-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
απλά πιστεύω πως γενικεύεις (υποθέτοντας) με βάση διάφορες διαδρομές-ταχύτητες-καταναλώσεις που έχεις κάνει/δει ..
Ακριβώς. Με διάφορες διαδρομές καταναλώσεις και ταχύτητες που έχω δει μιλάω. Γιατί άλλο θα μπορούσα άλλωστε να μιλάω. Για καταναλώσεις που είδες εσύ; Σε επαρχιακό επαρχιακό έχω δει και 3,2 με 80χλμ/ώρα σε δρόμο χωρίς κλίση. Πες μας και εσύ τι διαδρομές-ταχύτητες-καταναλώσεις έχεις κάνει/δει.
Δεν με κατάλαβες, λέω πως μιλάς για καταστάσεις που (άστοχα) υποθέτεις πως μπορεί να υπάρξουν με βάση αυτά που έχεις δει.. στιγμιαία μπορεί να χεις δει και 1λ αλλά στο τέλος μιας υποθετικής διαδρομής και με σταθερά 100 να πηγαίνεις δεν γίνεται να δεις τέτοια νούμερα.. εγώ για 100 km/h δεν μπορώ να σου πω γιατί αυτη την ταχύτητα την κρατάω για πολύ λίγο με 120-140 όμως που το συνηθίζω πιο πολυ βλέπω 6.0-6.5 σε πηγαινέλα διαδρομή (οτι ανηφόρα κάνεις δηλαδή, μετά την κάνεις σε κατηφόρα)
ps. μιλάμε πάντα για δρόμους που σου επιτρέπουν να κρατήσεις σταθερή ταχύτητα και να κάνεις την μέτρηση όχι για δήθεν επαρχιακούς
-
Η διαφορά είναι 0,2 sec και αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι το astra χρειάζεται και την 3η σχέση για να φτάσει τα 100 (στα 97-98 πιάνει κόφτες η 2α) ενώ το golf όχι. Γι' αυτό και έχουν ίδιο 0-120.
Προφανώς αναφέρεσαι στο τεστ του Drive. Το Golf σκάει την 2η στα 99 πραγματικά στις 6500 rpm σύμφωνα με τους πίνακές τους. Με βάση τον τρόπο απόδοσης του μοτέρ η αλλαγή σε 3η στο Golf σε μέτρηση 0-100 λογικά γίνεται γύρω στις 6000 γιατί στον κόφτη κρεμάει άσχημα. Στο ίδιο τεστ η διαφορά μέχρι και τα 160 από στάση είναι 2 δέκατα υπέρ του Astra. Οπότε οι αλλαγές είναι οι ίδιες και τα αυτοκίνητα πρακτικά ταυτόσημα σε επιδόσεις μιας και οι διαφορές είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, με οριακό πλεονέκτημα στις υψηλές ταχύτητες στο Astra λόγω των 5-10 hp που έχει παραπάνω προκειμένου να υπερνικήσει την αντίσταση του αέρα. Για το Leon πάλι βλέπω διαφορές πέρα από τα όρια του στατιστικού λάθους οπότε περαστικά μου Ας παρηγορηθώ με το στρογγυλό 7άρι σε κατανάλωση που επιβεβαιώνω σε κάθε επίσκεψή μου στις αντλίες και στον τρόπο που αρπάζει ανεξαρτήτου σχέσης από τις 1700 rpm
Σε απόλυτα νούμερα το 8,5 lt/100km του Astra που προαναφέρθηκε δεν είναι κακό δεδομένου του βάρους, της ισχύος και των επιδόσεων. Και αφήνει και υποσχέσεις για κόψιμο άλλου μισού λίτρου όταν ανοίξει πλήρως το μοτέρ και το μάθει ο οδηγός του.
-
Προτείνω αντί να εστιάζετε στο trip computer να προσέχετε το δρόμο....
