-
-Οι καταστηματάρχες δίνουν την προμήθεια με αντάλλαγμα την δυνητική αύξηση τζίρου σε καρτούχους πελάτες.
- Πώληση λιστών με ονόματα πελατών??????? Απλά, παράνομο!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Είμαι ευτυχής διότι αγοράζω ΜΟΝΟ μετρητοίς. Δεν χρωστάω τίποτα, δεν έχω πιστωτική ενώ για τις αγορές μου στο internet χρησιμοποιώ κυρίως μία Attica Gift Card την οποία πιστώνω με όσα ευρώ έχω και θέλω.
Εγω παλι ειμαι ευτυχης,γιατι αγοραζω σημερα και πληρωνω σε 1-10 ατοκες το ιδιο ακριβως ποσο.Αγοραζω απο το internet με πιστωτικη εχοντας ανα πασα στιγμη δυνατοτητας αμφισβήτησης της συναλλαγης μου αν κατι δεν ειναι νομιμο.Δεν κουβαλαω ποτε σοβαρα μετρητα,και ετσι κανενα κλεφτρονι δεν ασχοληθηκε ποτε μαζι μου.
Χρησιμοποιω πιστωτικη απο τα 20 μου, ποτε δεν εχω πληρώσει ούτε ενα ευρώ τόκο.Αν δεν παιρνανε προμηθεια οι τραπεζες απο όλες τις συναλλαγες με πιστωτική θα τους ειχα βαλει και μέσα
Δεν παραγνωριζω οτι με το πλαστικο χρημα ειναι πιο ευκολο να χασει κανεις τον ελεγχο, αλλα ας μην δαιμονοποιούμε καταστασεις και ας μην αφοριζουμε εργαλεία που με σωστη χρηση κανουν την ζωη μας ευκολότερη.
Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Εργαλεία που κάνουν εύκολη την ζωή μας είναι και η Attica Gift Card. Ατοκες δόσεις μπορώ να έχω με μία αγορά στην οποία γίνεται με καταναλωτικό βλέπε Κορασίδης, Κωτσόβολος κτλ. Δεν είναι απαραίτητη πάντα η πιστωτική.
Δεν δαιμονιοποίησα τίποτα, απλά ανέφερα τι κάνω ΕΓΩ.
-
SAXOGUS2
Το σου χρωσταω 10 παρε 7 και πατσιζουμε δεν ξερω αν θεωρειται διακανονισμος ή οχι παντως οι πολλες τραπεζες το δεχτηκαν αφου αλλα περιουσιακα στοιχεια δεν υπαρχουν.
Οσο για το τί εχει παρει; Πιστωτικες, ανοιχτα δανεια με ή χωρις εγγυητες.
Δυστυχως δεν ειναι υπερβολη. Τις καρτες και τα χαρτια που εχει τα εχω δει πολλες φορες. Δυσκολο να το χωρεσει ανθρωπινος νους ομως ειναι αληθεια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είμαι ευτυχής διότι αγοράζω ΜΟΝΟ μετρητοίς. Δεν χρωστάω τίποτα, δεν έχω πιστωτική ενώ για τις αγορές μου στο internet χρησιμοποιώ κυρίως μία Attica Gift Card την οποία πιστώνω με όσα ευρώ έχω και θέλω.
Εγω παλι ειμαι ευτυχης,γιατι αγοραζω σημερα και πληρωνω σε 1-10 ατοκες το ιδιο ακριβως ποσο.Αγοραζω απο το internet με πιστωτικη εχοντας ανα πασα στιγμη δυνατοτητας αμφισβήτησης της συναλλαγης μου αν κατι δεν ειναι νομιμο.Δεν κουβαλαω ποτε σοβαρα μετρητα,και ετσι κανενα κλεφτρονι δεν ασχοληθηκε ποτε μαζι μου.
