζονται ρητά από τον Κώδικα αυτόν.»
'Τα πρόσωπα αυτά, εκτός από το Δημόσιο όταν ενεργούν πράξεις παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών που υπάγονται στο φόρο προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) ή στο φόρο εισοδήματος θεωρούνται επιτηδευματίες μόνο για τις δραστηριότητες αυτές και έχουν τις υποχρεώσεις της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.'
«4. Οι αγρότες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που ορίζονται από τα άρθρα 41 και 42 του ν. 2859/2000 (ΦΕΚ 248 Α'), εφόσον δεν έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς του νόμου αυτού, υποχρεούνται να εκδίδουν μόνο δελτίο αποστολής στις περιπτώσεις που ρητά ορίζεται από τον Κώδικα αυτόν.»
'5^^^^ (βλ. σχόλια). Απαλλάσσονται από την υποχρέωση της τήρησης των βιβλίων του Κώδικα αυτού και της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών οι επιτηδευματίες φυσικά πρόσωπα, που πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη ετήσια διαχειριστική περίοδο ακαθάριστα έσοδα μέχρι '10.000 Ευρώ'*** από την πώληση αγαθών ή μέχρι το αυτό ποσό από την πώληση αγαθών και την παροχή υπηρεσιών, εφόσον στην περίπτωση αυτή τα ακαθάριστα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών δεν υπερβαίνουν 'τα 5.000 ευρώ', ή μέχρι '5.000 ευρώ' από την παροχή πηρεσιών,** καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται φορτηγά πλοία του Ν. 27/75 (ΦΕΚ Α' 77), των οποίων η συνολική χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τους πεντακόσιους (500) κόρους. «Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου της παραγράφου αυτής δεν εφαρμόζονται επί ελευθέρων επαγγελματιών, επί επιτηδευματιών που πραγματοποιούν ακαθάριστα έσοδα από χονδρικές πωλήσεις κατά ποσοστό τουλάχιστον εξήντα τοις εκατό (60%) ή εξαγωγές ανεξάρτητα από ποσοστό, επί επιτηδευματιών που υποχρεούνται στην τήρηση πρόσθετων βιβλίων της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του παρόντος Κώδικα, ως και επί επιτηδευματιών που παρέχουν υπηρεσίες από επαγγελματική εγκατάσταση ή παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων επιτηδευματιών ή μη. Ειδικά και ανεξάρτητα από το ύψος των ακαθάριστων εσόδων απαλλάσσεται από την τήρηση βιβλίων, ο πλανόδιος λαχειοπώλης, μόνο για τη δραστηριότητα αυτή.» ^^^^ (βλ. σχόλια)
.....
Για ΦΠΑ δε βρήκα κάτι.
[EDIT]
Σήμερα το πρωί πήγε στην εφορία της και της είπαν ότι πράγματι δεν υπάρχει ΦΠΑ, μόνο χαρτόσημο (3.6%, αν θυμάμαι, ή κάπου εκεί). - «Το Δημόσιο, το ημεδαπό ή αλλοδαπό νομικό πρόσωπο ή επιτροπή ή ένωση προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το αλλοδαπό νομικό πρόσωπο που δεν έχει εγκατάσταση στην Ελλάδα και αποκτά κυριότητα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου στην ημεδαπή, οι ξένες αποστολές και οι διεθνείς οργανισμοί υποχρεούνται μόνο στη λήψη, έκδοση, υποβολή και διαφύλαξη των στοιχείων που ορίζονται ρητά από τον Κώδικα αυτόν.»
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν εχεις καταθεσεις στο εξωτερικο πρεπει να πληρωσεις φορους για τους τοκους απο προθεσμιακες.
Επισης εαν δηλωνεις εισοδημα 10.000 το χρονο και εχεις καταθεσεις 1.000.000,ειναι ενα αλλο θεμα που δεν ξερω πως το χειριζονται,αν μπαινει δηλαδη το ποθεν εσχες στην κουβεντα.
Ολα αυτα που κανει το ΣΔΟΕ καλα ειναι,αλλα δεν χρειαζοταν να το κανουν βουκινο μηνες πριν,ετσι τρομαξανε το κοσμο και δεν καταναλωνει τιποτε και εβγαλε και ολα τα λεφτα του εξω.Στην Ελλάδα δεν υπήρχε πόθεν έσχες στις καταθέσεις, δεν έχεις καμία υποχρέωση να 'εξηγήσεις' πού βρήκες τις καταθέσεις.
Αν τώρα ανοίγονταν - στο πλαίσιο μιας έρευνας/καταγγελίας - οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί και βρίσκονταν εμβάσματα από τρίτους, μετακινήσεις ποσών από εταιρείες-ιδιώτες κλπ κλπ εκεί πιθανότατα θα στοιχειοθετείτο θέμα φοροδιαφυγής, ξεπλύματος και θα έπρεπε να εξηγήσεις τί είναι αυτές οι κινήσεις. Όμως έτσι απλά έχεις εισόδημα 30 k το χρόνο πως έχεις καταθέσεις 2 εκατομ. θέμα δεν υφίστατο (χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου μια νέα διάταξη που ψήφισαν (εξαιρετικά κακοδιατυπωμένη από νομοτεχνικής πλευράς) η οποία φαίνεται να θεσπίζει κάτι σαν πόθεν έσχες στις καταθέσεις).
Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο (εννοώ μη παράνομης δραστηριότητας, ξεπλύματος κλπ) είναι τα ονόματα των παιδιών στις τραπεζικές καταθέσεις των γονιών. Είχε ο πατέρας σου 2 εκατομ. καταθέσεις έχει και το όνομά σου στο λογαριασμό, πεθαίνει και βρίσκεσαι μόνος δικαιούχος λογαριασμού ο οποίος έχει μέσα ποσά παράλογα υψηλά σε σχέση με τα εισοδήματά σου. -
Οπως εχουμε ξανασυζητησει σε αλλο μίτο,δεν μπορείς πλεον να εμφανιστεις στην τραπεζα με ενα εκατομμυριο ευρω και να κανεις καταθεση.Νομιζω ομως οτι αυτο αφορα αποκλειστικα το ξεπλυμα μαυρου χρηματος και ουχί το πόθεν έσχες,not sure.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπως εχουμε ξανασυζητησει σε αλλο μίτο,δεν μπορείς πλεον να εμφανιστεις στην τραπεζα με ενα εκατομμυριο ευρω και να κανεις καταθεση.Νομιζω ομως οτι αυτο αφορα αποκλειστικα το ξεπλυμα μαυρου χρηματος και ουχί το πόθεν έσχες,not sure.Αυτό είναι μπούρδα ολκής, φυσικά και μπορείς και γίνεται κάθε μέρα και φίλοι μου το κάνουν συνέχεια (για ποσά πάνω από 500.000 ευρώ) και εγώ το κάνω για μικρότερα ποσά και ποτέ κανείς δεν έχει ρωτήσει ούτε μία λέξη. Αν ρωτούσε η απάντηση είναι απλούστατη : τα είχα σε άλλη τράπεζα και τα φέρνω στη δική σας για καλύτερο επιτόκιο και η κουβέντα λήγει εδώ, δεν κάνει η τράπεζα το ντεντέκτιβ και πως τα είχατε στην άλλη τράπεζα (τα είχα γιατί τα είχα σε μια άλλη τράπεζα μπλα μπλα )
Αν μεταφέρεις τραπεζική επιταγή από δικό σου λογαριασμό σε δικό σου λογαριασμό δεν σε ρωτάει κανένας τίποτα, να το λήξουμε αυτό, το βλέπω κάθε μέρα. Αν τώρα πας και καταθέσεις σε λογαριασμό τρίτου 1 εκατομ. εκεί τίθεται ζήτημα και μπορεί να σου ζητηθούν εξηγήσεις για τη συναλλαγή.
Κατά συνέπεια δεν παίζει ρόλο το ποσό που μεταφέρεις από μόνο του, αλλά τα άλλα στοιχεία της συναλλαγής.
Ακόμα και μετρητά να μεταφέρεις αν έχεις το extrait της ανάληψης από την άλλη τράπεζα δεν τίθεται ζήτημα : τα πήρα από τον εκεί λογαριασμό μου τα φέρνω εδώ, ΤΕΛΟΣ. -
Συνδιαζεις απολυτοτητα και ασχετοσυνη,οχι ιδιαιτερα καλος συνδιασμος.
Αν εσυ εχεις ενα λογαριασμο σε μια τραπεζα και διακινεις συχνα μεγαλα ποσα,ναι δεν θα ρωτησουν γιατι εντασσεται στην συνηθη συναλλακτικη δραστηριοτητα γνωστου πελατη για τον οποιο υπαρχει φακελος με τα στοιχεία του.
Αν ομως εμφανιστω εγω σε μια τραπεζα που δεν εχω ξαναμπει με 1.000.000 ευρω μετρητα και τα παρουν ετσι απλα,κινδυνευουν να χαρακτηριστουν συνεργοι σε ξεπλυμα χρηματος απο παρανομες δραστηριοτητες.Θα πρεπει και χαρτιά να μου ζητήσουν (φυσικα δεν θα κανουν τον ντετεκτιβ,αλλα θα κανουν συλλογη τυπικων εγγραφων) και να αναφερουν στην ΤΤΕ την συναλλαγη.Αυτα λεει ο νομος και οι οδηγιες απο ΤΤΕ.
Εγω για να κανω προθεσμιακη 30.000€ στην Marfin μονο το πεος μου δεν ελεγξανε,απλα δεν τους πηγα τα χαρτια απο την πρωτη μερα,αλλα με παιρνανε συνεχεια τηλεφωνο να τους τα φερω.
-
Εννοείται πως θεωρώ δεδομένο ότι έχεις πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην τράπεζα, οπότε μας λες @@ριες καμαρωτές ως προς αυτό. Σιγά μην κάνεις και ανώνυμη κατάθεση, φυσικά και πρέπει να ταυτοποιείσαι πλήρως αλλά έπρεπε να μας πεις την @@ρια σου.
