-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η καλή μου δεν θα ήταν καλή μου αν ήθελε spa, εκτός αν τα πλήρωνε 50-50 από το πορτοφόλι της. Όποιος θέλει να παραστήσει τον χρηματοδότη-προστάτη ας το κάνει. Έτσι όμως έχει χαλάσει η πιάτσα και το κάθε τσόλι περνιέται για κάποια.Ούτε 50-50, αυτή θέλει spa
εκτός κι αν εγώ θέλω 19άρες και ΦΠΕ και θα βάλει επίσης τα μισά
Δάνειο μόνο για σπίτι ή άτοκες δόσεις γι' αυτοκίνητο.-
-
Κι εγώ μέχρι πρόσφατα ήμουν κάθετα αντίθετος με τις κάρτες! Είχα βέβαια την Electron, την οποία χρησιμοποιούσα για αγορές, αλλά αυτή είναι άλλο πράγμα, πάει μέχρι εκεί που είναι ο λογαριασμός σου.
Πρόσφατα λοιπόν απέκτησα κι εγώ μία πιστωτική. Για 3 λόγους:
α) Αγορές μέσω internet.
β) Υποχρέωση
γ) Με την ελπίδα να κερδίσω κανένα ταξιδάκι που δίνει μετά από άααααπειρες αγορές, χεχε...Όμως:
Έχω κάνει πάγια εντολή να πληρώνεται αυτόματα την προηγούμενη μέρα της λήξης απ' το λογαριασμό μου. Δηλαδή, δεν θα έχω τόκους.Από εκεί και μετά, είναι στο χέρι μου να μην κάνω ανοησίες.
Α, επίσης ΚΑΤΕΒΑΣΑ το πιστωτικό της όριο στα 1500 ευρώ, δεν ζήτησα να μου το ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ, όπως κάνουν ορισμένοι!
Αν όμως ξαφνικά βρεθώ να χρωστάω 150.000 δεν θα κατηγορώ τις τράπεζες, σωστά;
(φίλε balo, μπορεί οι τραπεζίτες να είναι απατεώνες, αλλά κανείς δεν σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό να πας να πάρεις το δάνειο που σου προσφέρουν)
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αλλο ενα θεμα βγαλμενο απο την πραγματικοτητα.Εχω ενα πρωτο ξαδερφο, ετων 35 αυτη τη στιγμη. Για λογους που καλυτερα να μην αναφερω, αυτος ο ανθρωπος 'καταφερε' μεσα σε 5 χρονια να εχει ενα χρεος σε τραπεζες γυρω στα 160000 ευρω αν και ειναι δημοσιος υπαλληλος και με καλο μισθο. (παρακαλω μην τον σχολιασετε με ασχημες εκφρασεις, ειπαμε ειναι ξαδερφακι μου)
Πες τον ξαδερφό σου πρώτα απ΄όλα να πάει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Εκεί θα μπορέσει να πάρει δάνειο με πολύ χαμηλό επιτόκιο ειδικό για δημόσιους υπαλλήλους για να εξοφλήσει τα παλιά του δάνεια.
Να τονίσει οτί είναι για αυτό τον σκοπό , γιατί ίσως αλλιώς να μην του το δώσουνε αν δουν και τα άλλα του χρέη.Ίσως θα μπορούσε να κάνει την διαμεσολάβηση της αποπληρωμής και το ίδιο το Ταμιευτήριο.
Το δάνειο αυτό δεν έχει πρακτικά καθόλου έξοδα φακέλου ,περίπου ένα ευρώ το μήνα είναι μέσα δόση,είναι για οκτώ χρόνια με τα πρώτα πέντε σταθερότατα και εν συνεχεία** με το ισχύον κυμαινόμενο **της τράπεζας (οπότε πάλι θα συμφέρει το πιο πιθανόν αφού το Ταμιευτήριο έχει τα πιο χαμηλά πόσο δε μάλλον τα κυμαινόμενα , ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πάντα νέας αναχρηματοδότησης του υπολοίπου ) και γενικά καρασυμφέρει , μιλάμε για το πιο χαμηλό επιτόκιο με διαφορά!