Χρησιμοποιω πιστωτικη απο τα 20 μου, ποτε δεν εχω πληρώσει ούτε ενα ευρώ τόκο.Αν δεν παιρνανε προμηθεια οι τραπεζες απο όλες τις συναλλαγες με πιστωτική θα τους ειχα βαλει και μέσα
Δεν παραγνωριζω οτι με το πλαστικο χρημα ειναι πιο ευκολο να χασει κανεις τον ελεγχο, αλλα ας μην δαιμονοποιούμε καταστασεις και ας μην αφοριζουμε εργαλεία που με σωστη χρηση κανουν την ζωη μας ευκολότερη.
Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Εργαλεία που κάνουν εύκολη την ζωή μας είναι και η Attica Gift Card. Ατοκες δόσεις μπορώ να έχω με μία αγορά στην οποία γίνεται με καταναλωτικό βλέπε Κορασίδης, Κωτσόβολος κτλ. Δεν είναι απαραίτητη πάντα η πιστωτική.
Δεν δαιμονιοποίησα τίποτα, απλά ανέφερα τι κάνω ΕΓΩ.
Διάβασα όλο το topic με προσοχή και καταλήγω στο αυτονόητο τελικά: παν μέτρον αριστον.
Η πιστωτική κάρτα είναι όντος εργαλείο αρκεί να κάνεις σωστή χρήση, πράγμα γενικά δύσκολο.Προσωπικά κάνω χρήση πιστωτικής κάρτας ειδικά για αγορές μέσω web.
-
Ο χρήστης face έγραψε:
το να το ρίχνουμε στις τράπεζες είναι η εύκολη λύση...ας σταματήσουμε να απλώνουμε το χερι μας εκεί που δεν φτάνει και θα λυθούν όλα....
Σωστά, η παροιμία λέει, 'εκεί που φτάνει το χεράκι μου κρεμάω το καλαθάκι μου'.
Ας το θυμούνται αυτό όσοι έχουν παράπονα από τις τράπεζες.
Δε λέω ότι είναι τίμιες αλλά στα περισσότερα οι πραγματικοί άιτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. -
Προσπαθω να καταλαβω που 'εφαγε' 160000
-
[quote='BILL33']Προσπαθω να καταλαβω που 'εφαγε' 160000
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κατάλαβα είσαι κι εσύ από τους 'κακούς' πελάτες της τράπεζας.
Η κάρτα είναι καθαρά για διευκόλυνση, ας μη το ξεχνάμε.
-
[quote='Asimov'][quote='BILL33']Προσπαθω να καταλαβω που 'εφαγε' 160000
-
κοιτα να δεις για την καρτα....
στο εξωτερικό πολλοί ακολουθούν το σύστημα του tiger...
πληρώνουν τα πάντα με πιστωτική και στο τέλους τα μήνα αποπληρώνουν με την μία τα έξοδα του μηνα...
ετσι ξέρουν πόσα έξοδα είχαν τον μηνα και φυσικα δεν πληρώνουν τόκο εφόσον δεν τοκίζονται πριν την παροδο του μήνα...(δεν ισχύει για ανάλυψη μετρητών, όπου τοκίζονται απο την μέρα της ανάλυψης).
μιλάμε ότι πληρώνουν ακόμα και για καφέ με πιστωτική και δεν τους κοιτάνε σαν κακόμηρους...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
το να το ρίχνουμε στις τράπεζες είναι η εύκολη λύση...
ας σταματήσουμε να απλώνουμε το χερι μας εκεί που δεν φτάνει και θα λυθούν όλα....
Ας το θυμούνται αυτό όσοι έχουν παράπονα από τις τράπεζες.
Δε λέω ότι είναι τίμιες αλλά στα περισσότερα οι πραγματικοί άιτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.ώρες ώρες λέω ότι στις παλιές εποχές που οι τράπεζες είχαν 20% τόκους και κανένας δεν πλησίαζε δάνειο παρα μόνο για σπίτι και αυτό λίγοι, θ αήταν καλύτερα απο το σημερινό χάος...
