-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Άργησαν λίγο, αλλά οκ
Εσύ είσαι και Αργεντινή και Βραζιλία;;
Latin με προτίμηση στην 1η και μακριά από άμπαλες ευρωπαράγκες Γερμανία & Ιταλία
Α εντάξει τότε. Διότι μου θύμισες ένα κολλητό μου που σε κάθε μουντιάλ είναι Γερμανία και Ολλανδία!
-
@#$@% αυτή η Βραζιλία! Στα διάλα!
Μια χαρά παίζαν οι καημένοι οι Κροάτες! Έναν βαθμό τον άξιζαν!
-
Πολυ καλη η Κροατια .Οχι μονο επαιξε στα ισια τη Βραζιλια, αλλα σε πολλα σημεια ειχε και το πανω χερι...
-
Kaka...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
gavriil1 Μην αδικείς την ομάδα των η.π.α.. Χθές έπεσε σε μια Τσεχία που έκανε πολύ καλό παχνίδι.Εξάλου σκέψου ότι είχε κι ένα δοκάρι (στο 1-0 πολλά μπορούσαν να αλλάξουν ψυχολογικά) που μπορεί να ανέτρεπε όλα όσα λες.
Μη πεις ότι με άν δεν γίνεται παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο η επιτυχία με την αποτυχία είναι αγκαλιά.Ναι με αυτο ακριβως το σκεπτικο θα παει εμπρος μια ομαδα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
ΟΚ μολις τελειωσα το (βιντεογραφημενο απο πριν) παιχνιδι και εαν ειναι αυτη η πραγματικη και μονη εικονα της ομαδας των ΗΠΑ, τοτε πρεπει ολοι να ετοιμασουν τις βαλιτσες τους και να φυγουν με το επομενο αεροπλανο πισω στα σπιτια τους μαζι με προπονητες, κτλ, χτες!
This was a pathetic attempt to play the game of soccer/football by a bunch of losers που ακομη στην Β Εθνικη Ελλαδος παιζουν καλυτερα. Επισης, I want my money back for wasting my time watching those asses pretend they can play ball!
edit [kouk]!
EEE!
Είσαι άδικος. Οι ΗΠΑ έπαιξαν πολύ καλά αλλά απλά αντιμετώπισαν καλύτερο αντίπαλο. Μην μηδενίζεις την προσπάθειά τους. Αλλωστε παίζουν ένα παιχνίδι που στις ΗΠΑ έχει ιστορία μιας δεκαετίας.
Μια δεκαετια το ποδοσφαιρο στις ΗΠΑ; Αν μιλας για υπαρχξη πρωταθληματος ναι αλλα οχι σε τιποτα αλλο. το ποδοσφαιρο ειναι το πιο δημοφηλες αθλημα στις ΗΠΑ απο 3 χρονων μεχρι 17-18 χρονων. το παιζουν ολοι και συμπεριλαμβανει αγορια και κοριτσια. Οι ο κουνιαδος μου η κουνιαδα μου και η γυναικα μου επαιζαν ποδοσφαιρο απο 4-5 χρονων. Και δεν παιζαν στο προαβλιο του σχλειο στο διαλειμα αλλα σε οργανωμενο ερασιτεχνικο πρωταθλημα με παιδια της ηλικιας τους. Η γυναικα μου ηταν τοσο ανταγωνιστικη που εφτασε να ραγισει το σαγωνι της μαλιστα.
Οποτε το οτι οι Αμερικανοι δεν ξερανε τι ειναι το ποδοσφαιρο πριν 10 χρονια δεν ειναι αληθεια.
Απλως υπαρχουν πολλα αλλα σπορ που το κανουν οχι τοσο δημοφηλες σε πρωταθλητισμο. Αν δεν ηταν αυτο δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι οι ΗΠΑ θα ηταν πολυ καλυτερες.
Νικος
Επισης οι φιλοι εδω ξεχνουν οτι οι ΗΠΑ στο ποδοσφαιρο γυναικων ειναι πιο dominant παγκοσμιως απο οτι η Βραζιλια στο ποδοσφαιρο ανδρων.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Επί εποχής Παναγούλια είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια μεταφύτευσης του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ. Είχαν πάρει διάσημους παίκτες, έστω και στα τελευταία της καριέρας τους (πχ Πελέ), είχαν διαφημίσει το άθλημα, είχαν προσπαθήσει να φτιάξουν ομάδα στα πρότυπα του πρωταθλήματος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Αλλά δεν έπιασε. Ίσως σε μερικές δεκαετίες γίνει κάτι.
