Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    To ελληνικο τραγούδι σήμερα
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. To ελληνικο τραγούδι σήμερα
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 4 / 4
    Αντίλογος
    30
    71
    150
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sergeant last edited by

Γι' αυτό χρησιμοποιήσα το ? μετά την λέξη 'μουσική' , γιατί κι εγω το ίδιο πιστεύω !...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        techadmin admin last edited by

Ο χρήστης sergeant έγραψε:
        Γι' αυτό χρησιμοποιήσα το ? μετά την λέξη 'μουσική' , γιατί κι εγω το ίδιο πιστεύω !...

A, ok τότε... Δεν το πρόσεξα αυτό, συγγνώμη!

• F
          flowerpower last edited by

χμμμ πολλες φορες με εχει προβληματισει αυτη η σκεψη.

τελικα κατεληξα στο γεγονος οτι απο τα αρχαια ακομη χρονια οι τραγουδιστες παιζαν στα χωρια και στα πανηγυρια μουσικη για να περασει καλα ο κοσμος. Και δεν ειναι ο τραγουδιστης αυτος που επελεγε τι θα πει και τι παιξει αλλα οι απαιτησεις του κοινου απο κατω. Ο ανθρωπος ηθελε να κανει τη δουλεια του να βγαλει το ψωμι του.

Αν τωρα στην Ελλαδα, 'μας' αρεσει να ακουμε τετοια μουσικη και τα 7/10 των κατοικων ΟΝΤΩΣ περνανε καλα και γουσταρουν τοτε δεν εχει σημασια τι ειναι ποιοτικο και τι οχι. Αλλωστε πολλοι απο αυτους δεν ακουνε καν μουσικη με την ακαδημαικη αποψη, απλα πανε καπου πινουν 2-3 ποτα και χωρευουν.

Η μουσικη και η τεχνη γενικα προσαρμοζεται στις κοινωνικες καταστασεις και ΠΟΛΥ σπανια γινεται το αντιθετο.

• T

Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι οι άνθρωποι που καθημερινά βιώνουν την διαφήμιση αυτών των τόσο χαμηλής ποιότητας ακουσμάτων, καταλήγουν να μην έχουν άλλες εναλλακτικές. Τι εννοώ; Τις προάλλες περνούσα δίπλα από μία παιδική χαρά και άκουγα ένα παιδάκι (κοριτσάκι) να τραγουδάει Everything, σε ηλικία μάλιστα που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γνώριζε αγγλικά (δεδομένης και της θέσης της παιδικής χαράς). Έχω συμπεράνει γενικότερα, ότι τα παιδιά πλέον δεν αφήνονται ελεύθερα να διαμορφώσουν άποψη, όπως εμείς παλιότερα. Πρωτού καν φτάσουν να αναρωτηθούν για το τι θα προτιμούν να ακούσουν, πρωτού ξεκινήσουν οι δοκιμές και η αναζήτηση για το είδος της μουσικής που τους ταιριάζει, έχουν βομβαρδιστεί με τόσα πολλά σκουπίδια, ώστε να έχουν χάσει την ικανότητα να κρίνουν και φυσικά, την ικανότητα να ΑΚΟΥΣΟΥΝ! Όταν φίλος μου μου λέει ότι ο Μάλαμας και οι Συνήθεις Ύποπτοι του προκαλούν αηδία (φαντάζομαι κάπως όπως προκαλεί αηδία σε εμένα η Βανδή), το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μεταφορά ή επεξεργασία του ακουστικού ερεθίσματος στον εγκέφαλό του. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι έχει χάσει τη δυνατότητα να ακούσει καλή μουσική και να την εκτιμήσει! Άρα, το παιχνίδι έχει χαθεί και κάθε μέρα χάνεται και η τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη!

• K
              king-alexander last edited by

@nasos79: νομίζω ότι σε αυτό που προσπαθείς να πεις για την ποιοτική ή μη ποιοτική μουσική, ξέχασες να βάλεις έναν σημαντικό παράγοντα σε ότι αφορά τα τραγούδια, τους στίχους που τα πλαισιώνουν. 'Αμα οι στίχοι είναι για τη χαβούζα, όσο καλή μουσική και να πλαισιώνει το τραγούδι, κλάφτα Χαράλαμπε... Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Τώρα, αν και ο στίχος και η μουσική είναι πολύ καλά, το πιθανότερο είναι το τραγούδι να γίνει 'κλασικό', να ακούγεται διαχρονικά.