τώρα πάμε και παίρνουμε δάνεια για να πάμε διακοπες (ευτυχώς δεν έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο), ή παραγγέλνουμε νέο αμάξι και λέμε ελα μωρε που θα πάρω το 1600...θα πάρω το 2000 Τurbo και ας βάλω και 2 χρόνια δόσεις παραπάνω, και τι έγινε...
εμ, εγινε και παραεγινε (το κακο)...!!!
και μετά λέμε 'μας έφαγαν οι τράπεζες' ή 'η π@@@@@@ η τράπεζα μου το φαγε το αμάξι για 3 δόσεις'
-
[quote='Asimov'][quote='BILL33']Προσπαθω να καταλαβω που 'εφαγε' 160000
-
Ο χρήστης face έγραψε:
ή παραγγέλνουμε νέο αμάξι και λέμε ελα μωρε που θα πάρω το 1600...θα πάρω το 2000 Τurbo και ας βάλω και 2 χρόνια δόσεις παραπάνω, και τι έγινε...Χαρακτηριστικο παραδειγμα που το διαβαζω συχνα εδω μεσα, στα τοπικ της 'αυτοκινησης'. 'Τι 20k, τι 30k, θα βαλω 2-3 χρονια δοσεις κι αντι για το FSI θα πάρω το GTI'
Ελα ομως που το κοστος χρησης ειναι η μερα με τη νυχτα... Ελα που 2-3 χρονια επι 400-500 ευρω το μηνα ειναι μεγαλη ιστορια... (να, το πετρελαιο πηγε στα 72 σημερα ) Ελα που στην πρωτη στραβη το αμαξι παει τροπετο και οι δοσεις τρεχουν... Κι αλλα, πολλα τετοια 'ελα..'.
Ειναι κ@βλ@ βεβαια η διαφημιση με το πιτσιρικι που ηταν παντα αντρας και, ως γνωστον, το μάτι ειναι αχόρταγο....Μιλαμε παντα για τις δοσεις κι οχι γι' αυτους που τ' ακουμπανε cash. Αυτοι (πιθανοτατα) τα εχουν και τα δινουν και καλά κανουν (αν δε τα στερουν από τα παιδια τους ή από την υγεία τους)
Προσωπικα, προτιμω ν' αλλαζω χαλλλλαρα το 1.6 καθε 3-4 χρονια, να μην το βαριεμαι κιολας, παρα να ξεπουληθω για 4 μετρα λαμαρινες και να μου μεινουν (ή να μη μου μεινουν... ) αμανάτι
-
Βλέπω με φρίκη συνομήλικούς μου φίλους (22-23) με εισόδημα κατα πολύ μικρότερο από το δικό μου, να έχουν 2 κάρτες ήδη, φεσωμένες με 2.000-3.000 ευρώ..
Για την ηλικία αυτή και με εισόφημα 500-600 ευρώ είναι μεγάλο χρέος παιδια...
-
Μάγκες, η κάρτα και το δάνειο είναι εργαλεία. εάν τα χρησιμοποιήσεις σωστά ωφελείσαι.
Η πιστωτική κάρτα με βολεύει διότι:[list:3833503n]
[:3833503n]αγοράζω από το διαδίκτυο[/3833503n]
[:3833503n]κάνω πάγιες πληρωμές αυτομάτως (κινητό)[/3833503n][/list:u:3833503n]Από 'κει και πέρα δεν αφήνω τον καταναλωτισμό να με παρασύρει. Παλαιότερα, πήγε να με πιάσει τρέλα με τα κινητά αλλά μου έφυγε πολύ γρήγορα. Κάποτε είχα πάει σκληρό και CD-RW χρεώνοντας την κάρτα μου 280ευρώ. Πήρε φωτιά ο λώκος μου, 'χρωστάω, να πληρώσω'. Σε 3 μήνες καθάρισα.
Όταν πήρα το accent είχα να δώσω τα 2/3 προκαταβολή. Δεν έδωσα μία. Εύκολα βγαίνουν αλλά δύσκολα ξαναμπάινουν. Με 1.000 ευρώ μόνο από την 1η δουλειά τα 234 ευρώ δόση μηνιαίως για 4 χρόνια βολεύονται.
