-
το fiesta s το ειδες??
-
Το είδα, τα ίδια λεφτά με το POLO έχει και πιστέυω πως το POLO σαν αυτοκίνητο είναι πιο reliable. Δε ξέρω αν είναι έτσι πργματικά, απλά έτσι μου φαίνεται.[/list]
-
Μια φίλη μου πού σκεφτόταν για 5θυρο 1300-1400 και με αρχικο προσανατολισμό το Yaris ή Polo τα απέρριψε όταν τα είδε από κοντά και μπήκε μέσα. To Yaris της φάνηκε μικρό και ατσούμπαλο και χωρίς καλή ορατότητα και το Polo πολύ κάπως... και συντηρητικό, συνηθισμένο....
Αντίθετα της έκατσε εντελώς καλά σαν αίσθηση το facelifted Fiesta στην έκδοση Trend με φώτα ομίχλης, τις ωραίες ζάντες και καθίσματα (έχει καλή τιμή και καλό πακέτο πληρωμής με άτοκες και είχε και προσφορά του Κοντέλλη 10χρόνια δωρεάν σέρβις που μάλλον έληξε). Της άρεσε τόσο, χωρίς να έχει οδηγήσει κανένα, σε σημείο που αρνείται/βαριέται να δει το Swift που της αρέσει και το 207 (αν και ιταλικά, ισπανικά, τσέχικα και γαλλικά βασικά απορρίπτονται λόγω προκατάληψης). -
ναι αλλα ειναι 1600 στην τιμη του polo και με παρα πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα
-
το 206 1600 εχει καλη τιμη και αν στριβει και σωστα (που μαλλον θα το κανει) νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη τη στιγμη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το 206 1600 εχει καλη τιμη και αν στριβει και σωστα (που μαλλον θα το κανει) νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη τη στιγμη.206???
-
207 !
-
ετσι ναι...
-
progressive εχεις pm
-
progressive εχεις pm
-
Ο χρήστης Ιγνάτιος Φίκερ έγραψε:
τα δυο γερμανικα που αναφερεις...
δίκιο έχει ο adis, τα 2 γερμανικά που αναφέρεις, φτιάχνουν σχολή από μόνα τους με την ποιότητα, στιβαρότητα,αίσθηση, επιδόσεις, ίματζ, μεταπώληση που διαθέτουν και η όποια σύγκριση με 207 ή Κλιό είναι...κλοπή σε εκκλησία!
το πολο και το ιμπιζα τα κανουν αυτα???????????/
μιλας για αυτοκινητα που ακομα και οταν πρωτοβγηκαν ποτε δεν ηταν στη πρωτη θεση της κατηγοριας....ποσο μαλλον τωρα...
και η λεξη αισθηση μαλλον ειναι αγνωστη ειδικα για τον 'κουμπαρα'....αντε να σου πω οτι το ιμπιζα κατι πηγε να κανει, το αλλο ειναι -
τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα, μάλλον το Ford Fiesta s είναι πιο κοντά σε αυτό που θες...
-
παντως επειδη διαβαζοντας καταλαβαινω οτι μαλλον πολο θα παρεις θα πω οτι δεν ειναι κακη επιλογη για αυτα που το θες...ελπιζω να δικαιωθει η επιλογη σου!!
-
Να παραθεσω και μια αλλη προταση, Nissan Micra 1,4.
Πηγαινε δες το σε μια εκθεση, παρε και μια προσφορα, καντο και μια βολτα.
Αν σου αρεσει αισθητικα προκειται για ενα ολοκληρωμενο αυτοκινητο σε πολυ καλη τιμη.Δε θα χαλασει ποτε, εχει πολυ καλυτερες επιδοσεις (στο δρομο οχι στα χαρτια) απο αυτα που αναφερονται, εχει χωρους, ορατοτητα και γενικα προκειται για πολυ ποιοτικο αυτοκινητο χωρις δηθεν.
Σε στροφες οι κλισεις υπαρχουν αλλα σου εμπνεει εμπιστοσυνη και δεν φευγει αν δεν θες. Αν θες διωχνει και κωλο (δυσκολα). Καθεσαι ψηλα (και καλο και κακο αυτο) και το τιμονι μεταβαλλει την σκληροτητα του αναλογα με την ταχυτητα και δεν καει σχεδον τιποτα.
