-
AN εχει προβλημα, τοτε ναι, διορθωνεται.
Στο cz3 μου ετσι εχει γινει, αλλα μου εβγαλε check engine.
Γενικως, αν δεν σου κανει αλλα κουλα, οπως πχ χαμηλο ρελαντι η μπερδεματα, κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εχει προβλημα, απλα ειναι ετσι προγραμματισμενο.
Το να φανει αν εχει προβλημα δε νομιζω, εκτος αν ο εγκεφαλος εχει καταγραψει σφαλμα. -
Τότε (απ' ότι ξέρω δεν έχει άλλα προβλήματα, ρελαντί κλπ) μάλλον η λύση είναι ή update (αν γίνεται) ή SB!
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πάντως η διαφορά που εγώ έλεγα το δικό μου νευρικό και εκείνος με κοίταζε απορημένος αν μιλάμε για το ίδιο αμάξι μέχρι που το οδήγησα! -
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα βασίζονται εξ' ολόκληρου στον εγκέφαλο...
Σύστημα το οποιο τροποποιεί-κοροϊδεύει το σήμα που προορίζεται για τον εγκέφαλο μόνο κακό μπορεί να κάνει... -
Το οδήγησα σε 320i φίλου και όντως κάνει διαφορά από πριν. Το έκλεισε και το είδα. Δίνει λίγο παραπάνω νεύρο χαμηλά.
Ευτυχώς πάντως που το δικό μου έχει κανονικό γκάζι και όχι ηλεκτρονικό γιατί παίζει και να το έβαζα...και δε μου αρέσει το διακοπτάκι που έχει...είναι κάπως καγκουρέ
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το οδήγησα σε 320i φίλου και όντως κάνει διαφορά από πριν. Το έκλεισε και το είδα. Δίνει λίγο παραπάνω νεύρο χαμηλά.Ευτυχώς πάντως που το δικό μου έχει κανονικό γκάζι και όχι ηλεκτρονικό γιατί παίζει και να το έβαζα...και δε μου αρέσει το διακοπτάκι που έχει...είναι κάπως καγκουρέ
άμα το ονομάσεις race mode το διακοπτάκι, είναι καλύτερα?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το οδήγησα σε 320i φίλου και όντως κάνει διαφορά από πριν. Το έκλεισε και το είδα. Δίνει λίγο παραπάνω νεύρο χαμηλά.
Ευτυχώς πάντως που το δικό μου έχει κανονικό γκάζι και όχι ηλεκτρονικό γιατί παίζει και να το έβαζα...και δε μου αρέσει το διακοπτάκι που έχει...είναι κάπως καγκουρέ
άμα το ονομάσεις race mode το διακοπτάκι, είναι καλύτερα?
Αν είχε σηματάκι Μ...κάτι θα έκανε
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σύστημα το οποιο τροποποιεί-κοροϊδεύει το σήμα που προορίζεται για τον εγκέφαλο μόνο κακό μπορεί να κάνει...Μην εισαι τοσο σιγουρος, αν και εξαρταται τι εννοεις.
Το ηλεκτρογκαζο εχει μπει κυριως για περιβαλλοντικους λογους.
Δινει ακριβως οσο γκαζι χρειαζεσαι, οσο και να πατας.
Το οτι τροποποιει το ηλεκτρικο σημα να δινει παραπανω, δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Ημουν σκεπτικος, εως εντελως καθετος για το μαραφετι.
Αλλα πηρα ενα μεταχειρισμενο (καινουργιο με τετοια τιμη δεν θα επαιρνα ποτε) και η διαφορα ηταν αρκετα μεγαλη.
Πλεον το συνηθισα και δεν ταλαιπωρω και το συμπλεκτη και μπορω να πω οτι η διαφορα στην αισθηση ειναι πολυ ευχαριστη.
Σημειωτεον οτι δεν εχω το νεο με τα 3 Modes και το κουμπι αλλα το παλιο. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Σύστημα το οποιο τροποποιεί-κοροϊδεύει το σήμα που προορίζεται για τον εγκέφαλο μόνο κακό μπορεί να κάνει...Μην εισαι τοσο σιγουρος, αν και εξαρταται τι εννοεις.
Το ηλεκτρογκαζο εχει μπει κυριως για περιβαλλοντικους λογους.
Δινει ακριβως οσο γκαζι χρειαζεσαι, οσο και να πατας.
Το οτι τροποποιει το ηλεκτρικο σημα να δινει παραπανω, δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Ημουν σκεπτικος, εως εντελως καθετος για το μαραφετι.
Αλλα πηρα ενα μεταχειρισμενο (καινουργιο με τετοια τιμη δεν θα επαιρνα ποτε) και η διαφορα ηταν αρκετα μεγαλη.