Το κακό είναι οτί είναι μέχρι 30.000 (αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά για να εξοφλήσει ένα μέρος τουλάχιστον των οφειλών) , δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορεί να το πάρει όλο το ποσό δεδομένου των εισοδημάτων του και η δόση κρατάται από τον μισθό απέυθείας οπότε και ποτέ δεν θα καθυστερήσει δόση , αυτό το τελευταίο κατά μια έννοια είναι πολύ καλό...
Αν θέλει όλο το ποσό των 30.000 (ενώ δεν το δικαιολογεί) ή περισσότερα τότε δυστυχώς θέλει εγγυητή , πετυχαίνεις όμως ακόμα καλύτερο επιτόκιο ενδεχομένως...
Γενικά το Τ.Τ. λέει πολύ , με δεύτερη νομίζω την Αγροτική ενώ βάλ΄τον να ρωτήσει αν η δημόσια υπηρεσία του συνεργάζεται και με κάποια άλλη τράπεζα αποκλειστικά με ακόμα καλύτερους ,κατά περίπτωση, όρους.
Που τα ξέρω όλα αυτά?.....όλοι έχουμε φίλους αργόσχολους του Δημοσίου!Επίσης ,χωρίς παρεξήγηση, τράβα καλά το αυτάκι του ξαδερφού σου,για να μην πω χειρότερα...καλό θα του κάνεις.
Και μην σκέφτεσαι οτί γίνεσαι κακός.....καλό του κάνεις.
Εγχείρηση γίνεται με το νυστέρι και όχι με την μπατονέτα....εκτός και αν θέλεις να πεθάνεις στο τέλος.Η καλή μου δεν θα ήταν καλή μου αν ήθελε spa, εκτός αν τα πλήρωνε 50-50 από το πορτοφόλι της. Όποιος θέλει να παραστήσει τον χρηματοδότη-προστάτη ας το κάνει. Έτσι όμως έχει χαλάσει η πιάτσα και το κάθε τσόλι περνιέται για κάποια.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά αλλά δυστυχώς χαλάμε και εμείς την πιάτσα όταν ο κάθε αγάμητος ,προσπαθώντας να πηδήξει, κάνει το κάθε καρκατσουλιό θεά...
είμαστε όμως και για τον εαυτό μας έτσι
τρελαινόμαστε γενικά, για κινητά, γκατζετακια διάφορα, αυτοκίνητα, ταξίδια, εξόδους, ρολόγια και και και και..
συν τις χιλιάδες αδυναμίες που έχει ο καθένας ( κιθάρες, ρολόγια, δίσκους , ο,τιδήποτε )Να έχεις την ωριμότητα να μην θέλεις ότι δεν σου πρέπει...
Και εγώ θέλω το Columbia αλλά...
Αυτό ξεχωρίζει τον ενήλικο από τον ανήλικο , για να μην πω τον άνθρωπο από τα ζώα.
Αλλά μετά το χθεσινό σου ποστ , δεν περιμένω τίποτα λογικό πλέον.Το κακό είναι οτί από τότε που το χρήμα 'αγοράζεται' εύκολα (χαμηλά επιτόκια + δανεισμός στο πι και φι) ο κόσμος δεν έχει ενδοιασμούς να το ξοδέψει...
Αυτό κρατάει πολύ ψηλά τον πληθωρισμό! -
Ο χρήστης panark έγραψε:
Φίλε Megane98hp, το σχόλιο μου δεν αναφέρεται στον ξάδελφο σου αλλά γενικά σε αυτούς που έχουν φτάσει σε παρόμοια κατάσταση.Οι τράπεζες διαθέτουν προϊόντα τα οποία δεν σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις. Άν λοιπόν ο οποιοσδήποτε είναι ανίκανος για τη στοιχειώδη διαχείρηση των οικονομικών του, τότε η τράπεζα που του διαθέτει τα χρήματα ουδεμία ευθύνη φέρει.