Κάτι ακόμα: το παιχνίδι φίλε μου έχει ήδη χαθεί για τον μέσο πολίτη, όταν ακούει ειδήσεις(και πιστεύει 100%!) από 'κουτσομπόλικα' κανάλια, όταν κάθεται με τις ώρες και αποχαυνώνεται να δει τι θα κάνει ο κάθε μ@λ@κ@ς στα ριάλιτι(και έχει και αγωνία, τρομάρα του), δηλαδή βλέπει τι στο διάολο κάνουν πανήβλακες και αυτός ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ τη ζωή του στη βλακεία.

• T

Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
                @nasos79: νομίζω ότι σε αυτό που προσπαθείς να πεις για την ποιοτική ή μη ποιοτική μουσική, ξέχασες να βάλεις έναν σημαντικό παράγοντα σε ότι αφορά τα τραγούδια, τους στίχους που τα πλαισιώνουν. 'Αμα οι στίχοι είναι για τη χαβούζα, όσο καλή μουσική και να πλαισιώνει το τραγούδι, κλάφτα Χαράλαμπε... Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Τώρα, αν και ο στίχος και η μουσική είναι πολύ καλά, το πιθανότερο είναι το τραγούδι να γίνει 'κλασικό', να ακούγεται διαχρονικά.

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, αλλά εγώ δεν ήθελα να μιλήσω καθόλου για στίχους, μόνο για τη μουσική μιλούσα και θα σου πω γιατί:

Το να ακούσεις έναν όμορφο στίχο, είναι νομίζω το 2ο βήμα. Πρώτα πρέπει να σε έχει προσελκύσει η μουσική που ακούς. Το γεγονός λοιπόν ότι ορισμένοι θεωρούν 'άσχημη' μουσική αυτή που γράφει η Enya ας πούμε ή οι Secret Garden (δεν είναι ελληνικά, αλλά δεν είναι αυτό το νόημα), σημαίνει ότι με το ακουστικό τους όργανο κάτι δεν πάει καλά ή (που προφανώς ισχύει) ο εγκέφαλός τους δεν την παλεύει! Αυτό είναι που έχει χαλάσει, η αντίληψη για την καλή μουσική. Και για αυτό φταίνε τα βιώματα...

Τώρα, αν το πάμε στο στίχο, τι να πω; Έχω ακούσει να χαρακτηρίζουν 'μαλακία' τους στίχους του 'Άξιον Εστί' και μάλιστα όταν τραγουδούσε ο 'ΜΕΓΑΛΟΣ' Γρηγόρης! Μου έχουν κοροϊδέψει τη μουσική των Συνήθων Υπόπτων (χωρίς καν να ασχοληθούν να ακούσουν τους στίχους) και -το κορυφαίο- έχουν πει ΤΟΝ ΥΜΝΟ 'Μικρή Πατρίδα' του Καράσουλου 'κηδεία'... Ε, εγώ με τέτοια άτομα δεν συνδιαλέγομαι περί μουσικής! Μπορεί να μην είμαι μουσικός, αλλά ξέρω τι ακούω!

Δεν θα πω σε κανέναν τίποτα, αν μου πει ότι δεν του αρέσουν οι Lesiem ή οι Dead Can Dance, αλλά για τα παραπάνω ρε παιδιά, τι να πω; Πρέπει κανείς να είναι εντελώς ντουβάρι για να πει κάτι απ' τα παραπάνω... (δεν τα είπε ο ίδιος άνθρωπος τα παραπάνω, έτσι; Μην τρελαινόμαστε...)

• I
                  ililias last edited by

Για μένα, το πρόβλημα είναι ότι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι προάγουν και παράγουν Πολιτισμό, στην πραγματικότητα παράγουν αντιπολιτισμό κι εκμεταλλεύονται (κι ενίοτε καταστρέφουν) νέα παιδιά με όνειρα, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κέρδη.
                  Κι όπως μία τόσο που θέλω να σκεφτώ δεν το κάνω ακούγοντας Άντζελα, έτσι μία τόσο που θέλω να κάνω κέφι και πλάκα δεν το κάνω ακούγοντας Σοπέν.

