-
To έχω κάνει ήδη λιανά αγαπητέ elteo, το ξαναπαραθέτω λοιπόν και εδώ
ΝΑ ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα!
Δεν μου έχει κάνει καή εντύπωση το terios, και μάλιστα ήμουν μέσα σε αυτούς που το περίμεναν εδώ και καιρό να το δουν απο κοντά όπως κι έκανα, μιάς και ο Λεμονάς (αντιπρόσωπος Daihatsu) είναι 100 μέτρα απο το σπίτι μου.Αυτό που λέω όμως, και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος test drive για να το καταλάβει, είναι ότι με πέμπτη σχέση και 3000 στροφές το αυτοκίνητο πάει 87χλμ μόλις , ενώ με 5η σχέση και 4500 στροφές (όπου ήδη το μοτέρ βουήζει ενοχλητικότατα, μιάς και στα test γράφουν ότι ο κινητήρας του terios ακούγεται και το έχουν στα μειονεκτήματα) πάει με 130χλμ...
Εγώ με το punto των 60 ίππων πάω 140 με λιγότερες στροφές στον κινητήρα... Και δεν έιναι το μόνο αυτοκίνητο .Κατάλαβες τώρα τι εννοώ? Είμαι σίγουρος, ότι η πλειοψήφία των οδηγών που θέλουν 4x4, δεν θέλουν κάτι τέτοιο στην εθνική.
Μένοντας για λίγο στην τελευταία παράγραφο που έγραψα, να τονίσω ότι ωραία και καλά είναι να κάνεις το κέφι σου σε offroad καταστάσεις, αλλά αν για να πάς εκεί (στο χωριό μου ας πούμε, λίγο πρίν το Καρπενήσι) πρέπει πρώτα να περάσεις 350χλμ αυτοκινητόδρομο, τι κάνεις ;
Ισως θα ήταν καλύτερα να συνοδευόταν το terios και με μιά 6η σχέση, πιό μακρυά, overdive μόνο για ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο, για άνεση/ξεκούραστη διαδρομή...
-
ok, το SX4 πόσα χλμ έχει στις 1000 rpm με 5η/(6η to Diesel) ??
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
ok, το SX4 πόσα χλμ έχει στις 1000 rpm με 5η/(6η to Diesel) ??Στο 1.6 με το 5άρι κιβώτιο η 5η δίνει 32,8/1000στρ.
Οπερ μεθερμηνευόμενον στις 4000στροφές έχεις 132 χλμ (πραγματικά)
Για μένα που μου αρέσουν τα 'μακρυά' κιβώτια, δεν είναι τίποτα το φοβερό, αλλά είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα απ'οτι στο terios (116χλμ/4000στρ)Για το 1.9 δεν γνωρίζω να σου πώ...
-
Εδω έχουν οργώσει την Ελλάδα με terios I ,jimny και Νiva που ειναι μακράν υποδυέστερα σε ασφάλτινη κίνηση σε σχέση με το νεο TERIOS και μας λέτε οτι δεν μπορείς να πάς ταξίδι με τελευταίο?
Μήπως ψάχνετε σε λάθος κατηγορία αυτοκινήτων ρε παιδιά?
Για μπείτε σε κανένα forum με αποκλειστικά θέμα τα τετρακίνητα να διαβάσετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ πρώτες εμπειρίες για το αυτοκίνητο και αφήστε τα θεωρητικα τα δήθεν και μπορει.
Μέχρι και ο έντυπος τύπος, απο όλες τις διαφορετικές σκοπιές που κοιτάει ο καθένας τους, δεν αναφέρουν τέτοια πράγματα, τουλάχιστον οχι όπως τα παρουσιάζετε εδώ... -
Αυτά που 'παρουσιάζουμε' εδώ είναι πραγματικά στοιχεία, και δεν τα έχουμε βγάλει απ'τη φαντασία μας αγαπητέ pentraks.
Tο 'οργωμα' της χώρας μπορεί να γίνει και με 800άρι Ματιζ, (και με παπί επίσης) το έχω ξαναγράψει.Το θέμα δεν είναι με τι θα 'οργώσεις' αλλά πώς θα 'οργώσεις'.