Όλοι ξέρουμε οτι είτε ο δανειολήπτης είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του είτε όχι, η τράπεζα σε κάθε περίπτωση θα είναι κερδισμένη μιας και με οποιοδήποτε τρόπο θα πάρει τα χρήματα της πίσω με τους ανάλογους τόκους που έχει ορίσει και ο πελάτης έχει αποδεχθεί κατα την λήψη του δανείου.
Ο καθένας λοιπόν πρίν προχωρήσει σε δανεισμό θα πρέπει να τα βάλει κάτω και να κάνεις τους υπολογισμούς του, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τυχόν αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να ανατρέψουν τον προϋπολογισμό του.
Ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζω εγώ προσωπικά και έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, έφτασε ώς εκεί στην προσπάθειά του να καλύψει ανύπαρκτες ανάγκες του, ζώντας την ζωή που ονειρευόταν με δανεικά. Αρχίζουν λοιπόν με κάρτες και καταναλωτικά, μέχρι που ξυπνούν όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του δανείζομαι για να ξεχρεώσω τα δανεικά.
Και μιας και είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ μην ξεχνάμε πόσοι και πόσοι κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ στην πραγματικότητα δέν έχουν την οκονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν και να τα συντηρήσουν. Αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί και αλλού...
Πρίν απο μερικούς μήνες είχα δεί μια κυρία στην τηλεόραση, ο οποία είχε δεν ξέρω κι εγώ πόσες δεκάδες πιστωτικές κάρτες, και ζητούσε βοήθεια απο το κράτος (άκουσον άκουσον) για να ξεχρεώσει. Πόσο διαφορετικά ένιωθε όταν ψώνιζε ακατάσχετα στο Κολωνάκι και έσκαγαν όλες οι γειτόνισσες απο την ζήλια τους...
Λυπάμαι, αλλά δεν συμπονώ την παραπάνω κυρία και τον κάθε όμοιο της.
Γιατί όπως με έμαθε ο πατέρας μου: 'μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου'.
Εύγε !!
-
Μερικές παρατηρήσεις!!!!!!
Για τον μισθό μπορεί να βγεί απόφαση από δικαστήριο και να εκχωρείται σε οποία τράπεζα τον διεκδικήσει και κερδίσει μέρος του με απόφαση!!!!!
Αν είχε δικαστική απόφαση από τράπεζα και δεν την εκτέλεσε και το εν τω μεταξύ πούλησε και το σπίτι είναι υπόλογος για καταδολίευση δανειστών!!!!
Δεν νομίζω να μπόρεσε να έφτιαξε τέτοιο χρέος χωρίς εγγυητή..... οπότε οι τράπεζες θα συνεχίσουν σε αυτόν!!!!
Φαντάζομαι ότι με τέτοι μισθό αν είναι καθαρά πρέπει να βάλει δόση 500€ το μήνα για να μαζέψει την κατάσταση όσο χρόνο και να πάρει!!!!
-
Δυστυχως το χειροτερο πραγμα σημερα ειναι να εισαι δ.υπαλληλος και σπαταλος.Βρεξει-χιονισει θα παρεις πολυ συγκεκριμενα λεφτα,ενω οι τραπεζες σε αντιμετωπιζουν λες και εισαι ο Κόκκαλης επειδη εχεις αυτα τα λεφτα σιγουρα.Αν παραλληλα εχεις και κανα σπιτι στο ονομα σου,μπορεις να δανειστεις υποκατάστημα ολόκληρο
-
chiou: Καλη η προταση σου, ομως θα παρει δανειο ακομα και αν ειναι στον τειρεσία; (πως γραφεται αυτο δεν ξερω)
Οσο για τα υπολοιπα σχολια, ειναι γνωστης ο ξαδερφος μου. Ξερει πολυ καλα οτι μονο τα μυαλα του φταινε και τίποτα αλλο για την κατασταση που εχει δημιουργηθει.
