-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δε θα ήταν καλύτερα να άνοιγαν και απογεύματα;Ερώτημα δύσκολο με πολλές προεκτάσεις. Κοίτα εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=135 που είχε γίνει σχετική κουβέντα.
-
Από περιέργεια, ο ΟΑΕΔ γιατί δίνει επιταγή και δεν καταθέτει τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό (εφόσον το επιθυμεί ο δικαιούχος); Θα ήταν πολύ πιο απλή η συγκεκριμένη διαδικασία. Θα μειωνόταν ο φόρτος εργασίας τόσο του ΟΑΕΔ όσο και των τραπεζών.
-
Τελικα ισως να μην ηταν καλυτερα,οπως μου εχει εξηγησει η αρραβωνιαστικια μου ενα μεγαλο μερος του κοσμου παει στην τραπεζα στο στυλ 'ειδα φως και μπηκα' ή 'παω να πιάσω κουβέντα στα κορίτσια' ή 'κάνε μου μια ενημέρωση στο βιβλιάριο μια και είμαι εδώ',δηλαδη αργοσχολούν και καθυστερουν καποιον αλλον πελατη που δεν σκοπευει να περασει μισή μέρα στην τραπεζα.Υπαρχουν ατομα που πηγαινουν στο καταστημα να...ρωτησουν το ΑΦΜ τους γιατι το εχουν ξεχασει
-
Σήμερα ήμουν στην Alpha με σκοπό να καταθέσω στον λογαριασμό μου άμμεσα ( συνήθως το κάνω απο το ΑΤΜ αλλά περνάνε και 2 μέρες για να τα περάσουν μερικές φορές ) κάποια λεφτά στον λογαριασμό μου. Κόσμος αρκετός ( αναμονή 35 λεπτά ) αλλά όχι κάτι τραγικό, 3 ταμεία ανοιχτα και συνεχής ροή. Ξαφνικά κάποιος βιαστικός κύριος άρχισε να φωνάζει 'ντροπή, αίσχος ανοίξτε και άλλα ταμεία τι πράγματα είναι αυτα...', ποια συναλλαγή έκανε? Ενημέρωση.....Τι να πεί κανείς....
-
γιατι ολος ο δημοσιος τομεας λειτουργει σε ωρες που ολοι οι υπολοιποι δε μπορουν να εξυπηρετηθουν αφου πρεπει να φυγουν απο τη δουλεια τους?αν εγω δουλευω μεχρι τις 4, γιατι να ειναι ανοι χτα οι δημοσιοι απο τις 8 και να μην ειναι ανοιχτοι ως τις 7?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
γιατι ολος ο δημοσιος τομεας λειτουργει σε ωρες που ολοι οι υπολοιποι δε μπορουν να εξυπηρετηθουν αφου πρεπει να φυγουν απο τη δουλεια τους?αν εγω δουλευω μεχρι τις 4, γιατι να ειναι ανοι χτα οι δημοσιοι απο τις 8 και να μην ειναι ανοιχτοι ως τις 7?Eύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις!
Υπάρχουν πολλές παράμετροι...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από περιέργεια, ο ΟΑΕΔ γιατί δίνει επιταγή και δεν καταθέτει τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό (εφόσον το επιθυμεί ο δικαιούχος); Θα ήταν πολύ πιο απλή η συγκεκριμένη διαδικασία. Θα μειωνόταν ο φόρτος εργασίας τόσο του ΟΑΕΔ όσο και των τραπεζών.Να μια καλη ιδεα που σιγουρα καποια στιγμη σε 20-30 χρονια θα υιοθετηθει και απο τον ΟΑΕΔ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατι ολος ο δημοσιος τομεας λειτουργει σε ωρες που ολοι οι υπολοιποι δε μπορουν να εξυπηρετηθουν αφου πρεπει να φυγουν απο τη δουλεια τους?αν εγω δουλευω μεχρι τις 4, γιατι να ειναι ανοι χτα οι δημοσιοι απο τις 8 και να μην ειναι ανοιχτοι ως τις 7?
Eύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις!
Υπάρχουν πολλές παράμετροι...
το ξερω αλλα ποιο το νοημα να ανοιξει 8 η ωρα η υπηρεσια και να μην ανοιξει στις 11? ο ιδιωτικος τομεας ουσιαστικα βραδυπορει για να εξυπηρετηθει...