Πλεον το συνηθισα και δεν ταλαιπωρω και το συμπλεκτη και μπορω να πω οτι η διαφορα στην αισθηση ειναι πολυ ευχαριστη.
Σημειωτεον οτι δεν εχω το νεο με τα 3 Modes και το κουμπι αλλα το παλιο.εννοώ αυτό που σου λέω...
το sb λειτουργεί με την ίδια λογική που λειτουργούν και οι παράλληλοι εγκέφαλοι...
ξεγελάνε τον εγκέφαλο αλλάζοντας τα όρια λειτουργίας τους.
ο εγκέφαλος παύει να έχει εποπτεία του ανοίγματος της πεταλούδας μέσο του πετάλ του γκαζιού και πέρνει εντολές από ένα παράλληλο εγκεφαλάκι...
είσαι σίγουρος οτι δουλεύει σωστά το μοτερ σου ??
το έχεις συνδέσει με διαγνωστικό και το ξέρεις??
έχεις κάνει κάποια καυσανάλυση??μου αρέσει που δίνουν και εγγύηση για δαύτο... αν πάθει κάτι το μοτέρ σου? εκεί σου δίνουν εγγύηση??
-
μου αρέσει που δίνουν και εγγύηση για δαύτο... αν πάθει κάτι το μοτέρ σου? εκεί σου δίνουν εγγύηση??
την ιδια που σου δινει και ο βενζινας σου καθε φορα που γεμιζεις
-
εννοώ αυτό που σου λέω...
το sb λειτουργεί με την ίδια λογική που λειτουργούν και οι παράλληλοι εγκέφαλοι...
ξεγελάνε τον εγκέφαλο αλλάζοντας τα όρια λειτουργίας τους.
ο εγκέφαλος παύει να έχει εποπτεία του ανοίγματος της πεταλούδας μέσο του πετάλ του γκαζιού και πέρνει εντολές από ένα παράλληλο εγκεφαλάκι...
είσαι σίγουρος οτι δουλεύει σωστά το μοτερ σου ??
το έχεις συνδέσει με διαγνωστικό και το ξέρεις??
έχεις κάνει κάποια καυσανάλυση??μου αρέσει που δίνουν και εγγύηση για δαύτο... αν πάθει κάτι το μοτέρ σου? εκεί σου δίνουν εγγύηση??
Αυτο που μου λες δε μου φαινεται και τοσο σωστο.
Το οτι ''αλλαζει τα ορια λειτουργιας του'' απο που το συμπερανες?
Ποια ειναι αυτα τα ορια τα οποια ξεπερνα και το κανουν επικινδυνο?
Το οτι το σημα ειναι τροποποιημενο, σημαινει οτι παιζει με καποια ορια?
Και πες οτι ειναι ετσι.
Γνωριζεις οτι αυτα το ορια που ξεπερνα, ειχαν τεθει για λογους ασφαλειας η για περιβαλλοντικους λογους?
Αν ξερεις κατι μοιρασου το.Ναι, βεβαιως εκανα check με διαγνωστικο και ελεγχο καυσαεριων γιατι περασα ΚΤΕΟ με το sb στο αυτοκινητο.
Κανενα check και καμια διαφορα στα καυασερια.
Αν θυμαμαι καλα εγραψε 0.1% αυξηση σε ψηλες στροφες στο cο2. -
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά το καταλαβαίνω κάπως έτσι: Σαν ροοστατικό διακόπτη, που απλά δίνει την ίδια εντολή σε μικρότερη διαδρομή, κάτι σαν να είναι πιο σφιχτή η περιέλιξη.
Κάποτε που βάζαμε τα διπλά καρμπυρατέρ στα 127-128 η επαναφορά του γκαζιού γινόταν με ένα ελατηριάκι που έβρισκε πρόχειρο ο καθένας. Όταν άλλαξα αυτό το ελατηριάκι με ένα μαλακότερο, μου φάνηκε ότι το αυτοκίνητο πέταγε...δεν πέταγε, αλλά έκαιγε και εκεί που δεν ήθελες να το κυνηγήσεις...Ψυχολογικό το θέμα... -
υπερτιμημενο αφου αυτο που πληρωνεις ειναι η 'πατεντα' καθως και η αισχροκερδια του Ελληνα κατασκευαστη που του κοστιζει 5 και πουλαει 105 και οχι το κατασκευαστικο κοστος + ενα λογικο ποσοστο κερδους...γνωμη μου δεν θα επρεπε να πωλειται πανω απο 80 ευρω και πολλα του ειναι!