Απο τη στιγμη που εχει μπει στη μαυρη λιστα, δεν μπορει να παρει αλλο δανειο, απο οτι ξερω, για να ξεχρεωσει, οποτε δεν νομιζω να ειναι κακο να προσπαθει να κανει αυτους τους διακανονισμους. Ετσι κι αλλιως οι προτασεις του για αποπληρωμη προς τις τραπεζες ειναι και κερδοφορες αφου εχει συμπεριληφθει το κεφαλαιο και μερος των τοκων. -
*Στη φυλακή 82χρονη για χρέος 9.600 ευρώ προς το Δημόσιο
17/04/06 14:41
ΑθήναΣτη φυλακή οδηγήθηκε μία 82χρονη γυναίκα για χρέος 9.600 ευρώ προς το Δημόσιο που προήλθε από πρόστιμο 600.000 δραχμών, που της είχε επιβληθεί το 1993 για καταπάτηση δασικής έκτασης.
Η 82χρονη συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της 15μηνη ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο που της επιβλήθηκαν για την ανέγερση διώροφης οικίας σε έκταση που είχε χαρακτηριστεί δασική.
Η ποινή της είχε ανασταλεί δύο φορές χωρίς όμως να ρυθμιστεί και το ζήτημα του προστίμου που πλέον με τους τόκους φθάνει τα 9.600 ευρώ.
Την περασμένη Παρασκευή ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είχε δώσει προθεσμία προκειμένου να βρεθεί τρόπος να πληρωθεί το χρέος της ηλικιωμένης γυναίκας, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό.
Για την υπόθεση της 82χρονης θαα ενημερωθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστ.Παπαληγούρας.
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,* -
Ο χρήστης chiou έγραψε:
είμαστε όμως και για τον εαυτό μας έτσι
τρελαινόμαστε γενικά, για κινητά, γκατζετακια διάφορα, αυτοκίνητα, ταξίδια, εξόδους, ρολόγια και και και και..
συν τις χιλιάδες αδυναμίες που έχει ο καθένας ( κιθάρες, ρολόγια, δίσκους , ο,τιδήποτε )Να έχεις την ωριμότητα να μην θέλεις ότι δεν σου πρέπει...
Και εγώ θέλω το Columbia αλλά...
Αυτό ξεχωρίζει τον ενήλικο από τον ανήλικο , για να μην πω τον άνθρωπο από τα ζώα.
Αλλά μετά το χθεσινό σου ποστ , δεν περιμένω τίποτα λογικό πλέον.διάβασες όλο το post μου ή μόνο αυτό το κομμάτι;
όσον αφορά το χθεσινό μου post, επειδή το έχεις κουράσει απίστευτα -και για τελευταία φορά, όσο θα προκαλείς, αυτά θα ακούς.
αν μάθεις επιτέλους να κάνεις σωστή συζήτηση, όπως ο καθένας εδώ μέσα, και σέβεσαι το συνομιλητή σου, να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν πρόκειται να σου μιλήσει άσχημα.
Λες, δεν περιμένεις τίποτα λογικό πλέον. Δυστυχώς για σένα, αυτό που περιγράφω είναι σε μεγάλο ποσοστό η αλήθεια της ελληνικής πραγματικότητας. και στη συνέχεια το πας σε προσωπικό επίπεδο, ενώ λίγες σειρές πιο κάτω έχω γράψει ακριβώς τη στάση μου πάνω στο θέμα, και ουδεμία σχέση έχω μ'αυτά που γράφεις...
νομίζω είναι φως -φανάρι οτι θες να προκαλέσεις.
σήμερα όμως επειδή έχω διάθεση δε θα σε βρίσω.
προς το παρόν. -
Λοιπόοον,
Η καλύτερη λύση για τον ξάδελφο, θα ήταν να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο (πχ ένα δάνειο για επισκευές ή αποπεράτωση του σπιτιού του) και να το χρησιμοποιήσει για εξόφληση των οφειλών. Αυτό θα του μετατρέψει ένα ληξιπρόθεσμο υψηλότοκο βραχνά σε ένα χαμηλότοκο (περίπου 5%) δάνειο, με μηνιαίες δόσεις γύρω στα 300 ευρώ.