-
..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Από περιέργεια, ο ΟΑΕΔ γιατί δίνει επιταγή και δεν καταθέτει τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό (εφόσον το επιθυμεί ο δικαιούχος); Θα ήταν πολύ πιο απλή η συγκεκριμένη διαδικασία. Θα μειωνόταν ο φόρτος εργασίας τόσο του ΟΑΕΔ όσο και των τραπεζών.
Να μια καλη ιδεα που σιγουρα καποια στιγμη σε 20-30 χρονια θα υιοθετηθει και απο τον ΟΑΕΔ.
Έχει ήδη υιοθετηθεί, τουλάχιστον για το οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν μια φορά το χρόνο από τον ΟΑΕΔ, αυτοί που δεν το παίρνουν στη συλλογική τους σύμβαση.
Τα τελευταία 4 χρόνια, αντί επιταγής Εθνικής, γίνεται κατάθεση σε λογαριασμό που υποχρεούται να τηρεί στην Εθνική ο δικαιούχος.
Λεπτομέρεια: Το επίδομα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό... δυο μήνες κατά μέσο όρο, μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από περιέργεια, ο ΟΑΕΔ γιατί δίνει επιταγή και δεν καταθέτει τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό (εφόσον το επιθυμεί ο δικαιούχος); Θα ήταν πολύ πιο απλή η συγκεκριμένη διαδικασία. Θα μειωνόταν ο φόρτος εργασίας τόσο του ΟΑΕΔ όσο και των τραπεζών.Εδώ και πάρα πολλά χρόνια λόγω επαγγέλματος αναγκαστικά πηγαίνω στον ΟΑΕΔ τους 3 καλοκαιρινούς μήνες καθώς και τα Χριστούγεννα. Κάθε φορά ρωτάω τους υπαλλήλους αν κάτι άλλαξε επιτέλους και είναι πλέον δυνατό να πιστώνει ο ΟΑΕΔ τον τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής μου στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Φευ! Το αποτέλεσμα είναι ότι:
α) Είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο μου για να περάσω από τα γραφεία του οργανισμού και φυσικά να ψάχνω για θέση στάθμευσης.
β) Να περιμένω στις ουρές και να απασχολώ έναν υπάλληλο για μια υπογραφή και σφραγίδα την στιγμή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος του για κάτι πιο εποικοδομητικό. (Ή μήπως όχι; Μήπως πράγματι αυτοί οι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν και πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους; )
γ) Να χρησιμοποιήσω πάλι το αυτοκίνητο μου για να πάω στην Εθνική τράπεζα που ο ΟΑΕΔ αποφάσισε ότι θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους της ευρύτερης περιοχής και φυσικά να ψάχνω για θέση στάθμευσης. Να σημειωθεί ότι υπάρχει άλλη Εθνική πολύ πιο κοντά στο σπίτι μου και στην οποία θα μπορούσαν να πηγαίνω με τα πόδια, αλλά κάποιος φωστήρας αποφάσισε ότι οι επιταγές του ΟΑΕΔ θα μπορούν να εξαργυρώνονται μόνο σε συγκεκριμένο υποκατάστημα της επιλογής της Ελληνικής γραφειοκρατίας.
δ) Να περιμένω στις ουρές της τράπεζας, να απασχολώ υπάλληλο και να καθυστερώ τους άλλους πελάτες.
Όλη αυτή η διαδικασία, η οποία αν πετύχεις λάθος μέρα μπορεί να πάρει αρκετές ώρες, θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια εντολή του ΟΑΕΔ για πίστωση του λογαριασμού που θα τους δηλώσεις όταν υποβάλεις τα χαρτιά σου για κάρτα ανεργίας. Αλλά το σύστημα είναι τόσο μονολιθικό και δυσκίνητο που κάνει την ζωή όλων μας πιο δύσκολη χωρίς αιτία και λογική. Σκεφτείτε μόνο πόσα χρήματα σπαταλούνται καθημερινά από τέτοιες άσκοπα χαμένες εργατοώρες, τι ταλαιπωρία υφίσταται ο πολίτης και πόση επιβάρυνση υπάρχει στην κίνηση των αυτοκινήτων από ανθρώπους που αναγκάζονται από το σύστημα να τρέχουν από την μια υπηρεσία στην άλλη.
Αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι αν δεν έχεις άμεση ανάγκη τα χρήματα, μπορείς να γλυτώσεις αρκετή ταλαιπωρία με το να περιμένεις μερικές μέρες. Εγώ συνήθως κάνω όλη την διαδικασία 20 μέρες μετά από την κανονική ημερομηνία. Για κάποιους που περιμένουν αυτά τα χρήματα για να πληρώσουν τα καθυστερημένα ενοίκια όμως, αυτά είναι πολυτέλειες τόσο απομακρυσμένες από την σκληρή πραγματικότητα όσο είναι για εμένα η απόκτηση μιας Ferrari.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
.....β) Να περιμένω στις ουρές και να απασχολώ έναν υπάλληλο για μια υπογραφή και σφραγίδα την στιγμή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος του για κάτι πιο εποικοδομητικό. (Ή μήπως όχι; Μήπως πράγματι αυτοί οι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν και πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους; )........
Δυστυχώς, ναι. Αν ο ΟΑΕΔ και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες χρησιμοποιήσουν την σημερινή τεχνολογία, μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι θα πρέπει να μείνουν άνεργοι.
Να πω μια γνώμη για μια απλή λύση, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πρώτων ημερών στις τράπεζες; Η (υπερβολική, πχ 5 ευρώ) χρέωση για την απλή ενημέρωση του βιβλιαρίου, πχ την πρώτη εβδομάδα από την κατάθεση.
Το 1988 (!) πήγαμε σε μια τράπεζα για μια αγορά με leasing. Μέσα σε μια ώρα, είχαμε πιεί και καφεδάκι και φεύγαμε να πάμε να παραλάβουμε το μηχάνημα που είχαμε αγοράσει. ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ. Είχε ο υπάλληλος συνδεθεί με όλες τις υπηρεσίες με τις οποίες έπρεπε να συνδεθεί, είχε πάρει όλα τα πιστοποιητικά και τις πληροφορίες που χρειάζονταν, είχε επικοινωνήσει και με την εταιρία που πωλούσε το μηχάνημά 'μας' για να ενημερωθεί αν και που υπήρχε ετοιμοπαράδοτο, είχε γνωμοδοτήσει και ο τεχνικός σύμβουλος της τράπεζας, είχαν γίνει τα πάντα ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ.Αυτά στο γειτονικό Αμβούργο.
Στην Ελλάδα, ένα δικό μου αίτημα προς την Εθνική Τράπεζα το καλοκαίρι του 2005 εκκρεμεί ακόμα, δεν έχει γνωμοδοτήσει η Τεχνική Υπηρεσία της, λόγω φόρτου εργασίας....
Η εμπειρία μου από την προμήθεια του α/α εξοπλισμού από το φίλο στο Αμβούργο τόσα χρόνια πίσω ήταν για μένα μια αποκάλυψη, όταν ακριβώς εκείνη την εποχή έπεφτα συνεχώς πάνω σε τοίχους που ονομάζονταν Δημόσιες Υπηρεσίες, στην προσπάθειά μου να βγάλω ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου-δεν-θυμάμαι-τι και η έγκριση ενός δανείου 500.000 δρχ για αγορά εξοπλισμού έπαιρνε μήηηηηηηηηηνες.....
Ρε που πάμε, ρε, ξεβράκωτοι στ' αγγούρια;
-
Τα 5 ευρώ σου φαίνονται υπερβολική χρέωση?
Για δες το εξής:
Σε μια επιχείρηση υπάρχει λογαριασμός υπερανάληψης στην Alphabank (κάτι σαν δάνειο) με πιστωτικό όριο 147.000
-
Μερικοι θα μεινουν ανεργοι,μερικοι θα μεινουν χωρις λαδι,μερικοι θα μεινουν χωρις υπηρεσια να διευθύνουν.Αφηστε το,ο εκσυγχρονισμος του Δημοσιου θα ανοιξει πληγες στο 100% κομμουνιστικο κρατος μας.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τα 5 ευρώ σου φαίνονται υπερβολική χρέωση?
.................
Το κακό δεν είναι τόσο η χρέωση αυτή καθεαυτή, αλλά η αυθαιρεσία με την οποία λειτουργούν οι τράπεζες. Το λιγότερο που θα περίμενες είναι μια απλή επικοινωνία για την επικείμενη χρέωση, εφόσον είναι τόσο μεγάλο ποσό.Συμφωνούμε απόλυτα! Αυτό που λέω εγώ, είναι μια χρέωση 5 ευρώ σε όποιον πάει στην τράπεζα μόνο για ενημέρωση του βιβλιαρίου του, την πρώτη εβδομάδα από την κατάθεση πχ της σύνταξης ή του επιδόματος.