υπαρχουν αλλα πολυ πιο αξιολογα με το ιδιο ή και λιγοτερο κοστος οπως πχ το pivot throttle controller που ειναι Ιαπωνικο και εχει 7 προγραμματα σπορτ +5 οικονομιας με αυτοματη απενεργοποιηση οταν βαζεις οπισθεν για καλυτερο χειρισμο στο παρκαρισμα.
με τα μισα λεφτα βρισκεις και κλωνους του pivot οπως e-shadow /k-sport που δουλευουν εξισου καλα οπως το οριτζιναλ!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
υπερτιμημενο αφου αυτο που πληρωνεις ειναι η 'πατεντα' καθως και η αισχροκερδια του Ελληνα κατασκευαστη που του κοστιζει 5 και πουλαει 105 και οχι το κατασκευαστικο κοστος + ενα λογικο ποσοστο κερδους...γνωμη μου δεν θα επρεπε να πωλειται πανω απο 80 ευρω και πολλα του ειναι!υπαρχουν αλλα πολυ πιο αξιολογα με το ιδιο ή και λιγοτερο κοστος οπως πχ το pivot throttle controller που ειναι Ιαπωνικο και εχει 7 προγραμματα σπορτ +5 οικονομιας με αυτοματη απενεργοποιηση οταν βαζεις οπισθεν για καλυτερο χειρισμο στο παρκαρισμα.
με τα μισα λεφτα βρισκεις και κλωνους του pivot οπως e-shadow /k-sport που δουλευουν εξισου καλα οπως το οριτζιναλ!!
τα εχεις δοκιμασει αυτα που λες?
-
εγω εχω το pivot και ξερω και αλλους που το εχουν οπως και το e-shadow!!!
καμμια σχεση με την ελληνικη υπερτιμημενη πατεντα!!!
μην αγοραζετε οτι σας πασαρουν ......ψαξτε καλα στο ιντερνετ και θα βρειτε καλυτερες και φτηνοτερες λυσεις!!
-
ε γραψε εντυπωσεις, βαλε και κανενα λινκ!
-
Το εχει βαλει καποιος σε Chevrolet Cruze??
-
προσφατα ακουσα για το sprint booster ..λενε οτι νιωθεις σημαντικη διαφορα στο αυτοκινητο..περιμενω γνωμη απο αγοραστες και γνωστες!
-
Παντως, αν και παλιο το συγκεκριμενο τοπικ, διαβασαμε κατεβατα για το sprint booster και τα παρομοια μ'αυτο "εργαλεια" αλλα το πιο σημαντικο απ'ολα, που θα εξηγουσε περιτρανα αν κανει οντως δουλεια ή απλα ειναι σαν να πατας πιο εντονα το γκαζι, δεν εχει γραφτει ΠΟΥΘΕΝΑ.
Δοκιμασε λοιπον καποιος για παραδειγμα να κανει τα 0-100 με και χωρις sprint booster για να μας πει αν μειωθηκε ο χρονος του?
Γιατι αν η πεταλουδα ,ακομα και στο πληρες γκαζι που απαιτειται οταν δοκιμαζεις να γραψεις χρονο, ανοιγει πιο γρηγορα με το sprint booster, τοτε κανει ουσιαστικη δουλεια και πρεπει να ριχνει και τους χρονους της επιταχυνσης του αυτοκινητου.
Αν παλι το μονο που κανει ειναι να δινει πιο πολυ γκαζι σε σχεση με αυρο που πατας, τοτε σε πληρες πατημα του γκαζιου (που δινεις το 100% αρα δεν υπαρχει παραπανω να δωσει) δεν πρεπει να κανει καμια διαφορα, αρα και οι χρονοι ειτε με, ειτε χωρις sb θα ειναι ολοιδιοι. Σ'αυτη την περιπτωση οντως ειναι αχρηστο, αφου μπορεις απλα να πατας πιο εντονα το γκαζι και να εχεις ιδιο αποτελεσμα με το να ειχες sb.Οποτε μετα απ'ολα τα κατεβατα που εχουν γραφτει ειτε υπερ ειτε κατα, μια απαντηση στην απλη ερωτηση αν τα 0-100 ερχονται πιο γρηγορα (εστω μισο δευτερολεπτο) με το sb σε σχεση με χωρις, υπαρχει?
Η απαντηση θα εξηγησει αν τελικα το μαραφετι αυτο εχει οντως καποιο νοημα ή οχι. Γιατι αν ανοιγει πιο γρηγορα την ηλεκτρικη πεταλουδα τοτε θα πρεπει να την ανοιγει πιο γρηγορα και στο πληρες πατημα του γκαζιου, αρα θα εχεις και πιο γρηγορη επιταχυνση. Αν δεν εχεις τοτε απλα δεν κανει τιποτα.
Sprint Booster : Αξίζει ή Όχι ;