Είχα μπει σ αυτό το τριπάκι με την αγορά του Bravo , αλλά βλέποντας τις στιγμιαίες καταναλώσεις... οπότε εξαφάνισα από την οθόνη την ένδειξη της κατανάλωσης και ησύχασα. -
Το παρέλαβε σήμερα φίλος στην έκδοση cosmo 1.6 turbo με έξτρα τα φώτα xenon και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ωραίο αμαξάκι. Μια απορία που μου δημιουργήθηκε είναι σχετικά με το κουμπάκι phone, κάνει τίποτα αυτό; Επίσης στο ταμπλό έχει ένα κουμπί που δείχνει ένα αυτοκίνητο να γλιστρά, αυτό είναι το αντισπιν ή το esp;
-
Ο χρήστης gre έγραψε:
Το παρέλαβε σήμερα φίλος στην έκδοση cosmo 1.6 turbo με έξτρα τα φώτα xenon και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ωραίο αμαξάκι. Μια απορία που μου δημιουργήθηκε είναι σχετικά με το κουμπάκι phone, κάνει τίποτα αυτό; Επίσης στο ταμπλό έχει ένα κουμπί που δείχνει ένα αυτοκίνητο να γλιστρά, αυτό είναι το αντισπιν ή το esp;Αν δεν έχει βάλει bluetouth το κουμπί με το τηλέφωνο κάνει mute τον ήχο.
Το κουμπί του esp απενεργοποιεί το esp σε 2 επίπεδα. Σε πρώτη φάση μόνο την επέμβαση στην μηχανή και σε δεύτερη(παρατεταμένο πάτημα) και την επέμβαση στους τροχούς. -
Το παρέλαβε σήμερα φίλος στην έκδοση cosmo 1.6 turbo με έξτρα τα φώτα xenon και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ωραίο αμαξάκι. Μια απορία που μου δημιουργήθηκε είναι σχετικά με το κουμπάκι phone, κάνει τίποτα αυτό; Επίσης στο ταμπλό έχει ένα κουμπί που δείχνει ένα αυτοκίνητο να γλιστρά, αυτό είναι το αντισπιν ή το esp;
Αν δεν έχει βάλει bluetouth το κουμπί με το τηλέφωνο κάνει mute τον ήχο.
Το κουμπί του esp απενεργοποιεί το esp σε 2 επίπεδα. Σε πρώτη φάση μόνο την επέμβαση στην μηχανή και σε δεύτερη(παρατεταμένο πάτημα) και την επέμβαση στους τροχούς.Πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Έχει bluetooth στον βασικό εξοπλισμό η έκδοση cosmo;
-
η εκδοση sport κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη στην ιδια τιμη με αυτην του cosmo,με μια ένσταση.
Ποσο κοστιζουν ως ανταλακτικο τα αμορτισερ της??? -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
η εκδοση sport κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη στην ιδια τιμη με αυτην του cosmo,με μια ένσταση.
Ποσο κοστιζουν ως ανταλακτικο τα αμορτισερ της???Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κρατάνε και περισσότερο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα ακριβότερο αλλά όχι δραματικά. Η αίσθηση όμως σε αποζημιώνει.
-
γιατι κρατανε περισσοτερο...τι παραπανω εχουν??
-
Τα αμορτισέρ εξωτερικά έχουν ένα μαγνήτη και εσωτερικά ρινιίσματα μετάλλου(υγρό μέταλο). Όταν ο αισθητήρας δώσει εντολή στον μαγνήτη αυτός ενεργοποιείται με διαφορετική ένταση κάθε φορά μαγνητίζοντας τα ρινίσματα του αμορτισέρ δηλαδή μεταβάλλοντας την απόσβηση τους.
Περιγραφή και λειτουργία ελέγχου ηλεκτρονικής ανάρτησης
Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου αναρτήσεων ZF Sachs ελέγχει ξεχωριστά τη δύναμη βύθισης καθενός από τα 4 αμορτισέρ ώστε το αμάξωμα του οχήματος να παραμένει όσο το δυνατόν πιο ήρεμο. Οι αλλαγες στις δυνάμεις βύθισης μπορεί να επιτευχθούν μεσα σε Χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τα χαρακτηριστικά της αναρτησης μπορεί να αλλάξουν σε οποιαδήποτε στιγμή με τη ενεργοποίηση τοu προγράμματος λειτουργίας sport ή tour.
Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ανάρτησης αποτελείται από τα ακόλουθα εξαρτήματα:
• Η ηλεκτρονική μονάδα ελεγχου ανάρτησης
• Τρεις αισθητήρες κάθετης επιτάχυνσης αμαξώματος
• Αισθητήρες κάθετης επιτάχυνσης αμαξώματος των δύο εμπρός τροχών.
• Τέσσερεις ενεργοποιητές αμορτισέρ, που είναι ενσωματομένοι στα αμορτισέρ.Η ηλεκτρονική μονάδα ελεγχου ανάρτησης ελέγχει τις βυθίσεις σύμφωνα με τους παρακάτω παράγοντες:
• Ταχύτητα οχήματος
• Θέση τιμονιού
• Ροπή κινητήρα
• Πίεση φρένων
• Κάθετη επιτάχυνση αμαξώματος και εμπρός τροχώνΗ ηλεκτρονική μονάδα ελεγχου ανάρτησης αξιολογεί αυτέας τις συνεισφορές προκειμένου να ελεγξει ξεχωριστά τα αμορτισέρ, παρέχοντας βελτιωμένη ποιότητα κύλισης και επίπεδο άνεσης για όσο το δυνατόν ευρύτερες συνθήκες λειτουργίας.
Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου Αναρτήσεων
Η ηλεκτρονική μονάδα ελεγχου ανάρτησης ελέγχει τις λειτουργίες του συστήματος και εντοπίζει βλάβες. Η ηλεκτρονική μονάδα ελεγχου ανάρτησης δέχεται δεδομένα από αισθητήρες κάθετης επιτάχυνσης που είναι συνδεδεμένοι απευθείας στη μονάδα και απο άλλα συστήματα μέσω της σειριακής γραμμής δεδομένων. Η ηλεκτρονική μονάδα ελεγχου ανάρτησης στέλνει διαφορετικές στάθμες ρεύματος σε κάθε ενεργοποιητή αμορτισέρ.
Αισθητήρες κάθετης επιτάχυνσης
Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αναρτήσεων παρέχει μια κοινή τάση αναφοράς 5 V και ένα κύκλωμα γείωσης σε καθέναν από τους 5 αισθητήρες κατακόρυφης επιτάχυνσης. Οι αισθητήρες κάθετης επιτάχυνσης παρέχουν ένα σήμα 0,5-4,5 V στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου ανάρτησης.
Οι 3 αισθητήρες κατακόρυφης επιτάχυνσης αμαξώματος είναι τοποθετημένοι εμπρός αριστερά, εμπρός δεξιά και πίσω. Οι αισθητήρες κατακόρυφης επιτάχυνσης των 2 εμπρός τροχών είναι τοποθετημένοι στο γόνατο της ανάρτησης.
Ενεργοποιητές αμορτισέρ
Οι ενεργοποιητές αμορτισέρ είναι ενσωματομένοι στα αμορτισέρ. Το σύστημα Ηλεκτρονικού έλεγχου ανάρτησης χρησιμοποιεί μια αναλογική βαλβίδα που βρίσκεται στην εξωτερική παράκαμψη της μονάδας μετατόπισης.
Ρυθμίσεις γινονται με έλεγχο του ρεύματος. Η τρέχουσα κατανάλωση είναι 0-1,8 Α. Οι ενεργοποιητές αντιδρούν σε εντολές της ηλεκτρονικής μονάδας ελεγχου ανάρτησης εντός xιλιοστών του δευτερολέπτου.
Το κόστος αλλαγής αμορτισέρ υπολόγισέτο σε περίπου 1200 euro. Έχει όμως εγγύηση για 150000 km. Τα παραπάνω νούμερα δεν είμαι σίγουρος ότι είναι 100% σωστά αλλά είναι σίγουρα κάπου κοντά.
ΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΣΥΡΑΦΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ
-
Το κουμπί του esp απενεργοποιεί το esp σε 2 επίπεδα. Σε πρώτη φάση μόνο την επέμβαση στην μηχανή και σε δεύτερη(παρατεταμένο πάτημα) και την επέμβαση στους τροχούς.
Λάθος.
Με σύντομο πάτημα απενεργοποιείται το TCS και με παρατεταμένο απενεργοποιείται και το ESP.
-
Στο προηγούμενο Astra με τα αντίστοιχης φιλοσοφίας αμορτισέρ το κόστος αντικατάστασης είναι γύρω στα 1500 ευρώ Στο καινούργιο δε γνωρίζω αλλά λόγω μονοπωλειακής αντιμετώπισης (εκτός δικτύου Opel θα είναι ανέφεικτο να βρεθούν) σε αντίστοιχη σφαγή την κόβω τη δουλειά...
-
Τα αμορτισέρ κοστίζουν γύρω στα 2000€ και λένε οτι κρατάνε για περισσότερα χιλιόμετρα. Προσωπικά δεν το πιστεύω... Το κόστος αλλαγής είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με μια νορμάλ ανάρτηση. Γι'αυτό και η τιμή της sport έκδοσης με standard το flexride είναι τόσο δελεαστική.
