-
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΟΥΡΟΥ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ nass ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ JEROMΕ ΣΤΗΝ FIA,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ STARLET (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ WRC) ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ.
Η ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ 'ΙΑΒΕΡΗ' ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΗ,ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝ ΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΠΛΑΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΚΡΥΣΤΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΡΙ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ,ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η FIA ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ 'ΠΕΙΣΕΙ' ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ,Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5,000 ΕΥΡΩ !!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΟΥΡΟΥ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ nass ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ JEROMΕ ΣΤΗΝ FIA,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ STARLET (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ WRC) ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ.
Η ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ 'ΙΑΒΕΡΗ' ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΗ,ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝ ΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΠΛΑΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΚΡΥΣΤΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΡΙ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ,ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η FIA ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ 'ΠΕΙΣΕΙ' ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ,Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5,000 ΕΥΡΩ !!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
'EL-EM'
-
Ακούγεται πολύ καλή ιδέα! Το βάρος είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά αν επιβαλόταν σε όλους τους κατασκευαστές τότε το μειονέκτημα θα ήταν κοινό για όλους. Ο δεύτερος παράγοντας είναι το κόστος όπους στις περιπτώσεις αυτοκινήτων wrc είναι αμελητέο μπροστά στο συνολικό κόστος όλης της καταστευής. Από την άλλη στις περιπτώσεις αυτοκινήτων Ν/1 ή Α/5 για παράδειγμα το κόστος είναι πραγματικά μεγάλο.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ακούγεται πολύ καλή ιδέα! Το βάρος είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά αν επιβαλόταν σε όλους τους κατασκευαστές τότε το μειονέκτημα θα ήταν κοινό για όλους. Ο δεύτερος παράγοντας είναι το κόστος όπους στις περιπτώσεις αυτοκινήτων wrc είναι αμελητέο μπροστά στο συνολικό κόστος όλης της καταστευής. Από την άλλη στις περιπτώσεις αυτοκινήτων Ν/1 ή Α/5 για παράδειγμα το κόστος είναι πραγματικά μεγάλο.ΑΓΑΠΗΤΕ msamaro,
ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ TOY XΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,500 ΨΩΡΟΕΥΡΩ ???
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ασφαλεια δεν ειναι ομως να βαλεις ενα αλεξισφαιρο τζαμι και τελειωσε.Υπαρχουν πιστευω πιο σημαντικα πραγματα που θα επρεπε να κοιτανε στα αγωνιστηκα για την ασφαλεια των πληρωματων του οποιου το κοστος ειναι λιγοτερο απο ενα (αλεξισφαιρο) τζαμι.Αλλα δυστυχως ποιος τα κοιταει η μαλλον ποιος βαζει το χερι στη τσεπη....
-
Σήμερα αλεξίσφαιρα τζάμια...Αύριο 16 αερόσακοι....Μεθαύριο ποιος ξέρει τι;; Νομίζω ότι ό,τι και να κάνουμε σε θέματα ασφάλειας πάντα ατυχήματα με απώλειες θα υπάρχουν σε ένα επικίνδυνο άθλημα....Πριν τα αλεξίσφαιρα θα πρέπει να δούμε άλλα πράγματα....Μην καταντήσουμε να τρέχουμε και με Leopard......
-
Πολύ ωραία ιδέα! Σίγουρα το κόστος ανεβαίνει αλλά νομίζω πως κανείς δεν αξιολογεί την ζωή του καθενός για οποιοδήποτε ποσό. Το κόστος πιστεύω πως θα βολευτεί αν γίνει μαζική παραγγελία ή τέλος πάντων θα βρεθεί κάποια λύση. Το βάρος θεωρώ πως δεν είναι κανένα πρόβλημα όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές..... Είναι κρίμα να χάνουμε ανθρώπους σε κάτι που αγαπάμε όλοι...
-
Αντιλαμβάνομαι την ψυχολογική φόρτιση υπό την οποία γράφονται αυτές οι προτάσεις, όμως καθαρά τεχνικά η συγκεκριμένη πρόταση δεν στέκει. Δεν είναι η στιγμή να μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά είναι αδύνατον να σταματήσεις την ορμή ενός οχήματος με οποιοδήποτε είδος τζαμιού. Δυστυχώς.