Νομίζω ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Αν το ήθελαν θα το έκαναν και θα το κατάφερναν. Κακά τα ψέματα είναι υπερδύναμη (μην αρχίσουν οι κακίες η αλήθεια πρέπει να λέγεται) κι αν θελήσουν να ασχοληθουν με την κορυφή θα τη φτάσουν.
Ίσως δε τη φτάσουν πολύ πιο γρήγορα από άλλες πιο 'παραδοσιακές' δυνάμεις του ποδοσφαίρου.Αν π.χ. θελήσουν να πάρουν ένα προπονητή (Ο Χίντινγκ θα τους έκανε, πιστεύω, να δείξουν πολύ περισσότερα. Με ανάλογα αποτελέσματα) που θα τους ανεβάσει πιο κοντά στην κορυφή δε θα δυσκολευτούν να τον αποκτήσουν. Το θέμα είναι αν και πόσο το θέλουν τώρα.
Ειναι απλο το θεμα. Εαν υπαρχει ενδιαφερον απο θεατες ειναι θεμα χρονου πριν οι ΗΠΑ ειναι ξεκαθαρα καλυτερη απο Βραζιλια και στους ανδρες.
Ενα παραδειγμα ειναι η φημη οτι οι NY Red Bulls εκαναν συζητηση με τον Ροναλντο για $120 εκ. συμβολαιο για 10 χρονια. Αλλα ενδιαφερον απο πλευρας θεατων ακομη δεν υπαρχει δυστιχως.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
οι ΗΠΑ διαπρέπουν σε όλα τα αθλήματα. Και αν υπάρχει κάποιο άθλημα που δεν τα πάνε καλά είμαι σίγουρος οτι αν το επιδιώξουν μπορούν να το κατακτήσουν κι αυτό. Ολα; Υπάρχει ένα αθλημα που αντιστέκεται και θα συνεχίσει να αντιστέκεται στους Αμερικάνους.
Το ποδόσφαιρο λοιπόν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αθλήματα δεν στηρίζεται ΤΟΣΟ πολύ στη δημιουργία υποδομών και στην οργάνωση όσο στην κουλτούρα, και καμιά φορά ούτε αυτή είναι αρκετή και στο τέλος το κορίτσι το παίρνει αυτός που έχει στην τσέπη το λαγοπόδαρο. Αντε πες μου τωρα πως πήρε η Ελλάδα το EURO και πως είναι δυνατόν η Real που ο πάγκος της κοστίζει όσο όλο το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει 3 χρόνια να πάρει οποιονδήποτε τίτλο...
Το να βάζεις στόχο σε χ χρόνια να κατακτήσεις το Μουντιάλ οπως κανανε οι Αμερικάνει από μόνο του είναι δείγμα οτι δεν έχουν καταλάβει καν για ποιο άθλημα μιλάμε. Εδω παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία) που κατεβαίνουν σε κάθε διοργάνωση ως φαβορί έχουν να δουν χαρά στα σκέλια τους κάτι δεκαετίες...Ο στοχος κατακτηση Μουντιαλ 2010 δεν εγινε απο παικτες ή απο την 'διευθηνση' φυσικα. Αλλα απο τους ΗΠΑμερικανους φανατικους θεατες. Δεν ειμουν κατανοητος μαλλον.
-
Αυτο που μ'εχει απογοητευσει μεχρι τωρα ειναι το ποσο λιγοι ποδοσφαιρστες εχουν την ικανοτητα να σουταρουν δυνατα απο μακρια! Ειδικα με την καινουργια μπαλα της Αντιντας η οποια εχει επανσχεδιαστει για αυτον τον λογο.
Ισως να με επηρεαζει περισσοτερο ως παικτη βολλευ (και κυριως επιθετικο) που βαζει τεραστια εμφαση στο τι ειδους προπονηση χρειαζεται για καποιον να χτυπησει την μπαλα δυνατα (το ενα με το χερι, το αλλο με το ποδι, δεν εχει σημασια το ακρο).
Εαν ειμουν προπονητης, ολοι οι επιθετικοι και οι κεντροοι θα ειχαν την ικανοτητα για 'σουτ μπαζουκα'! (i would also put a trademark on that term). 100 μιλια την ωρα σουτ απο 35 μετρα και με ακριβεια! Δεν μπορεις? στον παγκο!
-
Παραλήρημα, ε;
-
ρε σεις, κι ομως, εχει δικιο ο γαβριηλ εν μερει.
δηλαδη, αν θες να εισαι νικητης, δε μπορεις να εχεις τετοια νοοτροπια ή να λες, α εκανα ενα δοκαρι και αν ηταν μεσα κανεις δεν ξερει τι θα γινοταν.
τα παντα κρινονται εκ του αποτελεσματος.