Και άν αποφασίσεις ότι θα γύρίσεις την Ελλάδα με matiz, τότε συνειδητά αποδέχεσαι, την μεγάλη ταλαιπωρία που θα υποστείς στους αυτοκινητόδρομους, ή οπουδήποτε αλλού αδυνατεί το συγκεκριμένο να ακολουθήσει.Το αυτό ισχύει -πάντα κατα την άποψή μου- και για το terios σε ότι αφορά ΤΑΞΙΔΙΑ στον ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ! Αν έκανες τον κόπο να διαβαζες και τα προηγούμενα posts θα καταλάβαινες που αναφέρομαι, και δεν θα ...ζαλιζόσουν!
-
Τα έχω διαβάσει γιαυτο ειμαι
Φυσικά δε μίλησε κανείς για φανταστικά στοιχεία, αλλα εδω πλέον πρέπει να περιγράφουμε πραγματικές οδηγικές εμπειρίες και οχι μόνο να αναφερουμε τα specs.Φυσικά το 'πως' θα οργώσεις ειναι ενα θέμα, αν θέλω να οργώσω Ταχύτατα με ασφάλεια και ξεκούραση αλλα να πάω και εκτός οκ θα πάρω μία Cayenne, όμως ο κόσμος επειδή δεν είναι αγγελικά πλασμένος κοιτάμε πιο προσγειωμένα πράγματα.
Έκαστος στο είδος του λοιπόν
-
εγώ λέω να πετάξουμε όλοι τα 5ταχυτα μας αυτοκίνητα και να πάρουμε αμέσως 6ταχυτα γιατί **προφανώς **είναι πιο ξεκούραστα
-
Σχετικά με τη λασπερή λακούβα την οποία διασχίζει με επιτυχία το SX4 με τα ασφάλτινα λάστιχά του τολμώ να υποθέσω ότι μπορεί να την κατάφερνε κι ένα απλό δικίνητο με λίγη φόρα.....
Στη λάσπη η εικόνα (εντυπωσιασμού όπως εδώ) δεν σημαίνει τίποτα. Η λάσπη δεν δείχνεται, δεν φωτογραφίζεται, πιάνεται και νιώθεται όταν είσαι μέσα. Άσε που η συγκεκριμένη φωτό δεν είναι λάσπης αλλά λασπόνερου δηλαδή λιμνίτσας νερού με λίγο χώμα διαλυμένο και στερεό βυθό. Είναι απίστευτο καμιά φορά σε πόσο λίγη σε εμφάνιση λασπίτσα μπορείς να ζοριστείς πολύ ακόμα και με mud λάστιχα, είναι θέμα αιφνιδιασμού (λάσπη που δεν την βλέπεις ή νομίζεις ότι έχει στεγνώσει) και ποιότητας (αργιλώδης κλπ).
Αντίστοιχα είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον ναι θα περάσεις από έναν χωματόδρομο με αυτές κι αυτές τις δυσκολίες καθώς είναι δύσκολο να έχουν όλοι την ίδια εικόνα για τις δυσκολίες εξαρτάται όχι μόνο από το αυτοκίνητο και τα λάστιχά του αλλά και από τον οδηγό. Εκτός αν μιλάνε άνθρωποι με συγκεκριμένα σημεία που έχουν ζήσει μαζί... πχ έχει κάτι νεροφαγώματα σαν κι αυτά που είχαμε περάσει τότε εκεί.
Για αυτό και δεν εντυπωσιάζομαι από διάφορες κουβέντες ότι το τάδε πέρασε από τέτοιο σημεί. Έχω δει από κοντά στα δύσκολα ποια αυτοκίνητα περνάνε και ποια τα τραβάμε..... Εκεί κρίνεται το αυτοκίνητο όχι σε αυτά που περνάει αλλά σε αυτά που ΔΕΝ περνάει.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με τη λασπερή λακούβα την οποία διασχίζει με επιτυχία το SX4 με τα ασφάλτινα λάστιχά του τολμώ να υποθέσω ότι μπορεί να την κατάφερνε κι ένα απλό δικίνητο με λίγη φόρα.....