-
aaa δεν ξέρω απο τεχνικούς κανονισμούς και λεπτομέρειες, πάντως πιστεύω πως όλοι όσοι γνωρίζουν καλά το αντικείμενο θα μπορούσαν(και πιστεύω πως θα το κάνουν από μόνοι τους) να βρουν κάποιες λύσεις για θέματα ασφαλείας όπως αυτό που αναφέρει ο Λώρης.
-
Ο χρήστης stamelos έγραψε:
Ασφαλεια δεν ειναι ομως να βαλεις ενα αλεξισφαιρο τζαμι και τελειωσε.Υπαρχουν πιστευω πιο σημαντικα πραγματα που θα επρεπε να κοιτανε στα αγωνιστηκα για την ασφαλεια των πληρωματων του οποιου το κοστος ειναι λιγοτερο απο ενα (αλεξισφαιρο) τζαμι.Αλλα δυστυχως ποιος τα κοιταει η μαλλον ποιος βαζει το χερι στη τσεπη....Οταν μιλαγα γενικως περι σαπακιων, ειχανε πεσει να με φανε!
ΥΓ.Καμια σχεση το προχθεσινο θλιβερο περιστατικο .
-
Θέλω να πιστεύω ότι κανένα σαπάκι δεν πήρε ΔΤΤ....
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ασφαλεια δεν ειναι ομως να βαλεις ενα αλεξισφαιρο τζαμι και τελειωσε.Υπαρχουν πιστευω πιο σημαντικα πραγματα που θα επρεπε να κοιτανε στα αγωνιστηκα για την ασφαλεια των πληρωματων του οποιου το κοστος ειναι λιγοτερο απο ενα (αλεξισφαιρο) τζαμι.Αλλα δυστυχως ποιος τα κοιταει η μαλλον ποιος βαζει το χερι στη τσεπη....
Οταν μιλαγα γενικως περι σαπακιων, ειχανε πεσει να με φανε!
ΒΡΕ ΣΠΥΡΟ,
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΚΑΙ WRC ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ. ΟΠΟΤΕ ΤΑ 'ΣΑΠΑΚΙΑ' ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Κ Α Κ Ω Σ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Να θέσω ορισμένα ερωτήματα, γιατί νομίζω ότι τελικά η ουσία έχει ξεφύγει... και ίσως μας αρέσει να μιλάμε για κλαδιά ?? ή ... μετασχηματιστές..
- Γιατί τα σπρίντ αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα ραλλύ ( π.χ δεν υπάρχει η αυτόματη πυρόσβεση και κανείς δεν λέει τίποτα !!! ) ??
- Ποιός από τους οργανωτές / κριτές έλεγχει τα πληρώματα άν είναι σωστά δεμένα ή αν έχουν δέσει σωστά το κράνος τους ... στο σημείο της εκκίνησης ??
- Ποιός από τους οργανωτές / κριτές απαγορεύει στα πληρώματα να ξεκινήσουν όταν αυτά τρέχουν με φόρμες ''μηχανικών'' !!!!!! ( αρκετοί το είδατε νομίζω στην γέφυρα ). Και μην βιαστείτε να πείτε ότι είναι θέμα κόστους, γιατί λεφτά για τα μοτέρ έχουν ...
- Γιατί ξεκινάμε τον αγώνα εμείς οι ίδιοι χωρίς να ξέρουμε άν υπάρχει γιατρός στο ασθενοφόρο ( και μάλιστα ειδικευμένος σε τραύματα και όχι ''οφθαλμίατρος... )
- Γιατί ξεκινάμε τον αγώνα χωρίς να απαιτούμε να υπάρχει και δεύτερο τουλάχιστον επανδρωμένο ασθενοφόρο στο μέσο της ειδικής ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μπορέσει να φθάσει έγκαιρα και γιατί όχι να σώσει λόγω έγκαιρης επέμβασης μιά ζωή...
- Γιατί δεχόμαστε να περνάμε ανάμεσα από ανθρώπινα τείχη σε απόσταση αναπνοής, επέιδή κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους !!. Γιατί για όσους δεν το ξέρουν ακόμα το αγωνιστικό πέρασε μόλις ένα μέτρο μπροστά από μιά οικογένεια με δύο παιδιά και καρότσι .....
Μήπως ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούμε όλοι μας για το πως πρέπει να προφυλαχτούμε σε περίπτωση εξόδου ??, ή να μάθουμε τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε ό ένας στον άλλο μέχρι να φθάσει το επανδρωμένο ασθενοφόρο ??, ή να μάθουμε αν πρέπει ή όχι να μετακινηθεί κάποιος τραυματίας ώστε να μην του προξενήσουμε μεγαλύτερη βλάβη ??