Βεβαια, το ποδοσφαιρο σ'εθνικο επιπεδο δεν ειναι μονο θεμα θελησης, σχεδιασμου και χρηματων. Ειναι και θεμα ταλεντου. Οι ΗΠΑ αυτη τη στιγμη εχουν καλη ομαδα με παικτες εμπειρους που και μπαλα ξερουν, και καποιοι εχουν εμπειρια απο τα κορυφαια πρωταθληματα του κοσμου, ο Αρινα ειναι μετριος κατα την αποψη μου και νομιζω αυτο που λειπει απ'την ομαδα των ΗΠΑ ειναι μια σωστη οργανωση. Δε μπορουσαν δημιουργησουν. Σιγουρα δεν ειναι η ομαδα που μπορει να χτυπησει τους ισχυρους υπο φυσιολογικες συνθηκες ( Βραζιλια κλπ), αλλα σιγουρα ολοι περιμεναν κατι παραπανω.
Και σιγουρα, η Τσεχια δεν ειναι μια τυχαια ομαδα, και οι προσωπικοτητες που εχει μεσα στον αγωνιστικο χωρο μπορουν να κανουν τη διαφορα και να βγαλουν φαση απ'το πουθενα, ομως πιστευω οτι οι ΗΠΑ επρεπε να προσπαθησουν πιο πολυ. -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Επισης οι φιλοι εδω ξεχνουν οτι οι ΗΠΑ στο ποδοσφαιρο γυναικων ειναι πιο dominant παγκοσμιως απο οτι η Βραζιλια στο ποδοσφαιρο ανδρων.
Εντάξει στο ποδόσφαιο για κοράκια είναι μακράν καλύτεροι απ'όλους οι Ιάπωνες... Τι συγκρίνουμε τώρα;
-
Ο στοχος κατακτηση Μουντιαλ 2010 δεν εγινε απο παικτες ή απο την 'διευθηνση' φυσικα. Αλλα απο τους ΗΠΑμερικανους φανατικους θεατες. Δεν ειμουν κατανοητος μαλλον.
Δεν κόβω και τίποτα αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι αυτός ο στόχος είχε τεθεί επίσημα;
-
Ειναι απλο το θεμα. Εαν υπαρχει ενδιαφερον απο θεατες ειναι θεμα χρονου πριν οι ΗΠΑ ειναι ξεκαθαρα καλυτερη απο Βραζιλια και στους ανδρες.Ελέησον μας ρε φίλε
Δεν ξερω πια αν τα πιστευεις αυτα που λες (αν ναι, να το κοιταξεις, μη σοβαρεψει ) ή απλά κάνεις τον προβοκάτορα....
Σεβάσου ενα καθαρα ευρωπαϊκο-λατινοαμερικανικο τοπικ και μην το μαμας κι αυτο. Αμα γουσταρεις ανοιξε ενα τοπικ για μπειζμπολ και γραψε εκει οτι μεγαλοστομια για το Αμερικα θελεις.
Ζητω συγγνωμη από τους λοιπους αλλα χαλαστηκα με τις αηδιες εδω μεσα.... -
Αηδιαστικο-εμετικο ποσοσφαιρο απο Γαλλια κ Ελβετια(που ειχε 2 μεγαλες ευκαιριες για να σκοραρει εντουτοις)
Οι Γαλλοι θελουν,αλλα δεν μπορουν...Ο Ανρι ρε παιδια γιατι παιζει ετσι στην εθνικη ?
Οι Βραζιλεϊρος απο την αλλη κ αυτοι απογοητευτικοι...Ο Ροναλντο εχει γινει μπαλονι με ποδια,ο αντριανο μακρια απο τον καλο του εαυτο,ο δοντιας πολυ λιγα πραγματα κ ο μονος που σωζει τα προσχηματα ειναι ο Κακα.
VAMOS ARGENTINAAAAAAAAA
-
Δεν παρατήρησε ΚΑΝΕΙΣ ότι έπαιξαν οι Κροάτες ΠΟΛΥ καλά?
Δεν φταίει μόνο η Βραζιλία, ούτε μόνο τα κιλά του Ρονάλντο. -
Σιγουρα επαιξαν πολυ καλα οι Κροατες....Μου αρεσαν αρκετα και μαζι με την Ακτη ελεφαντοστου θα ειναι οι εκπληξεις του μουντιαλ..
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Εντάξει στο ποδόσφαιο για κοράκια είναι μακράν καλύτεροι απ'όλους οι Ιάπωνες... Τι συγκρίνουμε τώρα;
-
Μανο δεν πειραζει που σου εκλεψα την σημαια απο την υπογραφη εε ?
-
Μπορείς να την κρατήσεις.
Παγκοσμιο κυπελο 2006-Γερμανια