• ?
                    A Former User last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
                    Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι οι άνθρωποι που καθημερινά βιώνουν την διαφήμιση αυτών των τόσο χαμηλής ποιότητας ακουσμάτων, καταλήγουν να μην έχουν άλλες εναλλακτικές. Τι εννοώ; Τις προάλλες περνούσα δίπλα από μία παιδική χαρά και άκουγα ένα παιδάκι (κοριτσάκι) να τραγουδάει Everything, σε ηλικία μάλιστα που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γνώριζε αγγλικά (δεδομένης και της θέσης της παιδικής χαράς). Έχω συμπεράνει γενικότερα, ότι τα παιδιά πλέον δεν αφήνονται ελεύθερα να διαμορφώσουν άποψη, όπως εμείς παλιότερα. Πρωτού καν φτάσουν να αναρωτηθούν για το τι θα προτιμούν να ακούσουν, πρωτού ξεκινήσουν οι δοκιμές και η αναζήτηση για το είδος της μουσικής που τους ταιριάζει, έχουν βομβαρδιστεί με τόσα πολλά σκουπίδια, ώστε να έχουν χάσει την ικανότητα να κρίνουν και φυσικά, την ικανότητα να ΑΚΟΥΣΟΥΝ! Όταν φίλος μου μου λέει ότι ο Μάλαμας και οι Συνήθεις Ύποπτοι του προκαλούν αηδία (φαντάζομαι κάπως όπως προκαλεί αηδία σε εμένα η Βανδή), το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μεταφορά ή επεξεργασία του ακουστικού ερεθίσματος στον εγκέφαλό του. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι έχει χάσει τη δυνατότητα να ακούσει καλή μουσική και να την εκτιμήσει! Άρα, το παιχνίδι έχει χαθεί και κάθε μέρα χάνεται και η τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη!

Ακριβώς αυτό...
                    Και εδώ η ευθύνη των γονέων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!

Το πόσο εξάλλου έχουμε ξεπέσει σαν κοινωνία, φαίνεται και από πολλά μικρά (πλην όμως ενδεικτικότατα) πράγματα.
                    Π.χ. αποκαλούμε ως μέσο ψυχαγωγίας τον ΟΠΑΠ (ήμαρτον!!!)... Στις εκπομπές χρηματιστηρίου για παράδειγμα εντάσσεται σε συτήν την κατηγορία.
                    Επίσης ο ίδιος ο ΟΠΑΠ πουλάει παραμύθι ότι προάγει τον πολιτισμό με τα φραγκοδίφραγκα που δίνει από εδώ και από εκεί. Απειροελάχιστο ποσοστό των υπερκερδών του.
                    Ποιος; Ο ΟΠΑΠ που αυτό που κάνει είναι απλά να εθίζει μια κοινωνία στο εύκολο κέρδος. Αυτό που κάνει είναι να παράγει κάφρους...
                    Ο ΟΠΑΠ δεν προάγει τον πολιτισμό, πρόκειται για μια εντελώς αντιπολιτιστική εταιρία. Απλά εμείς σαν κοινωνία έχουμε χάσει την μπάλα προ πολλού...

Επίσης κανείς δεν είπε ότι όποιος ακούει 'σαβούρα' είναι και κάφρος. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο... Βέβαια μερικά πράγματα δεν πάνε μαζί, αλλά αυτό είναι έτερον εκάτερον.
                    Αυτά τα διλήμματα είναι αποκυήματα διαφόρων. Τα ΜΜΕ και το προβαλλόμενο life-style εν γένει δημιούργησαν αυτούς τους μύθους μέσα από τα στερεότυπα του 'κουλτουριάρη'. Βέβαια και κάποιοι ψωνισμένοι και αυτάρεσκοι 'κουλτουριάρηδες' έχουν ευθύνη στην καλλιέργεια αυτού του μύθου με την 'πυροβολημένη' συμπεριφορά τους (άμα έχεις αισθητική δεν σημαίνει ότι έχεις και άποψη)...
                    Επίσης στα πλαίσια αυτής την νοοτροπίας ακούς συχνά στα ΜΜΕ να λέγεται : 'Ε δεν μπορεί να είναι όλα σοβαρά...'!!! Που την είδαν τόση σοβαρότητα, δεν μπορώ να καταλάβω... Μάλλον έχουν νοητικό πρόβλημα οι τύποι.