Πιστεύω ότι η κίνηση θα έπεφτε κατά 30% περίπου (ήμουν μια μέρα στην ουρά πίσω από έναν τέτοιο, το τι ρωτούσε τον ταμία είναι επιεικώς απίθανο) γιατί αυτοί οι τύποι ακόμα και τα 5 λεπτά τα προσέχουν (και καλά κάνουν, κατά τη γνώμη μου). Τώρα, τι ελπίζουν να κερδίσουν ενημερώνοντας το βιβλιάριο αυθημερόν, μόνον αυτοί γνωρίζουν. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
............Τώρα, τι ελπίζουν να κερδίσουν ενημερώνοντας το βιβλιάριο αυθημερόν, μόνον αυτοί γνωρίζουν.Θα σου πω. Ενα ξαδερφακι μου που στεκεται καλά οικονομικά, ειχε ενα λογαριασμο σε μεγαλη κρατική τραπεζα με υπολοιπο περιπου 40k ευρω. Ειχε κανα χρονο να τον κινησει (είχε σχεδον ξεχασει την ύπαρξή του), ωσπου καποτε χρειαστηκε μετρητα, άλλη τραπεζα δεν ειχε κοντα και πηγε σ' ενα ATM αυτης της τραπεζας να σηκωσει λίγα ευρω, να κάνει τη δουλειά του. Με εκπληξη ανακάλυψε οτι ο λογαριασμος δεν ειχε υπολοιπο!!! Πηρε τηλ. την αδερφη μου αμεσως (δικηγορος) και τρεξανε στο υποκαταστημα που τηρουσε τον λογαριασμο να δουν τί γινεται. Εκει τους πληροφόρησαν οτι ειχε γινει καποια στιγμη αναληψη χωρις βιβλιαριο (!!!) και τα στοιχεια δεν ηταν λάθος!!! Μετα τη σχετική φασαρια, απειλές για μηνυσεις κλπ. ο Δ/ντης τα γυρισε, το εριξε στο... ηλεκτρονικο συστημα κι επεστρεψε τα χρηματα στο λογαριασμο με ευχαριστιες για την κατανοηση κλπ.
Τί ειχε συμβει; Καποιος 'εξυπνος' υπάλληλος (; ) παρατηρησε οτι ο λογαριασμος δεν κινουνταν, θεωρησε οτι μπορει να το εκμεταλλευτει, πηρε τα χρηματα, τα χρησιμοποίησε καπου (χρηματιστηριο, τζογο; ) με την πεποιθηση οτι μεχρι να τα επιστρεψει δεν θα γινοταν αντιληπτος (κι αν δεν τυχαινε ο ξαδερφος μου να χρειαστει μετρητα τη δεδομενη στιγμη μπορει και να το πετυχαινε, αφου ο λογαριασμος απλά 'υπήρχε').
Εχω ακουσει και άλλες αντιστοιχες περιπτωσεις.... Καμμιά φορά ισχύει η παροιμία 'φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισα' ή απλά ότι η ανθρωπινη πονηριά δε σε αφηνει να εμπιστευτείς κανεναν...Παντως συμφωνώ ότι ΔΕΝ δικαιολογειται να στηνεται καποιος στην ουρα μηνας μπαινει, μηνας βγαινει, για ενημέρωση.
-
asimov πολυ κουλη ιστορια...σηκωθηκαν λεφτα και δε πηρε κανεις χαμπαρι? και ο διευθυντης ενω στην αρχη αρνηθηκε μετα δεχτηκε το φταιξιμο της τραπεζας στο λαθος?
πριν μερικες μερες ενας φιλος μου σηκωσε απο atm 40 ευρω, η αποδειξε που του βγηκε ελεγε οτι σηκωσε 20 ευρω και οτι το υπολοιπο του ειχε σχεδον μηδενιστει ενω κανονικα ειχε πολλαπλασιο ποσο μεσα...ο φιλος μου τα παιξε και πηγε σε αλλο ατμ για να δει τι παιζει οπου και δεν ειχε κανενα τετοιο προβλημα...στο συγκεκριμενο υποκαταστημα τι πηγε στραβα? αν ηταν σε αλλη επιχειρηση εκτος τραπεζας εγω θα υπεθετα οτι καποιος κανει λαδια εκει μεσα.... -
asimov πολυ κουλη ιστορια...σηκωθηκαν λεφτα και δε πηρε κανεις χαμπαρι? και ο διευθυντης ενω στην αρχη αρνηθηκε μετα δεχτηκε το φταιξιμο της τραπεζας στο λαθος?