Στη λάσπη η εικόνα (εντυπωσιασμού όπως εδώ) δεν σημαίνει τίποτα. Η λάσπη δεν δείχνεται, δεν φωτογραφίζεται, πιάνεται και νιώθεται όταν είσαι μέσα. Άσε που η συγκεκριμένη φωτό δεν είναι λάσπης αλλά λασπόνερου δηλαδή λιμνίτσας νερού με λίγο χώμα διαλυμένο και στερεό βυθό. Είναι απίστευτο καμιά φορά σε πόσο λίγη σε εμφάνιση λασπίτσα μπορείς να ζοριστείς πολύ ακόμα και με mud λάστιχα, είναι θέμα αιφνιδιασμού (λάσπη που δεν την βλέπεις ή νομίζεις ότι έχει στεγνώσει) και ποιότητας (αργιλώδης κλπ).
Αντίστοιχα είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον ναι θα περάσεις από έναν χωματόδρομο με αυτές κι αυτές τις δυσκολίες καθώς είναι δύσκολο να έχουν όλοι την ίδια εικόνα για τις δυσκολίες εξαρτάται όχι μόνο από το αυτοκίνητο και τα λάστιχά του αλλά και από τον οδηγό. Εκτός αν μιλάνε άνθρωποι με συγκεκριμένα σημεία που έχουν ζήσει μαζί... πχ έχει κάτι νεροφαγώματα σαν κι αυτά που είχαμε περάσει τότε εκεί.
Για αυτό και δεν εντυπωσιάζομαι από διάφορες κουβέντες ότι το τάδε πέρασε από τέτοιο σημεί. Έχω δει από κοντά στα δύσκολα ποια αυτοκίνητα περνάνε και ποια τα τραβάμε..... Εκεί κρίνεται το αυτοκίνητο όχι σε αυτά που περνάει αλλά σε αυτά που ΔΕΝ περνάει....+1
Παιδιά αν δεν πάτε σε μια εκτός δρόμου διαδρομή ποτέ δεν θα καταλάβετε ποια τετρακίνητα αξίζουν και ποια όχι. Φυσικά μιλάμε για σχετικά ακραίες συνθήκες και όχι για χωματόδρομο ή λακούβες με λασπόνεραedit: Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα και φωτογραφίες για να σας δείξω.
Σ αυτήν την φωτογραφία πέρασε ανετα και πολύ εντυπωσιακά το xc90(2.5T):
Αντίθετα, σε αυτήν εδώ χρειάστηκε να το τραβήξουμε:Πολύ δύσκολα κάποιος αμύητος να καταλάβει την διαφορά του εδάφους.
Η φωτογραφία του sedici στο link προηγουμένως μοιάζει φυσικά με την πρώτη φωτογραφία. Πολύ εντυπωσιακή πλην όμως αρκετά εύκολο πέρασμα.
-
Αγαπητέ onyx η παρέμβασή σου είναι ουσιαστικότατη, και πραγματικά είναι ένα θέμα το οποίο θα απσχολήσει όσους προσανατολισμένους περισσότερο σε offroad καταστάσεις...
Φίλτατε Pentraks
Για να κλείνει το θέμα κάποια στιγμή, και ελπίζω με αυτό να γίνω περισσότερο σαφής, όλο αυτό που έχω γράψει, έχει να κάνει απλά με μιά ένδειξη της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου (άνεση/ξεκούραστα ταξίδια) σε συγκεκριμένες συνθήκες (αυτοκινητόδρομο) χωρίς να σημαίνει ότι επι συνόλου το αυτοκίνητο είναι ...προβληματικό.