Στην ΤτΕ μπορεί να το αναφέρουν μπορεί και όχι, συνεκτιμώνται παράγοντες, σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατάθεσή σου, τί θα γνωστοποιήσει η τράπεζα είναι δική της δουλειά.
Τα υπόλοιπα τώρα τί να συζητάμε όταν πας να μου πεις τί συμβαίνει στην καθημερινότητα τη δική μου και φίλων μου σε καμιά 10ρια διαφορετικές τράπεζες καταλαβαίνεις ότι δεν με πολυενδιαφέρει να μου περιγράψεις εσύ τί ζω -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
260.000 φοροφυγάδες στο στόχαστρο-
...............................................- .......
- Είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά ξέχασαν να το δηλώσουν
- .......
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=59703&catid=3
Εγώ έτσι απλά ήθελα να ρωτήσω αν θα με διαπομπεύσουν στη λίστα με τους φοροφυγάδες αν δεν δηλώσω το λογαριασμό που έχω από τα '80 στο εξωτερικό.
Αν είναι έτσι, να νοικιάσω ένα βανάκι και να μεταφέρω όλο το cash στην πατρίδα. Θα το κάνω για την Ελλάδα μας.
Σκέφτομαι να κατεβώ από Ancona τώρα που είναι χαμηλή σεζόν, από βαλκάνια δεν συμφέρει πιά με την ακριβή βενζίνη. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εννοείται πως θεωρώ δεδομένο ότι έχεις πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην τράπεζα, οπότε μας λες @@ριες καμαρωτές ως προς αυτό. Σιγά μην κάνεις και ανώνυμη κατάθεση, φυσικά και πρέπει να ταυτοποιείσαι πλήρως αλλά έπρεπε να μας πεις την @@ρια σου.
Στην ΤτΕ μπορεί να το αναφέρουν μπορεί και όχι, συνεκτιμώνται παράγοντες, σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατάθεσή σου, τί θα γνωστοποιήσει η τράπεζα είναι δική της δουλειά.
Τα υπόλοιπα τώρα τί να συζητάμε όταν πας να μου πεις τί συμβαίνει στην καθημερινότητα τη δική μου και φίλων μου σε καμιά 10ρια διαφορετικές τράπεζες καταλαβαίνεις ότι δεν με πολυενδιαφέρει να μου περιγράψεις εσύ τί ζωΔεν ξερω τι 'εννοειται' και τι ειναι 'δεδομενο'.
Για δικηγορος δεν χειριζεσαι και πολυ καλη την ελληνικη γλώσσα.
Η καθημερινοτητα σου δεν με απασχολει καθως καταλαβαινεις, ουτε η διαθεση σου για μαγκιες εκ του πληκτρολογιου.
Ισως εαν εβρισκες μια εργασια ή ένα χόμπυ να σε βοηθουσε να διοχετευσεις πιο δημιουργικα την ενεργεια σου. -
Άρθρο 18
Ενθάρρυνση επαναπατρισμού κεφαλαίων- Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα μπορούν να μεταφέρουν, μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τις καταθέσεις που διατηρούν στην αλλοδαπή ή μέρος αυτών σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον καταβάλουν φόρο με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%) επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν, κατά το χρόνο της μεταφοράς. Όταν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) πάνω σε αυτά.
Για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής, τα εισαγόμενα κεφάλαια πρέπει να υπάρχουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος...
http://www.tsig.gr/lang-el/contact-us/ta-sxolia-mas/705-φορολογια-καταθεσεων-εξωτερικου
Επίσης:
Στα χέρια του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων βρίσκονται λίστες φοροφυγάδων από Ελβετία και Λιχτενστάιν με χιλιάδες ονόματα ελλήνων καταθετών του εξωτερικού που δεν δήλωσαν όπως προβλέπεται τους τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό ούτε εμφάνισαν στο «πόθεν έσχες» τα έσοδα αυτά με προφανή σκοπό να φοροδιαφύγουν.
...
Σε πρώτη «ζήτηση» θα βρεθούν εκείνοι που διατηρούν καταθέσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ και σταδιακά το ελεγκτικό ενδιαφέρον θα μεταφερθεί και σε χαμηλότερα ποσά. Επίσης ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στους φορολογουμένους οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στην Εφορία τους τόκους που απέκτησαν και απέφυγαν τη φορολογία, και μετά στο αν αυτά καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα σε ένα βάθος 10ετίας. Ποσά τα οποία οι καταθέτες δεν θα κατορθώσουν να δικαιολογήσουν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους θα θεωρηθούν αδήλωτα εισοδήματα και θα φορολογηθούν αναδρομικά από τον χρόνο κατάθεσής τους στις τράπεζες... - Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα μπορούν να μεταφέρουν, μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τις καταθέσεις που διατηρούν στην αλλοδαπή ή μέρος αυτών σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον καταβάλουν φόρο με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%) επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν, κατά το χρόνο της μεταφοράς. Όταν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) πάνω σε αυτά.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος