-
Σεβασμός στο 13άρι.
Αλλά το τελευταίο 16άρι είναι το πιο σπορ από όλα.-
Όποιος αμφιβάλλει ή του φαίνεται απόλυτη η κρίση, τον προσκαλώ μετά χαράς για οδήγηση σε πίστα-δρόμο και με τα δύο, και με τις ανάλογες παρατηρήσεις.Το 13άρι θεωρείται από πολλούς (οι περισσότεροι δεν έχουν οδηγήσει το 16), ως πιο 'απόλυτο, ξερό, καθαρόαιμο', γιατί δεν έχει επενδύσεις στις πόρτες, και εξοπλισμό.
Πράγμα εσφαλμένο κατά την ταπεινή μου γνώμη.Σε συμπεριφορά το 16 είναι σαφώς πιο ξυράφι.
(Για να μην πω ξυριστική μηχανή! ) -
χμ..πιο ξυραφι??
μιλαμε για εργοστασιακα αυτοκινητα?
μου κανει εντυπωση αυτο που λες...εκτος αν αναφερεσαι στο πιο γρηγορο τιμονι που εχει το 16ν
εμενα παντως το 16ν μου φενεται πιο 'μαλακο'..οχι στην ανεση αλλα στο στησιμο...(δεν το θεωρω μειονεκτημα αυτο..απλα το αναφερω..)
και βεβαια σαφως με το 'ξερο,απολυτο κτλ..'..ΔΕΝ ενοουσα για τις επενδυσεις κτλ..αλλα για την αισθηση του αυτοκινητου οδηγικα!..(και οσον αφορα το πιο καθαροαιμο μοτερ ,ασχετως αποδοσης..,αλλα και τις μικροδιαφορες στο στησιμο..)
παντως σεβομαι την αποψη σου ..και βεβαια οσα γραφεις ελπιζω να τα λες με εμπειρια και απο τα 2 αυτοκινητα...(σε γρηγορους ρυθμους γιατι εκει μονο εντοπιζονται οι οποιες οριακες διαφορες...)
παντως ξεφευγουμε απο το θεμα..το οποιο δεν ειναι συγκριτικο για τις εκδοσεις rallye..
-
Τυχαίνει, η συλλογή μου από rallye να περιλαμβάνει και τα δύο.
(Μου λείπει ένα 8V, θέλω και ένα 205, α, κι ένα 306race)Έχοντας κάνει πολλά χλμ και με τα δύο, σε παντός είδους στροφοδιαδρομές, έχω καταλήξει στο ανωτέρω συμπέρασμα.
Και τα δύο είναι απολύτως νορμάλ.
Είναι το ίδιο ακριβή, αλλά το μεγάλο είναι πιο ρυθμίσιμο, λόγω της δύναμης.
Το τιμόνι του είναι εκπληκτικό, όπως και του μικρού. Στο τελευταίο όμως το ότι είναι τόσο πολύστροφο δυσκολεύει την επαναφορά.Γενικώς, έχω την αίσθηση ότι το μεγάλο ακριβώς λόγω της δυναμής του, έγινε πιο γρήγορο, πιο ρυθμίσιμο, πιο εύκολο μόνο αν συνηθίσεις στην ακαριαία μεταβολή της συμπεριφορά του ανάλογα με το πάτημα του γκαζιού, πιο δύσκολο αν χυμήξεις στη στροφή συνηθισμένος από την πιο ήπια σε αυτό το θέμα συμπεριφορά του 13.
Το οποίο 13 απλώς δεν έχει τόση δύναμη χαμηλά και για αυτό το λόγο σπάει την πρόσφυση δυσκολότερα. Υπό αυτή την έννοια είναι πιο εύκολο.
Είναι πιο δύσκολο αν βρεθείς γυρισμένος με πολλά, όπου δεν έχεις το γκάζι για να το φέρεις, κι επιπλέον το τιμόνι σου δυσκολεύει την προσπάθεια.
Εκεί με το 16, γκάζι, ανάποδο και τέλος. Θέλει όμως πολλή προσοχή στη σωστή δοσολογία, γιατί το χαστούκι της υπερδιόρθωσης καραδοκεί. -
Pai Mei... τα ρέστα μου!
-
PAI MEI..και εγω στο τελευταιο ποστ σου ειμαι 100% συμφωνος...
γενικα λογω και καπως πιο ομαλων αντιδρασεων τα s2 rallye μου φενονται πιο ευκολα για παιχνιδια..(και οπως ειπες πιο ευκολα στις διορθωσεις..φυδικα λογω και της ροπης τους..)
σαφως και το 16ν με τον τροπο που μαζευει χλμ θελει προσοχη για να μην..εκτεθεις
ενω με το 13αρι απο στροφη σε στροφη ..κανεις τσιγαρο..
-
STRIFTER μηπως ηταν να παρεις ιμπιζα κουπρα??