• I
                      ililias last edited by

Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
                      ....Ποιος; Ο ΟΠΑΠ που αυτό που κάνει είναι απλά να εθίζει μια κοινωνία στο εύκολο κέρδος.....

Τώρα βέβαια βγαίνουμε εκτός, αλλά ο ΟΠΑΠ δεν εθίζει στο εύκολο κέρδος, το αντίθετο: Εθίζει στην εύκολη χασούρα, πουλώντας ελπίδα εύκολου ΜΕΓΑΛΟΥ κέρδους. Είναι ο φορέας φορολόγησης και αποχαύνωσης των κουτών πτωχών.

• P
                        pathos last edited by

Τα τραγούδια που ακούγονται περισσότερο αποικονίζουν την κουλτουρα, την παιδεία, τον τρόπο σκέψης - όπως θέλετε πείτε το - που υπάρχει σε έναν λαό. Προσωπικά ποτε δεν μάρεσαν οι Κοκκινοβανδοπουτανολαμπρου και ούτε ποτέ τα ακούω εκτός κι'αν τύχει να πάω σε κανένα παρτυ σε παν/μιο (πάλι καλά που υπάρχουν και τα ΡΑΣ-ΕΑΑΚ! ) ή σε κανα μπαράκι. Απο την άλλη όμως ούτε και τα λαϊκά μου πολύ αρέσουν, αντε δυο τρία.

Πάντως αυτά που λέει ο Θεοδωράκης, αν και σπουδαίος καλιτέχνης, δεν μπορώ να πω ότι ισχύουν. Ο Ελληνικός λάος είναι αυτός που διαλάγει τι του αρέσει και με την σειρά τους οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί τα παίζουν για να έχουν ακροαματικότητα!

• ?
                          A Former User last edited by

Ο χρήστης Pathos έγραψε:
                          Πάντως αυτά που λέει ο Θεοδωράκης, αν και σπουδαίος καλιτέχνης, δεν μπορώ να πω ότι ισχύουν. Ο Ελληνικός λάος είναι αυτός που διαλάγει τι του αρέσει και με την σειρά τους οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί τα παίζουν για να έχουν ακροαματικότητα!

Σε αυτό διαφωνώ, μιας και τα ΜΜΕ (και ειδικά η τηλεόραση) έχουν τεράστια δύναμη και διαμορφώνουν συνειδήσεις και νοοτροπίες. Οπότε δεν διαμορφώνουμε εμείς την τηλεόραση. Αυτή διαμορφώνει εμάς.

Παίζει βέβαια σπουδαιότατο ρόλο και η αντιληπτική ικανότητα, καθώς και η καλλιέργεια του κοινού...

• H
                            hrdoukas last edited by

η κότα έκανε το αυγό;
                            Η αποψη οτι 'μας σερβίρουν', 'μας διαμορφώνουν', 'μας στερούν τη μόρφωση, το επίπεδο, τον πολιτισμό, την παιδεία, το καλό σουβλάκι...' δεν ξέρω κατα πόσο έχει βάση. Προσωπικά την βλέπω σαν τον εύκολο τρόπο να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας για τα χάλια της μουσικής, της κοινωνίας, της παιδείας και δε συμμαζεύεται, και να τα φορτώσουμε στις αόρατες ανθελληνικές, αντιεργατικές και γενικώς φτού κακά δυνάμεις που μας επιβουλεύονται και μας φθονούν γιατί είμαστε ωραίοι και μάγκες, για την ακρίβεια πιό μάγκες απ'όλους να'ουμ.

• First post
                              Last post
                            • 1
                            • 2
                            • 3
                            • 4
                            • 4 / 4
                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                              • ΕΛΛΑΔΑ
                              • ΚΟΣΜΟΣ
                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