Το ποσόν που χρωστάει τώρα δεν είναι και τόσο μεγάλο, έχει και το μισθό του, πιθανότερο είναι οι τράπεζες που έχουν μείνει να μη δεχθούν διακανονισμό. Κάθε μέρα, δε, που περνάει τις συμφέρει, αφού τον χρεώνουν με τόκους υπερημερίας. Αν ξεκινήσει δουλειά η γυναίκα του, καλύτερα να χωρίσουν πρώτα (εικονικά, εννοώ) αφού οι τράπεζες μπορεί να ισχυριστούν ότι άνοιξε τη δουλειά με χρήματα από τα δικά τους (ή, πχ, από την πώληση του σπιτιού) και να χάσει και δουλειά κι απ' όλα.
Για να δει αν μπορεί να πάρει στεγαστικό δάνειο, πρέπει να ελέγξει αν είναι 'σεσημασμένος' στον Τειρεσία. Καλύτερα να μην το κάνει ο ίδιος, αλλά να πας πχ εσύ με τον ΑΦΜ του σε κάποιο γνωστό σου τραπεζικό.
Στη χειρότερη περίπτωση, το στεγαστικό δάνειο θα μπορούσε να βγει στο όνομα κάποιου συγγενή, ο οποίος όμως θα πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο ξάδελφος έβαλε μυαλό και θα πληρώνει τις δόσεις του (αλλιώς θα πρέπει να είναι έτοιμος να τις πληρώνει ο ίδιος).
Τελικά: Με τις τράπεζες δύσκολα τα βάζει κανείς, αν εμείς έχουμε ένα δικηγόρο, αυτές έχουν ολόκληρες ομάδες, που τις πληρώνουν με το χρόνο. Αν τα χρήματα τα πήρε και τα έφαγε, καλύτερα να βρει τρόπο να εξοφλήσει. Τότε, αν αργότερα θέλει να κάνει δουλειά, θα μπορεί ακόμα και να μπει σε τράπεζα να δανειστεί. Καθαρός θα είναι πάλι.
Το κυρίαρχο ζήτημα, είναι εκεί που θα πληρώσει να αφήσει και το παλιό του μυαλό. Μπορεί; -
Tiger
αυτό που γράφεις δεν έχει σχέση με τις οφειλές προς το δημόσιο, πχ για φορολογία ή για αποζημίωση. Το πρόστιμο είναι παρεπόμενη ποινή ή υποκατάστατο ποινικής καταδίκης. Γι' αυτό πάει στη φυλακή, επειδή δηλ. καταπάτησε δασική έκταση, πράξη που επισύρει φυλάκιση ΚΑΙ πρόστιμο.
Το ίδιο θα πάθαινε αν έτρεχε με 200 και δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για λογους που καλυτερα να μην αναφερω, αυτος ο ανθρωπος 'καταφερε' μεσα σε 5 χρονια να εχει ενα χρεος σε τραπεζες γυρω στα 160000 ευρω αν και ειναι δημοσιος υπαλληλος και με καλο μισθοΓια να πάρεις σε δάνεια 160.000 σε 5 έτη τότε μιλάμε μόνο για καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ίσως και 'ανοικτά'!
Το θέμα όμως είναι ότι μέσα σε μία 5ετία κάποιο από αυτά θα γύρισε σε εμπλοκή!Εκτός κι' αν έκανε το χειρότερο!Δανειζόταν με σκοπό την αποπληρωμή άλλου δανείου
Nα κανει διακανονισμους οπως, 'σου χρωσταω 10000 σου δινω 7000 και πατσιζουμε'
Χωρις υπερβολη ειχε χρεη σε ολες τις τραπεζες που υπαρχουν στην Ελληνικη επικρατεια, Ελληνικες και ξενες.Το ότι είχε χρέη σε όλες τις τράπεζες πρέπει να είναι υπερβολή!