Μιλαω για την πλουσια εκδοση (με εισοδο χωρις κλειδι κλπ).
Εγω δεν θα το παιρνα αλλα το πηρε φιλος μου (1,4) και η αδερφη μου (1,2) και το εχω οδηγησει αρκετα και παντα γρηγορα
Μην το απορριψεις αν δεν το δεις απο κοντα και δεν το οδηγησεις -
και αυτη ειναι καλη επιλογη απλα περιοριζεται απο το κιβωτιο που δεν εχει μακρια σχεση για ταξιδι...
-
Βασικά το σκέφτηκα το micra αλλά επίσης αν δεν κάνω λάθος θα βγάλει καινούριο μοντέλο τώρα. Το Fiesta όσο το είδα από το site της ford μου άρεσε και λέω να πάω να το δω και από κοντά.
Είμαι ανάμεσα σε POLO - SWIFT - FIESTA αλλά θα πάω επίσης να δω και το micra έτσι και μόνο για να πω ότι πήγα και το είδα και αυτό. Ποτέ δε ξέρεις...μπορεί τελιά να μου αρέσει.
Σήμερα που είναι η απεργία θα είναι όλα κλειστά, άρα θα πάω αύριο να τα δω.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
και αυτη ειναι καλη επιλογη απλα περιοριζεται απο το κιβωτιο που δεν εχει μακρια σχεση για ταξιδι...Για το Micra λες?
Δεν εχω τετοια εντυπωση.
Δεν εχουν κοντα κιβωτια παρολο που τραβανε πολυ και σε ρεπριζ ειναι απολαυση.
Επισης, το μοτερ τους ειναι πολυ ελαστικο. -
το φεις λιφτ του φιεστα ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο κατα τη γνωμη μου...παντως δεν ειναι τιποτα το εξαιρετικο κατα την αποψη μου αυτο το μικρο...βεβαια θα το προτιμουσα σε σχεση με το πολο...
δηλαδη στο μικρα πχ οταν εισαι στα 120 ποσες στροφες εχεις?? μια μακρυτερη πεμπτη και το μικρα θα ηταν ακομα καλυτερο...
-
Ο χρήστης pr0gressive έγραψε:
Βασικά το σκέφτηκα το micra αλλά επίσης αν δεν κάνω λάθος θα βγάλει καινούριο μοντέλο τώρα. Το Fiesta όσο το είδα από το site της ford μου άρεσε και λέω να πάω να το δω και από κοντά.Είμαι ανάμεσα σε POLO - SWIFT - FIESTA αλλά θα πάω επίσης να δω και το micra έτσι και μόνο για να πω ότι πήγα και το είδα και αυτό. Ποτέ δε ξέρεις...μπορεί τελιά να μου αρέσει.
Σήμερα που είναι η απεργία θα είναι όλα κλειστά, άρα θα πάω αύριο να τα δω.
Ανοιχτα θα ειναι οι αντιπροσωπειες.
Και ο φιλος μου δεν ηθελε να το δει το Μικρα και οταν μπηκε μεσα ειπε 'αυτο ειναι το αμαξι μου'.
Και για την αδερφη μου αναμεσα σε swift και micra ημασταν αλλα 3,5-4 μηνες αναμονη ειναι πολλοι.
Συν τοις αλλοις το swift μουριαζει πιο πολυ απο το Μικρα και αν βρεις που πηγαν τα 92 του αλογα ελα να μου το πεις. Μετα τις 4000+σαλ νιωθεις κατι σαν επιταχυνση.
Το Micra ακομα και 1,2 τραβαει πολυ καλυτερα απο πολλα 14αρια με τριψηφια νουμερα ιππων. Με το 1,4 Μικρα διαφορες θα δεις με 4η και 5η. -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
4.Corolla
Αν σαρεσει , είναι ίσως η καλύτερη επιλογη αυτη τη στιγμη
Με τιμη 14000 περιπου , τερας αξιοπιστιας , κ αμαξι που θα σου κρατησει στα σιγουρα για πολλα χρονιαΑν θελεις να σου στειλω φοτο με καινουρια Corolla μονο με 24000χλμ και 16 βαλβιδες καρφομενες στα πιστονια!!!