Τά όσα έγραψα θα απασχολήσουν και θα μετρήσουν για αυτούς που η επιλογή τους για 4x4 έχει να κάνει περισσότερο με την γενικότερα ανώτερη ασφάλεια/οδηγική συμπεριφορά που προσφέρουν, και λιγότερο για τις επιδόσεις τους στο offroad. (και θα πάνε προφανώς προς το SX4/Sedici)Είναι σαφές, πώς κάποιος ο οποίος θέλει κυρίως offroad καταστάσεις, θα πάει στο Terios, έχοντας συνειδητά επιλέξει να κινηθεί χαλαρότερα στον αυτοκινητόδρομο, φτάνει να κάνει το κέφι του εκεί που του αρέσει...
@ ferr@ri : Αν το IQ σου δεν φτάνει για να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσα με το '6άρι κιβώτιο' οι υπόλοιποι δεν σου χρωστάμε τίποτα να διαβάζουμε το ειρωνικό σου σχόλιο... Θα ήταν καλυτερα αντί να ειρωνεύεσαι, να γράψεις τίποτα ουσίας...
edit: Σωστότατος και ο φίλος rocsta απο πάνω....
-
Έτσι 'Ετσι, όπως τα γράφετε είναι αγαπητοί Rocsta, και Ονυχ!
Οι πίστες που έγιναν τα τεστ για τα sedici και sx4, ήταν πολυ πονηρά φτιαγμένες αν παρατηρήσετε τις Photo θα καταλάβετε....
Όντως η λακούβα είναι λασπόνερο, και αν προσέξετε τις χωμάτινες διαδρομές, αριστερά-δεξια υπάρχουν τόνοι λασπη-χώμα και ο δρόμος που πατάνε είναι στρωμμένος από ....οδοστρωτήραΠρος Θεού δεν υποτιμώ το ΙταλοΓιαπωνέζικο crossover, αλλά να μην υπερβάλουμε και ξεγελιώμαστε με αυτά που βλέπουμε.
Μπείτε σε κάποιο forum για 4τρακίνητα, π.χ το BRAT.GR και δείτε ποιες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μπορει να συναντήσει κάποιος στην φανταστική ελληνική φύση.
-
Νομίζω ότι όσοι ήθελαν κατάλαβαν.
Διαφωνώ στο ότι ΔΕΝ είναι για ταξίδι.
Συμφωνώ στο ότι μπορεί να μην είναι τόσο άνετο στις υψηλές ταχύτητες αν και το έχω οδηγήσει.
Προφανώς και κατάλαβα τι εννοείς 6αρι και κοντή 5η αλλά με την υπερβολή μου ηθέλα να πώ ότι - πως να το κάνουμε θέλουμε δεν θέλουμε - ταξίδι πας με το νέο Terios ακόμη και εγώ με την πονεμένη μέση.
Δεν είπα για το IQ κανενός και δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον.
Sorry για την παρεξήγηση.. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Αντίθετα, σε αυτήν εδώ χρειάστηκε να το τραβήξουμε:
Πολύ δύσκολα κάποιος αμύητος να καταλάβει την διαφορά του εδάφους.
Εκεί βέβαια σημαντικό λόγο παίζουν και τα λάστιχα. Mε τόση λάσπη την υπέρτατη 4κίνηση να έχεις, χωρίς χωμάτινα θα κολλήσεις, ειδικά αν το αυτοκίνητό σου είναι τόσο βαρύ όσο το XC90.
Αλλά αυτό φαντάζομαι φίλε rocsta το ξέρεις καλύτερα από μένα. -
Πιστελυω πως όλοι γίνατε κατανοητοί κ δώσατε σε όσους δεν πολύασχολούνται (εγώ είμαι αυτός ) τις κατευθύνσεις των 2 αυτοκινήτων. Το Sedici/SX4 είναι για ΄'ελαφρές' χωμάτινες/λασπωμένες διαδρομές ενώ το Terios για πιο 'hardcore' καταστάσεις....Βέβαια στη δεύτερη περίπτωση δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις Terios κ όχι ένα GV κτλ.....(εκτός από το χρηματικό)
Πάντως προσωπικά θα διάλεγα το ιταλογιαπωνέζικο αφού μου αρέσει κατά πολύ περισσότερο κ αφού δεν με ενδιαφέρουν οι 'hardcore' καταστάσεις με μεγάλες κλίσεις, βούρκους, λάσπες κακό ιστορίες. Αν όμως με ενδιέφεραν αυτά.....ε θα προτιμούσα να έκανα το σκ@τό μου παξιμάδι (αν δεν είχα την οικονoμική δυνατότητα) κ να πάρω το GV παρά το Terios
Τελικά είναι θέμα προτεραιοτήτωνΑυτάααα....