πριν μερικες μερες ενας φιλος μου σηκωσε απο atm 40 ευρω, η αποδειξε που του βγηκε ελεγε οτι σηκωσε 20 ευρω και οτι το υπολοιπο του ειχε σχεδον μηδενιστει ενω κανονικα ειχε πολλαπλασιο ποσο μεσα...ο φιλος μου τα παιξε και πηγε σε αλλο ατμ για να δει τι παιζει οπου και δεν ειχε κανενα τετοιο προβλημα...στο συγκεκριμενο υποκαταστημα τι πηγε στραβα? αν ηταν σε αλλη επιχειρηση εκτος τραπεζας εγω θα υπεθετα οτι καποιος κανει λαδια εκει μεσα....Και ομως γινεται.Εδω στην Τριπολη σε τραπεζα που ειναι γαλλικων συμφεροντων πια εδιωξαν το μισο προσωπικο γιατι εκανε αυτη την δουλεια.Εβγαζαν χρημματα απο λογαριασμους που παρεμεναν σε ακινησια και τα επαιζαν στο ΧΑΑ.Ομως καποια στιγμη δεν μπορεσαν να τα επιστρεψουν και φανερωθηκαν.Μην νομιζεται ομως οτι πηγε καποιος φυλακη,ολοι εξω ειναι.
-
Κατι τετοιο δεν μπορει να το κανει μονος του ενας ταμιας τραπεζας , πρεπει να ειναι και ο Διευθυντης μεσα ή τελος παντων ο υπευθυνος της τραπεζας, ο οποιος συμφωνει τα ταμειο του καταστηματος.
Σε καθε περιπτωση ειναι κλεψιά.
-
asimov πολυ κουλη ιστορια...σηκωθηκαν λεφτα και δε πηρε κανεις χαμπαρι? και ο διευθυντης ενω στην αρχη αρνηθηκε μετα δεχτηκε το φταιξιμο της τραπεζας στο λαθος?Ο Δ/ντης ηταν εκτεθειμενος. Περιμενε να δει τί θα γίνει και μετα τις απειλές μαζευτηκε. Στην αρχη εκανε τον Κινεζο. Φυσικα μετα εψαχνε δικαιολογιες, όμως, όπως λέει ο GFON κι ο BILL33, μάλλον ηταν στο κόλπο (που δε νομιζω να περιοριζόταν μονο στον συγκεκριμενο λογαριασμο). Η αδερφη μου επαιξε το ρολο της γιατι την ηξερε τη 'μηχανη' και τον εφερε προ τετελεσμενου (απειλή για αγωγες κλπ.). [Της ειχε συμβει κατι αντιστοιχο οταν την ειδοποιησε ο ιδιοκτητης (μονιμος κατοικος εξωτερικου) του γραφειου που νοικιαζει, οτι του χρωσταει 6 ενοικια, τα οποια η αδερφη μου ειχε κανονικα καταθεσει στον λογαριασμό του.... Ειχε συμβει κατι αντιστοιχο και η δικαιολογία από την τραπεζα του ιδιοκτητη ηταν οτι 'δεν πιστωνουμε τα χρηματα στο λογαριασμο απευθειας στις μηνιαιες καταβολές, αλλά μία φορά το χρονο'!!! (η πιο χαζη δικαιολογια ever )]
Ο ξαδερφος μου ζητησε να δει καποιο χαρτι υπογεγραμμενο από εκεινον που να αποδεικνυει οτι εγινε συναλλαγη. Φυσικά δεν υπηρχε! Μονο μια ενδειξη 'αναληψη χωρίς βιβλιάριο' στο σύστημα.
Φυσικα μετα απ' αυτα ο Δ/ντης εγινε χαλί να τον πατησουν και προτεινε ενα καρο προνομιακες συναλλαγες για να 'ξεχαστει'...ΥΓ BILL33 στην Τριπολη τηρουσε τον λογαριασμο ο ιδιοκτητης του γραφειου της αδερφής μου, αλλά δε θυμαμαι τραπεζα...
Εδω οι ανεργοι/εποχιακοι!!!