Avensis 2001μοδ με 74000χλμ 1.5λιτρα λαδι ανα 1500 με 2000χλμ
Δεν το λεω σαν μειον αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι στης μερες μας δεν υπαρχουν αξιπιστα αυτοκινητα!!!
Εγω θα κοιτουσα με γνωμονα την αντιπροσωπια!!!
Ειμαι fun της renault γιατι κανω πιο πολυ γουστο τα ορεινα κομματια και την ασφαλεια αλλα απο αντιπροσωπια ειμαστε χαλια!!!
Η toyota εχει αποροσοπα (κατ'εμε) οδηγικα αυτοκινητα αλλα εχει τελεια!!! αντιπροσωπια στη ελλαδα
Εγω θα επερνα το προηγουμενο clio που υπαρχουν σε χαμηλες τιμες και με πλουσιο εξοπλισμο (το αιμα νερο δεν γινετε!!!)
Αλλα αν ηθελα κατι τιμιο αλλα και σβελτο, οικονομικο και καλο after salles Yaris!!!
Ειναι το μονο αυτοκινητο που δεν θα κοιτουσα την τιμηΦιλε μου , εγω οταν μιλαω για αξιοπιστια μιλαω γενικα κ συγκριτικα παντα με το τι συμβαινει στην αγορα.Τώρα το να συμβει κατι , σε καποιον ειναι φυσικο , κ αποδεκτο.Όμως δεν ξερουμε αν φταιει κ ο τροπος που οδηγα καποιος , δηλαδη αν το 'σκιζει' το αμαξι ή αν του πειραζει τον κινητηρα με διαφορους τροπους.Πάντως εγω ποτε δεν υπηρξα κολλημενος με τα Toyota , όμως μπορώ να καταλαβω γιατι ειναι απο τα αυτοκινητα που πουλανε πιο πολυ στην Ελλαδα.Γιατι για τα λεφτα τους προσφερουν περισσοτερα απο όσα προσφερουν αλλα αυτοκινητα κ τα service τους ειναι σιγουρα πιο οικονομικα απο αλλα.
Θέλω να καταληξω στο εξής: Στις μέρες μας ο καθενας αγοραζει οτι θελει , και καλο ειναι να ακουει όλες τις αποψεις για να προβληματίζεται κ να κάνει στο τελος την αγορά του αυτοκινητου με βαση τα κριτηρια που εκεινος θεωρει πιο σωστα.Είναι ασχημο όμως να λέμε μην παρεις πχ Corolla γιατι ενός φίλου μου του έτυχε αυτό ... της αδερφής της φίλης του κουμπαρου μου της έτυχε το άλλο ... κλπ κλπ βγάζοντας ώς αναξιοπιστα τα Toyota ή καθε Toyota ... έτσι;
Δυστυχώς ή ευτυχως υπάρχει μεγαλη γκαμα απο την οποια ο υποψηφιος αγοραστης μπορει να επιλεξει.Ας μας πει ποια μοντελα του αρεσουν κ απο κει κ περα βλεπουμε...
Εγώ πάντως έιμαι κατά της κατηγοριας των mini για εναν νεο.Χίλιες φορες να πας σε Astra,Focus,Corolla,147, κ οποιοδηποτε αλλο μικρομεσαιο , δίνοντας αυτα τα 16000 άντε κ κανα χιλιαρικο παραπανω.
Αποψη μου , απο τη στιγμη που βγηκαν-βγαινουν τα Clio,207, και διαφορα καινουργια , μου φαίνονται εντελώς αδιάφορα για τις τιμες που έχουν.Αν το Punto, έχει δίσκους πισω , όπως εγραψε καποιος φιλος , τότε οκ.
Εμενα παντως στην αντιπροσωπεια μου ειπαν πως εχει ταμπουρα κ ξενερωσα.Είναι ωραιο αμαξακι, κ μην το συγκρινεται με το παλιο Sporting ,ως προς τις επιδοσεις , γιατι το αμαξι εχει μεγαλωσει σε ογκο, κ ειναι πιο αμάξι όπως κ να το κανουμε...Αυτα τα λιγα ... κ εδω ειμαστε...
Ά πολύ θα ήθελα τις φωτογραφιες με την Corolla k to Avensis. Το email μου ειναι krmario@hotmail.com.
Ευχαριστώ!
Τι να διαλέξω??