-
Ξερει κανεις τι λαδια πρεπει να βαλω? ειναι τα 0-30 καταληλα που μου ειπανε??? Επισης ξερει κανεις να μου περιγραψει απο που να προσθεσω λαδι?? (οχι απο εκει που ειναι η βεργα φανταζομαι.....)
ΥΓ. Επισης ποτε πρεπει να κοιταζουμε τη σταθμη λαδιου?? οταν ειναι ηρεμο το αμαξι για πολη ωρα, η αφου εχει κινηθει???
-
Ξερει κανεις τι λαδια πρεπει να βαλω? ειναι τα 0-30 καταληλα που μου ειπανε??? Επισης ξερει κανεις να μου περιγραψει απο που να προσθεσω λαδι?? (οχι απο εκει που ειναι η βεργα φανταζομαι.....)
ΥΓ. Επισης ποτε πρεπει να κοιταζουμε τη σταθμη λαδιου?? οταν ειναι ηρεμο το αμαξι για πολη ωρα, η αφου εχει κινηθει???
-
-
Εχμ… δεν γνωρίζω να σου πω τι λάδια να βάλεις.
Αλλά λάδι βάζεις από μια τάπα (σε εσένα πρέπει να είναι κίτρινου χρώματος αν δεν κάνω λάθος). Επίσης πρέπει να κοιτάμε τα λάδια όταν το αμάξι είναι σταματημένο (φυσικά και με σβησμένο το μοτέρ) για κάποια ώρα. Πιστεύω ένα τέταρτο είναι μια χαρά.Αλλά από ότι βλέπω δεν γνωρίζεις και πολλά πάνω στο θέμα έτσι άστο καλύτερα να το κάνει ένας που γνωρίζει. Πήγαινε το σε ένα βενζινάδικο.
-
Το βιβλιαράκι του κατασκευαστή προτείνει ιξώδες για το λιπαντικό, ποσότητα και γενικά ότι χρειάζεται να γνωρίζεις.
Ρίξε μια ματιά και θα πρέπει να βρείς την απάντησή σου και για το ένα θέμα και για το θέμα της συμπλήρωσης. -
Το εργοστάσιο προτείνει να καλύπτονται οι προδιαγραφές VW501.01 και VW500.00
Η εδώ αντιπροσωπεία χρησιμοποιεί το Divinol 20W-50 που καλύπτει τις ανωτέρω προδιαγραφή.Τονίζω ότι αναφέρομαι για την 1.4 8v μηχανή της VW με 60,67 ίππους.
Αν έχεις φίλε μου 16v μηχανή τότε αλλάζει το λάδι που συνιστά το εργοστάσιο.
Το 0W-30 που σου είπανε δεν είναι για το 8v μοτέρ. Χρησιμοποιείται σε 16v μοτέρ και συνήθως είναι προδιαγραφής VW503.00 VW503.01
Χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα με προδιαγραφή Long Life.
Είναι πολύ ψηλό και δεν κάνει για το μοτέρ σου. Το 'δεν κάνει' το λέω με την έννοια ότι θα στο καίει.
Εσύ μπρορείς να χρησιμοποιήσεις 10W-40 15W-40 15W-50 20W-50.
Όλα αυτά αναφέρονται στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος.
Θα σου πρότεινα να το ακολουθήσεις πιστά (κατά γράμμα) αυτό το βιβλιαράκι και τις οδηγίες του και να μην ακούς το οποιοδήποτε.Όσο για το που συμπληρώνεις όταν ανοίξεις το καπώ σου θα δεις μια τάπα που έχει πάνω ένα λαδωτήρι. Το ξεβιδώνεις (γυρίζει 90 μοίρες). Για να ελέγξεις τα λάδια σου πρέπει να έχεις σβήσεις τη μηχανή σου 10-15 λεπτά και να βρίσκεσαι σε πραγματικά ίσιο μέρος.
-
Ο χρήστης sant έγραψε:
Το εργοστάσιο προτείνει να καλύπτονται οι προδιαγραφές VW501.01 και VW500.00
Η εδώ αντιπροσωπεία χρησιμοποιεί το Divinol 20W-50 που καλύπτει τις ανωτέρω προδιαγραφή.Τονίζω ότι αναφέρομαι για την 1.4 8v μηχανή της VW με 60,67 ίππους.
Αν έχεις φίλε μου 16v μηχανή τότε αλλάζει το λάδι που συνιστά το εργοστάσιο.
Το 0W-30 που σου είπανε δεν είναι για το 8v μοτέρ. Χρησιμοποιείται σε 16v μοτέρ και συνήθως είναι προδιαγραφής VW503.00 VW503.01
Χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα με προδιαγραφή Long Life.
Είναι πολύ ψηλό και δεν κάνει για το μοτέρ σου. Το 'δεν κάνει' το λέω με την έννοια ότι θα στο καίει.
Εσύ μπρορείς να χρησιμοποιήσεις 10W-40 15W-40 15W-50 20W-50.
Όλα αυτά αναφέρονται στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος.
Θα σου πρότεινα να το ακολουθήσεις πιστά (κατά γράμμα) αυτό το βιβλιαράκι και τις οδηγίες του και να μην ακούς το οποιοδήποτε.Όσο για το που συμπληρώνεις όταν ανοίξεις το καπώ σου θα δεις μια τάπα που έχει πάνω ένα λαδωτήρι. Το ξεβιδώνεις (γυρίζει 90 μοίρες). Για να ελέγξεις τα λάδια σου πρέπει να έχεις σβήσεις τη μηχανή σου 10-15 λεπτά και να βρίσκεσαι σε πραγματικά ίσιο μέρος.
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, (και ολους σας ευχαριστω...) εχω την εντυπωση οτι μου βαλανε 0-30 και γιαυτο μου το εκαψε, γιατι δεν εκαιγε ποτε λαδια το αμαξι.... θα δοκιμασω με 20-50 να δουμε... Το ειχα μετρησει σε ισιο μερος με σβηστο αμαξι, απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος...
-
Από την στιγμή που χρησιμοποιείς από τότε που το αγόρασες 50άρι λιπαντικό είναι αναπόφευκτο να κάψεις το 30άρι. Αν το συνδυάσουμε και με το ότι ο κατασκευαστής δεν προτείνει 30άρι τότε ο μηχανικός που σου το έβαλε έκανε το λιγότερο μλκία...
Εγώ θα σου πρότεινα 10W40 ή έστω 15W50 καθότι στην αγορά τα 10W40-15W50 είναι ποιοτικότερα των 20W50 τα οποία σχεδόν πάντα είναι απλά ορυκτέλαια (υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δε νομίζω ότι θα τις πλήρωνες), χώρια που τον Χειμώνα με τα 10W (ή έστω με τα 15W καθότι 8βάλβιδος) θα έχεις περισσότερη προστασία όσο είναι κρύο το μοτέρ.
Λαδια σε seat cordoba 1.4 8v