Εγγύηση στα αμορτισέρ δε νομίζω να υφίσταται, εκτός και αν πρόκειται για ηλεκτρονικό πρόβλημα και πάλι δεν ξέρω αν θα περνάει σε εγγύηση.. Αλλά και έτσι να είναι η εγγύηση θα είναι στα πλαίσια της εγγύησης που ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου. Το 150.000km είναι λάθος κατ' εμέ.
-
Αν τα αμορτισερ μπορουν να κανουν εστω 100.000 χλμ χωρις να χρειαζονται αλλαγη τοτε το κοστος δεν ειναι τοσο υψηλο. Απο τις αντιπροσωπιες εχοντας εμπειρια απο το προηγουμενο συστημα το IDS αν θυμαμαι καλα τι σας εχουν πει?
-
Διάβασα σήμερα ένα άρθρο στο auto bild. Το σημερινό. Έλεγε για τις διαφορές που προκύπτουν στις επιδόσεις και στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου με διαφορετικού μεγέθους ζάντα. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το seat leon 125 tsi. Το μάτι μου πέφτει σε μια μέτρηση. 40-120 με 3η και 17' ζάντες. Το αποτέλεσμα 14,37 sec.
Δείτε τι κάνει το ταπεινό μου astraki. Το χειρότερο όλων στην κατηγορία του στα ρεπρίζ!
Youtube Video11,52 sec παρακαλώ. Με δυο άτομα μέσα.
-
Φαντάσου τι θα κάνουν τα άλλα στην ίδια κατηφόρα...
-
Χωρίς κλίση μου φάνηκε το σημείο. Θα δοκιμάσω και στην ανάποδη φορά.
-
Ακόμη και ανεπαίσθητες κλίσεις της τάξης 1-2 μοιρών είναι ικανές να αλλοιώσουν σημαντικά την πραγματικότητα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Μην κρίνεις και συγκρίνεις το αμάξι σου με βάση ιδιότητες οι οποίες δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος του κατασκευαστή. Άσε αυτούς με τα OPC, τα Cupra, τα R και τα RS να αγχώνονται για τις επιδόσεις και κοίτα να ευχαριστηθείς το αμάξι σου γι' αυτό που είναι. Ένα σβέλτο, ασφαλές και άνετο μικρό οικογενειακό που μπορεί να απαλλαγεί από οποιαδήποτε νταλίκα σε οποιοδήποτε δρόμο, ανεξαρτήτως φορτίου και κλίσης, εύκολα και γρήγορα Το αν υπάρχει κάποιο άλλο τουρμπάτο 1400άρι σε αυτή την κατηγορία που να το κάνει λίγο πιο αργά ή λίγο πιο γρήγορα δεν έχει και τόση σημασία όσο το να χαίρεσαι κάθε λεπτό που βρίσκεσαι μέσα στο Astra σου
-
Περιοδικά αυτοκινήτου διαβάζουμε όλοι. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έθαψε ο τύπος για τις επιδόσεις. Χθές που πήγαινα βόλτα δοκίμασα κάτι τέτοιο. Από περιέργεια θα δοκιμάσω ξανά. Ποιο πολύ την εγκυρότητα του περιοδικού τύπου σκεφτόμουνα. Κανένα ιδιαίτερο άγχος.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Ακόμη και ανεπαίσθητες κλίσεις της τάξης 1-2 μοιρών είναι ικανές να αλλοιώσουν σημαντικά την πραγματικότητα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Μην κρίνεις και συγκρίνεις το αμάξι σου με βάση ιδιότητες οι οποίες δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος του κατασκευαστή. Άσε αυτούς με τα OPC, τα Cupra, τα R και τα RS να αγχώνονται για τις επιδόσεις και κοίτα να ευχαριστηθείς το αμάξι σου γι' αυτό που είναι. Ένα σβέλτο, ασφαλές και άνετο μικρό οικογενειακό που μπορεί να απαλλαγεί από οποιαδήποτε νταλίκα σε οποιοδήποτε δρόμο, ανεξαρτήτως φορτίου και κλίσης, εύκολα και γρήγορα Το αν υπάρχει κάποιο άλλο τουρμπάτο 1400άρι σε αυτή την κατηγορία που να το κάνει λίγο πιο αργά ή λίγο πιο γρήγορα δεν έχει και τόση σημασία όσο το να χαίρεσαι κάθε λεπτό που βρίσκεσαι μέσα στο Astra σουΣυμφωνώ σε όλα
Opel Astra 2009