Και τελικά όσοι δεν κάνουν σωστά την ''αμοιβόμενη'' εργασία τους να μην είναι και στον επόμενο αγώνα ...
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Οταν μιλαγα γενικως περι σαπακιων, ειχανε πεσει να με φανε!
ΒΡΕ ΣΠΥΡΟ,
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΚΑΙ WRC ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ. ΟΠΟΤΕ ΤΑ 'ΣΑΠΑΚΙΑ' ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Κ Α Κ Ω Σ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Σωστο, και συμφωνω Λωρη, γι αυτο εβαλα το 'ΥΓ καμια σχεση' για να μην παρεξηγηθω.
Απλα εκανα ενα γενικο σχολιο στην ευστοχη αποψη του Σταμελου. -
Τα αλεξίσφαιρα τζάμια ή εν πάσει περιπτώσει κάποιο είδος τζαμιού που θα είχε την ιδιότητα να αντέξει τέτοια δύναμη κρούσης από αιχμηρό αντικείμενο (όπως το εν λόγω καταραμένο κλαδί) , σίγουρα θα είχε σώσει τη ζωή του αδικοχαμένου αθλητή. Από την άλλη πλευρά όμως έχει συζητηθεί αυτό αρκετά πιο παλιά (1989-1990 αν θυμάμαι καλά) για τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε αγώνες ράλλυ 4χ4(εκτός δρόμου). Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι η πιθανότητα να τραυματιστείς από κλαδί είναι πολύ μικρή, αλλά η πιθανότητα να μην μπορείς να απεγκλωβιστείς από ενα στραπατσαρισμένο αυτ/το καθώς τα τζάμια θα είναι άθικτα ..... υποβόσκει μεγαλύτερο κίνδυνο για το πλήρωμα. (περίπτωση φωτιάς, αναίσθητου ατόμου, τραυματισμένου κλπ.)
Σε τεχνικό επίπεδο η στήριξη ενός αλεξίσφαιρου τζαμιού θα ήταν τέτοια που ούτε με ......σφαίρες δεν θα μπορούσε να αποκολληθεί για τον απεγκλωβισμό ατόμων.
Σωστά ή λάθος όσα αναφέρω .... στη κρίση σας. -
Ο χρήστης colin1 έγραψε:
Τα αλεξίσφαιρα τζάμια ή εν πάσει περιπτώσει κάποιο είδος τζαμιού που θα είχε την ιδιότητα να αντέξει τέτοια δύναμη κρούσης από αιχμηρό αντικείμενο (όπως το εν λόγω καταραμένο κλαδί) , σίγουρα θα είχε σώσει τη ζωή του αδικοχαμένου αθλητή. Από την άλλη πλευρά όμως έχει συζητηθεί αυτό αρκετά πιο παλιά (1989-1990 αν θυμάμαι καλά) για τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε αγώνες ράλλυ 4χ4(εκτός δρόμου). Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι η πιθανότητα να τραυματιστείς από κλαδί είναι πολύ μικρή, αλλά η πιθανότητα να μην μπορείς να απεγκλωβιστείς από ενα στραπατσαρισμένο αυτ/το καθώς τα τζάμια θα είναι άθικτα ..... υποβόσκει μεγαλύτερο κίνδυνο για το πλήρωμα. (περίπτωση φωτιάς, αναίσθητου ατόμου, τραυματισμένου κλπ.)
Σε τεχνικό επίπεδο η στήριξη ενός αλεξίσφαιρου τζαμιού θα ήταν τέτοια που ούτε με ......σφαίρες δεν θα μπορούσε να αποκολληθεί για τον απεγκλωβισμό ατόμων.
Σωστά ή λάθος όσα αναφέρω .... στη κρίση σας.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΑΓΑΠΗΤΕ colin 1,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ 45ΑΡΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΣΗ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΔΕΝΤΡΟΥ.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ aaa ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΟΡΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ? ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΤΟΥ 45ΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΗ, Η ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΙΟΥ (ΣΤΕΘΕΡΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ) ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΠΑΡΜΠΡΙΖ) ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 80 ΧΛΜ ?
ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης jad έγραψε:
Να θέσω ορισμένα ερωτήματα, γιατί νομίζω ότι τελικά η ουσία έχει ξεφύγει... και ίσως μας αρέσει να μιλάμε για κλαδιά ?? ή ... μετασχηματιστές..- Γιατί τα σπρίντ αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα ραλλύ ( π.χ δεν υπάρχει η αυτόματη πυρόσβεση και κανείς δεν λέει τίποτα !!! ) ??
- Ποιός από τους οργανωτές / κριτές έλεγχει τα πληρώματα άν είναι σωστά δεμένα ή αν έχουν δέσει σωστά το κράνος τους ... στο σημείο της εκκίνησης ??
- Ποιός από τους οργανωτές / κριτές απαγορεύει στα πληρώματα να ξεκινήσουν όταν αυτά τρέχουν με φόρμες ''μηχανικών'' !!!!!! ( αρκετοί το είδατε νομίζω στην γέφυρα ). Και μην βιαστείτε να πείτε ότι είναι θέμα κόστους, γιατί λεφτά για τα μοτέρ έχουν ...
- Γιατί ξεκινάμε τον αγώνα εμείς οι ίδιοι χωρίς να ξέρουμε άν υπάρχει γιατρός στο ασθενοφόρο ( και μάλιστα ειδικευμένος σε τραύματα και όχι ''οφθαλμίατρος... )
- Γιατί ξεκινάμε τον αγώνα χωρίς να απαιτούμε να υπάρχει και δεύτερο τουλάχιστον επανδρωμένο ασθενοφόρο στο μέσο της ειδικής ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μπορέσει να φθάσει έγκαιρα και γιατί όχι να σώσει λόγω έγκαιρης επέμβασης μιά ζωή...
- Γιατί δεχόμαστε να περνάμε ανάμεσα από ανθρώπινα τείχη σε απόσταση αναπνοής, επέιδή κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους !!. Γιατί για όσους δεν το ξέρουν ακόμα το αγωνιστικό πέρασε μόλις ένα μέτρο μπροστά από μιά οικογένεια με δύο παιδιά και καρότσι .....
Μήπως ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούμε όλοι μας για το πως πρέπει να προφυλαχτούμε σε περίπτωση εξόδου ??, ή να μάθουμε τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε ό ένας στον άλλο μέχρι να φθάσει το επανδρωμένο ασθενοφόρο ??, ή να μάθουμε αν πρέπει ή όχι να μετακινηθεί κάποιος τραυματίας ώστε να μην του προξενήσουμε μεγαλύτερη βλάβη ??
Και τελικά όσοι δεν κάνουν σωστά την ''αμοιβόμενη'' εργασία τους να μην είναι και στον επόμενο αγώνα ...
ΑΓΑΠΗΤΕ jad,
ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Δεν εχω τις γνωσεις για να αξιολογησω την προταση του Λωρη, ιδιαιτερα μετα την αμεσως πιο πανω δημοσιευση του colin 1 και αυτην του aaa.
Εχω ομως να πω κατι αλλο. Καλο το Σπαθοβουνι και το πηδημα του-θεαμα για τους φιλους μας- ομως ολα τα αυτοκινητα δεν ειναι Ιμπρεζα με Ολινς που προσγειωνονται σαν σε βαμβακι. Ετσι, ισως 'κατι' να γλυτωναμε (εστω και χανοντας λιγο θεαμα) αν επιλεγαμε λιγο πιο 'προσγειωμενες' διαδρομες για τα Σπριντ τουλαχιστον,οπου και τα αυτοκινητα ειναι πιο ερασιτεχνικα και τα πληρωματα λιγοτερο εμπειρα.
Λεω εγω τωρα... -
θα συμφωνησω με αυτο που λεει παραπανω ο Colin1.
Διοτι απο την μια πλευρα σε ενα κακο τουμπαρισμα με μια πιθανη πυρκαγια η μοναδικη εξοδος των πληρωματων ειναι μεσο των σπασμενων τζαμιων.
Απο την αλλη δε, ενα αλεξισφαιρο τζαμι δε θα μπορουσε να διαπεραστει απο ενα δεντρο, κλαδι....
πιστευω οτι εχουμε ολοι μας επιλεξει ενα χομπι που εχει πολλους κινδυνους, που η τυχη μας σωζει πολλες φορες απο σοβαρους τραυματισμους...
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