εχω την αισθηση οτι εχουμε συναντηθει σε ενα παλλαδιο πριν 2χρονια -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
STRIFTER μηπως ηταν να παρεις ιμπιζα κουπρα??
εχω την αισθηση οτι εχουμε συναντηθει σε ενα παλλαδιο πριν 2χρονιαΦίλε, το πήρα αυτό που λες... το... πώς το λένε; Αυτοκίνητο;
Το κράτησα 3 μήνες και το'διωξα αδιάβαστο.
Έχουμε κι ένα κούτελο στην κενωνία, πώς θα γίνει δηλαδή;
Όσο για το Παλλάδιο, δε θυμάμαι, να σου πω την αλήθεια... -
Τόσο χάλια το Cupra?
-
To κακό με τα rallye είναι οτι μετά συγκρίνεις όλα τα αυτοκίνητα με αυτό. Γινεται να μη σου ξυνίζουν όλα μετά;
-
ειμαι ο φιλος του φωτη(εβο8) με το βολβο που μετα ειχαμε παει σε μια ταβερνα και ....................
εμ φαινοσουνα παιδι μου οτι εισαι καμμενο χαρτι
σιγα μη το κραταγες το κουπρα.και στο ελεγαν ολοι μη παρεις ιμπιζα μετα απο το ραλλυ.
τουλαχιστον ελπιζω με το 4κουνα να ισιωσες λιγο... -
φοβερό το θέμα !!
εγώ έχω να το βάλω εμπρος 3 βδομάδες και έχει αρχίσει να μου τη βαράει στον εγκέφαλο !! τώρα κατάλαβα οτι δεν θα μπορέσω να το δώσω... ποτέ !!!
-
Στρίφτη, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό πώς από ραλλοθρεμένος και ιμπρεζοκράτορας (αν θυμάμαι καλά), το γύρισες στη SEAT.
Αλλάξε κάτι μέσα σου, ως προς τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα πίσω από το τιμόνι;
Ελπίζω να μην γίνομαι αδιάκριτος (και προσβλητικός), αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι τι συμβαίνει όταν βλέπω ανθρώπους να μεταστρέφονται προς πιο ήπιες αυτοκινητικές καταστάσεις.
Είναι άραγε θέμα ηλικίας;
Για μερικούς ίσως.
Θέμα οικογένειας; -
Κάθε άλλο, φίλε. Θέμα χώρων και λεφτών. Πάντως, με το 4άρι, έτσι όπως είναι τώρα, θεωρώ ότι είμαι καλά. Στα πλάισια της αξιοπρέπειας.
-
4αρι?
Θα σε παρεξηγουνε στις συζητησεις ,θα νομιζουνε οτι εχεις εβο 4...Βρε τι κανει το πεζακι.....Ο τελευταιος των Απλων....
-
Έβο 4;; Αμ, ποιος έχει τέτοιο; Από σπόντα να ήρθανε 2-3 κομμάτια εδώ.
Άσε, συγκουνήθηκα τώρα. Θα φκιάξω πόστουλο για τα χαμένα μου νιάτα στην Κρυοκωλία. Μου ρθε φλασιά!
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Βρε τι κανει το πεζακι.....Ο τελευταιος τον Απλων....
Ο τελευταίος τών απλών,αλλά για τήν ώρα.
Οσο ζούμε θα ελπίζουμε,έτσι δέν πρέπει;
-
Eχθές χρειάστηκε να με τραβήξει ο πατέρας μου (το rallye μου είναι λαβωμένο... ) για μια απόσταση 10 χλμ. περίπου. Είμαι υπερβολικός αλλά ακόμη και σβηστό που ήταν με πώρωσε και με έκανε να καταλάβω τι χάνω όσο δε το οδηγώ. Όχι το rallye μου, αλλά ένα αυτοκίνητο όπως το rallye. Ρε παιδιά τι αίσθηση είναι αυτή στο τιμόνι ακόμη και σβηστό με 30χλμ./ώρα;
-
δύο βδομμάδες το έχς αφήσει στο νησί ... λόγο διακοπών .... και έχω φρικάρει .....
-
καλημερα και απο εμενα ,παρακολουθησα ολη την συζητηση σας και απο οτι ειδα εγινε μια συγκριση μεταξυ 13αρι και 16αρι,μπορει καποιος οποιος εχει την εμπειρια απο 205 gti να μου εκφρασει την γνωμη του για αυτο το αυτοκινητο σε σχεση με τα 106?
-
να συνεχισω κ εγω με τη σειρα μου τις ερωτησεις¨ο,τι αφορα το ραλι σχετικα με οδηγικη απολαυση κλπ ισχυουν κ για το σαξο vts? τελικα ειναι τα ιδια αυτοκινητα η διαφορετικα(μιλαω καθαρα με οδηγικα κριτηρια)?
Ραλάκι μου καλό, καλό μου ραλάκι...