Το ότι 'σου χρωστάω 10.000 σου δίνω 7.000 και πατσίζουμε' σίγουρα δεν έιναι διακανονισμός και ειδικά για χορηγήσεις που βρισκονται σε κατάσταση εμπλοκής
Οι οφειλές είναι στο όνομά του επομένως μόνο κατά του ιδίου μπορούν να στραφούν οι πιστωτές
Σωστός!
Σε κάθε περίπτωση όμως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να συζητήσει με τις τράπεζες που χρωστάει, αν κάποια από αυτές δέχεται να τον βάλει σε ένα πρόγραμμα συγκέντρωσης οφειλών
Δεν υπάρχει τέτοιο προγραμμα για κακοπληρωτές και ειδικά για δάνεια εμπλοκής!
Οι τράπεζες διαθέτουν προϊόντα τα οποία δεν σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις. Άν λοιπόν ο οποιοσδήποτε είναι ανίκανος για τη στοιχειώδη διαχείρηση των οικονομικών του, τότε η τράπεζα που του διαθέτει τα χρήματα ουδεμία ευθύνη φέρει
Ο καθένας λοιπόν πρίν προχωρήσει σε δανεισμό θα πρέπει να τα βάλει κάτω και να κάνεις τους υπολογισμούς του
Σωστός αν και σε κάποιες περιπτώσεις οι υπάλληλοι κοιτάνε μόνο να πετύχουν την πώληση!
Η καλύτερη λύση για τον ξάδελφο, θα ήταν να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο (πχ ένα δάνειο για επισκευές ή αποπεράτωση του σπιτιού του) και να το χρησιμοποιήσει για εξόφληση των οφειλών. Αυτό θα του μετατρέψει ένα ληξιπρόθεσμο υψηλότοκο βραχνά σε ένα χαμηλότοκο (περίπου 5%) δάνειο, με μηνιαίες δόσεις γύρω στα 300 ευρώ.
Είναι μια λύση αλλά...
Για να γίνει αποπληρωμή δανείου ύψους 50.000 με 300 -
Εννοείς το 35% των πάγιων εξόδων ε?
-
Το 'τράπεζες-κλέφτες' κτλ. έχει γίνει κλισέ και είναι άδικο.
Δεν έχω δεί τραπεζίτη να σε αναγκάζει να πάρεις δάνειο!
Και επίσης...η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να πάρει πίσω τα λεφτά της. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι μέτοχοι (μεταξύ αυτών και κάποιοι απο μάς - δεν είναι δύσκολο!) πληρώνουν την διοίκηση της τράπεζας με την υποχρέωσή της να διασφαλίσει την σωστή διαχείρηση του χαρτοφυλακίου της.
-
Το πρόβλημα με τις τράπεζες είναι στις περιπτώσεις που παρανομούσαν χρεώνοντας πανωτόκια που ήταν εκτός της γραπτής συμφωνίας. Κατά τα λοιπά παλιότερα που τα δάνεια ήταν πιο σφιχτά, οι ανυπόμονοι έπεφταν σε τοκογλύφους. Τώρα είναι κάπως πιο λογικά τα πράγματα στη διακίνηση του χρήματος.
Για άλλους λόγους είναι κατακριτέες οι τράπεζες.- δεν αξιοποιούν την ακίνητη ιδιοκτησία που διαθέτουν προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
- τα επιτόκια που δίνουν είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τους τόκους των δανείων, ειδικά των καταναλωτικών.