-
Να σου πω, μεταξύ των 2, οι 3000-3500 διαφορά στην τιμή είναι σημαντικός παραγοντα να επιλέξεις τα Fiat/Suzuki. Mετά ανεβαίνεις χρηματική κατηγορία, όπου υπάρχουν και άλλες επιλογές.
-
Εδω που τα λεμε, σε πολυ δυσκολες συνθηκες δεν νομιζω το Τεριος να τα πηγαινε πολυ καλυτερα απ' το SX4... μπορει να πηγαινε μακρυτερα αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα 'εβγαζε' ανετα ενα αρκετα δυσκολο εμποδιο.
Παντως, λογω ελλειψης κοντων σχεσεων, δεν νομιζω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στα δυο αυτ/τα, οσον αφορα τις εκτος δρομου δυνατοτητες τους (αν και στο SX4 οι μεγαλοι προβολοι αποτελουν μειονεκτημα) -
Ο προβληματισμός μου συνεχίζεται αφού τα ψαλίδια και στα 2 οχήματα είναι 'πιπίνια' και δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθουν σε πραγματικά σκληροτράχηλες συνθήκες...
το δε Τέριος είναι τόσο πολύ ακριβό... που ίσως να είναι καλύτερο να πάρεις
π.χ 1 Οpel Astra + 1 Lada Niva αντί για 1 Terios -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αντίθετα, σε αυτήν εδώ χρειάστηκε να το τραβήξουμε:
Πολύ δύσκολα κάποιος αμύητος να καταλάβει την διαφορά του εδάφους.
Εκεί βέβαια σημαντικό λόγο παίζουν και τα λάστιχα. Mε τόση λάσπη την υπέρτατη 4κίνηση να έχεις, χωρίς χωμάτινα θα κολλήσεις, ειδικά αν το αυτοκίνητό σου είναι τόσο βαρύ όσο το XC90.
Αλλά αυτό φαντάζομαι φίλε rocsta το ξέρεις καλύτερα από μένα.Για την ιστορία να πω μόνο, ότι vitara 1.6 περασε για πλακα, με κοντά εννοειται, και με λαστιχα Michelin Synchrone, νομίζω πως ειναι 80/20 οn off.
Φίλε meco μην νομίζεις ότι και εγώ ξερω παρα πολλά, τωρα μαθαίνω -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
το δε Τέριος είναι τόσο πολύ ακριβό... που ίσως να είναι καλύτερο να πάρεις
π.χ 1 Οpel Astra + 1 Lada Niva αντί για 1 Terios+1
-
Ο χρήστης optodi έγραψε:
Και ας πούμε ότι ρωτάς :Και ξεκινάς. Και βρίσκεις στο χωματόδρομο ( τον κατά τα άλλα βατό ) λάσπες σε χαντάκια από πρόσφατες νεροποντές , λασπωμένη ανηφόρα , κ.τ.λ. Θα περάσει το SX4 ???? Τι γίνεται τότε? Θα με βοηθήσει εμένα τον άπειρο να μην τρομάξω ( και να παρατήσω τις χωμάτινες περιηγητικές περιπέτειες )????
Κατά τα άλλα σίγουρα είναι όμορφο αυτοκίνητο ακόμα και από τις φωτογραφίες , μάλλον πιο ωραίο από το TERIOS ( ελπίζω να το δω τις επόμενες μέρες από κοντά σε αντιπροσωπία Σουζούκι). Και οικονομία πάνω από ένα εκατομύριο δρχ να μην ξεχνιόμαστε.
Περιήγηση φίλε μου σημαίνει Terios.Μόνο και που αναφέρεις τη λέξη,θες τρία διαφορικά και τις γωνίες του.
Daihatsu Terios ή Suzuki SX4/ FIAT Sedici