Γκατζετάκια (βιντεοκάμερα, φωτογραφική, mp3 player) τα πήρα μετρητοίς με τα μεροκάματα από τις άλλες 2 δουλειές.
Η κάρτα και ο δανεισμός είναι εργαλείο στα χέρια του νοικοκύρη.
Είναι όμως και θέμα ανθρώπου, θέμα ψυχολογίας. Συγκρίνω τον εαυτό μου με ένα φίλο. Τόσο εγώ όσο και εκείνος μικροί είχαμε στερηθεί κάποια πράγματα. Εκείνος, με το που γύρισε από φαντάρος άρχισε να χρεώνεται με συνναλαγματικές για στέρεο, κάμερα κλπ ρημάδια. Εγώ παρέμεινα συγκρατημένος.
Καλώς ή κακώς δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρό άνθρωπο τη 23χρονη η οποία πήγε και χρέωσε με 580 ευρώ την κάρτα της κινητό.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
ας σταματήσουμε να απλώνουμε το χερι μας εκεί που δεν φτάνει και θα λυθούν όλα....
Επί της ουσίας έχεις δίκιο.
Από την άλλη όταν έχεις ένα ολόκληρο μηχανισμό (σύστημα, όπως θες πες το) που σε σπρώχνει να κάνεις τις επιθυμίες σου ανάγκες, από ένα σημείο και μετά μάλλον είσαι απροστάτευτος. -
Aσχετο. πως μπορώ να δω εάν κάποιο ακίνητο είναι υποθηκευμένο;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Aσχετο. πως μπορώ να δω εάν κάποιο ακίνητο είναι υποθηκευμένο;Στέλνεις δικηγόρο στο υποθηκοφυλακείο της περιοχής.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Από την άλλη όταν έχεις ένα ολόκληρο μηχανισμό (σύστημα, όπως θες πες το) που σε σπρώχνει να κάνεις τις επιθυμίες σου ανάγκες, από ένα σημείο και μετά μάλλον είσαι απροστάτευτος.Μα ο καθένας μας μέσα στο κεφάλι του έχει μια 'μηχανή' που σε κρατά όταν κάτι σε σπρώχνει. Όταν η επιθυμία γίνεται ανάγκη τότε περνάμε στην εξάρτηση.
Όποιος δεν έχει την αίσθηση της αυτοσυγκράτησης ας πρόσεχε.
Αρκεί να μη ζητά τα 'ρέστα' από τις τράπεζες. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Από την άλλη όταν έχεις ένα ολόκληρο μηχανισμό (σύστημα, όπως θες πες το) που σε σπρώχνει να κάνεις τις επιθυμίες σου ανάγκες, από ένα σημείο και μετά μάλλον είσαι απροστάτευτος.Μα ο καθένας μας μέσα στο κεφάλι του έχει μια 'μηχανή' που σε κρατά όταν κάτι σε σπρώχνει. Όταν η επιθυμία γίνεται ανάγκη τότε περνάμε στην εξάρτηση.
Όποιος δεν έχει την αίσθηση της αυτοσυγκράτησης ας πρόσεχε.
Αρκεί να μη ζητά τα 'ρέστα' από τις τράπεζες.ακριβώς....+1...
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα (μάλλον πολλά αλλα, ένα θελω να ρωτήσω)
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, το 1/4 των νοικοκυριών να είναι υπερχρεωμένα, να είναι οι αυξήσεις σε μισθούς πενιχρές, τα 2/3 των οικογενειών που ήταν στο νοίκι αγόρασαν σπίτι την χρονιά που πέρασε λόγω ΦΠΑ και παρόλα αυτα, τα λιμάνια να έχουν 100% πληρότητα στα δρομολόγια, και να περνάνε τα διόδια ελευσίνας και σχηματαρίου πάνω απο 500.000 αμάξια για διακοπές το Πάσχα...
Πώς γίνεται αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω ειλικρινα..!!!
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;