-
Πρεπει να καταλαβουμε ενα πραγμα. Οι πιστωτικες καρτες δεν ειναι δωρεαν χρηση χρηματων. Ειναι ενας απο τους πιο κερδοφορους τροπους για τις τραπεζες να βγαλουν κερδη. Ο ξεδερφος τους φιλου εμαθε με τον ασχημο τροπο. Και οχι οι τραπεζες δεν ειναι ξεροκεφαλες απλως θελουν τα λεφτα τους πισω. Σκεψου αν ενας εδινε 10 χιλ ευρω σε καποιον με 2-3% τοκο και σε 5 χρονια αυτο ο καποιος ερχονταν πισω και ελεγε να σου δωσει πισω 7 χιλιαδες. Ξερω εγω οτι θα του ελεγα να παει να κουρευεται. Γιατι δηλαδη πρεπει να χαει 3 χιλιαδες για να διευκολυνει καποιον αλλο;
Η Ελλαδα ειναι(ηταν τουλαχιστον οταν ζουσα εκει) κατεξοχην χωρα με μετρητα. Τωρα εχω προσεξει οτι οι πιστωτικες χρησιμοποιουνται ολο και πιο πολυ. Ενα ειναι το γεγονος τουλαχιστον για εμενα. Οι πιστωτικη ειναι μια βολικη λυση αντι να κουβαλαω ενα κιλο μετρητα. Τοπικα εχει καταντησει οτι τις χρησιμοποιουμε για ψηλου πηδημα και στο σουπερ μαρκετ και μεχρι και τα φαστ φουνταδικα τις περνουν. Δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που πληρωσα μετρητα για να βαλω βενζινα. Παντα με πιστωτικη. Αλλα ναι μεν αλλα. Παντα πληρωνω ολοκληρο το ποσο καθε μηνα. Ποτε δεν αφηνω υπολοιπα. Αν αφηνω υπολοιπα η πραγματικοτητα ειναι οτι αγοραζω κατι που δεν θα επρεπε και οτι ειναι περα των οικονομικων δυνατοτητων μου. (Η λυση που ζηταμε)
Νικος -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Το 'τράπεζες-κλέφτες' κτλ. έχει γίνει κλισέ και είναι άδικο.Απόλυτα άδικο. Για τους κλέφτες.
-
Τουλαχιστον μια φορα την ημερα χτυπα το τηλεφωνο με προσφορα για πιστωτικη χωρις εκκαθαριστικο εφοριας .
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κι εγώ μέχρι πρόσφατα ήμουν κάθετα αντίθετος με τις κάρτες! Είχα βέβαια την Electron, την οποία χρησιμοποιούσα για αγορές, αλλά αυτή είναι άλλο πράγμα, πάει μέχρι εκεί που είναι ο λογαριασμός σου.Πρόσφατα λοιπόν απέκτησα κι εγώ μία πιστωτική. Για 3 λόγους:
α) Αγορές μέσω internet.
β) Υποχρέωση
γ) Με την ελπίδα να κερδίσω κανένα ταξιδάκι που δίνει μετά από άααααπειρες αγορές, χεχε...Όμως:
Έχω κάνει πάγια εντολή να πληρώνεται αυτόματα την προηγούμενη μέρα της λήξης απ' το λογαριασμό μου. Δηλαδή, δεν θα έχω τόκους.Από εκεί και μετά, είναι στο χέρι μου να μην κάνω ανοησίες.
Α, επίσης ΚΑΤΕΒΑΣΑ το πιστωτικό της όριο στα 1500 ευρώ, δεν ζήτησα να μου το ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ, όπως κάνουν ορισμένοι!
Αν όμως ξαφνικά βρεθώ να χρωστάω 150.000 δεν θα κατηγορώ τις τράπεζες, σωστά;
(φίλε balo, μπορεί οι τραπεζίτες να είναι απατεώνες, αλλά κανείς δεν σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό να πας να πάρεις το δάνειο που σου προσφέρουν)
Με κάλυψε ο Νάσος απόλυτα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τουλαχιστον μια φορα την ημερα χτυπα το τηλεφωνο με προσφορα για πιστωτικη χωρις εκκαθαριστικο εφοριας .Πραγματικά ...και συνήθως μεσημέρι την ώρα που τρώω...οπότε δεν μιλάω καθόλου απλά το κλείνω.
Είμαι ευτυχής διότι αγοράζω ΜΟΝΟ μετρητοίς. Δεν χρωστάω τίποτα, δεν έχω πιστωτική ενώ για τις αγορές μου στο internet χρησιμοποιώ κυρίως μία Attica Gift Card την οποία πιστώνω με όσα ευρώ έχω και θέλω.
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;